Food of the day: Summer Dinner Party


Nødder til drinks må der til. Mandler ristet/bagt i soya i ovnen (15 min. ved 150 grader) og drysset med lidt chilipulver.
Soy roasted almonds with a sprinkle of chili powder.

Salat af kikærter, agurk, mynte og gulerod, smagt til med olivenolie og peber.
Salad of chickpeas, mint, cucumber and carrot. Drizzle with olive oil and fresh ground pepper.

Salat af hjertesalat, vandmelon og gedefeta. Og masser af friskkværnet sort peber. Lad endelig vandmelonkernerne blive i, de er vanvittigt sunde og smager godt – husk at tygge dem :)
Salad of green salad leaves, watermelon and goats feta.

Helstegt kylling med krydderurtesmør af rosmarin og timian under skindet og udenpå.
Roast chicken with thyme and rosemary butter under it’s skin – and over.Pavlova med friske bær, hvid chokolade, lime og lakrids
4 æggehvider
1 tsk eddike
250 g sukker
100 g mandler
5 dråber rød frugtfarve, kan udelades

100 g hvid chokolade
1/2 l piskefløde

ca. 3-400 g friske bær, jeg brugte hindbær og jordbær
revet skal af 1-2 lime
1 tsk. pulveriseret lakridsekstrakt/lakridspulver

Pisk æggehvider, eddike og sukker med en elpisker i ca. 5 min. til det er helt tykt og blankt. Hak mandlerne groft og vend dem i massen. Rør frugtfarven i. Fordel massen jævnt i 2 cirkler på hver sin bageplade beklædt med bagepapir. Cirklerne skal være ca. 20 cm i diameter.
Bag ved 150 grader i ca. 1 time, til de er sprøde. Kig til dem og skru lidt ned eller dæk dem til hvis de begynder at blive for mørke.
Sluk for ovnen, og lad bundene stå i ovnen med lågen på klem til de er kolde, ellers falder de sammen og krakelerer.

Pisk fløden til skum – ikke for stift. Hak den hvide chokolade og vend den i skummet. Fordel lidt over halvdelen af skummet på den første bund, læg halvdelen af bærrene på (jeg brugte kun jordbær i dette lag) og læg den anden bund over. Pynt nu med det resterende flødeskum og bær (her hindbær) og drys med limeskal og lakridspulver.

Pavlova with fresh berries, white chocolate, lime and licorice 

4 egg whites
1 teaspoon vinegar
250 g sugar
100 g almonds
5 drops of red food coloring 

100 g white chocolate
1/2 l cream

3-400 g fresh berries, I used raspberries and strawberries
grated zest of 1-2 limes
1 teaspoon of licorice extract powder

Whip egg whites, vinegar and sugar with an electrical handmixer for approximately 5 minutes until thick and shiny. Chop the almonds coarsely and gently combine them with the meringue. Add the food coloring drop by drop. Make two cirkels of the meringue on two separate backing sheets and bake them for approximately 1 hour on 150 degrees celcius. Let them cool completely in the oven with the oven door half open.

Chop the white chocolate. Whip the cream and add the chocolate. Put a little more than half of the mix on the bottom layer together with half of the berries (I only had strawberries in this layer), put on the top-layer and decorate whit the rest of the whipped cream and berries. Sprinkle with lime-zest and licorice powder.
(Visited 1.638 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

  1. Bom bom, syns ellers jeg havde fået bikset mig en riimelig lækker frokost i dag – men nu er det da som om det blegner lidt… på den anden side er det måske heller ikke en løsning at begynde at spise kage i stedet for, selv om din godt nok ser fantastisk lækker ud :)

  2. Nogen gange ville jeg ønske, at kunne lave mad med dig! Det så dejligt at se en være så kreativ med madlavning! Er selv vokset op i min fars gamle restaurent, så er vokset op i et køkken med kreativitet osv. Det ser så lækkert ud al det mad du har lavet IGEN idag :)/Linelineoestergaard.blogspot.com

  3. Nøøj det ser fantastisk ud. I skrivende stund er jeg faktisk ved at lave flapjacks – yndlingsopskrift :)Lika

  4. Tak tak tak hvor er I søde!! Tror virkelig jeg har nogle af de rareste læsere.Altid er I klar med ros og skriver ovenikøbet også lidt om jer selv. Så hyggeligt!Cecilie – hehe, sorry :)Marie – sådan så det dækker halvt og så roder man lidt rundt i det undervejs. De skal have til soyaen er 'tørret ud', men ikke så meget at det bliver brændt. Så man må lige holde øje.

  5. Skal det være noget bestemt lakridspulver til pavlovaen eller kan man i princippet bare knuse nogle Tyrkisk peber?

    1. Det skal være pulver fra lakridsrod, men du kan sikkert også prøve det andet, det bliver bare en helt anden smag. Jeg køber lakridspulver fra Naturdrogeriet i helsekosforretninger (koster ca. 40 kr. for en pose) :)