7 ting jeg godt gad have svar på

Flere nuancer af hvid. Billede (som jeg er besat af) herfra.

Jeg blogger åbenbart helst i lister i disse dage, så her kommer en til. Men det er sådan ca. det, der giver højest genlyd i mit hoved lige nu. I alle tilfælde i den lettere ende af skalaen.

 • Hvilken er den bedste variant af hvid? Og vi snakker altså ikke race, men maling. Der er kridhvid som er kølig og netutral hvid, og så er der kalkhvid, modehvid, RAL9010-hvid og virkelig, virkelig mange andre nuancer af hvid. Tænk, at det skulle vise sig, at det var den, der var den sværeste farve at vælge… Er helt lost.
 • Hvor skal jeg invitere Nikolaj hen, når han har fødselsdag næste uge?
 • Er The Year Earth Changed (og Seaspiracy for den sags skyld) en halv sandhed, det rene humbug eller 100% ægte facts? Vil se begge, men har også mine betænkeligheder.
 • Hvis jeg en dag fik mulighed for at rejse tilbage i tiden, ville jeg så være mest begejstret over en dag i Berlin i 1920’erne eller et smut til Versailles i 1690’erne?
 • Hvad drømmer Penny, når hun ligger og spjætter med benene i søvne og småbjæffer?
 • Hvorfor (?!?) har Coca Cola valgt at ændre smagen på Zero??? Den var perfekt. Og nu smager den af ‘rigtig’ cola…
(Visited 5.452 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

28 Kommentarer

 1. Hej!
  Med hensyn til hvid ville jeg vælge 0500-N. Den synes jeg altid er god uanset hvordan værelset vender. N betyder at den er neutral.

 2. Jeg ville vælge Versailles. selvom jeg har læst der lugtede af PRUT, da de gik på toilettet bagved gardinerne og det blev kun gjort rent 1 gang om året (og det tog 14 dage at luge ud) haha ?

  1. Ja den hælder jeg altså også til. Mon ikke man vænner sig til lugten? Altså lidt som på Roskilde? ;)

 3. Nr 6: penny drømmer at hun er ude og have en fest – måske sammen med et enkelt får ??

  Nr 7: De vil ikke sælge Zero mere!! Gl Zero var ok i en snæver vending men nu smager den af INTET ud over kunstige sødestoffer!
  #rødcolaholder100

  1. Hehe… der er nok et får med ja.

   Enig i at de ikke vil sælge Zero. Uenig i det med rød cola (som jeg af uransalige årsager aldrig har kunnet lide). Overvejer at gå tilbage til light. For den nye er skrækkelig.
   Klem og god weekend

 4. Berlin i 20’erne. Man badede helst ikke i 1600-tallet (tænk, hvis man blev forkølet!) og pøsede i stedet bare mere parfume og parykpudder på. Versailles stank sikkert fælt.

 5. Mit indtryk er, at den slags dokumentarer ofte (men dog ikke altid) har en agenda og måske ikke er helt så objektive som man kunne ønske. Seaspiracy er blandt andet lavet af en veganer – ham, der også lavede Cowspiracy, som heller ikke var 100 procent korrekt. Man kan sagtens se dem, og de er interessante, men man må endelig ikke tro, at det er den rene sandhed.

  DR har skrevet en ret fin og interessant artikel her fx https://www.dr.dk/nyheder/viden/natur/den-skinbarlige-sandhed-eller-loegn-paa-loegn-vi-har-tjekket-om-netflix
  De lavede en lignende artikel med forgængeren https://www.dr.dk/nyheder/indland/faktatjek-koed-kritisk-cowspiracy-dokumentar-fifler-med-fakta

  Morten Elsøe har også berørt emnet generelt her i dette skriv https://www.google.dk/amp/s/www.mortenelsoe.com/blog/whatthehealth%3fformat=amp :-)

 6. Hvis jeg var dig, ville jeg klart vælge Berlin i 1920’erne, eftersom Versailles på solkongens tid var et ret så ildelugtende sted at opholde sig; dels herskede der, på den tid, en udbredt idé om, at varmt vand transporterede sygdomme, hvorfor mange mennesker ikke tog bade, som vi kender dem; dels havde mange rige mennesker rådne tænder og paradentose, hvorfor de lugtede fælt ud af munden og så var det ikke unormalt, at folk tissede (og andet) bag gardinerne eller andre tilfældige steder på slottet ligesom at natpotterne blot blev tømt ud af vinduet. Så altså alt i alt et super ulækkert sted ? kh.

