Chocolate chip cookies


Det her er uden tvivl de bedste chocolate chip cookies, jeg nogensinde har fået. Det er også de mest tidskrævende, jeg har lavet, men de er al ventetiden værd. Det lover jeg. Også selvom man som jeg, er drønende utålmodig. Dejen skal nemlig helst stå mindst 24 timer i køleskab og gerne længere. Jeg lod den stå i 48 timer og resultatet var en helt karamelagtig smag og ‘chewy’ tekstur. Sprøde og gyldne udenpå og bløde på en helt rigtig, lidt sej måde i midten. I kan næsten smage og dufte det ikke?

Den samlede arbejdstid er dog kun omtrent en lille time, så det handler bare om at planlægge den næste cookie-craving lidt ;)

Opskriften er nedenfor.

ENGLISH RECAP: I made the most divine, chewy, toffee-like chocolate chip cookies last weekend, following this recipe. Warning: They’re quite addictive!

Hvis man bliver alt for utålmodig (som jeg gjorde), kan man altid smage lidt (meget for mit vedkommende) på dejen, mens man venter. Jep, jeg har et cookie dough-misbrug. Og jeg skammer mig ikke rigtigt over det.

Vil man have mere end rå dej, og kan man slet ikke vente, kan man bage en plade med det samme. De er stadig virkeligt gode, de bliver bare endnu bedre af, at man venter. Men portionen er stor nok til at man gør begge dele, så giv los!

Opskriften er herfra (hvor der er meget god chocolate chip cookie-viden at hente), men I får den lige herunder med lidt mere europæisk spiselige mål og småændringer.

CHOCOLATE CHIP COOKIES – CA. 24. STK.
480 g mel*
1 ¼ tsk natron
1 ½ tsk bagepulver
1 ½ tsk groft salt
280 g smør, blødt (ikke smeltet, bare ved stuetemperatur)
280 g lyst, brunt moscovadosukker eller lys farin
240 g sukker (alm. hvid melis)
2 store æg, ved stuetemperatur
2 tsk vanilleekstrakt eller kornene fra ½ stang vanille
550 g mørke ‘chocolate chips’ eller stykker (kan med fordel hakkes selv, de fleste færdige chokoladeknapper er af for dårlig kvalitet) gerne med et kakaoindhold på omkring 60%
Havsalt til pynt/topping

* gerne 240 g almindeligt hvedemel og 240 g ‘cake flour’, hvis du kan opdrive sådan noget

 • Tag smør og æg ud af køleskabet ca. en time før, så de får stuetemperatur.
 • Bland mel, natron, bagepulver og salt i en skål og stil den til side.
 • Med en håndmixer eller endnu bedre en røremaskine, mixes smør og sukker (begge slags) til det er lyst og luftigt, ca. 3-5 minutter.
 • By the way: Brug en stor skål, det er noget værre gris…
 • Tilsæt æg et ad gangen og mix godt efter hvert æg.
 • Tilsæt vanillen. Skrab siderne af skålen ned med en dejskraber, når det er nødvendigt.
 • Ved lav hastighed mixes de tørrer ingredienser i dejen. Der skal kun rører til det lige akkurat er samlet.
 • Bland chokoladeknapperne/-stykkerne i.
 • Kom plasticfilm over dejen så det slutter helt tæt med hele dejens overflade og stil det i køleskabet i 24-48 timer.
 • Dejen kan bages i små hold, når trangen lige melder sig, og kan holde sig i op til 72 timer på køl.
 • Når du er klar til at bage forvarmes ovnen til 175 grader (varmluft) og tag dejen ud af køleskabet.
 • Kom bagepapir på en bageplade (eller 2) og brug en almindelig isske til at lave kugler af dejen.
 • Sæt 6 kugler på hver bageplade med god plads mellem hver. De skal IKKE trykkes flade!
 • Drys dem med lidt havsalt (det gør virkelig noget lækkert for smagen!), og bag dem til de er let gyldne, men stadig bløde, i ca. 15-20 minutter.
 • Tag dem ud og sæt bagepladen på en rist i ca. 10 minutter og kom derefter cookies’ne direkte over på risten for at køle endnu mere af.
 • Forbered dig på en tur i Himlen!

(Visited 115.536 times, 100 visits today)

Skriv en kommentar

70 Kommentarer

 1. De ser helt perfekte ud :) og sådan cookie krakeleret på overfladen.
  Kunne du finde cake flour? Og hvilken chokolade brugte du?

  1. Nej, desværre ikke, men jeg var også langt ude på landet i Sverige. Tror man må kunne opdrive det i København og om ikke andet på nettet et sted?

