Den lækreste, nemmeste chokoladekage – på svensk

Det her er måske den bedste chokoladekage, jeg nogensinde har bagt. Og smagt. Og så er den tilmed dødnem at lave og kan røres sammen på ca. 10 minutter. Og med en bagetid på ca. 20 min. kan man således have den lækreste kage klar på bare en halv time. Det er en svensk såkaldt Kladdkaka, hvilket bedst kan oversættes med ‘klæbrig kage’. Og det er den. På en næsten sej, karamelagtig måde. Mums!

Det er i øvrigt min mors fødselsdag i dag og hvis ikke det var fordi vi skulle ud at spise i aften, så ville denne kage være et godt bud på en fin Sankt Hans- og fødselsdagsdessert :)

Opskriften (den er at finde nedenfor) er fra Cecilia Fahlströms smukke kogebog Copenhagen Cakes – 50 kager & søde køkkenkreationer, der er noget så anbefalelsesværdig i det hele taget.

Ps. Hvis jeg er lidt stille i kommentarfeltet i disse dage, så er det fordi der er flytning på tapetet. Og desværre også syg mormor. Jeg prøver at følge med og svare, så godt jeg kan og ellers skal I vide at jeg læser og værdsætter alle kommentarer mindst lige så meget, som jeg plejer. Måske endda endnu mere lige nu <3

SVENSK KLADDKAKA – 10 personer
95 g smør
2 æg
270 g sukker
2 tsk vanillesukker
100 g mørk chokolade, 70%, finthakket
1 nip salt
90 g hvedemel
4 spsk kakao

PYNT
Flormelis

 • Forvarm ovnen på 175 grader (ikke varmluft)
 • Beklæd bunden af en springform (20 cm) med bagepapir, smør bunden og siderne, drys med mel og bank det overskydende mel ud.
 • Smelt smørret, og lad det køle af.
 • Rør æg og sukker sammen i en skål. Skal ikke piskes, kun røres.
 • Tilsæt de resterende ingredienser og den hakkede chokolade, rør til dejen er ensartet, og hæld den i springformen.
 • Bag kagen i 20-25 minutter i ovnen. Kagen skal stadig være blævrende i midteb, når den er færdig. Det stivner, når kagen er afkølet.
 • Lad kagen stå et par timer, gerne natten over.
 • Inden servering drysses kagen med flormelis.

Vi fik den nærmest konfektagtige kage til dessert i fredags med en god vanilleis til og masser af bær. Så godt! Traditionelt serveres den med flormelis sigtet over og letpisket flødeskum til.

Tip: Kagen bliver ekstra god, hvis den bages nogle timer før den skal serveres. Eller endda endnu bedre hvis den laves dagen før.(Visited 38.935 times, 14 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Kære Emily. Efter at have læst med i mange år snart, ved jeg, hvor tæt du er på din mormor, så kan forestille mig, at det ikke er sjovt, at hun er dårlig for tiden. Så derfor – et virtuelt klem til dig og en tanke fra én, der også var rigtig tæt med sin bedste. Og så rigtig god bedring til mormor, (og god fornøjelse med flytningen – det bliver spændende).
  /Esther

 2. Gode tanker til dig Emily – det er så hårdt, når det står skidt til med én af ens nærmeste. I øjeblikket går jeg og tænker over, om man nogensinde når et punkt hvor man kan sige, at alting bare kører – at alt er tiptip godt. Og jeg er ved at tro, at man nok sjældent kommer til at opleve, at der ikke lige er ét eller andet, der kunne være bedre.

  Der sker også rigtig mange spændende og dejlige ting for mig i øjeblikket – og jeg er så glad og taknemmelig for de gode ting. Og så popper det hårde liv også lige op engang imellem – men sådan er det bare. Man må rumme det og stå igennem det og glædes over alle de dejlige ting, der også sker.

  1. Tak for den søde og kloge kommentar Mathilde! Den har jeg varmet mig lidt på i dag, hvor det hele netop er ét virvar af godt og skidt på én gang. Knus Emily

 3. Rigtig god bedring til din Mormor! Og tillykke til din mor og held og lykke med flytning ;) Alene denne hilsen får mig til at tænke at du har travlt! ;) Bare hæng i! Og tak for kageopskrift :P

 4. Heeej … lækker opskrift, mmm, tror faktisk at mit køle- og køkkenskab indeholder det hele :-) Held og lykke med flytningen og god bedring med din mormor :-) Kh Maiken

 5. God bedring med din mormor -håber at hun hurtigt kommer på benene igen! Det er bare det værste, når ens kære er syge.

  Og også et tillykke med din mor i går!

 6. Stort tillykke med din mor! Og rigtig god bedring med din kære momse – håber snart hun er frisk igen <3

  Og tak for opskrift – den kom som kaldet og blev bagt til vores Sankt Hans gæster. Den blev spist og godkendt af både husets egne beboere og af gæsterne! Mums for en dejlig snasket sag :-D

  Stort kram til dig.

  1. Tusinde tak! Og hvor dejligt at kagen bragte lykke, det er jeg glad for at høre :) Klem

 7. Kæmpe virtuelt knus og tanker til dig og din familie. Sikker på, det hele løser sig på bedste vis med dit positive sind.
  Jeg har netop bagt kagen. Jeg skal holde fødselsdag for min familie i morgen, så helt perfekt med en dessert, der har bedst af at blive lavet i forvejen ;) Jeg håber, den er lige så god, som den er nem! :P

 8. Søde Emily. Mange kærlig tanker til dig og din mormor. Kan se på snappen, at de fleste ting efterhånden er flyttet – glæder mig til at se meget mere. AlLe gode tanker til dig :)

 9. Hej Emily
  Nu har jeg 2 gange bagt den her fantastiske kage – og den bringer lykke alle steder :-) Den første gang jeg lavede den, servede jeg bær og mascarpone med vanilie og citronskal til og sidste gang med soft-ice og bær – begge dele var fuldstændig fantastiske! Det er blevet en klar favorit her, især fordi den er så nem at lave :-) Tusind tak for nogle gode opskrifter, kagen her er ikke den første opskrift jeg forsøger mig med fra din blog!
  KH Lone

 10. Tak for en rigtig skøn chokoladekage opskrift, som jeg nu hiver frem igen for at overraske manden og glæder mig til at sætte tænderne i senere :-)