Raspberry Licorice Cupcakes

Jeg holder meget af at lave mad, men jeg elsker at bage. Dels fordi jeg godt kan lide kage (surprise), men måske allermest fordi det minder mig om hyggelige stunder i køkkenet med min mor og mormor som barn og derfor nærmest er en slags terapi.
Det sidste stykke tid har jeg næsten kun bagt cupcakes – altså så meget bager jeg heller ikke, bare et par gange om måneden – ja, sorry er vist gået cupcake amok ligesom resten af verden. Men kan altså godt lide det med at de på forhånd er i portionsstørrelse og at de ser så fine og dekorative ud.
Har netop bestilt macaron-opskriftbøger, bare for at skabe lidt variation over temaet ‘små-nuttede-pigede-og-til-bristepunktet-hypede-kager’ ;)

Nå, men I skal ikke snydes for en opskrift…
Til 12 hindbær/lakrids cupcakes:

110 g smør (helst usaltet), stuetemperatur
180 g rørsukker
2 store æg (øko el. fritgående, tænk på hønen OG smagen)
250 g hvedemel
kornene fra 1 stang vanille eller en tsk vanillepulver
1 1/2 tsk bagepulver
125 ml letmælk
200 g hindbær (hvis frosne, hæld væden fra)
100 g grofthakkede mandler

Icing
110 g smør, stuetemperatur
60 ml letmælk
3-400 g flormelis (måske mere alt efter hvilken konsistens man ønsker)
3 tsk lakridsekstraktpulver (mere eller mindre alt efter smag og behag)
evt. et par dråber frugtfarve/madfarve, her rød

Det er en god idé at alle ingredienser har samme temperatur når du starter.

 • Forvarm ovnen til 160 grader (varmluft) og kom muffinforme i en muffinplade med plads til 12.
 • Pisk smør og sukker hvidt og luftigt nogle minutter med en elpisker.
 • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert.
 • Bland de tørre ingredienser i en skål for sig. Si det gerne, da klumpet mel kan give klumpet dej.
 • Hæld 1/3 af melet i smør/sukker blandingen og pisk grundigt. Hæld 1/3 af mælken i og pisk igen. Fortsæt sådan til der ikke er mere mel og mælk.
 • Vend de hakkede mandler i dejen.
 • Vend forsigtig hindbærrene i. Rør helt i bund, men rør så lidt som muligt. Ellers går bærrene i stykker og man får en for våd dej (og helt lyserød).
 • Bag dem i 20-25 min. til de er gyldenbrune.
 • Icing: Pisk smør, mælk, 1/3 af flormelisen og lakridspulveret i omkring 5 min. Tilsæt gradvis mere flormelis indtil den ønskede konsistens opnås. Hæld evt. lidt frugtfarve i og pisk. Dæk den til. Pisk den igennem igen lige inden den skal bruges.
 • Lad kagerne køle helt af og dekorer så med icing og evt. pynt. Pynten skal på med det samme inden icingen sætter sig og stivner.
 • HAPS!

Yesterday I made these ‘lovecakes’ for the bf. This time I only wrote the recipe in danish, but you’ll find a very similar one here. Just subtract the lemon in both batter and icing and add 200 g of raspberries and 100 g of coarsely chopped almonds to the batter and 3 teaspoons of powdered licorice extract to the icing. Voila!

(Visited 1.494 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

33 Kommentarer

 1. Mmm.. Hvor ser de gode ud! De må prøves.. Hvis du ikke allerede har opdaget det, så er de begyndt at sælge macaroons i Mad & Vin i Magasin.. De er lidt pricy, men de er dælme gode..! Et lille fif fra den ene macaroon-fan til den anden…:-)

 2. Tror der er en webshop, hvor man kan storshoppe engelsk slik, kan det ikke passe ? Mener Eurowoman brugte en artikel med bl.a. de søde hjerter :-)De ser bare lækre ud ! :-)/Linda

