Kære Emilys læsere,
Mit navn er Anne, og jeg har siden sommeren 2009 blogget på anneauchocolat.dk. Det er mit lille chokoladesøde univers, som byder på kager, der smager og andre livsnydende lækre sager. Om under en måned udkommer min første kogebog ”Lykken er chokolade”, som jeg har lavet sammen med min søde veninde Maja fra chocolat.dk. Det kilder i vores maver!
Emily har givet mig lov til at gæsteblogge denne mandag, mens hun er under varme solstråler østpå forhåbentlig med grøn karry i mavsen, friske kokosnødder mellem hænderne, sød afslapning og venindegrin, som kører direkte ind på livsnydelses- og madkærlighedskontoen. To konti som til daglig beriger både Emilys og mit liv med glæde og smil. Derfor er der som regel også altid et måltid indblandet, når vi hænger ud. Morgenmadsvafler, en sandwich og en juice på farten med den skønne Pennyhund eller saftige og perfekt tilsmagte burgere på Salon 39 og et par forfriskende cocktails on the side. Sidst jeg så Emily, teamede vi op i en kokkedyst på tid i Masterchef-studierne. Det var super sjovt, men jeg tror nu, at vi skruer lidt ned for tempoet, næste gang vi svinger panderne sammen. Efter min mening er det nemlig ren livsnydelse og den vilde luksus, når man tager sig tid til at lave mad og til at forkæle alle sanser, mens man smager efter og fokuserer på måltidet i ro og mag.
I dag serverer jeg lidt af en retrodessert for jer: Ymerfromage. Den er piftet op på med de frækkeste og fineste vanilleprikker, og så har jeg byttet sukkeret ud med agavesirup. Forandring fryder. På toppen er der drysset lidt hakket mælkechokolade (Jivara 40% fra Valrhona), usaltede pistacier samt frysetørrede hindbær for at give lidt kærligt knas til den fine fløjlsbløde fromage.
Ymerfromage (4 små glas)
200 g ymer, jeg brugte den fra Arla Unika
20 g agavesirup
½ stang vanille, korn af
1 blad husblas
1 dl piskefløde
Knas på toppen:
mælkechokolade, finthakket
usaltede pistacier, finthakket
frysetørrede hindbær
Rør ymer sammen med agavesirup og vanillekorn i en skål. Udblød husblas i koldt vand i ca. fem minutter. Klem den bløde husblas fri for vand og smelt den forsigtigt over vandbad. Lad den køle lidt af. Pisk imellemtiden fløden til en let skum. Hæld husblasen i ymercremen under omrøring og vend forsigtigt fløden i. Fordel fromagen i fire glas og lad den sætte sig tildækket på køl i ca. 2 timer.
Inden servering drys da (din foretrukne) knas på toppen.
Ha’ en sød mandag og find mig på instagram lige her @anneauchocolat, hvis I lyster!
Det ser lækkert ud.. God mandag:)
Kære René
Mange tak skal du have! God dag til dig også :)
Kh Anne
Åh old School dessert! Lyder så dejligt, hvor får du Arla unika, prøvede tre steder i sidste uge da jeg så det på din instagram?
Du kan se her hvor du kan købe Arla unika’s lækre produkter:
http://www.unika.arla.dk/Find-Forhandler/
:)
Kære Ida,
TAK for hjælp :)
Kh Anne
Kære Lene,
Ih det er dejligt, at du skriver! Det håbede jeg på :)
Jeg plejer at købe Arla Unika i deres stand i Torvehallerne.
Kh Anne
Kære Ida og Anne!
Tak for hjælpen, jeg må i Torvehallerne!;)))
Kære Lene,
GLÆD dig så meget til at smage denne ymer. Den er fabelagtig :)
Kh Anne
MUMS – din fromage ser skøn ud, Anne og der er slet slet ingen tvivl om, at Unikas Ymer simpelthen er den bedste på markedet!!!
Den smager af (sommer)barndom på landet <3
Og ymerfromage er sådan en vidunderlig dessert, som ikke kræver meget arbejde og tilbehøret kan varieres i det uendelige!
I Thailand er det nok primært sticky rice med skøn mango, som Emily hygger sig med, men hvor er det dog nogle hyggelige og dejlige gæste/feriebloggere, som er kommet på herinde!
Kære Mette
Jeg elsker virkelig også ymerfromage – og Unikas ymer er bare bedst ja :)
Uhm jeg får helt lyst til sticky rice nu. HAPS!
Kh Anne
Den anden dag så jeg fromagen på din instagram, og gik og håbede på at der snart ville komme en opskrift! Jeg har været heldig! ;)
Kære Anna
Yay, det er jeg glæder mig at høre :)
Den er også så simpel og så super lækker!
Kh Anne
Hvor ville jeg gerne have set jer i Masterchef!
Og nøhj, hvor ser det lækkert ud :-) håber jeg kan få det til at se (og smage!!!) mindst lige så lækkert ud, når jeg forsøger mig med opskriften.
Kære Xenia
Det var også en sjov oplevelse, men nøj vi fik lidt sved på panden ;)
God fornøjelse med fromagen!
Kh Anne
Hej Anne, nøj hvor ser det lækkert ud! Kan den laves uden husblas, og blive lige så god, eller? Knus
Dit sprog er skønt – forfriskende indlæg!