Chocolate chip cookies


Det her er uden tvivl de bedste chocolate chip cookies, jeg nogensinde har fået. Det er også de mest tidskrævende, jeg har lavet, men de er al ventetiden værd. Det lover jeg. Også selvom man som jeg, er drønende utålmodig. Dejen skal nemlig helst stå mindst 24 timer i køleskab og gerne længere. Jeg lod den stå i 48 timer og resultatet var en helt karamelagtig smag og ‘chewy’ tekstur. Sprøde og gyldne udenpå og bløde på en helt rigtig, lidt sej måde i midten. I kan næsten smage og dufte det ikke?

Den samlede arbejdstid er dog kun omtrent en lille time, så det handler bare om at planlægge den næste cookie-craving lidt ;)

Opskriften er nedenfor.

ENGLISH RECAP: I made the most divine, chewy, toffee-like chocolate chip cookies last weekend, following this recipe. Warning: They’re quite addictive!

Hvis man bliver alt for utålmodig (som jeg gjorde), kan man altid smage lidt (meget for mit vedkommende) på dejen, mens man venter. Jep, jeg har et cookie dough-misbrug. Og jeg skammer mig ikke rigtigt over det.

Vil man have mere end rå dej, og kan man slet ikke vente, kan man bage en plade med det samme. De er stadig virkeligt gode, de bliver bare endnu bedre af, at man venter. Men portionen er stor nok til at man gør begge dele, så giv los!

Opskriften er herfra (hvor der er meget god chocolate chip cookie-viden at hente), men I får den lige herunder med lidt mere europæisk spiselige mål og småændringer.

CHOCOLATE CHIP COOKIES – CA. 24. STK.
480 g mel*
1 ¼ tsk natron
1 ½ tsk bagepulver
1 ½ tsk groft salt
280 g smør, blødt (ikke smeltet, bare ved stuetemperatur)
280 g lyst, brunt moscovadosukker eller lys farin
240 g sukker (alm. hvid melis)
2 store æg, ved stuetemperatur
2 tsk vanilleekstrakt eller kornene fra ½ stang vanille
550 g mørke ‘chocolate chips’ eller stykker (kan med fordel hakkes selv, de fleste færdige chokoladeknapper er af for dårlig kvalitet) gerne med et kakaoindhold på omkring 60%
Havsalt til pynt/topping

* gerne 240 g almindeligt hvedemel og 240 g ‘cake flour’, hvis du kan opdrive sådan noget

 • Tag smør og æg ud af køleskabet ca. en time før, så de får stuetemperatur.
 • Bland mel, natron, bagepulver og salt i en skål og stil den til side.
 • Med en håndmixer eller endnu bedre en røremaskine, mixes smør og sukker (begge slags) til det er lyst og luftigt, ca. 3-5 minutter.
 • By the way: Brug en stor skål, det er noget værre gris…
 • Tilsæt æg et ad gangen og mix godt efter hvert æg.
 • Tilsæt vanillen. Skrab siderne af skålen ned med en dejskraber, når det er nødvendigt.
 • Ved lav hastighed mixes de tørrer ingredienser i dejen. Der skal kun rører til det lige akkurat er samlet.
 • Bland chokoladeknapperne/-stykkerne i.
 • Kom plasticfilm over dejen så det slutter helt tæt med hele dejens overflade og stil det i køleskabet i 24-48 timer.
 • Dejen kan bages i små hold, når trangen lige melder sig, og kan holde sig i op til 72 timer på køl.
 • Når du er klar til at bage forvarmes ovnen til 175 grader (varmluft) og tag dejen ud af køleskabet.
 • Kom bagepapir på en bageplade (eller 2) og brug en almindelig isske til at lave kugler af dejen.
 • Sæt 6 kugler på hver bageplade med god plads mellem hver. De skal IKKE trykkes flade!
 • Drys dem med lidt havsalt (det gør virkelig noget lækkert for smagen!), og bag dem til de er let gyldne, men stadig bløde, i ca. 15-20 minutter.
 • Tag dem ud og sæt bagepladen på en rist i ca. 10 minutter og kom derefter cookies’ne direkte over på risten for at køle endnu mere af.
 • Forbered dig på en tur i Himlen!