 3. Tak :)De kan holde sig et par dage i en lufttæt dåse/beholder… Men er bedst første og anden dag.Celestine – uh, tak for macaroon tip har 'kun' prøvet dem fra La Glace og Granola.Emilie – Love pastillerne er købt i London i Liberty. Det er noget ret almindeligt engelsk slik, der kan købes mange steder i derovre.Som Linda skriver under din kommentar, kan man måske få dem på en webshop med engelsk slik?! God jagt ;)Linda – tak for tip :)

 4. Yep, begge's er også gode… Mad & Vin er lidt mere differentieret. Her kan man mixe selv, og så har de også én med hindbær/lakrids – helt klart anbefalelsesværdig..!

 5. De ser godt nok fantastiske ud. Det er farligt at læse med på din blog. Sidst bagte jeg flapjacks og dem blev min kæreste så vild med, at vi nu kun bruger den opskrift når vi har behov for pandekager, hvilket er ret meget her over sommeren. Nu bliver jeg jo nødt til at prøve denne her opskrift også, og så så jeg du havde en på mokka cup cakes også. Uhh, farligt. Så jeg nupper en løbetur og så er det vel okay bagefter :DLika

 6. Emilie D: Hvis du ikke gider at søge hele nettet igennem, kan du prøve den engelsk/amerikanske butik inde ved kultorvet? Jeg kan ikke huske hvad den hedder præcis, men man kan se den hvis man står på kultorvet ved toilettet (der hvor alle drankerne sidder..) og kigger ned i den lille smalle gade til højre. Giver det mening?Emilie LS: De ser helt fantastiske ud! Jeg har længe godt kunne tænke mig at lege lidt med frosting og jeg har lige fået nyt arbejde, så måske man skulle bage disse og gøre de nye kolleger glade. Tak for opskriften! :)- AS

 7. Celestine – uh, det lyder godt (og smukt navn btw).Lika – sorry! :) men alt med måde og hvis vi bare løber en tur og ellers spiser sundt, så går det hele jo nok, hehe. Skal nok huske også at poste sunde sager!Emilie Delance – happy hunting :DAS – hvis det er mig der er 'Emilie LS', så tak og selv tak! Hehe…Synes det lyder som alletiders idé at bage til de nye kolleger, det kan de da kun blive glade for :)

 8. Hey Emily. Skal helt sikkert prøve de her cupcakes. Hvor kan man købe lakridsekstraktpulver? Det har jeg aldrig hørt om ;)

 9. Camille – Man kan få det i mange helsekostforretninger. Det er spraytørret ekstrakt af lakridsrod, så det er oven i købet sundt :)Jeg har købt mit i Naturpoteket på Christianshavn.

 10. Hey Emily,

  Står lige og laver disse cupcakes, men har ingen mandler eller lakrids. Tror du man kan putte hakket chokolade i?

   1. Tusind tak for hurtigt svar! :)
    Jeg har prøvet uden. Glæder mig til at smage dem i morgen :)

    Ha’ en fortsat god aften og tak for en fantastisk blog.

 11. Kan man godt bruge vaniljepulver istedet for lakridspulver?
  De ser meget lækre ud!!

  (Hvor kan man købe pynten, det er nice!)

  – Emma og Pernille :-)

  1. Det kan man sagten. Eller lade helt være :) Men så kommer de selvklart ikke til at smage af lakrids…

  1. Pastillerne er købt i det engelske stormagasin Liberty :) Tror man kan få noget lignende i slikforretninger herhjemme.

 12. Så fik jeg prøvet disse med stor succes :-)
  Jeg valgte dog lige en anden frosting denne gang.

  Se evt. mine kommentarer på min blog.

  /Linda

 13. Øv, min icing blev helt flydende (på trods af 310 g flormelis) og så opdager man selvfølgelig, at man ikke har mere flormelis tilbage :(

  1. Ih hvor æv… Tror jeg laver en ‘icing’-tutorial snart. Kan forstå at I er en del der ender med lidt for tynd icing…
   Men ja, det kræver MEGET flormelis ;)