Små ting

Morgendate for to.

Sidste uge var på mange måder god. Sygdomstågerne fra forrige uge lettede og hverdagen indfandt sig i sin egen herlige (er jo hverdagsfan om en hals) trummerum.

Og jeg må indrømme at livet som børnefamilie passer mig storartet. Nuvel der perioder hvor det spidser til, helt umulige nætter og utallige lortebleer. Og i småtingsafdelingen er der spise- og sovetider, der skal overholdes nogenlunde osv. og som kan lægge en dæmper på spontaniteten. Men mest af alt synes jeg det er SÅ fedt og sjovt og givende. Frihedstab og søvnmangel og hvad der ellers følger med småbørnslivet, får ofte ret meget af fokus, men for mig (og jeg er jo også lidt oppe i årene, så kan meget vel være derfor) har det været mere end rart at få fingrene lidt af egen navle og hovedet ud af egen mås og kanalisere noget af opmærksomheden og tiden over på et andet menneske. Det er mere end fair, hvis ikke man deler den opfattelse. Virkelig.

Men tænker, at det også kan være ok at fortælle en anden historie. For jeg er faktisk blevet oprigtigt positivt overrasket. Havde troet, det ville være 90% hårdt arbejde at have små børn. Og 10% fun and games. Men de fleste dage føles det omvendt. Ok, ‘lille barn’ er det ret beset kun og det er meget muligt, at det bliver proportionalt hårdere med antallet af børn. Eller alderen. Eller at jeg allerede fuldstændig har glemt, hvor hårdt jeg synes det var for halvanden måned siden… Og at jeg lige har begået hybris big time…

Jeg stopper bare nu.

Optimismen kan også skyldes, at Nikolaj og jeg, for første gang siden vi blev forældre, var på date bare os to i fredags. Vi har ikke rigtigt adgang til pasning om aftenen eller i weekenden, men derfor kan man altså godt komme på date alligevel. Morgendate!

Det var en af jer, der fortalte om det i en kommentar engang. For ret så længe siden. Men jeg bed mærke i det og huskede det, fordi jeg syntes så godt om konceptet. Det går i al sin enkelhed ud på, at man går ud og spiser morgenmad sammen, efter man har afleveret barn/børn. Om muligt afleverer man så lidt tidligere dén dag, og så har man ellers en halv times morgenmadsdate med sin kæreste inden job. Eller hvad man nu engang har tid til. Vi testede det af i fredags og det var et kæmpe hit og noget vi vil prøve at gøre et par gange om måneden. Kunne også være en tur på SUP eller anden aktivitet. Glæder mig under alle omstændigheder til fremtidige morgendates.

Det er i øvrigt også alletiders måde, at få set venner eller veninder på i en travl hverdag, formatet dur ikke kun til kærester eller ægtefæller.

Jeg håber, I får en glimrende ny uge, hvad end den er fuld af benhårdt arbejde på hjemmefronten eller jobbet eller om den er beriget med morgendates eller andre godbidder. Eller lidt af det hele ♥

Ps. Hvis I har tid, lyst og mulighed, så kom med til demonstration for Børnene i Moria i morgen. For en værdig fremtid i sikkerhed for uledsagede og sårbare, små børn, der lige nu lever i allerdybeste armod.

Morgendate-smilet. Fåret og drømmende ;)

Ude at kigge på og ‘sparke dæk på’ drømmekøkken til det nye hus.

Aftenbadepølse og Kurts købmandsbutik.

Aftenlys og en rar smagsprøve à la havtornsnitte (eller var det hyben?).

Blomster fra min mor.

Efterårsfin altan med lyng og prydkål.

Bogen på mit natbord for tiden.

 

 

(Visited 3.167 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

9 Kommentarer

 1. Hej Emily

  Nu har jeg efterhånden lagt mærke til, at du har flotte jeans på et par gange – jeg har samme små hobitben som dig, og jeg har SÅ svært ved at finde gode jeans der passer til den type små korte ben! Hvis du på et tidspunkt kunne skrive mærker eller modeller ned, som du er glad for, ville det være det fedeste!

  I øvrigt tak for en så dejlig og hyggelig profil – både her og på instagram <3

  Alt det bedste og ønske om en dejlig dag til dig herfra :*

  1. Ja! Jeg har også små hobitben, og jeg kigger altid misundeligt på Emilys jeans-game :-)

  2. Ej hvor er I søde, for jeg tager det altså som en kompliment til mig og hobbitbenene ;)

   Her er det gode gammeldags Levi’s 501 og ellers synes jeg også både Co’Couture og Magasin (deres eget mærke) har nogle gode med lidt flare i, der får benene til at synes længere (men omvendt ikke er kilometerlange, så de skal lægges op). Og så elsker, elsker jeg mine Hepburn fra Tomorrow Denim. Kram E

 2. Jeg deler din 90-10% oplevelse af at være blevet forældre. Lortebleerne og de hårde nætter er (for det meste) bagateller i forhold til hvad man får igen. Og jeg var ligeledes af samme overbevisningen inden jeg blev mor?

  1. Dét gør mig altså glad at læse Elisabeth. For jeg føler næsten det er lidt tabu at sige at man bare synes det er optur. Og det er jo bestemt ikke fordi jeg vil negligere dem der synes det er hårdt (fordi det ER hårdt), bare sige at jeg er positivt overrasket. Kram og god weekend

 3. Jeg synes ikke, at du skal undskylde for at nyde børnefamilielivet eller være bange for at jinxe det. Jeg synes også det er fantastisk, og det passer ligeledes mig storartet at være børnefamilie. Og den følelse bliver ikke anderledes, jo ældre børnene bliver. Det bliver bare ved med at være fedt! Til gengæld hører jeg ofte fra venner med teenagebørn, at de kan synes det er svært, at børnene bliver så løsrevne og selvstændige. De savner dem! Det tænker jeg tit på, og på at nyde dem, mens tid er.

  1. Dét er dejligt at høre B og god reminder ift. teenagebørn. Godt der er længe, længe til, haha. Knus og god weekend herfra <3