ærtesuppe med myntepesto

Lækker, sund og virkelig nem og hurtig. What’s not to like. Fin grønærtesuppe på ingen tid. Opskriften er fra den anbefalelsesværdige ‘Bare spis – mad med power’, der bliver anvendt flittigt her i pigekollektivet :)

Jeg holder forfærdeligt meget af suppe. Både purerede grønsagssupper, klare supper, fiske- og skaldyrssupper og ja, alle slags supper. Men får dem alt for sjældent. Måske fordi jeg tror, at det er besværligt og tidskrævende at lave selv. Denne ærtesuppe tager heldigvis ingen tid og så er den tilmed en rigtig sommersuppe, som jeg glæder mig til at prøve at lave med friskbælgede ærter.

ÆRTESUPPE – 4-6 personer
6 forårsløg
1 fed hvidløg
evt. 3 skiver bacon eller pancetta
500 g ekstra fine ærter eller bælgede friske ærter
1 dl hvidvin eller vermouth
1 l god grønsags- eller hønsebouillon
salt og peber
lidt kørvel til topping
1/2- 1 dl piskefløde (kan udelades)

MYNTEPESTO
50 g røgede, saltede mandler
1 bundt mynte
50 g parmesan
1/2-1 dl olivenolie
lidt citronsaft og/el. skal

evt. lidt hakkede forårsløg og krydderurter + creme fraiche til servering

  • Snit forårsløg og hvidløg fint. 
  • Skær bacon eller pancetta i tern og steg det sammen med forårsløg og hvidløg til det bliver blødt.
  • Kom ærterne i og steg dem i et par minutter mere sammen med løgene.
  • Hæld vinen ved og lad den dampe af. Kom bouillon i og lad det hele simre under låg i 10-15 minutter.
  • Blend ingredienserne til pestoen og juster med kogt vand hvis den ikke er flydende nok.
  • Blend den færdige suppe (nemmest med en stavblender synes jeg) og smag til med salt og peber.
  • Kom suppen tilbage i gryden, hæld fløden ved og varm den igennem.
  • Server suppen portionsanrettet med en skefuld pesto på toppen (evt. oven på en klat creme fraiche, hvis der ikke er fløde i). Drys med hakkede krydderurter over (vi fik persille og koriander) og spis et lækkert brød til.

ENGLISH RECAP: A delicious, healthy and really quick soup of green peas. Similar recipe here.

(Visited 2.420 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

  1. Jeg gik og tænkte på en ting her til morgen. Du virker rimelig sundheds- og økobevidst – kunne det måske være en ide at skrive et indlæg om din ‘levemåde’ og hvilken holdning du har til fx økologi, vegetarlivet og sådan noget. Måske er jeg langt ude, men jeg synes, du virker bevidst om det, så det kunne være interessant at læse.
    Tak for en god blog, som jeg følger hver eneste dag :-)

    1. Det synes jeg er en god idé Marie :) Den er hermed noteret og selv tak og tak for at du læser med :)

  2. Mmmh det lyder lækkert!
    Køber du ærterne frosne og lader dem tø op inden eller hvordan?
    Kan man da købe friske ærter nu?:-))))

    1. Til denne var de frosne (om du tøer dem op inden eller ikke er ligemeget, de tøer hurtigt ved stegning/kogning), men jeg glæder mig til at prøve at lave den med masser af friske ærter :)