Weekend-tid

Herligste landkøkken gemt til mit køkken-moodboard. Billede herfra.

Det her indlæg skulle egentlig ‘bare’ have handlet om hyggelige weekendplaner og så den sædvanlige blandede landhandel af links.

Men så faldt jeg over denne historie og opfordring sent i går aftes. Og tårerne trillede og trillede, og jeg måtte ind at kramme en sovende Kurt. Og pludselig følte jeg mig helt utroligt heldig og taknemmelig. Endnu mere end jeg plejer. Og da Pølsen vækkede os tidligt i morges, slog mit hjerte et slag over og jeg tænkte for første gang i umindelige tider ikke “kan vi ikke bare lige sove en halv time længere”, men i stedet “hvor er jeg uendeligt lykkelig og taknemmelig for, at han har det godt”.

For mens jeg er sådan ret ok, til at sætte pris på det jeg har i almindelighed, og mens man altid kan finde nogen, der har det (meget)  værre end en selv at sammenligne med (og det er ikke nødvendigvis en konstruktiv vej at gå), så satte den historie virkelig alt i perspektiv for mig. Og gjorde mig ked af, at jeg ikke havde skrevet give blod min liste med efterårsforsætter.

For jeg er i sandhed en af dem, hvor der altid liiige kommer noget i vejen. En tatovering, en rejse til et eksotisk sted, for lav vægt (ok, det er længe siden), abort, graviditet, amning og andet der kan gøre, at man ikke kan give blod i en periode. Så på en eller anden måde, er det aldrig lykkedes, selvom der har været masser af mellemliggende perioder, hvor det kunne have været en mulighed. Men så snart jeg ikke ammer længere (eller hvis man kan få lov, når man kun delammer), så skal det altså være. Nu har jeg i alle tilfælde tilmeldt mig som doner til en start.

Og så til det mere muntre: I weekenden skal vi hænge ud med Kurts mormor og morfar. Min mor skal gennemgå en stor hjerteoperation inden længe, så vi skal nyde og værdsætte mens hun stadig er nogenlunde frisk og ikke mindst indgyde hende mod og håb. Og så skal vi også op at besøge vores hus. Sælger har inviteret os på kaffe i haven og røverhistorier om huset og det glæder jeg mig ualmindeligt til. En ting, er at høre om det fra mægler, men noget andet er at få anekdoter og detaljer fra dem, der har boet i og elsket det hus i mere end tyve år.

Jeg håber, I også får en god weekend ♥

Her er lidt herligheder, mærkværdigheder og finurligheder at slappe af med denne weekend:

Chubby Unicorns – sødeste altså.

Da et dameblad blev samtykke-aktivister.

“Kvinder er faktisk lidt trætte af at få slikket fisse”, siger Joan Ørting.

6 ting at spørge sig selv om, før man køber et stykke tøj.

Kønssammensætningen i søskendeflokken påvirker uddannelsesvalget (!!).

Er det grådigt at ville have barn nummer tre?

Well, det lyder også som et liiiidt stort mas og mange afsavn, men man må sige, at Norma Kamali holder sig godt.

Alkohol og amning. Hvad siger videnskaben.

Fudgy Brownies. Har brownies på hjernen for tiden. Kæmpe craving.

Hvordan man taler med sine børn om race.

Hvis nogen står og mangler et slot i New Jersey. Og har 33 millioner dollars, de ikke ved, hvor de ellers skal placere. Må indrømme, at jeg ikke helt kan huske, hvordan jeg havnede på denne boligannonce, men husjagt kan føre en mange steder hen ;)

Franske børn skal sidde pænt, danske børn skal spise jord.

Førn og nu. Havde helt glemt, at jeg gjorde det her for et par år siden, men ret sjovt format, jeg måske skulle tage op igen.

 

Prøv Zetland i to måneder for en halvtredser

Følgende er reklame. Og et godt tilbud til både dig og mig :)

Måske I har lagt mærke til, at jeg ofte linker til forskellige artikler hos Zetland her i Weekend-tid? Det har de i alle tilfælde hos Zetland, da de kunne mærke trafikken herfra, så I må have været en del, der har haft lyst til at kigge nærmere på de artikler, jeg linker til. Så herligt. Og jeg forstår det godt. Jeg er selv en mere end begejstret (og betalende) bruger gennem de sidste snart tre år og holder især af deres artikler om forældreskab, klima, køn og kultur. Og hapser også gerne lidt politik nu og da. Og trækker på smilebåndet over deres ‘nyhedsfrikvarter’. Ovenfor er det artiklen om Joan Ørting, den om danske vs. franske børn og den om hvorvidt det er grådigt med barn nr. 3, der er fra Zetland.

