recipe: strawberry marzipan cupcakes

Jordbærkage og kopkage mødes og sød harmoni opstår. Det er en rigtig krydsning og jeg har improviseret frit over emnet, men bevaret – hvad jeg ser som – grundelementerne fra den klassiske jordbærkage: En bund med masser af marcipan, chokoladeovertræk og selvfølgelig friske jordbær. Bunden er dog en mere fluffy kopkagebund og cremen er skiftet ud med en mascarponecreme, der for det første er meget, meget nemmere at lave, men også nemmere at få til at hænge fast på kagerne. 12 jordbærkagekopkager bunde: 135 g sukker 175 g blødt smør 3 store æg 200 g marcipan 1/2 dl mælk 150 g mel 1 tsk bagepulver creme: 1 bæger mascarpone reven skal af 1 citron 1-2 tsk vanillesukker (eller kornene af 1/2 stang vanille og evt. lidt flormelis) overtræk og pynt: 100 g mørk chokolade en bakke friske jordbær

 • Sukker og smør piskes sammen til det er luftigt. Herefter tilsættes 1 æg ad gangen og der piskes grundigt.
 • Riv marcipanen groft og rør den i dejen. Mel og bagepulver blandes og røres i dejen.
 • Mælken røres i – og dejen røres jævn.
 • Dejen fyldes i 12 muffinsforme (der er sat i en muffinplade, så de holder formen) og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, de må helst ikke få for meget, så bliver de tørre.
 • Lad kagerne køle helt af på en rist.
 • Hak chokoladen og smelt halvdelen over et vandbad, når det er smeltet, tages skålen af og resten af chokoladen tilsættes (så undgår man at det bliver for varmt), rør til det hele er smeltet og overtræk de afkølede kager med dem.
 • Når chokoladen er størknet helt piskes mascarponen let og luftig med vanillesukker og reven citronskal og kommes på kagerne med sprøjtepose eller kniv/spatel.
 • Dekorer herefter med hele eller udskårne friske jordbær.
 • Enjoy :)

bloglovin

]]>

(Visited 9.466 times, 23 visits today)
minder

Skriv en kommentar

57 Kommentarer

 1. Du har nu givet mig en uimodståelig lyst til at bage en jordbærtærte… Eller smutte ned i den lokale Føtex og købe en. Det er jo weekend, så jeg må i teorien godt ;-)

 2. < ![CDATA[Åhr Emily! Jeg håbede sådan, du ville nå at lægge opskriften op, så jeg kan nå at bage til svigermekanikken, der kommer om 2 timer. Du har reddet mig :) Tak for din altid megalækre opskrifter på din megalækre blog! KH C]]>

 3. Tak for opskriften! De ser fabelagtige ud og skal afprøves på en flok fødselsdagsgæster i morgen :-)

 4. Spøjst, jeg sad så sent som i går og flirtede med ideen om at lave cupcakes med en bund af karameliserede nødder. Hele idéen med at kombinere cupcakes med andre, mere traditionelle kageopskrifter er rigtig interessant. Godt tænkt!

 5. < ![CDATA[Mmm.. det er en rigtig dansk cupcake med de smukke farver :) De skal prøves en dag! http://asimplei.blogspot.com/]]>

 6. < ![CDATA[Hvor ser de gode ud! Jeg tror også de ville være viirkelig lækre med rigtig creme istedet for mascarpone, så bliver de lidt mere jordbærkage (-;]]>

 7. < ![CDATA[Aww *savle*. Bedst som man sad og tænke at jeg ikke skulle bage i dag :O) Hvor ser de ufattelig lækre ud, hap, hap, hap. Dejig dag. <3 Pia Sabie]]>

 8. < ![CDATA[åh, hvor ser de dog helt utroligt gode og ikke mindst fine ud! nu glæder jeg mig bare endnu mere til sol og sommer og friske jordbær. :)]]>

 9. < ![CDATA[ÅÅÅÅH, de ser super lækre ud og bliver da også nød til at lave sådan nogle en dag. Det er rigtig fedt at du deler opskrifter med os læsere :-) //Nanna H. hvis nogen skulle være interesseret i en mode, træning, fitness og citat blog så tjek min blog ud. www.blogbyhau.com :-)]]>

 10. < ![CDATA[Hej Emily Jeg har lige et spørgsmål om noget helt andet end cupcakes :o) Jeg læste et portræt af dig, på "bogklubben mener", hvor du nævner, at du er glad for at læse Anais Nin...kan du måske anbefale mig, en af hendes novellesamlinger? Mange hilsner jess]]>

 11. < ![CDATA[Hej fine Emily Du er simpelthen min all time favorite blogger med stort B - jeg bliver virkelig inspireret af dine indlæg og generelt din personlighed disse kager må jeg helt sikkert lave meget snart :)]]>

 12. < ![CDATA[Årrrh, jeg elsker jordbærtærte. Er virkelig nød til at prøve at bage dem her en dag, de ser SÅ godt ud, mums!! - Katrine http://Katrinemork.blogspot.com]]>

 13. < ![CDATA[Hey E! Et lille spørgsmål, måske to :-) Hvor kan jeg købe mascarpone? Og hva med en evt erstatning istedet for?? Det ser for lækkert ud....!!! Mums :-) /Maria]]>

 14. < ![CDATA[Hey E! Et lille spørgsmål, måske to :-) Hvor kan jeg købe mascarpone? Og hva med en evt erstatning istedet for?? Det ser for lækkert ud....!!! Mums :-) /Maria]]>

 15. < ![CDATA[Hej Emily Har længe ledt efter en anledning til at forsøge mig din lækre opskrift! Jeg vil bare høre om du tror man kan fryse kagerne (altså selvfølgelig kun bundene) en uges tid, uden de tager skade? Kh Janne]]>

 16. < ![CDATA[Hej Emily. Vil bare fortælle at jeg prøvede dine cupcakes her i weekenden. Og de blev en stor succes :) Har lagt nogle billeder på min blog her: http://enplusen.blogspot.dk/2012/06/opskrift-jordbr-cupcakes.html Tak for en god opskrift. Kh Katrine]]>

 17. < ![CDATA[Har netop nogle jordbær og noget mascarpone i køleskabet, og skal have det brugt. Fandt din side da jeg søgte på opskrifter, og er jo simpelthen nød til at prøve at lave disse muffins. De ser jo super lækre ud - og vi elsker muffins og jordbær her i huset!]]>

 18. Hvis man nu skal have dem med på f.eks. arbejde næste dag, ville du så vente med at putte jordbærne på til lige inden de skal serveres? :-)
  cremen kan man vel godt putte på inden og så stille dem i køleskabet?

  1. Jeg ville putte creme i en boks for sig (på køl), jordbær for sig og kager med chokolade for sig (ikke på køl, men i lufttæt dåse) og så ‘samle’ dem umiddelbart inden de skal spises :)

 19. Hej Emily.
  Ville lige give en feedback på disse fantastiske kager.
  Jeg har nu fuldt denne opskrift op til flere gange (blandt andet på min fødselsdag de sidste to år!) og jeg har kun fået gode tilbagemeldinger fra folk.
  Jeg vælger at lave den som én tærte i en revideret version; Jeg bruger marcipanbrød i stedet for ren marcipan i dejen, så det giver en lækker crunch af chokolade. Når kagen har bagt overtrækkes tærten ligeledes med chokolade og til sidst laves der en kagecreme, og kagen toppes med jordbær. Minder til forveksling om jordbærkagen hos bageren, men meget bedre! Mums.
  Tak for god inspiration!