7 skønhedsfavoritter

SÅ er jeg tilbage på blogpinden ovenpå en spontan lille vinterferie-/barselspause. Har I haft vinterferie? Måske endda været ude at rejse? På ski? Hvis I har, og uanset om det er det ene, andet eller tredje (eller hvis i har knoklet på jobbet for den sags skyld), håber jeg, I har haft en dejlig uge ♥

Det er på høje tide med en omgang skønhedsfavoritter. For selvom jeg måske ikke har helt så meget tid til at duppe og dimse med dullegrej, så har jeg nu engang stadig små øer af egentid morgen og især aften, hvor jeg virkelig værdsætter at nusse lidt om mig selv. Eller har og har, men jeg prioriterer dem og får det til at ske.

Faktisk tror jeg nærmest, jeg har været flittigere, når det kommer til hudpleje og en 5-minutters ansigtsmaske hist og her, siden jeg blev mor. Måske i et forsøg på at kompensere for afbrudt nattesøvn. Til gengæld er jeg altså også blevet ekstra krævende, når til mine produkter. De skal arbejde for mig! Virke og være effektive og hvis de tilmed kan spare lidt tid på den ene eller anden måde, så er der ikke et øje tørt.

Ps. Flere Skønhedsfavoritter.

Vinderøjencreme

Efter at have læst meget bevingede ord om denne lille øjenbandit hos Into the Gloss, måtte jeg prøve. Og den skuffer ikke. En øjencreme der er så god, at concealer (næsten) er unødvendig. Det afhænger selvfølgelig af graden af mørke rande, men de fleste dage er denne nok. Takket være fine lysreflekterende partikler får den med det samme øjenomgivelserne til at syne lysere og man ser mere vågen ud. OG så indeholder den også fugtgivende og -bevarende ingredienser i tillæg til at have anti age-egenskaber, så den arbejder også for en på sigt.

Banana Bright Eye Cream fra Ole Henriksen.

Tørshampoo som blotting paper

Det her ER. SÅ. SMART. Så smart at jeg ikke helt forstår, hvorfor ingen er kommet på det før. Små ark med tørshampoo, lige til at have med i tasken (eller på rejse) og bruge på farten efter behov. Fylder og vejer ingenting. Jeg bruger 2 ark (et i hver side), når håret har brug for en opkvikker (læs: når det begynder at klaske/blive lidt fedtet ved tindingerne), gnider det mod hovedbunden og ‘puffer’ det derefter ud og rundt med fingrene.

Dry Hair Shampoo To Go fra Magicstripes.

Bryn til de brynløse

Jeg kan lige så godt indrømme det. Så snart jeg ikke ammer længere, så overvejer jeg gevaldigt micro-blading. Altså at få tatoveret bryn semi-permanent med en særlig teknik, der får det til at se meget naturligt ud. 90’erne tog mine øjenbryn og efter at have prøvet at gro dem ud i snart 10 år, må jeg nok erkende at de aldrig rigtigt kommer igen. Indtil jeg springer ud i micro-blading (hvis jeg tør), så er denne pen fra MAC min redning. Den har en supertynd tusch i den ene ende og en skygge/pudder i den anden. Bruger dog mest tusch-enden og fylder evt. let ud med skyggen OG børster ALTID efter med en øjenbrynsbørste efterfølgende.

Shape & Shade Brow Tint fra MAC.

Cognac-svamp?

Det kunne lyde som en mand i sin bedste alder og med en lille velmagtsmave. Det er det dog ikke og sådan en konjac sponge er efterhånden old news, men ikke desto mindre har jeg først prøvet nu. For en lille natursvamp. Hvor stor forskel kunne sådan en lige gøre? Det havde jeg altså ikke helt fidus til. Det var bare lige indtil jeg prøvede den. For jeg forstår – for nu at være helt ærlig – stadig ikke helt, hvordan den fungerer/hvad det er den gør, men min hud er silkeblød og lækker efter brug og tager endnu bedre imod den efterfølgende pleje takket være den mildt eksfolierende effekt fra den lille, naturlige svamp.

Konjac Sponge fra Meraki.

Mineralpudder 2.0

Endnu en ting hvor jeg er en late bloomer, men har for nylig fundet ud af velsignelserne ved mineralpudder/foundation. Jeg plejer ellers mere at være til våde varer som en farvet dagcreme eller en let foundation, men det her er altså SÅ smart, når det skal gå stærkt, men man gerne lige vil have udjævnet hudtonen og synes lidt pænere i betrækket. Uden at det bliver for ‘malet’. Jeg påfører i cirkelbevægelser med en kabukibørste. Denne mineralpudder fra Miild er både økologisk, Svanemærket og Cosmos-certificeret. Win!

Ovnbagt Mineralpudder fra Miild.