Skriv en kommentar

51 Kommentarer

 1. Anna

  De ser helt perfekte ud :) og sådan cookie krakeleret på overfladen.
  Kunne du finde cake flour? Og hvilken chokolade brugte du?

  1. Emily Salomon

   Nej, desværre ikke, men jeg var også langt ude på landet i Sverige. Tror man må kunne opdrive det i København og om ikke andet på nettet et sted?

   Jeg brugte choko-knapper fra Odense. Ok, men ikke heeelt gode nok. Tror jeg vil hakke selv næste gang og så bruge noget bedre chokolade :)

 2. “Jep, jeg har et cookie dough-misbrug. Og jeg skammer mig ikke rigtigt over det” – kunne ikke lade være med at grine, da jeg læste det! Haha :-D Og nu er de her cookies i hvert fald bogmærket, for når du ligefrem lover de bedste cookies du har smagt, så skal jeg sgu teste om der er noget om det ;)

 3. Mums! den skal helt sikkert prøves meget snart. De ser helt perfekte ud!
  Elsker din blog og dine skønne billeder. ”Små ting” er så dejligt at læse og jeg er selv meget inspireret til billeder af små ting der gør en hver dag fantastisk. Det er et virkelig godt fokuspunkt! :-)

 4. Rikke Smidt

  Mums det lyder som noget der skal prøves! Et lille tip, som jeg personligt elsker til cookies, er at dryppe en lille smule tabasco på hver bid inden den spises. Det lyder sært, men det søde, salte og stærke bliver faktisk til en super lækker kombi :)

 5. Louise

  Jeg læste et sted på nettet, at cake flour kan bare er almindeligt hvedemel tilsat majsstivelse (Maizena-jævner), og at “opskriften” på cake flour består af 4 dele hvedemel og 1 del majsstivelse.

  Det er vist nogle ingredienser, som alle kan skaffe :)

 6. Jeg troede jeg havde fundet den bedste Chocolate chip cookie opskrift, men du får mig til at tvivle, så den opskrift skal da prøves…
  Det er vigtigt at man har den bedste opskrift på Chocolate chip cookies her i livet. ;0)

  1. Emily Salomon

   Jeg tror man kan få det i specialforretninger som Special Købmanden og sikkert også en del steder på nettet :)
   Jeg brugte dog bare almindeligt hvedemel og det gik så fint :) Men kan selvfølgelig være at de bliver ENDNU bedre med cake flour ;)

 7. Marie Andersen

  Nu kan jeg se at der er mange der spørger efter kagemel – Skærtoft Mølle har lavet noget, som jeg selv bruger når jeg skal lave alt fra småkager til bradepandekager. Det giver kagen noget helt andet, og det kommer til at smage meget bedre. Man kan bla. købe det i super brugsen, kvickly og irma. bare et lille tip :-)

 8. Pingback : Chocolate Chip Cookies | rikkelisberg blog

 9. Uhm, jeg har lige sat dejen i køleskabet her til aften, og jeg glæder mig rigtig meget til, at lave dem i morgen aften til min teenager og jeg. 24 timer er lang tid at vente, men er sikker på, at det er ventetiden værd. He He.

  Jeg har forsøgt mig med en plade lakridschokolade (Toms) og 1 plade almindelig mørk chokolade 72%. UHM, hvor ser de lækre ud. Har kun lavet ½ portion af din.

