Mine efterårsforsætter

I ved det. Jeg elsker efterår. Og bliver lidt kulret af årstiden. Sådan helt forårsagtigt egentlig. Eller sådan som mange har det i foråret. Fulde af energi og gåpåmod.

Og mens jeg aldrig heeeelt er blevet fan af nytårsforsætter – i alle tilfælde når det kommer til de mere barske – så er jeg topmotiveret til den slags på denne tid af året. Ovenpå sommer og ferie og daseliv (eller noget, hej babytornadotype), så har jeg ret meget blod på tanden og lyst til at give tingene én på frakken og prøve nyt.

Måske det stammer tilbage fra dengang, jeg var studerende. Der var jeg helt klart også mest vaks og oplagt i september og oktober, helt klar og sulten på nyt.

For ikke bare at rende rundt om mig selv som en forvirret høne, har jeg forsøgt at lave en lille liste over mine efterårsforsætter. Så jeg har et par konkrete mål og så jeg har noget at holde mig selv op på.

Hvis I har lyst til at være med på legen, så del gerne jeres forsætter nedenfor :)

 

 

Mine efterårsforsætter

 • Blive klippet. Ikke ligefrem et hårdt punkt, men det trænger, håret, og jeg må få ryddet plads i kalenderen til en frisørtid. Uden Kurt, der ellers har været med de to gange, jeg har været der, det seneste år. Det var sjovt, men ikke så bliss, haha. Når man ikke er så høj, så er der (ifølge min egen hjemmebryggede teori) en max. længde for hår. Og jeg er meget tæt på at ramme den. Tror jeg skal være ‘vild’ og prøve noget nyt og få det klippet lige over for et sundt look. Sådan lidt 90’er. Plejer at få det klippet i en spids og derefter få klippet op i det, for at det ser mere tjavset/vildt ud. Ja, ja talking a walk on the wild side ;)
 • Reparere eller få repareret det tøj jeg har, der er gået i stykker.
 • Løbe igen. Er ikke kommet ordentlig i gang, siden jeg var gravid og mens jeg førhen løb konsekvent hver anden dag, er målet nu 2 gange om ugen. Synes det er sådan en dejlig form for motion og så nemt, fordi det kan gøres på alle tider af dagen og uden man først skal fragte sig et sted hen.
 • Lære spansk. Altså bare sådan lige til hus-/feriebehov. Er blevet helt forgabt i spansk på det seneste og gad godt kunne lidt. Tænker, det må kunne lade sig gøre som et lille selvstudie til en start. Og så måske med en studierejse til et spansktalende sted som gulerod om et års tid.
 • Begynde at stryge mit tøj. Bare engang imellem. Synes egentlig livet er for kort til det, men da jeg så billederne her, tænker jeg, at jeg måske burde. Bare af og til. Eller anskaffe en steamer.
 • Så småt begynde at planlægge, hvad der skal ske med bad og måske køkken i det nye hus. Den slags er en proces og det skal helst (også) være hyggeligt, så vil gerne være i god tid.
 • Undervise i hundetræning igen. Om muligt. Savner det sådan. Skal bare lige regne ud, hvordan jeg passer det ind i familieliv.
 • Gøre ting der gør mig glad. Bage og strikke blandt andet.
 • Rydde op og ud på Kurts værelse. Det er helt vanvittigt, hvor hurtigt sådan et børneværelse bliver hulter-til-bulter-pulterkammer. Især når det også tjener som opbevaring for en garderobe i for små størrelser (alt det han er vokset ud af) og for store. Rigtig meget af Kurts tøj er lånt/arvet og jeg skal i dén grad i gang med at tilbagelevere udlånene.
 • Gøre mig umage.
 • Spise bedre. Gode ting, god næring, nydelse. Morlivet har medført, at jeg er begyndt at spise hurtigere og dårligere. Og mens det i en periode var et spørgsmål om overlevelse (når jeg eksempelvis inhalerede Kurts rester eller spiste 2 træstammer om dagen) og det er en ærlig sag og ikke noget, jeg gad stresse over, så er det nu snarere, blevet en dårlig vane. Så nu vil jeg gerne ind på den gode vej igen. Ingen vilde afsavn, men lidt mindre sukker og mange flere grøntsager til en start.
 • Dyrke mit favoritoutfittet, så længe den går: Chunky strik og bare ben/fødder.
 • Holde minimum en weekend om måneden helt fri for planer. Så der er rum til at tage den med ro eller fylde på med spontane påfund.
(Visited 4.796 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Tænker på om den nyfundne spanskkærlighed mon kommer af at have set Papirhuset? ? Jeg tilbragte et år i Costa Rica som udvekslingsstudent og talte det sejeste, fuldstændig flydende spansk. Men ak, det er så mange år siden, og det er rustet så meget, at jeg troede det næsten var helt væk. Men så så jeg Papirhuset, og ikke alene har jeg genopdaget hvor fantastisk cool et sprog det er – jeg kan faktisk også mærke at “mit” spanske er kommet lidt tilbage, mens jeg har set serien. Som jo ovenikøbet er fremragende. Win/win. ?