   Jeg brugte choko-knapper fra Odense. Ok, men ikke heeelt gode nok. Tror jeg vil hakke selv næste gang og så bruge noget bedre chokolade :)

 2. “Jep, jeg har et cookie dough-misbrug. Og jeg skammer mig ikke rigtigt over det” – kunne ikke lade være med at grine, da jeg læste det! Haha :-D Og nu er de her cookies i hvert fald bogmærket, for når du ligefrem lover de bedste cookies du har smagt, så skal jeg sgu teste om der er noget om det ;)

 3. Mums! den skal helt sikkert prøves meget snart. De ser helt perfekte ud!
  Elsker din blog og dine skønne billeder. ”Små ting” er så dejligt at læse og jeg er selv meget inspireret til billeder af små ting der gør en hver dag fantastisk. Det er et virkelig godt fokuspunkt! :-)

 4. Mums det lyder som noget der skal prøves! Et lille tip, som jeg personligt elsker til cookies, er at dryppe en lille smule tabasco på hver bid inden den spises. Det lyder sært, men det søde, salte og stærke bliver faktisk til en super lækker kombi :)

 5. Mums, de ser gode ud! Jeg er i øvrigt vild med dit cookie dough-misbrug – og jeg kender det udmærket selv. En kagedej skal jo også smages til, ligesom alt anden mad. :)

 6. Jeg læste et sted på nettet, at cake flour kan bare er almindeligt hvedemel tilsat majsstivelse (Maizena-jævner), og at “opskriften” på cake flour består af 4 dele hvedemel og 1 del majsstivelse.

  Det er vist nogle ingredienser, som alle kan skaffe :)

 7. Jeg troede jeg havde fundet den bedste Chocolate chip cookie opskrift, men du får mig til at tvivle, så den opskrift skal da prøves…
  Det er vigtigt at man har den bedste opskrift på Chocolate chip cookies her i livet. ;0)

  1. Jeg tror man kan få det i specialforretninger som Special Købmanden og sikkert også en del steder på nettet :)
   Jeg brugte dog bare almindeligt hvedemel og det gik så fint :) Men kan selvfølgelig være at de bliver ENDNU bedre med cake flour ;)

 8. Nu kan jeg se at der er mange der spørger efter kagemel – Skærtoft Mølle har lavet noget, som jeg selv bruger når jeg skal lave alt fra småkager til bradepandekager. Det giver kagen noget helt andet, og det kommer til at smage meget bedre. Man kan bla. købe det i super brugsen, kvickly og irma. bare et lille tip :-)

 9. Uhm, jeg har lige sat dejen i køleskabet her til aften, og jeg glæder mig rigtig meget til, at lave dem i morgen aften til min teenager og jeg. 24 timer er lang tid at vente, men er sikker på, at det er ventetiden værd. He He.

  Jeg har forsøgt mig med en plade lakridschokolade (Toms) og 1 plade almindelig mørk chokolade 72%. UHM, hvor ser de lækre ud. Har kun lavet ½ portion af din.

  Tror de smager himmelsk med den is jeg har købt i dag. :0))

  smil Lene. :0))
  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/

 10. Hej Emily! Tusind tak for den perfekte opskrift på cookies – har længe eksperimenteret med dejen, for at få den perfekte både sprøde med bløde konsistens. Min dej har fået tre dage i køleren, og så var det, at jeg tænkte, om man kan fryse dejen ned (efter de tre dage)? :-)
  Mange sommerhilsner
  Nanna Mai

  1. Ja man kan så :) I så fald ville jeg fryse dem i ‘kugler’ så de er lige til at tø op og komme i ovnen :)

 11. Den mel blanding man har lavet til starten, hvornår skal det blandes i? Jeg kan ikke se det i din opskrift?

 12. Haha ups, på trods af flere gangs læsning havde jeg ikke set det

  Never mind – glæder mig til at smage dem:kr

 13. Hej Emily.
  Jeg vil bare lige give dig et lillle tip! Jeg har selv en opskrift på cookies, der næsten er identisk med denne (bortset fra køleskabs-tiden, men det skal prøves…), men i min opskrift udskifte man ca en “cup” mel med havregryn, der først blendes til groft mel. Det giver kagerne et godt crunch og nøddeagtig smag. Worth a try!

 14. Jeg smagte de her lækre cookies hjemme hos min kusine, og blev jo Selvfølelig nød til at få opskriften på dem.
  Og nu er jeg selv igang med at lave dem, og kan slet ikke vente til at de skal i ovnen

 15. Hej emily!
  Jeg vil gerne bage de her cookies som en del af et enormt kagebord til min fødselsdag om snart :) Ved du hvor lang tid de kan holde sig, altså hvor mange dage jeg kan bage dem forinden?

 16. Dem her skal jeg helt klart hjem og forberede/lave i dag!
  Studsede dog lige over en lille ting; i den oprindelige opskrift bliver der brugt to teskeer (tsp) vanille-ekstrakt, mens der her i din står to spiseskeer. Jeg vil jo mægtigt gerne opnå samme cookie-lækkerness som dig, så ville bare høre om du bruger to spiseskeer eller teskeer?

