recipe: strawberry marzipan cupcakes

Jordb√¶rkage og kopkage m√łdes og s√łd harmoni opst√•r. Det er en rigtig krydsning og jeg har improviseret frit over emnet, men bevaret – hvad jeg ser som – grundelementerne fra den klassiske jordb√¶rkage: En bund med masser af marcipan, chokoladeovertr√¶k og selvf√łlgelig friske jordb√¶r. Bunden er dog en mere fluffy kopkagebund og cremen er skiftet ud med en mascarponecreme, der for det f√łrste er meget, meget nemmere at lave, men ogs√• nemmere at f√• til at h√¶nge fast p√• kagerne.

12 jordbærkagekopkager
bunde:
135 g sukker
175 g bl√łdt sm√łr
3 store æg
200 g marcipan
1/2 dl mælk
150 g mel
1 tsk bagepulver

creme:
1 bæger mascarpone
reven skal af 1 citron
1-2 tsk vanillesukker (eller kornene af 1/2 stang vanille og evt. lidt flormelis)

overtræk og pynt:
100 g m√łrk chokolade
en bakke friske jordbær

  • Sukker og sm√łr piskes sammen til det er luftigt. Herefter tils√¶ttes 1 √¶g ad gangen og der piskes grundigt.
  • Riv marcipanen groft og r√łr den i dejen.¬†Mel og bagepulver blandes og r√łres i dejen.
  • M√¶lken r√łres i ‚Äď og dejen r√łres j√¶vn.
  • Dejen fyldes i 12 muffinsforme (der er sat i en muffinplade, s√• de holder formen) og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, de m√• helst ikke f√• for meget, s√• bliver de t√łrre.
  • Lad kagerne k√łle helt af p√• en rist.
  • Hak chokoladen og smelt halvdelen over et vandbad, n√•r det er smeltet, tages sk√•len af og resten af chokoladen tils√¶ttes (s√• undg√•r man at det bliver for varmt), r√łr til det hele er smeltet og overtr√¶k de afk√łlede kager med dem.
  • N√•r chokoladen er st√łrknet helt piskes mascarponen let og luftig med vanillesukker og reven citronskal og kommes p√• kagerne med spr√łjtepose eller kniv/spatel.
  • Dekorer herefter med hele eller udsk√•rne friske jordb√¶r.
  • Enjoy :)

bloglovin

]]>

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

56 tanker om "recipe: strawberry marzipan cupcakes"

  1. Du har nu givet mig en uimodst√•elig lyst til at bage en jordb√¶rt√¶rte… Eller smutte ned i den lokale F√łtex og k√łbe en. Det er jo weekend, s√• jeg m√• i teorien godt ;-)

  2. < ![CDATA[Åhr Emily! Jeg håbede sådan, du ville nå at lægge opskriften op, så jeg kan nå at bage til svigermekanikken, der kommer om 2 timer. Du har reddet mig :) Tak for din altid megalækre opskrifter på din megalækre blog!
    KH C]]>

  3. Tak for opskriften! De ser fabelagtige ud og skal afpr√łves p√• en flok f√łdselsdagsg√¶ster i morgen :-)

  4. Sp√łjst, jeg sad s√• sent som i g√•r og flirtede med ideen om at lave cupcakes med en bund af karameliserede n√łdder. Hele id√©en med at kombinere cupcakes med andre, mere traditionelle kageopskrifter er rigtig interessant. Godt t√¶nkt!

  5. < ![CDATA[Mmm.. det er en rigtig dansk cupcake med de smukke farver :)
    De skal pr√łves en dag!

    http://asimplei.blogspot.com/]]>

  6. < ![CDATA[Hvor ser de gode ud!
    Jeg tror også de ville være viirkelig lækre med rigtig creme istedet for mascarpone, så bliver de lidt mere jordbærkage (-;]]>

  7. < ![CDATA[Aww *savle*. Bedst som man sad og tænke at jeg ikke skulle bage i dag :O)
    Hvor ser de ufattelig lækre ud, hap, hap, hap.

    Dejig dag.
    <3
    Pia Sabie]]>

  8. < ![CDATA[åh, hvor ser de dog helt utroligt gode og ikke mindst fine ud!
    nu glæder jeg mig bare endnu mere til sol og sommer og friske jordbær. :)]]>

  9. < ![CDATA[√Ö√Ö√Ö√ÖH, de ser super l√¶kre ud og bliver da ogs√• n√łd til at lave s√•dan nogle en dag.
    Det er rigtig fedt at du deler opskrifter med os læsere :-)

    //Nanna H.

    hvis nogen skulle være interesseret i en mode, træning, fitness og citat blog så tjek min blog ud. www.blogbyhau.com :-)]]>

  10. < ![CDATA[Hej Emily

    Jeg har lige et sp√łrgsm√•l om noget helt andet end cupcakes :o)
    Jeg læste et portræt af dig, på "bogklubben mener", hvor du nævner, at du er glad for at læse Anais Nin...kan du måske anbefale mig, en af hendes novellesamlinger?

