Svar på jeres spørgsmål :)

Fantastisk idé! Jeg har tænkt på, hvor stort dit shopping-budget er pr månede ca? Og hvordan dit uddannelsesforløb har set ud; hvad har du læst, hvornår er du færdig og hvad bliver du til slut? Hvor ser du dig selv om 10 år?
2500 i gennemsnit tror jeg. Har ikke helt tal på det, nogle måneder er det mindre og formentlig mere i andre. Lad os sige det sådan, at jeg bruger hvad jeg har, der bliver ikke ligefrem sparet op her i butikken. Jeg gør nok lidt flere dyre køb end mange, men går til gengæld ikke så meget highstreet-amok og gør sjældent fejlkøb.
Jeg er matematisk student (ja, det hed det jo engang, hehe) fra Christianshavns Gymnasium og bachelor i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet, hvor jeg har haft tilvalg i design og modehistorie. Og nu er jeg så i gang med min kandidat i moderne kultur og kulturformidling, det har jeg været i snart et år ;)
Jeg er nok færdig om 1 ½ års tid, alt afhængig af hvor lang tid det tager med specialet. Når jeg er færdig er jeg cand. mag. i moderne kultur og kulturformidling med profil i design og arkitektur. Mht. hvor jeg ser mig selv om ti år, så aner jeg det for at være helt ærlig overhovedet ikke. Men vil enten gerne skrive (kultur/mode-journalistik) eller undervise.
Jeg tænkte på, hvordan du mødte din kæreste?
Vi mødtes i en elevator på universitetet. Han spiste humus (af en tallerken, havde lige været i kantinen) og det snakkede vi så lidt om. For mit vedkommende var det love at first sight, han kan dog ikke rigtigt huske elevatorepisoden (nederen), men nogle uger efter hvor jeg var på krykker efter en operation i benet, kom han hen og snakkede med mig. The rest is history ;) Men det er over 4 år siden, vi er nemlig i gang med en version 2.0 (vi kan også kalde det en mr. Big). I den mellemliggende periode har vi stadig været venner og set hinanden, så vi kender efterhånden hinanden rigtigt godt og har været venner længere tid end vi har været kærester, så det er på mange måder rigtig fedt.
Jeg vil da lige være med og netop høre dig hvordan du gør med billeder når du laver ‘dagens’, får du altid andre til at tag dem eller hvordan? Hvilket kamera har du og i hvilket program behandler du dem bagefter?
På det seneste har jeg primært fået andre til at tage dem, kæresten er heldigvis meget sød til det. Men ellers bruger jeg en tripod og fjernudløser. Jeg har et Lumix DMC TZ7 og et Nikon D40X, en del af mine billeder er faktisk også taget med iPhone.
I langt de fleste tilfælde er det meget lidt eller ingenting jeg efterbehandler og hvis jeg gør bruger jeg bare den billedbehandling, der er i iPhoto. Så retter jeg lidt på skygger, mætning, kontrast og farver.
Ellers bruger jeg Photoshop, det er jo kongen, men også lidt bikset at bruge hvis man ikke kender til det.
Hej :D Tak for en lækker blog! Mit spørgsmål er: Hvad studerer du og hvor?
Jeg læser moderne kultur og kulturformidling på Københavns Universitet. Det er en kandidatuddannelse. Jeg er bachelor i litteraturvidenskab :) Og mange tak!
Hey! Jeg vil bare høre, hvad er det for nogle smukke, røde sandaler, du har et billede af ude i menuen? hvor kan man finde dem?
Det er et par ‘gamle’ Balanciaga sandaler. Tror de er 2-3 år gamle. De er mine yndlingssandaler :) Måske du kan finde dem på eBay…
Hvor køber du alle dine “kosttilskud” – valleprotein, hørfrøolie osv – og kan du fortælle lidt om hvad det er og hvad det gør godt for?
Det køber jeg i en helsekostforretning. Som regel Helsemin (Fisketorvet, Fields el. Overfor Hovedbanen) el. i Naturpoteket på Christianshavn. Men man kan vist også få hørfrøolie i Irma. Valleprotein gør ikke noget som sådan, det er bare ren protein og jeg kommer det i smoothies for at gøre det til et mere ‘helt’ måltid, det samme med olien. Jeg kan nemlig ikke bare køre på lidt blendet frugt, men skal have nogle fedtsyrer og proteiner også, det stabiliserer blodsukkeret og holder en mæt længe. Derudover er hørfrøolie en sund flerumættet olie med omega 3 og 6, som er god for… tja alt; kredsløb, hud, hår, fordøjelse etc.
Fedt er godt! Godt fedt er i al tilfælde :)
Jeg tænkte på hvor du oprindeligt kommer fra?
Jeg er fra Frederiksberg. Det er i al tilfælde der jeg har boet det meste af min opvækst. Da jeg var helt lille boede vi på Vesterbro og vi har også boet nogle år på Cypern og Bornholm. Og så har jeg boet et år i Bruxelles efter gymnasiet.
Tak for en fin blog, som jeg følger dagligt! Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt om dine overvejelser ift at starte bloggen og “stå frem” med ansigt – hvad har du haft af positive og negative oplevelser?
Selv tak! Havde egentlig ikke så mange skrupler over det inden, er ret impulsiv. Tror bare at jeg tænkte, at det kunne være skægt og så gik jeg i gang. Og har heldigvis næsten kun haft positive oplevelser. Har haft et par negative kommentarer, men ikke nogle slemme, så det er jeg glad for. 
Det er jo ikke direkte negativt, men det er altså lidt af en tidsrøver at blogge.
Det eneste jeg faktisk er ked af, er at folk stort set aldrig skriver tak når jeg svarer på deres mails. Modtager en del mails fra læsere (om alle mulige ting fra kameraer til kost) og svarer stort set altid. Det er jo min fritid jeg bruger på det – og det gør jeg gerne – men bliver egentlig lidt trist over at folk så ikke lige smider en mail og siger tak.
Men alt i alt synes jeg bare at det er sjovt at blogge. Synes det er fedt på den måde at have en ‘dagbog’ og synes det er givende fordi det udfordrer mig.
Har et spm som jeg håber ikke er for personligt (så må du endelig bare la’ være med at svare.) Men jeg tænkte på, hvor du har fundet sådan en sød og betænksom bf og hvordan I får gjort alle de sjove, seje ting I laver sammen????Jeg tror vi er mange håbefulde piger/kvinder, der oplever at møde en fyr, man tror er ‘right’ for en, og så viser han sig at være en helt anden, end man troede. Det virker bare som om, I har fundet en go rytme med at lave en masse gode ting sammen uden at hænge på hinanden hele tiden eller bare ligger og ser dårligt tv på sofaen…
Ham fandt jeg i en elevator ;) – ej se svaret på det længere oppe.
Hmm… det er lidt svært at svare på, tror bare at vi prioriterer det og så synes vi netop det er fedt at være ‘på date’ og lave noget i stedet for bare at sofa-stene (men det gør vi jo selvfølgelig også af og til). Vi har mange af de samme interesser og vil de samme ting, så det er egentlig ret nemt. Og så er vi ret gode til at sige hvad vi gerne vil have og hvorfor. Mange – især piger – vil gerne have at deres kæreste selv gætter hvad de vil have og bliver på den made ofte skuffede (og sure på kæresten). Det er der ikke rigtig nogen der får noget ud af, så synes jeg egentlig, at det er federe bare at sige “Jeg kunne virkelig godt tænke mig at du inviterede mig ud at spise, det ville gøre mig meget glad”. Erfaringen siger mig at tingene faktisk på den måde så begynder at ske af sig selv og at kæresten bliver bedre til at ‘gætte’. Det gør dem der kun får skæld ud sjældent…
Håber at du finder ham der er helt rigtig for dig ;) Selvfølgelig gør du det!