  1. Hovsa! Jeg har da lavet en fejl! Retter med det samme :)
   Du kan nøjes med 2 teskeer. Eller bruge 1/2-1 stang vanille. Det gjorde jeg og det blev rigtigt lækkert. God bagelyst (og spise cookiedough-lyst ;)). Kh. Emily

   1. Hej Emily
    Hvordan opbevarer man bedst småkagerne, så de bevarer deres sejhed/blødhed, hvis man først skal bruge dem til et arrangement 3-4 dage efter, de er bagt? Jeg tænker skal de i dåse, pose, køleskab eller noget helt fjerde? Hvad har du gode gode erfaringer med? Bh Tanja – og tak for en fantastisk opskrift!

    1. I en lufttæt dåse eller krukke. Men allerbedst er det at lade være at bage dem før umiddelbart inden de skal bruges. Lad blot dejen stå på køl (går fint an et par dage) eller frys dejen i portioner svarende til en cookie. Så er det bare at komme dem på bagepladen, lade dem tø op og så bage dem. God fornøjelse :) Klem Emily

 17. Perfekte cookies som jeg efterhånden har bagt mange gange.
  De sidste par gange har jeg erstattet noget af chokoladen med salte peanuts. Uhmm det smager sygt godt.

 18. Dejen smager skønt!!!
  Jeg satte mit æggeur til 14 minutter, men da der var gået 10 lugtede der brændt :-(
  Heldigvis har jeg mere dej tilbage

  1. Åh det er jeg ked af at høre. Ovne er så forskellige, men godt at du har mere dej tilbage :) Kh. Emily

 19. Øv øv, mine ligner langt fra dem på billedet. De er flade, hullede og er ikke revnet på samme måde som dine :/ ved ikke hvad jeg gør forkert.

 20. Hej du.
  Nu har jeg ikke varmluftsovn, men bare en almindelig ovn. Har du et bud på temperatur og tid..? Pft :)

  1. Omtrent 200 grader og ca. samme tid, men hold jævnligt øje med dem. Især fra 15 min. God bagelyst :)

 21. Har prøvet af bage dem. Mine flød desværre helt ud, og blev mærkeligt store og flade (havde stået i døgn i køleskabet). Nogen ide om, hvad jeg kan have gjort forkert?

 22. Hi Emily,
  Tak for en super god opskrift. Jeg bager de her cookies og de er de bedste jeg har smagt. Jeg erstattede chokolade knapperne med groft hakket Toblerone og resultatet var ekstra crunch og karamelagtig smag.

 23. Hej! De ser virkelig lækre ud og jeg glæder mig til at prøve opskriften! Men du skriver at der skal lys farin i… Er det det samme “almindelig” farin, som man kan købe i alle butikker, eller er det noget specielt?

 24. Kære Emily :-)
  Tak for din blog som er helt fantastisk. Jeg har læst den i mange år, og det gør mig i så godt humør at klikke ind på din side.
  Jeg lavede denne dej i går og skal bage kagerne onsdag, men da jeg tjekkede dejen i dag var den stenhård. Er det meningen? Og hvad ville du i så fald gøre når kagerne skal formes og bages?
  På forhånd tak for hjælpen og god aften! :-)

  1. Åh det bliver jeg bare så glad over at læse, tak ♡ Hvis den er meget hård, kan du tage den ud en halv times tid inden du skal lave kagerne, så burde den være blød nok til at du kan skrabe kugler op med en ske. Ellers lader du den stå lidt længere. Håber de bliver gode :) Kram E

 25. Hvis man ikke har en isske, hvor store vil du skyde på at dej-kuglerne skal være? Er en spiseske for lille? :-)

 26. Har netop prøvet din opskrift, men mine cookies flød ud og blev helt flade… hvordan får de den tykkelse dine har?

  1. Maste du dem flade inden du bagte dem? De skal bare sættes på pladen som kugler og så klarer de selv resten :) Kram Emily

  1. Ih, æv hvor ærgerligt så! Så kan jeg ikke helt gennemskue hvad der er gået galt. Det eneste kan være at dejen var nået at blive for varm inden de kom i ovnen… Men det burde nu ikke gøre så stor forskel. Hmmm… Håber de under alle omstændigheder smagte dejligt alligevel :)

 27. Hej, først og fremmest – jeg elsker dine cookies, og det gør alle dem der jeg har serveret dem for også :-)

  Jeg har bagt dem nogle gange, men jeg laver dem egentlig altid lidt mindre. Men hvor store er de ca. i din størrelse efter bagning?

 28. Hej
  Hvor lang tid kan de holde sig efter man har bagt dem ? Altså hvis man kan lade være med at spise dem 😁😉

  1. Det er ikke lykkedes mig, at have nogle tilbage efter 3-4 dage, men så lang tid kan de fint holde sig i en lufttæt bøtte/kagedåse. Klem E