Weekend-tid

Mine weekend-planer: Drikke te, læse og spise kiks i sengen. Badet i solstråler og omgivet af tørrede roser… Som om. Men yndigt ser det ud og jeg blev helt i godt humør af at kigge på det. Billede herfra.

Som det sikkert også er tilfældet for masser af jer, så har både mand og barn været hjemme her hele ugen og vi er således tilbage til forårets lockdown-dage og prøver at jonglere inden-juleferie-slutspurt på de respektive jobs i kombination med at hygge med, og lave ditten og datten med Kurt. Sidstnævnte er virkelig skæg for tiden (det er som om de bare bliver sjovere og sjovere, børn) og for det meste en stor fornøjelse. Men det er – ret skal være ret – også lidt af en kabale at få til at gå op. Der bliver kaldt meget på ‘Or’, når jeg prøver at forskanse mig på hjemmekontoret i en times tid ;)

Og mens jeg i søndags tænkte, at jeg havde god tid, til alt jeg skulle inden jul og at jeg endelig, endelig var ved at være med igen, ovenpå ‘det forsømte efterår’ på hospitalet, så er jeg altså to skridt bagefter igen og tilbage til at tænke i ‘hvad er det allervigtigste og hvad kan undværes’, når det kommer til arbejde (og tøjvask og deslige, men det er en anden snak).

Desværre er meget af det allervigtigste inden juleferie og årsskifte sådan noget som regnskaber, fakturering og mails her i min biks. Og selvom jeg ikke hader det, så er det, jeg allerbedst kan lide altså at lave indhold hertil og at ‘snakke’ med jer. Det tager vi revanche med i det nye år. Og jeg håber også, at der trods alt bliver lidt blogtid de næste par dage.

Det hele går jo nok og lige nu er jeg mest af alt bare lykkelig over, at vi er sunde og raske og at min mor endelig er i bedring. Og lige om lidt, når vi hen til juleferien, som jeg glæder mig helt mægtigt til at nyde med mine to drenge.

Men først er det weekend og i den anledning årets sidste Weekend-tid her.

Jeg skal drikke vin på zoom med et par veninder i aften (en aflyst julefrokost) og ellers skal vi bare hygge med julefilm, lidt arbejde, julebagning, gåture og vores lille fyr, der sørger så rigeligt for at alle er underholdt og på tæerne.

Jeg håber, I også får en god weekend ♥

 

Her er lidt herligheder, mærkværdigheder og finurligheder at slappe af med og tænke over denne weekend (eller i juleferien):

Min generation er en generation af kvinder, der er blevet bedt af kommunen om at ‘tælle vores æg’ – i kampagner betalt med vores egne skattekroner. Nu er vi gravide, og så bliver vi på forhånd bedt om at forlade hospitalet, få timer efter vi har født vores første barn.Det er utrygt, det er uværdigt – og derfor siger vi stop.

Citatet ovenfor er fra Moderskab er også kvindekamp, og fødslen er frontlinjen. Kæmpe cadeau til Femina for hele deres I Danmark er jeg født-artikelserie.

I samme åndedrag må jeg opfordre alle de af jer der en dag skal føde, har født eller kender nogen der skal (eller bare alle der har en mor), til at skrive under på Mødrehjælpens Manifest for #trygfødsel

Et smukt og anderldes køkken, som jeg er ikke så lidt inspireret af.

En vild, grøn omstilling. Hvordan man vender en supertanker.

Flødeboller à la ris a la mande.

Er det smart at være travl og skamfuldt at tage den med ro?

Husky-hvalpe i sneen for første gang. (Det er sådan noget jeg ser, når jeg synes verden er lidt for tarvelig og forvirrende).

Bea er den jeg kender med allerpænest, mest velplejet hud, så et kig ind i hendes beautyskab er altid interessant.

Det her er grusom, men lærerig læsning med konkrete løsninger. Hvad vi skal lære vores børn (og os selv) om sociale medier. Om når sexkrænkere tager kontakt via Snapchat.

Min uge anno juni 2015. Det var egentlig et ret hyggeligt format. Måske jeg skal gøre det igen i ny og næ.

Den gode nyhed: Det er gratis at rede klimaet.

Københavns bedste bevarede bagerhemmelighed.

Kan I huske hende her? Billedet fra da hun var 6, er i øvrigt for evigt min hårinspiration.

 

Prøv Zetland i to måneder for en halvtredser

Følgende er reklame. Og et godt tilbud til både dig og mig :)

Måske I har lagt mærke til, at jeg ofte linker til forskellige artikler hos Zetland her i Weekend-tid? Det har de i alle tilfælde hos Zetland, da de kunne mærke trafikken herfra, så I må have været en del, der har haft lyst til at kigge nærmere på de artikler, jeg linker til. Så herligt. Og jeg forstår det godt. Jeg er selv en mere end begejstret (og betalende) bruger gennem de sidste snart fire år og holder især af deres artikler om forældreskab, klima, køn og kultur. Og hapser også gerne lidt politik nu og da. Og trækker på smilebåndet over deres ‘nyhedsfrikvarter’. Ovenfor er det artiklen om Mærsks vilde, grønne omstilling, den om sexkrænkere på Snapchat og den om den om den gode klimanyhed, der er fra Zetland.

Jeg er vild med, hvordan jeg nemt og mundret får serveret et par (ofte anderledes) ‘tophistorier’ i min indbakke hver dag. Hvordan jeg kan lytte til artiklerne, når jeg ikke har øjne eller arme fri til at læse. Og hvordan jeg får en ugentlig opsamling og således føler mig opdateret.

Hvis I har lyst til at prøve Zetland i 2 måneder, så kan I som læsere af bloggen oprette et prøveabonnement her for 50 kr. Det er 1/3-del af normalprisen og vores aftale fungerer sådan, at hver gang en af jer signer up, så donerer Zetland 200kr. til bloggen, for nu at være helt transparent. Så på den måde kan du altså lave en éngangsdonation til mig på 200kr. for 50kr. og samtidig prøve et nyt medie. Alle vinder ♥

Hvis ikke du er interesseret og bare gerne vil læse de artikler jeg linker til (det kan man nemlig som Zetland-bruger, dele med andre kvit og frit, så optur), så er det også bare helt i orden.

(Visited 3.842 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

2 Kommentarer

  1. Tak for at dele underskriftsindsamlingen til Mødrehjælpen. Det er SÅ vigtigt og godt at budskabet kommer ud ! Plus det er en super nem måde at hjælpe på.
    God søndag aften til dig og familien.
    Kh Katrine

    1. Den er nemlig bare så vigtig. Tak for påskønnelsen og rigtig glædelig jul <3 Kram E