  1. Lige akkurat ;) Og du kan tro jeg forstår dig. Var flydende på fransk, men det er snart mere end 15 år siden og det ruster nemlig lidt (meget) væk. Men sejt at sproget kom tilbage til dig. Må finde en fransk serie at se ;)
   Og ja, Papirhuset er noget nær genial. Var så bidt af den! Kram

   1. Jeg udviklede det vildeste woman crush på Nairobi. Ej, men altså. ?? Nå, anyways: du må finde noget fransk at se og høre. God onsdag og kram tilbage!

 2. I forhold til nyt bad og køkken kan det virkelig anbefales at flytte ind først og lære rum, lys og behov at kende. Min erfaring er i hvert fald, at man bliver så meget klogere og at resultatet derfor bliver bedre :)

 3. Ej, jeg elsker det her! Kan godt lide nytårsfortsætter, egentlig, men de ender ofte med at passe til en anden vibe/årstid. Og så er det jo nymåne, den bedste tid i månecyklussen at sætte intentioner på ?‍♀️?⚗️

  Jeg vil også tage mig mere sammen og stryge. Og klippes!

  Og jeg skal begynde til yoga igen. Jeg var ok sej under corona-nedlukning, men så blev jeg gravid (?) og var så enormt forkvalmet og udmattet, at jeg absolut ingenting overhovedet orkede. Andet end at ligge ned og se Normal People og lejlighedsvist spise havrefras, ha ha. Og nu er jeg bare kommet ud af det. Men nu går den ikke længere og jeg tror, jeg skal en tur forbi yndlings-Absalon søndag.

  Og så vil jeg øve mig i at bruge mindre tid på telefonen, finde nogle gode bøger til efteråret og få ordnet små projekter, jeg har syltet i evigheder, inden vi skal flytte, og det bliver jul og baby kommer lige oven i hinanden! ❤️

 4. Har du nogen gode tips til at løbe om aftenen, når nu det begynder at blive mørkt?
  Jeg har kun løbet et halvt år, og det passer mig så godt at tage en tur når min søn sover (ved ca 20-tiden).
  Men jeg løber i Valbyparken og på Tippen, hvor der ikke er nogen gadelygter – og det vil jeg gerne blive ved med, hvis jeg kan finde ud af, hvordan det gøres i praksis.
  Er det mon noget med en pandelampe eller sådan?

