Et lille hus ‘på landet’

Vi havde talt om, så småt at begynde at kigge på huse efter jul. Flytte om et år, måske to. Eller mere. Det er jo ikke til at vide, hvornår den er der. Hvornår man finder, det sted man vil bo, og om man i så fald overhovedet kan købe det. Om man har råd eller om der er så mange om buddet, at man slet og ret bliver valgt fra af den ene eller anden årsag. Med andre ord lå det med at flytte og flimrede langt ude i fremtidshorisonten for os.

Det eneste der lå nogenlunde fast var området. Vi havde indsnævret det til tre byer i Nordsjælland. Helt oppe på Nordkysten og på ‘Nordøstkysten’ (det er vist ikke en ting, men omkring Humlebæk, så ved I hvor jeg mener), nærmest ‘på landet’.

I alle tilfælde for mig, der har boet i København stort set hele mit liv. Jeg er født på Vesterbro og opvokset på Frederiksberg. Med et par korte afstikkere i de tidlige barneår til Cypern og Bornholm og efter gymnasiet til Bruxelles. Men ellers altid København. Jeg har taget mine første skridt på stenbroen. Og fået mit første kys. Gået i skole og på gymnasiet og universitetet i København. Været på besøg hos mine bedsteforældre på Frederiksberg og Østerbro. Det er i København, jeg har arbejdet, grint, grædt, festet, spist, drukket, løbet og danderet den. Jeg er blevet gift her og har født vores barn her.

Med andre ord er det meget, meget mærkeligt for mig, at skulle flytte. Sådan at jeg nu dagligt ser på byen med vemod. På alt det, jeg kommer til at savne. Ja, ja jeg er jo en gammel følebolle og jeg er således allerede lidt meget sentimental omkring det hele. På en måde er det egentlig meget fedt, for jeg værdsætter København og hvad den har at byde på ekstra meget for tiden, og er nærmest lidt nyforelsket i byen. Noget der ellers snarere er tilflyttere forundt. Jeg kan huske, at jeg var lidt misundelig på de af mine medstuderende på første år på universitetet, der flyttede til København fra andre steder i landet, og således fik lov at indtage, udforske og opleve byen. Lære den at kende.

Den oplevelse får jeg selvklart aldrig. Mit første møde med København ligger så langt tilbage, at jeg ikke kan huske det. Det har bare været en konstant i min verden. Mit hjem.

Men det kan også noget, at skulle herfra. Som om jeg får lov at opleve ‘min’ by i et andet lys. Og næsten som at se den for første gang.

For mig var det ikke givet, at vi skulle flytte i hus. Jeg kunne sagtens se os blive boende i byen. Men jeg kunne omvendt også se idéen i at flytte til en mindre by og få lidt mere plads og luft omkring os. Rykke tættere på den natur, vi ynder at bruge vores fritid i. Nikolaj derimod var mere sikker på, hvad han ville og helt lun på at få græs under fødderne, kortere til naturoplevelser og et skur og et værksted. Og den var jeg med på, så længe jeg kunne få mit eneste deciderede boligønske indfriet: Et badekar. Sådan et kan heldigvis lade sig gøre de fleste steder.

Også i det hus, vi altså endte med at købe lige inden sommerferien. Lidt spontant. Eller så spontant, som så stor en beslutning nu kan være. For pludselig en torsdag aften i juni tippede en veninde mig om, at hendes barndomsvenindes forældre, havde sat deres hus til salg.

Det helt rigtige hus, det helt rigtige sted, viste det sig, da vi et par dage efter kiggede på det. Og der var det nærmest allerede solgt. En købsaftale der til vores held røg i vasken og så nåede vi ellers i al hast at snakke med bank og hinanden og mærke efter, foruden al anden praktik omkring sådan et køb. Og se det igen. Og det var stadig helt, helt rigtigt. When you know, you know og sådan.