Tak for jeres gode spørgsmål, det var hyggeligt at svare på dem!

(Visited 633 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

11 Kommentarer

  1. Hej Emily :) Jeg havde godt læst dit indlæg om spørgsmål, men havde ikke noget jeg synes var vildt vigtigt at få svaret på. Når jeg så sidder og læser svaret på de andres spørgsmål, tænker jeg: det var da dejligt at de spurgte om det, for der blev jeg en del klogere. Og spørgsmålet med hvordan din kæreste og dig laver alle de ting sammen og er sådan sammen, det er fuldstændig som at høre mig selv svare på det spørgsmål.. Det kan man kun smile over. Ha en dejlig dag ;)

  2. Nu vi er ved spørgsmålene, og måske også de lidt mere personlige af slagsen, hvad er så grunden til dit 'nye' efternavn? Hvis jeg ikke tager helt fejl startede du som en Svendssen?

  3. MariaDue – tusind tak og i lige måde:) Anonym – synes for det første det kunne være sejt hvis man skrev den slags personlige spørgsmål under med sit eget navn! Jeg har intet i mod personlige spørgsmål, men hvis jeg skal 'give så meget' af mig, er det mindste man kan gøre selv at stå frem med navn;) Jeg har været til numerolog. Jeg er blevet gift med en jødisk prins. Jeg følte mig for fin til at hedde Svendsen. Vælg selv :DNu ved jeg ikke hvor du mener jeg startede som Svendsen? Men i al tilfælde er Salomon min mors families navn (og i øvrigt ikke et navn man bare kan tage) og da jeg har meget større tilknytning til min mors familie, min far, farmor og farfar erdøde, har jeg valgt det i stedet. Det kan være det lyder fjollet, men det har bl.a. været min måde at starte på en frisk og se fremad i stedet for at dvæle ved fortiden. Nanna – selv tak og rigtig god jagt;)

  4. Hej Jeg synes du har en fed blog :-)Jeg synes det lyder til en fed uddannelse du er ved at tage, det var nok sådan noget jeg ville læse på uni, kultur er spændende og litteraturvidenskab er nogle af de ting jeg godt kan li' :-)

  5. Anonym – Ih hvor ville jeg ønske at alle jer anonyme lige skrev under med et navn (eller kælenavn eller noget i finder på), det er så trist at svare, når man ikke kan skrive det til nogen… :(Nå, nok om mine sure opstød ;)Jeg arbejder som tjener på en café, som indkøbshjælp for en ældre dame og som hundetræner. Og fra juni af skriver jeg også nyhedsbreve for en Beauty Spa, så der er nok at se til :D

  6. Nu kom jeg lige i tanke om noget jeg gerne vil spørge dig om.Din header – er det alle dine sko? For det ser da super sejt ud med billederne på.Tak for en dejlig blog. Håber du nyder alle dine rejser. Misundelse… :-)

  7. Malene – Det er nemlig mine sko ;) Har taget polaroidbilleder af dem og klistret uden på æskerne. På den måde kan man nemt se hvilke sko, der er i hvilke æsker og det ser lidt pænere ud :DSelv tak og det kan du tro at jeg gør!Klem