    Mange hilsner
    jess]]>

  11. < ![CDATA[Hej fine Emily
    Du er simpelthen min all time favorite blogger med stort B - jeg bliver virkelig inspireret af dine indlæg og generelt din personlighed

    disse kager må jeg helt sikkert lave meget snart :)]]>

  12. Pingback: Ugen der gik (11) med aliens og rodeosvin « ROCKPAPERDRESSES

  13. < ![CDATA[√Örrrh, jeg elsker jordb√¶rt√¶rte. Er virkelig n√łd til at pr√łve at bage dem her en dag, de ser S√Ö godt ud, mums!!

    - Katrine
    http://Katrinemork.blogspot.com]]>

  14. < ![CDATA[Hey E!
    Et lille sp√łrgsm√•l, m√•ske to :-)
    Hvor kan jeg k√łbe mascarpone? Og hva med en evt erstatning istedet for??

    Det ser for lækkert ud....!!! Mums :-)

    /Maria]]>

  15. < ![CDATA[Hey E!
    Et lille sp√łrgsm√•l, m√•ske to :-)
    Hvor kan jeg k√łbe mascarpone? Og hva med en evt erstatning istedet for??

    Det ser for lækkert ud....!!! Mums :-)

    /Maria]]>

  16. < ![CDATA[Hej Emily
    Har l√¶nge ledt efter en anledning til at fors√łge mig din l√¶kre opskrift! Jeg vil bare h√łre om du tror man kan fryse kagerne (alts√• selvf√łlgelig kun bundene) en uges tid, uden de tager skade?
    Kh Janne]]>

  17. < ![CDATA[Hej Emily.
    Vil bare fort√¶lle at jeg pr√łvede dine cupcakes her i weekenden. Og de blev en stor succes :)
    Har lagt nogle billeder på min blog her: http://enplusen.blogspot.dk/2012/06/opskrift-jordbr-cupcakes.html

    Tak for en god opskrift.
    Kh Katrine]]>

  18. Pingback: Marcipan/Jordb√¶r Cupcakes.. « <3

  19. < ![CDATA[Har netop nogle jordb√¶r og noget mascarpone i k√łleskabet, og skal have det brugt.
    Fandt din side da jeg s√łgte p√• opskrifter, og er jo simpelthen n√łd til at pr√łve at lave disse muffins. De ser jo super l√¶kre ud - og vi elsker muffins og jordb√¶r her i huset!]]>

  20. Pingback: Weekends l√łjer

  21. Pingback: Jordbærkage-cupcakes

  22. Pingback: Marzipan cupcakes with strawberries and cream | Nilssons Ambrosia

  23. Pingback: opskrift: marcipanbr√łds cupcakes | crinarosenvinge

  24. Pingback: StyleDesignCreate

  25. Pingback: Cupcakes med hindbærfrosting - Krittewitt-

  26. Hvis man nu skal have dem med på f.eks. arbejde næste dag, ville du så vente med at putte jordbærne på til lige inden de skal serveres? :-)
    cremen kan man vel godt putte p√• inden og s√• stille dem i k√łleskabet?

    • Jeg ville putte creme i en boks for sig (p√• k√łl), jordb√¶r for sig og kager med chokolade for sig (ikke p√• k√łl, men i luftt√¶t d√•se) og s√• ‘samle’ dem umiddelbart inden de skal spises :)

  27. Hej Emily.
    Ville lige give en feedback på disse fantastiske kager.
    Jeg har nu fuldt denne opskrift op til flere gange (blandt andet p√• min f√łdselsdag de sidste to √•r!) og jeg har kun f√•et gode tilbagemeldinger fra folk.
    Jeg v√¶lger at lave den som √©n t√¶rte i en revideret version; Jeg bruger marcipanbr√łd i stedet for ren marcipan i dejen, s√• det giver en l√¶kker crunch af chokolade. N√•r kagen har bagt overtr√¶kkes t√¶rten ligeledes med chokolade og til sidst laves der en kagecreme, og kagen toppes med jordb√¶r. Minder til forveksling om jordb√¶rkagen hos bageren, men meget bedre! Mums.
    Tak for god inspiration!

  28. Pingback: Jordbærkage med rabarberbunde | Emily Salomon

  29. Pingback: Happy 4th July | Mode Med Mere

  30. Pingback: Klassisk jordbærkage | Emily Salomon

  31. Pingback: Weekend.. | Mor Med Meget Mere

  32. Pingback: Hurra for Olde | Mor Med Meget Mere