Fredagscocktail: Baileys med havtorn og lakrids

annonce-u-baggrund11baileys

For nogle uger siden havde jeg sat stjernebartenderen Hardeep Rehal stævne på hans egen bar, Blume, for at kreere nye drinks med Baileys. Den første af fire kan I se (og nyde om I vil) i dag :)

Det er en virkelig lækker og cremet sag, hvor den søde Baileys får et fint, syrligt modspil fra havtorn og et kækt pift (ok, nu stopper jeg) fra lakridsen.

baileys3

BAILEYS MED HAVTORN OG LAKRIDS – PR. DRINK
5 cl. Baileys
5 cl. Havtorn Syrup
1 knivspids lakridspulver*
Garniture: Lakridspulver

  • Kom alle ingredienser i en shaker, og shake sammen med isterninger.
  • Sigt cocktailen over i et lavt glas (lowball) fyldt med isterninger.
  • Garnér ved at drysse lakrids pulver på toppen.

* Jeg synes sagtens den kan trække mere lakrids. Ca. 1/2 tsk synes jeg var lige i øjet.

OG hermed også en videoguide ;)

Sådan laver du din egen havtornssirup:

Kog en sukkerlage. Halv sukker, halv vand (eks. 500 g sukker med 500 ml vand). Kog indtil sukkeret er opløst og stil på køl.

Tag frosne havtorn og kom i en blender i lige dele sammen med sukkerlage. Eksempelvis 500g havtorn med 500g sukkerlage.

Puls-blend indtil sukkerlagen  tager farve. Lad det trække i en halv times tid og sigt herefter igennem en fin si. Stil på køl.
Husk at ryste omhyggeligt før brug, da siruppen skiller efter et stykke tid, men fungerer helt perfekt igen efter en rystetur.

baileys2

 

Skriv en kommentar