Mit bedste skønhedstip

Ok, det her er ikke så glamourøst eller ekstravagant. Det er ikke engang særligt lækkert. Faktisk overhovedet ikke. Men det er effekten til gengæld. Og ikke nok med at det booster skønhedsfaktoren og gør ens yderside pænere (og blødere!), så er det også rigtig godt for indersiden.

Det er selvfølgelig fiskeolie, jeg taler om og jeg tager en spiseskefuld hver morgen. Både for at få alle de sundhedsmæssige fordele der er ved det, men i særdeleshed også fordi det gør min hud pænere og markant blødere og glattere.

Jeg kæmper ellers med tør hud på især kroppen, men hvis jeg drikker masser af vand, følger dette gode tip og tager min fiskeolie, så bliver den helt rar og medgørlig. Huden altså.

Jeg foretrækker den flydende version frem for kapsler. Både fordi det er markant billigere, men også fordi de typisk har et højere indhold af EPA og DHA fedtsyrerne, som er dem der er interessante i fiskeolie.

De højeste værdier af førnævnte fedtsyrer til den bedste pris har jeg fundet i Lysi fiskeolie, som jeg køber i Brugsen. Ellers tager jeg Møllers Tran (også den med citrussmag), som kan købes de fleste steder (Føtex, Matas, Helsekostforretninger m.m.).

Og nej, det er ikke lækkert at nappe sådan en skefuld fiskeolie. Men det er ok, især når den er med citrussmag. Og kold! Husk at opbevare den på køl. Lige når jeg har slugt det, tager jeg en bid frugt, for hurtigt at rense munden.

Og ellers kan man selvfølgelig også tage det i kapsler :)

Spiser I fiskeolie?

(Visited 9.935 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

35 Kommentarer

 1. Jeg tager et shot Lysi hver morgen, og synes virkelig også at det også gør en forskel – ligesom dig har jeg også problemer med meget tør hud på kroppen og der kan jeg virkelig mærke effekten. Ikke bare min hud ser jeg en forskel i, men også for mit generelle velbefindende, f.eks. Føler jeg mig klarer i hovedet og har mere energi til at arbejde længere foran en skærm.

 2. Helt enig. Jeg indtager selv samme fiskeolie hver morgen – og har gjort det i 8 måneder nu :). Det fungerer godt og smager ikke så slemt, synes jeg. Jeg drikker en stort glas vand lige efter jeg har puttet olien ind i munden og på den måde kan jeg ikke rigtigt smage fiskesmagen. Som bonus får jeg drukket ekstra vand om morgenen. Jeg har netop ligget syg en uges tid, hvor jeg ikke tog olien, og jeg kan tydeligt se og mærke forskel på min hud.

  God fornøjelse med flytningen.

  1. Skægt at høre og vildt at du kunne se det straks du ikke tog det…

   Mange tak :)

   Klem
   Emily

 3. Jeg har ikke været så godt til det her på de sidste (det må der laves om på), men når jeg gør , blander jeg det med en stor skeful friskpresset appelsinsaft og så glider det nemt ned

 4. Sikke nogle gode tilbagemeldinger i kommentarsportet. Ville egentlig ret gerne forsøge at få behovet dækket via kosten, men hvis lidt ekstra fiskeolie lige giver den der ekstra effekt, så vil jeg klart overveje det. Tak for tippet :-)

 5. Tager ikke fiskeolie dagligt, men….Jeg har en tommelfinger der driller og når den starter på at blive øm i leddene hapser jeg fiskeoliekapsler en uge eller to og så går det over.

  1. Hmm… ja, mange bække små tænker jeg. Masser af vand, søvn og ordentlig mad generelt er vist også en god idé mht. huden, men synes om ikke andet at fiskeolien er prikken over i’et :) Klem Emily

 6. Jeg skifter lidt mellem Urtekrams blanding af kæmpenatlys- og hørfrøolie og deres hampefrøolie. Sidstnævnte er noget mildere i smagen end den første. :)

  1. Åh ja planteolierne er også gode! Dem var jeg så flink til at tage engang, men er helt kommet fra det. Tak for at minde mig om det :) Klem Emily

 7. Jeg tager for tiden 6 g Purepharma Omega-3, delvis pga. pollenallergi/inflammation, delvis pga. generel sundhed/helbred, delvis pga. min hud.