Jeg er vild med, hvordan jeg nemt og mundret får serveret et par (ofte anderledes) ‘tophistorier’ i min indbakke hver dag. Endnu mere for tiden med cray baby. Hvordan jeg kan lytte til artiklerne, når jeg ikke har øjne eller arme fri til at læse. Og hvordan jeg får en ugentlig opsamling og således føler mig opdateret.

Hvis I har lyst til at prøve Zetland i 2 måneder, så kan I som læsere af bloggen oprette et prøveabonnement her for 50 kr. Det er 1/3-del af normalprisen og vores aftale fungerer sådan, at hver gang en af jer signer up, så donerer Zetland 200kr. til bloggen, for nu at være helt transparent. Så på den måde kan du altså lave en éngangsdonation til mig på 200kr. for 50kr. og samtidig prøve et nyt medie. Alle vinder ♥

Hvis ikke du er interesseret og bare gerne vil læse de artikler jeg linker til (det kan man nemlig som Zetland-bruger, dele med andre kvit og frit), så er det også bare helt i orden.

(Visited 4.635 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. Tak fordi du vil give blod! Jeg har altid gerne ville være bloddonor, men da jeg har en kronisk sygdom og får medicin, må jeg desværre ikke.
  Jeg fik selv behov for blod for 6 måneder siden, da jeg var tæt på at miste livet under fødslen af min datter. Og jeg er så evigt taknemmelig for den sjæl, som havde doneret blod og dermed sørgede for at jeg kunne få det. Selvom man ikke tænker over det på den måde, så kan man virkelig gøre en forskel!

  1. Nej, det kan desværre blive aktuelt – altså selv at blive modtager – før man aner det <3

 2. Kan kun anbefale at blive bloddonor. Det er en uendelig lille indsats for en selv, et par gange om året, som gør en kæmpe forskel for andre. Og man går der fra med uhørt god samvittighed ???

  God weekend!

  1. Modtaget. Lyder dejligt. Både kæmpe forskel og god samvittighed ;) Og tak, havde sådan en rar og meget offline weekend. Knus E

 3. Jeg erklærer mig enige med de øvrige kommentarer. Bloddonation er en meget, meget nem måde at gøre en god gerning – man bliver til og med så utrolig forkælet af de søde medarbejdere, som servicerer med chips og sodavand, imens man ligger der og nærmest får helt dårlig samvittighed over den gode service for så lidt. Held og lykke! <3

  1. Altså får jeg også snacks og drinks imens? Okay, glæder mig nærmest nu <3
   Stort knus E

   1. Det varierer vist lidt fra sted til sted, men der er som regel chips og noget at drikke inden, søde og omsorgsfulde mennesker undervejs, og en øl eller vand bagefter.

    Hvis man som jeg af og til har en blodprocent i den lave ende, bliver man også (jeg er i hvert fald) sendt hjem med besked om at tage sig et godt glas rødvin til aftensmaden ??

    Der er kun godt at sige om ordningen.

 4. Jeg synes, at der er så mange fine og inspirerende indlæg på din blog lige for tiden ?? Tak for en skøn blog, og rigtig god weekend til dig og din familie

  1. Ej tusind, tusind tak Sigga! Dét er så dejligt og motiverende at høre. Håber, din weekend også var dejlig. Stort klem E

  2. Jeg er helt enig med Sigga. Synes, der bliver mere og mere relevant og vedrørende at finde her på domænet :)

 5. Jeg meldte mig som bloddonor, så snart jeg overhovedet kunne og donerede troligt så ofte, jeg måtte. Her efter fem års karantæne pga. sygdom, operationer og medicin, savner jeg det helt.

  1. Du er sej! Og hvor er jeg ked af at høre om, hvad der lyder som et, hårdt sygdomsforløb. Håber, du er eller snart er ude på den anden side.
   Mange klem herfra