 7. Er helt rystet over, hvor trist det er med zero – men upside er, at jeg nu endelig får bugt med min cola-afhængighed, for den nye kommer jeg helt sikkert ikke til at drikke.

 8. Min kæreste og jeg så The Year Earth Changed forleden, og jeg skal ærligt ikke kunne fortælle om det er en halv sandhed eller ej, for jeg er også overbevist om at der altid er en interesse eller agenda bag, så man skal nok også have de kritiske briller på. Jeg så til gengæld også Our Planet, hvor de viste billeder fra et forladt Chernobyl, hvor naturen vandt indpas endnu en gang – og det ræsonnerede dybt hos mig. Men uanset man tror på det eller ej, så er der flotte landskaber, mennesketomme gader på steder, man ikke har oplevet det før, og en masse smukke dyr, der morer sig bekosteligt når vi ikke er tilstede – så om ikke andet, bør man se den af den årsag :-)

 9. Hvide farver: Letthet og Bomull fra Jotun :)

  Jeg tror Penny leger med sin bedste hundeven i drømme :)

  Mht .Seaspiracy og DRs oplysninger så ligger sandheden nok et sted midt i mellem :) Jeg har ikke selv set den, men måske filmen kommer med lidt for sort-hvide svar.

  FAO (FNs fødevare- og landbrugsorganisation) vurderer at en tredjedel af verdens fiskebestande er overfiskede.

  Her er links til data fra FAO https://ourworldindata.org/seafood-production#what-share-of-fish-stocks-are-overexploited

  Sustainable stocks have fallen from 90% in the 1970s to 66% in 2017.1 One-third of global fish stocks are now overexploited. We can also see, however, that most of the decline in sustainable fish populations occurred through the 1970s and 1980s. Over the past few decades there has been a marked slowdown – or plateauing – of overexploitation. (…)
  It’s estimated that 79% of current fish landings come from biologically sustainable stocks.

  1. Tak for svar på (næsten) alle spørgsmål <3
   OG er SÅ glad for du skriver Letthet, det er nemlig den jeg er endt med at vælge ;) Kram E

 10. Du skal invitere ham og Kurt i Legoland med overnatning. Vi har lige været der, og det var en mega god oplevelse for hele familien.

 11. Vi er netop nu igang med at renovere en ældre dame af en patriciervilla fra 1917, og tro mig hvid er kategori for sig.
  Det vigtigste er næsten at tjekke farven på døre, karme, vinduesrammer mm. Medmindre de skal udskiftes/males, så vil evt. vægfarve i hvid komme til at se gullig/grå ud…. Held & lykke :)

 12. Du og Nikolaj skal da på overnatning i København fx Villa Copenhagen eller måske Brøchners SP34 i indre by eller Hotel Otillia i Carlsbergbyen. Slentretur i byen, spise ude og bare nyde og så måske et brætspil og en drink på værelset….. Kurt må selvfølgelig gerne komme med, men samtidig vil det også være en god mulighed for at få ham passet, dét er jo også ferie for ham ❤️
  Mht Cola, drikker jeg kun light og kun meget sjældent fx ved tømmermænd. Synes det er for sødt. Og der er allerede delt de artikler omkring “fiskefilm” som jeg også ville linke til,især Morten Elsøe.
  Rigtig god weekend til jer ☀️

  1. Åh dét lyder helt og aldeles pragtfuldt Nete. Tror jeg skal have sådan en tur i kalenderen til snarest, men for nu må det ‘bare’ blive en frokost i byen, da al tid ellers er allokeret til flytning og ting afledt deraf. Men kunne være en dejlig date at se frem til <3
   Kram E

 13. Åh, det er SÅ sjovt med cola!
  Jeg har altid sværget til en rød cola – ellers kunne det være lige meget.
  Men den nye Zero er jo endnu bedre end den ægte røde ?????

  1. Haha… jamen så er det derfor, jeg ikke kan lide den. Synes nemlig den smager som rød cola, som jeg virkelig heller ikke kan lide. Men ja, så sjovt med smag. Klem E