Det hyggeligste hus, der er lige tilpas i størrelsen til os og med en dejlig, lille have med rabarber og asparges i lange baner foruden frugttræer. Der skal ikke laves det store udover badeværelset, så jeg kan få mit badekar. Måske køkkenet, hvis vi har råd. Alt er pænt og velholdt og lige til at gå til, hvilket var af stor betydning for os. Vi er ikke handy eller har mod på den store renovering (måske vi lyder kedelige, men sådan er det altså). Og det er et sted, vi kan se os selv længe. Rigtigt længe. For altid måske. Det var vigtigt for mig. Jeg bryder mig utroligt lidt om at flytte og mit hjem og min base, er så stor en del af min tryghed, så der skulle være fremtid i det. Ikke en mellemstation. Jeg elsker at leve som nomade, når vi er på ferie i camper eller lignende. Men min hverdag må gerne være helt fast forankret. Og allerhelst i nærheden af vand.

Og huset ligger også i gåafstand til strand og hav. Og skov og også til skole og institutioner og andet, vi pludselig har in mente som børnefamilie. I et hyggeligt villakvarter i en lille by. En by der er meget, meget, meget mindre, end hvad jeg er vant til, men jeg kan godt lide tanken og tror også, jeg kan lide det i praksis. Lidt mere ro. Lidt langsommere tempo. Nu får vi se. Der er kun én måde at finde ud af det på.

Og det er stadig kun en times tid fra København, så jeg kan jo altid smutte mod storbyen et smut, hvis ‘hjemveen’ bliver for voldsom.

Men nu er det et andet sted, der bliver hjem, hvilket er stort og vidunderligt og spændende, men også lidt angstprovokerende.

Dog har jeg god tid til at fordøje det og vænne mig til tanken. Og til at nyde livet som københavner lidt endnu. Vi flytter nemlig først til næste forår. Omkring 1. maj 2021. Den lange overtagelse var et gensidigt ønske fra sælger og os. Virkelig dejligt ift. Kurts dagpleje og ligeså, så Kurts mor lige kan vænne sig til tanken om at ‘flytte på landet’ – igen, det er ikke sådan ægte på landet. Men for en, der har boet i København hele sit liv, så er det altså ret vildt at flytte til en by med kun 5.000 indbyggere.

Af respekt for sælger, der altså stadig bor i huset frem til næste forår, venter jeg med at vise mere for nu, men I kan tro, at jeg glæder mig til at kunne dele en masse. Både billeder fra hus og have, men også de små renoveringsprojekter og tilføjelser, vi har i tankerne og så selvfølgelig indretning, indretning, indretning.

Den sidste del tænker jeg dog, at tage hul på snarest. Inspiration og moodboards og tanker om hvordan og hvorledes. For mens det er lidt mere abstrakt at skulle flytte om et lille års tid og skulle kalde et andet sted hjem, så er det for mig meget konkret, at skulle indrette et hus. Vores hus. Helt efter vores næser (nå, ja og pengepung), hvilket føles som den vildeste frihed efter at have boet til leje i små ti år.

Manner, hvor jeg glæder mig ♥

 

(Visited 20.704 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

 1. Spændende! Hvilke 3 byer kiggede i på og hvad er jeres tanker omkring pendling ind til byen til hverdag, har Nicolai ikke stadig sin butik?

  1. Vi nåede aldrig at kigge (for så ‘kom’ dette hus), men planen var Espergærde og Humlebæk og sidste var der, hvor vi har købt. Skal nok dele hvor det er, når vi kommer tættere på :)
   Nikolaj arbejder for Danmarks Skiforbund der har hjemme i idrættens hus i Brøndby, men kan arbejde hjemmefra et par dage om ugen, så på den måde kan kabalen gå op. Ellers ville vi nok have tænkt os om en ekstra gang, inden vi flyttede så ‘langt’ væk. Knus Emily

   Ps. Butikken lever i øvrigt stadig i bedste velgående og bliver ført videre af hans forhenværende partnere. Han havde bare mod på et karriereskift og så bød der sig en virkelig god mulighed.

 2. Hvor bliver det spændende for Jer♥️?.

  Herhjemme var det også min kæreste der var helt sikker på hus og have, hvor jeg sagtens kunne være blevet på vores 90 kvm i midtbyen. I februar flyttede vi dog i hus, stadig med midtby-postnummer og kun 1,5 km fra lejligheden, og det er virkelig, virkelig skønt, selvom det stadig er sært at man “ikke kan ringe efter en voksen”, når noget ikke funker. Selvom man er 29, kan det altså være angstprovokerende ?