En fugtundertrøje til ansigtet

Det kan synes som en overflødig ekstra ting, men denne her ‘essence’ fra Bioeffect (et mærke jeg generelt ELSKER og ikke kan anbefale nok), kan altså noget. Først og fremmest trænger den serum, jeg bruger fra samme mærke efterfølgende, bedre ind og effekten er i det hele taget bedre, men som bonus bruger jeg også mindre af den dyre serum, men med samme gode resultat. Huden bliver ekstra plump og gennemfugtet med denne ‘undertrøje’ under serum og creme. Og jo, det er et ekstra trin, men det er det værd synes jeg.

EGF Essence fra Bioeffect.

Gyldne øjne

Jeg er ikke den store øjenskyggebruger. Apropos ekstra trin ovenfor, så føles alt udover mineralpudder, mascara og evt. concealer som ekstra trin for mig for tiden, når det kommer til sminke. Men nogle dage (eller aftener, hvis jeg er vågen så længe og skal ud), så er der altså brug for lidt ekstra. Og dér er jeg begyndt at ty til noget à la et gyldent ‘smokey eye’. Hvilket er en temmelig idiotsikker løsning. Gylden øjenskygge på nederste del af øjenlåget, i øjenkrogen og evt. også lige under underste øjenvippekant. Blende, blende, tone ud og vupti! Og det kan ikke rigtigt gå galt som den mørke version, men øjet syner øjeblikkeligt lidt mere festligt og ‘åbnet op’. Jeg er så glad for denne lille palette fra Jane Iredale. Bruger primært guldskyggen, men der er også andre i samme farveskala, til dage hvor jeg er modig/har tid.

Naturalle Glam øjenskyggekit fra Jane Iredale.

(Visited 4.179 times, 9 visits today)

Skriv en kommentar

11 Kommentarer

 1. Hej og tak for altid gode tips. Vil meget gerne prøve Miild-mineralpudderen, men jeg synes farverne ser meget lyse ud ift. farvebeskrivelsen. Må jeg spørge hvilken tone du bruger? Tak😊

  1. Dejligt det kan bruges. Jeg har den i 03 medium breezy og den er fin her til vinter, men ja, til den lyse side. Knus Emily

 2. Hej søde Emily, hvor har du fået lavet den fine manicure som du fremviste på instagram her den anden dag? Og kan du anbefale stedet? Jeg har søgt i flere måneder efter et godt manicure sted, hvor de er grundige og laver et flot stykke arbejde.

  1. Hej Lily, jeg var hos iLash & Brows på Liflandsgade på Amager for første gang efter en venindes anbefaling og var godt tilfreds :) Ellers kan jeg også varmt anbefale Nicole (Nails by Nicki) der holder til hos Moxy i Sydhavnen og Gitte hos Blow i Indre By :) Klem E

 3. Hej Emily. Jeg har også været glad for Bioeffects serum, men jeg vil høre, om du mon ved noget om potentielle bivirkninger? Jeg har hørt at Bioeffect (EGF) kan fremskynde hudkræfts udvikling. Rigtig mange danskere (især dem med solskader, som måske er endnu mere motiverede til at bruge Bioeffect) får hudkræft i løbet af deres liv, og heldigvis er det en af de kræftformer, der oftest kan kureres, men jeg kan blive bekymret for, om Bioeffect kan speede den ellers langsomt udviklende hudkræft op.

  1. Hej JMH, ej sikke noget, det har jeg ikke hørt før, men må straks undersøge. Er storforbruger af EGF. Er det noget, du har læst et sted? I så fald hvor? Knus Emily

   1. Jeg kan desværre ikke huske det, men mindes at have set abstracts fra flere videnskabelige artikler om det. Da jeg købte min første Bioeffect serum, læste jeg under Q&A på deres hjemmeside, at den ikke kunne give hudkræft, men nu ligner det, at de har fjernet det svar derinde, hvilket gør mig lidt utryg. Jeg tror dog ikke, at EGF-serum kan give hudkræft, men at den kan fremskynde en underliggende (og oftest kurerbar) hudkræft. Jeg tør ikke bruge det, før jeg ved mere. Selvom det virkede skidegodt.

 4. Hej Emily

  Jeg er begyndt at følge med på din blog og vil lige lægge ud med at sige tak dine spændende i indlæg og ikke mindst den gode inspiration du giver til dine læsere :-)

  Jeg har et spørgsmål omkring dagcreme med SPF. Kan du anbefale en god dagcreme med SPF ? Og har du nogle gode råd til, hvordan man bedst beskytter sin ansigts hud i forårssolen?

  Ja bare kald mig optimist, men synes man begynder at kunne mærke foråret komme snigende, så vi mangler bare mere solskin, men det skal nok komme :-)

  De bedste hilsner
  Karina

  1. Hej Karina
   Tusind tak for din søde kommentar :)
   Jeg bruger sjældent dagcreme med SPF. I sommerhalvåret bruger jeg slet og ret Rudolph Cares solcreme til ansigtet (faktor 30) i stedet for dagcreme og ovenpå serum. Og god idé at være opmærksom på at passe på huden allerede fra nu af og ikke først når solen for alvor brænder.
   Klem
   E