17
mar
2012

recipe: strawberry marzipan cupcakes

Jordbærkage og kopkage mødes og sød harmoni opstår. Det er en rigtig krydsning og jeg har improviseret frit over emnet, men bevaret – hvad jeg ser som – grundelementerne fra den klassiske jordbærkage: En bund med masser af marcipan, chokoladeovertræk og selvfølgelig friske jordbær. Bunden er dog en mere fluffy kopkagebund og cremen er skiftet ud med en mascarponecreme, der for det første er meget, meget nemmere at lave, men også nemmere at få til at hænge fast på kagerne.

12 jordbærkagekopkager
bunde:
135 g sukker
175 g blødt smør
3 store æg
200 g marcipan
1/2 dl mælk
150 g mel
1 tsk bagepulver

creme:
1 bæger mascarpone
reven skal af 1 citron
1-2 tsk vanillesukker (eller kornene af 1/2 stang vanille og evt. lidt flormelis)

overtræk og pynt:
100 g mørk chokolade
en bakke friske jordbær

  • Sukker og smør piskes sammen til det er luftigt. Herefter tilsættes 1 æg ad gangen og der piskes grundigt.
  • Riv marcipanen groft og rør den i dejen. Mel og bagepulver blandes og røres i dejen.
  • Mælken røres i – og dejen røres jævn.
  • Dejen fyldes i 12 muffinsforme (der er sat i en muffinplade, så de holder formen) og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, de må helst ikke få for meget, så bliver de tørre.
  • Lad kagerne køle helt af på en rist.
  • Hak chokoladen og smelt halvdelen over et vandbad, når det er smeltet, tages skålen af og resten af chokoladen tilsættes (så undgår man at det bliver for varmt), rør til det hele er smeltet og overtræk de afkølede kager med dem.
  • Når chokoladen er størknet helt piskes mascarponen let og luftig med vanillesukker og reven citronskal og kommes på kagerne med sprøjtepose eller kniv/spatel.
  • Dekorer herefter med hele eller udskårne friske jordbær.
  • Enjoy :)

bloglovin

]]>

Skriv en kommentar

57 Kommentarer

  1. Du har nu givet mig en uimodståelig lyst til at bage en jordbærtærte… Eller smutte ned i den lokale Føtex og købe en. Det er jo weekend, så jeg må i teorien godt ;-)

  2. Spøjst, jeg sad så sent som i går og flirtede med ideen om at lave cupcakes med en bund af karameliserede nødder. Hele idéen med at kombinere cupcakes med andre, mere traditionelle kageopskrifter er rigtig interessant. Godt tænkt!

  3. Stine N

    < ![CDATA[Mmm.. det er en rigtig dansk cupcake med de smukke farver :)
    De skal prøves en dag!

    http://asimplei.blogspot.com/]]>

  4. < ![CDATA[Hvor ser de gode ud!
    Jeg tror også de ville være viirkelig lækre med rigtig creme istedet for mascarpone, så bliver de lidt mere jordbærkage (-;]]>

  5. < ![CDATA[åh, hvor ser de dog helt utroligt gode og ikke mindst fine ud!
    nu glæder jeg mig bare endnu mere til sol og sommer og friske jordbær. :)]]>

  6. < ![CDATA[ÅÅÅÅH, de ser super lækre ud og bliver da også nød til at lave sådan nogle en dag.
    Det er rigtig fedt at du deler opskrifter med os læsere :-)

    //Nanna H.

    hvis nogen skulle være interesseret i en mode, træning, fitness og citat blog så tjek min blog ud. www.blogbyhau.com :-)]]>

  7. Jess

    < ![CDATA[Hej Emily

    Jeg har lige et spørgsmål om noget helt andet end cupcakes :o)
    Jeg læste et portræt af dig, på "bogklubben mener", hvor du nævner, at du er glad for at læse Anais Nin...kan du måske anbefale mig, en af hendes novellesamlinger?