  I “normaltider” tager jeg 3-5 g Purepharma Omega-3. Efter jeg begyndte på det, forsvandt mit kløende, røde, nubrede eksem på låret og min hud i ansigtet blev generelt pænere.

  Bare det er nok til at jeg gladeligt fortsætter med de mange kapsler :-)

  1. Sikke en solstrålehistorie! Dem kender jeg ikke, men dem må jeg vist kigge nærmere på :) Klem Emily

 8. Jeg spiser Eskimo-3 fiskeolietabletter. Og har gjort det i en del år efterhånden. De er lidt dyre, men har vundet mange test og jeg kan ikke klare tanken om alle de mange fiskeolier der bliver lavet på fordærvet fisk – så ulækkert!!
  Eskimo-3 er også renset for kviksølv og andre tungmetaller, så de kan spises med god samvittighed under graviditet og amning :-) Jeg er faktisk overbevist om, at det var min kære fiskeolie, der sørgede for nul (!) strækmærker i min graviditet! Jeg kan også tydeligt mærke forskellen på min hud nemlig. Og hvad er bedre end at være fugtet indefra fremfor at smøre, smøre, smøre i en uendelighed? ;-)

  1. Endnu en fiskeoliesolstrålehistorie! Må vist virkelig huske den når/hvis jeg engang skal være gravid :) Knus Emily

 9. Hvorfor kold?? hvad har den effetkt? Troede faktisk at den godt kunne stå i stuetemperatur.:-)

  1. Synes bare personligt at det er umuligt at synke den, hvis den er lunken. Og så står der også på at den skal på køl efter åbning :)

 10. Jeg er for ny et par måneder siden startet på MK olie og tager et shot heraf hver morgen. Det må jeg virkelig slå et slag for! Tør hud er nu en by i Rusland – selv bodyloyion er blevet overflødig det meste af tiden, men vigtigst er, at min eksem udover begge hænder er forsvundet på under 2 uger. Kan kun anbefale dette. Huden stråler og er gennemfugtet. En dyr “fornøjelse” (det smager ikke lækkert!), dog hver en krone værd.

  1. Åh hvor dejligt! Har du prøvet med andre olier, der indeholder det samme (mener at Livets Olie til kvinder er nogenlunde magen til) og som er billigere. Blot et lille tip fra min ernæringsekspert-veninde :) Knus Emily

 11. Jeg spiser også fiskeolie, og det sidste halve år har jeg suppleret med 1 spsk knust hørfrø på min morgenmad hver dag. Det er helt fantastisk og har elimineret alle tørre pletter inkl. tørre hæle, som jeg led meget af. Skønt at kunne tage sandaler på (når det altså er varmt :-() uden at skulle smøre, smøre, smøre med fede cremer som alligevel ikke rigtig hjælper.

  1. Orv hvor sejt at de tørre hæle også er væk! Der er jeg ikke helt selv endnu, men måske hvis jeg fortsætter :) Klem Emily

 12. Jeg tager kosttilskuddet “Skin care collagen filler” fra New Nordic det er fantastisk. Jeg har nu taget det i et par år og jeg har fået markant pænere hud og døjer aldrig med sart og tør hud længere samt eksem som bare har været et problem det meste af mit liv. Bare lige et lille fif herfra ;o) God dag til alle :o)

  1. Uh, den må jeg også prøve. Er alt for nem at lokke med sådan noget. Tak for tippet :) Kram

 13. Hvor meget EPA og DPA er der i din fiskeolie? Den vi køber har 525 MG EPA og 375 mg DHA, men jeg synes den er så dyr.