10 idéer til date night (derhjemme)

Et par håndfulde idéer til at gå på date derhjemme (eller andet der kan lade sig gøre i denne tid) og gøre noget særligt ud af tingene i ny og næ, så det hele ikke bare flyder sammen.

Vi indførte kort efter vores bryllup i 2017 en ugentlig date night fordi vi gerne ville dyrke og værne om vores forhold (og romantikken) og huske at afsætte tid til hinanden. Og ja, bare stadig huske at gå på date med hinanden. Det er selvklart ikke helt så lige til, når man har et lille barn, men vi har leget det muliges kunst, siden Kurt kom til og holdt en hel del hjemme-date-nights, ligesom vi har været på morgen dates.

Det væsentligste ved vores dates er – for vi er jo (nu mere end nogensinde) sammen hele tiden egentlig – nærværet. Den store forskel ligger altså i at vi, når vi har date night eller deslige, decideret har reserveret den tid til hinanden. Så det er ikke lige den aften, man har et telefonmøde eller skal se håndbold eller ‘spiller’ instagram i to timer hver for sig. Så telefonerne bliver altså parkeret på en hylde ude i gangen.

Og vi prøver som regel også at dresse lidt op. Tage noget pænt tøj på og børste håret og sådan. Det føles altså godt. Især hvis man har haft (det samme) joggingsæt på hele ugen ;)

10 forslag til lockdown date nights

 • Spil brætspil. Eller kort. Eller hvad der nu er jeres ting. Vi spiller 500 (og har et ongoing regnskab), Sequence og Backgammon. Matador er også en klassiker. Og så har jeg også hørt godt om Partners. Spil går i øvrigt godt hånd i hånd med cocktails og slikskål.
 • Gå i seng. Der er noget herligt, uartigt over at trække i (det sexede) nattøj, og så fejre resten af aftenen i sengen. Med mad på en bakke, vin eller bobler og en film. Og så videre ;)
 • Escape Room som brætspil. Har kig på det, der hedder Unlock!, efter en følger tippede mig om det. Et spil tager præcis en time – den tid man har til at komme ud af rummet.
 • Lær et nyt sprog sammen. Har I altid drømt om at kunne spansk til husbehov? Der findes masser af forskellige online-sprogkurser og det kan være en ret skæg og hyggelig ting at gøre sammen. Og øve på over morgenmaden.
 • Gå en lang tur. På med de varme støvler, thermoundertøjet og hæld den gode kaffe på to-go-koppen. Og køb en kage på vejen. Snak og oplev byen eller skoven, stranden eller hvor I nu går tur. Kan evt. kombineres med lursovende barn i barnevogn. Måske ikke den allermest romantiske date, men altså, det muliges kunst, ikke?
 • Overrask din partner med hans/hendes livret til aftensmad. Og tag en snak om, hvordan I har det. Hvad I er taknemmelige over at have i jeres liv og hvad I ser frem til. Mål, drømme og intentioner. Hvordan kan I støtte hinanden i dem.
 • Start på en ny tv-serie sammen. Inspiration til serier, der er gode at se sammen her.
 • Tag på ski på Amager Bakke. Man kan leje ski derude, hvis ikke man har selv. Men husk at bestille tid. Der er begrænsede pladser i disse tider. Er man ikke i nærheden af København, så skal man altså ikke kimse ad en lille kælketur, hvis vi ellers snart får lidt (mere) sne.
 • Lav ‘brunt værtshus’ derhjemme. Raflebæger, terninger, dunkel belysning, flaskeøl og shots. Kim Larsen som passende soundtrack.
 • Picnic. Madkurv, tæppe og hele molevitten. På stuegulvet, tørreloftet eller ude i naturen (men vent lige med sidste til det ikke er minusgrader – eller tag skitøj på).

Hvad laver I på date nights for tiden?

Ønsker jer en dejlig weekend ♥

(Visited 28.112 times, 103 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. Gode ideer! Vi “går i biografen” om lørdagen kl 20, hvor vi skiftes til at se en rigtig film (modsat de serier vi ellers normalt ser), uden mobiltelefoner, sofaen indrettet med dyner og puder, guf og popcorn. Vi spiser ikke søde sager i løbet af ugen, så det er så luksus at sidde og smovse lidt i mørket! Og flette fingre ❤️ Ofte går hverdagsaftner for tiden på arbejde, studie og praktiske gøremål, så det er dejligt at have en ugentlig date.