  Tror de smager himmelsk med den is jeg har købt i dag. :0))

  smil Lene. :0))
  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/

 10. Nanna Bjarnesen

  Hej Emily! Tusind tak for den perfekte opskrift på cookies – har længe eksperimenteret med dejen, for at få den perfekte både sprøde med bløde konsistens. Min dej har fået tre dage i køleren, og så var det, at jeg tænkte, om man kan fryse dejen ned (efter de tre dage)? :-)
  Mange sommerhilsner
  Nanna Mai

  1. Emily Salomon

   Ja man kan så :) I så fald ville jeg fryse dem i ‘kugler’ så de er lige til at tø op og komme i ovnen :)

 11. Michelle

  Haha ups, på trods af flere gangs læsning havde jeg ikke set det

  Never mind – glæder mig til at smage dem:kr

 12. Pingback : Verdens bedste Chocolate Chip Cookies | Anna-mad blog

 13. Pingback : 10 kager du skal bage | Emily Salomon

 14. Ida

  Hej Emily.
  Jeg vil bare lige give dig et lillle tip! Jeg har selv en opskrift på cookies, der næsten er identisk med denne (bortset fra køleskabs-tiden, men det skal prøves…), men i min opskrift udskifte man ca en “cup” mel med havregryn, der først blendes til groft mel. Det giver kagerne et godt crunch og nøddeagtig smag. Worth a try!

 15. Ida

  Jeg smagte de her lækre cookies hjemme hos min kusine, og blev jo Selvfølelig nød til at få opskriften på dem.
  Og nu er jeg selv igang med at lave dem, og kan slet ikke vente til at de skal i ovnen

 16. Pingback : Cookies med marabou saltmandel og hvid chokolade | Helle i Alanya

 17. Pingback : Kan i klare, at se flere cookies? | Katinka Frederikkes blog

 18. Lisbet

  Hej emily!
  Jeg vil gerne bage de her cookies som en del af et enormt kagebord til min fødselsdag om snart :) Ved du hvor lang tid de kan holde sig, altså hvor mange dage jeg kan bage dem forinden?

 19. Dem her skal jeg helt klart hjem og forberede/lave i dag!
  Studsede dog lige over en lille ting; i den oprindelige opskrift bliver der brugt to teskeer (tsp) vanille-ekstrakt, mens der her i din står to spiseskeer. Jeg vil jo mægtigt gerne opnå samme cookie-lækkerness som dig, så ville bare høre om du bruger to spiseskeer eller teskeer?

  1. Emily Salomon

   Hovsa! Jeg har da lavet en fejl! Retter med det samme :)
   Du kan nøjes med 2 teskeer. Eller bruge 1/2-1 stang vanille. Det gjorde jeg og det blev rigtigt lækkert. God bagelyst (og spise cookiedough-lyst ;)). Kh. Emily

   1. Hej Emily
    Hvordan opbevarer man bedst småkagerne, så de bevarer deres sejhed/blødhed, hvis man først skal bruge dem til et arrangement 3-4 dage efter, de er bagt? Jeg tænker skal de i dåse, pose, køleskab eller noget helt fjerde? Hvad har du gode gode erfaringer med? Bh Tanja – og tak for en fantastisk opskrift!

    1. Emily Salomon

     I en lufttæt dåse eller krukke. Men allerbedst er det at lade være at bage dem før umiddelbart inden de skal bruges. Lad blot dejen stå på køl (går fint an et par dage) eller frys dejen i portioner svarende til en cookie. Så er det bare at komme dem på bagepladen, lade dem tø op og så bage dem. God fornøjelse :) Klem Emily

 20. Pingback : Project 365 7 + 8 / 2015 | Afterglobe

 21. Pingback : OM UGEN DER GIK | Afterglobe

 22. Marianne Holst

  Perfekte cookies som jeg efterhånden har bagt mange gange.
  De sidste par gange har jeg erstattet noget af chokoladen med salte peanuts. Uhmm det smager sygt godt.

 23. Bettina

  Dejen smager skønt!!!
  Jeg satte mit æggeur til 14 minutter, men da der var gået 10 lugtede der brændt :-(
  Heldigvis har jeg mere dej tilbage

 24. Anja

  Øv øv, mine ligner langt fra dem på billedet. De er flade, hullede og er ikke revnet på samme måde som dine :/ ved ikke hvad jeg gør forkert.