  Håber, I bliver rigtig glade for det ☀️

 3. Til lykke!! Selv flyttet jeg fra Oslo til en litt mindre storby i fjor og angrer ikke et sekund. Med to hunder er det SÅ deilig med egen hageflekk. Så kan man gå rett ut om morgenen med hundene og sitte på terrassen og drikke morgenkaffen mens de lusker rundt i hagen, istedenfor å kle på seg, ta heis ned og gå midt i betongjungelen. Kan bare tenke meg hvor deilig det er å bo “på landet” når man får barn som vil ut og leke!

 4. Stort tillykke! Nyd forelskelsen i KBH, kender det! Jeg og familien har selv lige taget springet for en måned siden – fra KBH til Gilleleje. Er stadig ved at vænne mig til det, men som en veninde sagde til mig så “er det jo også en anden måde at leve på”. Det må man godt liiiige skulle vænne sig til. Og når jeg savner KBH allermest går jeg 100 m og kigger ud over havet. Det hjælper lidt ;-)

 5. WOUW stort stort tillykke :) hvis det er humlebæk som jeg forstår det- så SKAL du altså med på tur hos mine bier der bor i Hørsholm og Rungsted og se dem. Vi kan tappe lige den tavle honning du forelsker dig i fra staden til dig som du vil ha med hjem :)

 6. Hvor lyder det skønt. Min mand og jeg flyttede fra Nørrebro til Midtsjælland for halvandet år siden (også til en by med omkring 5.000 indbyggere). Det er simpelthen så dejligt!! Savner stort set ikke byen (kun take-out, haha). Men vi arbejder også begge i København, så vi får jo vores “fix”.

  Vi har også en søn på alder med Kurt, og det er altså bare drømmen at bo et sted med have, tæt på natur og i et roligt kvarter. Så jeg forstår udemærket jeres beslutning. Er spændt på at følge med inder hele. Både min mand og jeg er i øvrigt begyndt at synes, at København er så “voldsom”. Larm, trafik, alt for mange mennesker. Vi nyder hver dag at komme tilbage til vores rolige liv “på landet”? Man bliver lige præcis den person, man svor man aldrig ville blive, da man for nogle år siden forestillede sig, at man aldrig skulle flytte fra København – for der findes jo ikke noget på den anden side af voldene, vel???

  Held og lykke med det i hvert fald!

 7. Tillykke med huskøbet!

  Selvom det er en stor og meget voksen beslutning og føles som “for altid”, kan det være godt at minde sig selv om, at København heldigvis bliver liggende. Både når man trænger til et storby-fix, eller hvis man – som jeg – fortryder, så kan man heldigvis flytte tilbage igen ;-)

  Held og lykke med det hele.

 8. Så rigtigt @Vibeke <3

  Og når man først er flyttet ud, så føles byen sjovt nok tættere på end, forstæderne gjorde da det var den anden vej man skulle – er ihvertfald min erfaring :)

  Og @Ems, jeg glæder mig til at få dig nord på min ven <3

 9. Det kommer I kun til at blive glade for! Er selv opvokset i Espergærde og det ER det dejligste område, synes jeg. Glæder mig selv til at jeg forhåbentligt en dag selv flytter tilbage, når det at bo i byen føles “færdigt”.

 10. Så sjovt… Jeg er også født og opvokset i byen (Nyhavn) – ærkekøbenhavner, der så flyttede til Bryggen, ligesom jer, og som for 4 måneder siden flyttede til Espergærde – et stenkast fra Humlebæk skellet. Det er stadig underligt at jeg ikke længere “er københavner”, men når vi kommer hjem fra en travl dag på arbejde i Kbh til huset… Så er det bare guf for nervesystemet! Her er vidunderligt. I øvrigt helt perfekt tidspunkt at flytte herop – maj måned. Det gjorde vi i år og det var som en drøm. Sig til, hvis du vil ha’ lokale tips til fremtidig brug ??