 2. Vi er med på drink, spil og chips vognen herhjemme! Kan også varmt anbefale brætspillet Pandemic, som min kæreste og jeg er glade for at spille sammen. Sjovt at man spiller sammen som et hold “mod spillet”.

 3. Vi er altid så trætte om aftenen (har en datter på Kurts alder, og hun sover ikke særligt godt om natten), så det er sjældent, at vi får lavet noget sammen, når hun er puttet. Men i december så vi Nissebanden sammen. Det var vildt hyggeligt. Det var ikke for uoverskueligt (en halv time hver aften), og vi forpligtede os ligesom til det, fordi der kom et nyt afsnit hver aften.

  Derudover arbejder vi begge hjemme for tiden, så nogle gange forlænger vi frokostpausen, går en rundtur (luksus uden barn), får snakket lidt og holdt i hånd.

  Ellers, når vi har mere overskud, er vi gode til at spille brætspil sammen eller se serier, nogle gange har vi også mediteret sammen, hørt fælles lydbog mens vi hver især tegner/broderer… gud hvor jeg glæder mig til at få min nattesøvn og overskud igen haha :-)

 4. Tak for inspiration! Da vores datter begyndte at blive puttet tidligt prøvede vi at holde datenights uden skærm, hvor vi f.eks. tegnede (det var ret sjovt at tegne hinanden), lavede origami eller læste bøger for hinanden. Det lyder lidt kikset, men det var mega hyggeligt! Og da hun blev stor nok til at blive passet med overnatning, holdt vi det vi kaldte John og Yoko dag (a la Bed In for Peace), hvor vi kun måtte være i sengen en hel dag! Det var en genoplivning af vores weekender inden børn. ❤️ Nu har vi også lillebror på fire måneder og vi har aftalt at når han bliver puttet tidligt, skal vi lære at spille skak, vi blev inspireret af at se Queen’s Gambit, som i øvrigt også er en anbefaling til fællesserier. ?

 5. Gode ideer! Jeg vil straks invitere på date ??
  I aften holder vi spa aften med fælles bad med body scrub efterfulgt af ansigtsmasker, fodbad, massage, the og friskskåret frugt ?

 6. Vi lavede glamping i stuen med lyskæde. Eller en hule med madras, lyskæde og lagen. Det var super hyggeligt at bygge og putte i ☺️

 7. Så fine anbefalinger! Især den med ‘brunt værtshus’ må snart afprøves ;) Til Escape Room spil kan jeg varmt anbefale spilserien EXIT, der kan fås online flere steder til få penge. Man er max underholdt med forskellige opgaver der skal løses, før man kan komme videre og til sidst “ud”, ligesom rigtige Escape Rooms :-)

 8. Partners er virkelig skægt! Det kræver jo så dog, at man er 4 personer (der findes også en 6-personers version). Min kæreste og jeg er glade for at spille Skak og Skip-Bo.

  Vi får egentlig ikke som sådan holdt date nights, ej heller spillet den slags spil sammen, for tiden. Måske tager vi et spil på computeren sammen, laver lidt hver for sig – men som regel slutter aftenen af med at sidde i sofaen og se serie (pt. Supernatural). Indtil Huxi så vågner og tvinger mig til at gå i seng… (Hver. Dag. Life with kids…)

  http://satinawandel.com

 9. Emily!!!

  Hvor er det et fantastisk indlæg, og det giver så meget mening. Jeg – og min kæreste – ser hinanden hver anden uge lige pt. Og da jeg arbejder om natten fra søndag til torsdag, er det vigtigt at vi får lavet noget sammen, når nu vi endelig kan. Vi valgte sengen med Netflix, men altså, jeg faldt i søvn – og fik op og ned på min nuværende døgnrytme.

  Synes bare det er en virkelig god pointe; det at lave noget sammen. Om det er hedder date night eller noget andet er ligegyldigt. Vigtigt er det.