Readers request: Tattoos


Blev spurgt på formspring, om jeg ville lave et indlæg med mine tatoveringer. De er at finde mange steder rundt omkring på bloggen, har dem jo altid på, høhø, men her er et indlæg specifikt om dem.

Den på indersiden af venstre overarm fik jeg lavet for 4 år siden. Det er et monogram af et E og et L med et anker over. E’et og L’et er både for mig selv (Emily Louise), men allermest for min famile, der næsten alle har et fornavn, der begynder med E eller L. Ankeret er for min far, der holdt af at sejle, ligsom jeg holdt af at sejle med ham.

På min højre underarm står der ‘La vie en rose’, det betyder mere eller mindre direkte oversat ‘Livet på lyserødt’, men betyder snarere ‘se livet gennem de lyserøde briller’. Altså; se efter det positive :) Nok så banalt, men en meget god reminder altid at have indenfor rækkevidde, synes jeg.
Billedet er fra da den næsten lige var blevet lavet, den er ‘faldet bedre til’ nu og er lidt mere ‘slidt og færdig’, på den gode måde. Den følger armens bevægelser og ser altid forskellig ud.
Den er skrevet med skrivemaskineskrift og det er med vilje at der er forskel på bogstavernes tykkelse. Præcis som noget der er skrevet på en rigtig skrivemaskine er noget mere ‘klattet/udtværet’ (s, a og o), mens andet er mindre tydligt (e’erne eksempelvis).

Mexico
Billedet med den røde kop er fra Mexico, hvis du sidder og har brug for en tur til et varmt og farverigt land, så tjek Mexico-indlæggene ud her, her, her, her, her, her, her og her :)

Oldies but goldies
Har siddet og kigget arkiverne lidt igennem og der er meget godt at hente (hvis jeg selv skal sige det). Men kan godt forstå, at man ikke kan overskue at sidde og kigge en hel blog igennem, så jeg vil, inspireret af Kia, genposte nogle indlæg af og til. Så må I jo sige om det er hot eller not efterhånden som de kommer. Det bliver bare en gang om ugen eller mindre, så I bliver ikke oversvømmet i gamle indlæg.

Jeg har i samme anledning også tilføjet en ‘you might also like’ knap i bunden af hvert indlæg, så kan man jo bruge den af og til, hvis man har lyst til at gå på opdagelse i arkiverne.

My tattoos. One is a monogram of my family’s names with an anchor above and the other one reading ‘La vie en rose’ a french proverb which directly translated says something like ‘the life on pink’ meaning look for the positive things in life, or more popular ‘look on the bright side of life’ :)

(Visited 2.986 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

21 Kommentarer

 1. Det er rigtig smart med "you might also lik…" Men kan ikke rigtig få det til at virke – lykkedes det for dig i første forsøg? :)

 2. Jeg elsker virkelig din "La vie en rose", og har gjort det siden du flashede den første gang! Hvis jeg selv skulle have en tattoo ville det sikkert være i den stil, kan bare ikke nænne at udsætte min krop for det (:

 3. Den er simpelthen for lækker "La vie en rose". Virkelig simpel, orginal, cool og smuk på samme tid :)Love, love love it!!

 4. Super fine tatoveringer, specielt fordi der ligger en historie bag dem begge. Det har jeg selv fortrudt, at jeg ikke har gjort, da jeg fik lavet mine to tatoveringer. :)

  1. Og så er det jo ikke mindst titlen på et virkelig smukt Edith Piaf nummer (Og senere den kære Louis Armstrong).. Fik tiltusket mig en gammel lakplade med hende, så den ryger på, når man lige skal mindes om, at livet er fantastisk, som når den f.eks. står på forårsrengøring inden længe. La vie en rose para siempre

 5. Når man som jeg er en sucker for Edith Piafs sprøde stemme er din tattoo jo guf for øjnene. Især at den holder den lidt ‘rustne’ stil.

  Personligt har jeg besluttet at få “Non, Je ne regrette rien” tatoveret sammen med min datters navn og fødselsdato :)

 6. Hej Emily

  Super fine tatoveringer du har, elsker “skrivemaskine” skriften.
  Er selv ved at planlægge min første tatovering og ville lige høre om du kan anbefale et godt sted at få den lavet i København?

  Med venlig hilsen

  Caroline

 7. Har selv overvejet noget i den retning, som din “La vie en rose”, dog med skriften “Like a sunflower”. Men det er meget samme størrelse jeg går efter og jeg kunne derfor godt tænke mig at vide hvad du måtte give for den? :-)

 8. Hej Emily.
  Jeg er selv begyndt at overveje af få en tatovering – og har faktisk allerede besluttet mig for motivet (et smukt citat skrevet rundt i en cirkel, med mønster inden i) – og er faktisk bare ved at overveje placeringen af den.
  I den sammenhæng vil jeg gerne hører lidt om dine overvejelser omkring placeringen af dine tatoveringer, da de jo er ret så synlige? Har du tænkt over at det kan have indflydelse på fremtidige jobmuligheder?

  Jeg vil selv helst have den på min venstre arm, lidt som dit monogram, dog lidt længere nede, eller på mit venstre håndled (på indersiden) – men min kæreste synes det er en meget dum idé, fordi han forudser at det kan have stor betydning for at få job i fremtiden. Jeg regner med at skulle læse medievidenskab til sommer, men har også overvejet folkeskolelærer.

  Jeg er i syv sind, og håber du derfor vil dele lidt af de tanker du selv havde da du fik dine, i øvrigt meget smukke tatoveringen :-)

  1. Åh jeg er næppe den rigtige at spørge. For at være ærlig er jeg MEGET impulsiv og der er meget, meget kort fra tanke til handling hos mig :) Så det var bestemt ikke særlig gennemtænkt. Omvendt har jeg bestemt heller ikke fortrudt.

   Hvis du planlægger en karriere indenfor bank/finans, sundhedsvæsnet eller som stewardesse eller lignende, så ville jeg nok overveje lidt nøjere hvor en eventuel tatovering skulle sidde.
   Ellers tror jeg man efterhånden er så vant til at folk er tusset at det går i de fleste erhverv. Og med mindre det er i ansigtet eller på hænderne, så er det jo ret nemt at dække :)

 9. hold da op en smøre jeg fik skrevet :-)
  Har dog lige et sidste spørgsmål.. Havde du nogen overvejelser omkring at vælge rød farve (der efter sigende skulle være den “farligste”)?