    Mange hilsner
    jess]]>

  8. Elisa

    < ![CDATA[Hej fine Emily
    Du er simpelthen min all time favorite blogger med stort B - jeg bliver virkelig inspireret af dine indlæg og generelt din personlighed

    disse kager må jeg helt sikkert lave meget snart :)]]>

  9. Pingback : Ugen der gik (11) med aliens og rodeosvin « ROCKPAPERDRESSES

  10. Maria Turan

    < ![CDATA[Hey E!
    Et lille spørgsmål, måske to :-)
    Hvor kan jeg købe mascarpone? Og hva med en evt erstatning istedet for??

    Det ser for lækkert ud....!!! Mums :-)

    /Maria]]>

  11. Maria Turan

    < ![CDATA[Hey E!
    Et lille spørgsmål, måske to :-)
    Hvor kan jeg købe mascarpone? Og hva med en evt erstatning istedet for??

    Det ser for lækkert ud....!!! Mums :-)

    /Maria]]>

  12. Janne

    < ![CDATA[Hej Emily
    Har længe ledt efter en anledning til at forsøge mig din lækre opskrift! Jeg vil bare høre om du tror man kan fryse kagerne (altså selvfølgelig kun bundene) en uges tid, uden de tager skade?
    Kh Janne]]>

  13. < ![CDATA[Hej Emily.
    Vil bare fortælle at jeg prøvede dine cupcakes her i weekenden. Og de blev en stor succes :)
    Har lagt nogle billeder på min blog her: http://enplusen.blogspot.dk/2012/06/opskrift-jordbr-cupcakes.html

    Tak for en god opskrift.
    Kh Katrine]]>

  14. Pingback : Marcipan/Jordbær Cupcakes.. « <3

  15. < ![CDATA[Har netop nogle jordbær og noget mascarpone i køleskabet, og skal have det brugt.
    Fandt din side da jeg søgte på opskrifter, og er jo simpelthen nød til at prøve at lave disse muffins. De ser jo super lækre ud - og vi elsker muffins og jordbær her i huset!]]>

  16. Pingback : Weekends løjer

  17. Pingback : Jordbærkage-cupcakes

  18. Pingback : Marzipan cupcakes with strawberries and cream | Nilssons Ambrosia

  19. Pingback : opskrift: marcipanbrøds cupcakes | crinarosenvinge

  20. Pingback : StyleDesignCreate

  21. Pingback : Cupcakes med hindbærfrosting - Krittewitt-

  22. Betina

    Hvis man nu skal have dem med på f.eks. arbejde næste dag, ville du så vente med at putte jordbærne på til lige inden de skal serveres? :-)
    cremen kan man vel godt putte på inden og så stille dem i køleskabet?

    1. Emily Salomon

      Jeg ville putte creme i en boks for sig (på køl), jordbær for sig og kager med chokolade for sig (ikke på køl, men i lufttæt dåse) og så ‘samle’ dem umiddelbart inden de skal spises :)

  23. Pernille B.

    Hej Emily.
    Ville lige give en feedback på disse fantastiske kager.
    Jeg har nu fuldt denne opskrift op til flere gange (blandt andet på min fødselsdag de sidste to år!) og jeg har kun fået gode tilbagemeldinger fra folk.
    Jeg vælger at lave den som én tærte i en revideret version; Jeg bruger marcipanbrød i stedet for ren marcipan i dejen, så det giver en lækker crunch af chokolade. Når kagen har bagt overtrækkes tærten ligeledes med chokolade og til sidst laves der en kagecreme, og kagen toppes med jordbær. Minder til forveksling om jordbærkagen hos bageren, men meget bedre! Mums.
    Tak for god inspiration!

  24. Pingback : Jordbærkage med rabarberbunde | Emily Salomon

  25. Pingback : Happy 4th July | Mode Med Mere

  26. Pingback : Klassisk jordbærkage | Emily Salomon

  27. Pingback : Weekend.. | Mor Med Meget Mere

  28. Pingback : Hurra for Olde | Mor Med Meget Mere

  29. Pingback : En frisk fødselsdagslagkage | Ruder Hjerte