 11. Stort tillykke med huskøbet!
  Jeg synes det er så befriende, at I har prioriteret et hus, der ikke skulle laves en masse ved. Nogle gange et tingene gode nok, som de er, selvom man måske selv ville have gjort det anderledes. Og så bliver der jo tid til en masse andre ting ?

 12. Tillykke!

  Vi flytter fra Frederiksberg til (langt ude på) Amager i foråret. Det har jeg deg stadig riktig svært med..

  Men med skolen virker fantastiske, børnen trives super godt. Så er det det viktigste!

 13. Min mand, søn (på knap 2 år) og jeg er lige flyttet fra Vesterbro til Valby, fordi vi ikke “turde” flytte langt væk fra byen. Vi ønskede at flytte fra en lejlighed for at få have, en rolig vej at lege på og generelt mere plads. Men selvom vi fortsat er tæt på byen og Valby kan en masse, synes jeg det er så hårdt. Jeg tapper fortsat ind de værdier, der var årsagen til vores flytning, jeg har bare slet ikke fået dem ind inder huden endnu. Min identitet er ikke kommet med over (endnu) og lige pt føler jeg bare det er et hus med fire vægge og ikke et hjem. Jeg håber det kommer, men jeg blev bare overrasket over, hvor dårligt jeg egentlig har reageret på flytningen og at jeg ikke kan se målet.

 14. Stort tillykke med det perfekte hus for jer :-)
  Det er et flot hus og stedet er jo pragtfuldt, så glæd jer til at bo der i det daglige.
  Ønsker I larm og mennesker i tøndevis, så er der jo ikke så langt til KBH !
  Til gengæld har i smuk natur, eget hus og have og ro og fred omkring jer – til foråret :-)
  God weekend og glæder mig til at se huset når tid er.

 15. You can take the girl out of the city, but never the city out of the girl :)

  Tillykke med huset, det bliver I helt sikkert glade for!

  God weekend!

 16. Stort tillykke med jeres beslutning og huset! :)

  Jeg flyttede selv til København for snart 5 år siden – og var forelsket fra første øjeblik. Dengang følte jeg, at hele verden stod åben for mig. Men jeg har også lææænge mærket efter maven, hvad det er for et liv, jeg ønsker mig fremadrettet. Nu har jeg så besluttet at rykke tilbage til min barndomsby Vejle. Så jeg kan så fint nikke genkendende til nyforelskelsen/forskudssavnet i og til København. Jeg lægger alle mulige (måske lidt for optimistiske) planer for det, jeg gerne skal nå at opleve her i byen, inden jeg flytter. Men søde mennesker minder mig om, at der altid vil være en seng eller en sofa til mig i København, der jo ikke ophører med at eksistere, bare fordi jeg flytter herfra. Jeg glæder mig til mit nye kapitel – der trods alt føles helt rigtigt i maven, selvom det betyder jeg må undvære København på daglig basis.

 17. Et huskøb er en enorm beslutning, så fedt at I var så heldige at finde et hus det helt rigtige sted. Vi er selv på udkig efter vores første hus, og hold nu fast det er svært. Ligesom jer, så er vi også på udkig efter et hus, som ligger lidt uden for byen men samtidig gerne tæt på offentlig transport, hvor vi ikke ender med at det tager en dagsrejse, når vi skal til og fra job. :)
  Hvordan dem fra Boligkøb i blinde kan holde sig inden for 3 valg er mig en kæmpe gåde! Vi har et ønske om, at 2021 er året, hvor vi flytter fra lejlighed og i hus. Men det handler jo også om, at finde det helt rigtige hus for os begge. :)

  1. Så enig. Ej, det program kender jeg slet ikke. Det lyder skørt, men også sjovt. Hvor ser du det?
   Håber så meget for jer, at 2021 opfylder det ønske. Knus E

   1. Mener det bliver vist på TV3. Lige nu er de vist i gang med at filme en ny sæson, men de viser ofte ældre afsnit. Selvom de kun har 3 valg, så formår dem der køber hus og istandsætter det for dem egentlig at lave nogle ret fede løsninger. :)

    Tak! Vi krydser bestemt også fingre for det.

 18. Velkommen til the hood – jeg bor i Espergærde og laver fællesspisningninger på Flynderupgård, hvor du er meget velkommen :-)