  1. Hej Mie :-) jeg har løbet med en pandelampe, og det fungerede rigtig godt for mig. Jeg havde én, som let kunne bøjes i forskellige vinkler, så jeg kunne se bunddækket; de steder der var kuperet og andre steder bare “langt lys” på. Vil anbefale at løbe en rute uden for mange bump i form af f.eks. træ-rødder og mulige huller, men helst bare et ret plain underlag. Og husk endelig godt med reflekser og lygter, lige som man ville gøre på en cykel :-)

 5. Hvilket mærke/model er dine flotte bukser, du har på? De ser så flotte ud. Meget flot look i det hele taget?

 6. Kære Emily

  Tak for din måde at være på – altså ud fra hvad jeg ser gennem skærmen :) Men det og du virker altid ægte og fint.
  Og tak for inspiration!

  Jeg vil mega gerne tilslutte mig løbeforsættet, som jeg selv har dyrket mere eller mindre vellykket ad mange omgange. Jeg har også slugt dine tidligere indlæg om dit løbe(r)liv, og har fx selv taget dit ræk-armene-i-vejret-sejrs-pose-efter-hver-løbetur til mig :)

  Jeg vil gerne høre mere om dit løb! Men især mht. opvarmning. Efter jeg har ramt de 30 er det med koldstart på løb blevet vanskeligere – og nok også dummere. Altså, det føles som om opvarmning er nødvendigt for skroget … ;) Dog kan det næsten dræne mig helt, at jeg først skal varme op, før jeg kan løbe! Hvordan griber du opvarmning an? Hvor meget/lidt? Og jeg ved godt, at alle er forskellige, og du først skal til at starte op igen.

  Bedste hilsner Lone

 7. Inspirerende indlæg du har skrevet : )

  Jeg trænger VIRKELIG også til at få klippet mit hår, husker faktisk ikke hvornår det sidst var og jeg skal være i god tid hos min frisør, så må hellere få booket meget snart for det er blevet så langt nu…

  Jeg vil også gerne læse flere bøger i efteråret (en enkelt ligger allerede klar), drikke kaffe med min datter, se min søn spille fodbold, lave yoga som jeg endelig er startet på igen denne uge og komme mest muligt udenfor og nyde sensommersolen.
  Jeg håber vi alle får et dejligt efterår – det har vi fortjent ♡

  Kh Maria

 8. Hvor er det sjovt at læse. Jeg har for ganske nyligt lavet et lille dagbogsskriv om, at efteråret gør mig helt.. Ja, kulret og underligt vemodig, fordi man skal sige farvel til en lang sommer med døsige dage og lyse aftener. Og samtidig er man ligesom helt tanket op på ny energi og klar til give den en ordentlig skalle. Jeg er også ret sikker på, at det stammer tilbage fra skole/studietiden, hvor efteråret markerede starten på noget nyt, og hvor jeg altid startede et nyt år eller semester med en masse “efterårsfortsætter” (er totalt med på dén fremfor nytårsfortsætter). Glædeligt efterår <3

 9. Sikken et fint skriv. Misunder dit (altid) positive syn på hverdags-tummerum. Jeg forsøger at gøre kunsten når humøret driller på grund af bagateller…

  Et helt andet spørgsmål som jeg har villet spørge dig om er jeres tilgang til at opstarte Kurt i vuggestue? Hvornår startede I og hvordan startede i op? (jeg har på fornemmelsen at I “præsenterede” ham for vuggestuen inden jeres sommerferie og så holdte 2 ugers ferie for derefter at opstarte “rigtigt”?)

  Gode fredagshilsner!

 10. Hvor får du repareret dit tøj? Jeg har prøvet at finde en skrædder til blandt andet at forvandle en kjole til en nederdel

 11. Jeg har det på samme måde med efteråret og er ret enig i det med at man er mere doven om sommeren. Mine efterårsforsætter bliver at få en sund forretning ud af mit nystartede firma, at starte på et dansehold, at få nogle gode og coronavenlige oplevelser ind i hverdagen (tænker vandreture i naturen og hyggeaftener med vin og/eller film). Og så skal jeg i gang som mentor for en ung flygtning, det glæder jeg mig meget til.

 12. Mht strygning. Jeg hænger det på en bøjle, sprøjter rigeligt med en god forstøver og lader det hænge og tørre. Det virker!