Smoothie… For the hair
Jeg kan rigtig godt lide idéen om at lave skønhedsprodukter selv, men bortset fra noget salt/olivenolie scrub, er det ikke noget jeg har fået praktiseret meget.

I søndags havde jeg dog lyst til at forkæle håret og prøvede ovenviste kombination, da jeg havde læst om de forkskellige ingrediensers gavnlige effekt i en bog, der hedder ‘Curly Girl’.

Jeg blendede en lækker hårmaske til tørt hår af følgende:
3 meget modne bananer
2 modne avokado
2 spsk honning
2 spsk olivenolie
1 spsk mandelolie
3 kviste frisk rosmarin
3 spsk rosenvand eller lavendelvand

Der var rigeligt til mit hår, så man kan sagtens halvere mængden, hvis man har mindre/kortere hår.

Jeg vaskede håret i lidt balsam blandet med friskpresset citronsaft for at rense overskydende produkter af, så håret rigtig kunne tage imod og fordelte så ‘smoothien’ i håndklædetørt hår. På med en plasticpose og et lunt håndklæde derover og så lad den sidde så længe du orker. Det var 40 min. for mit vedkommende og derefter skyllede jeg det grundigt ud, kom balsam i og skyllede igen.
Hånden på hjertet, jeg har aldrig prøvet en hårkur der gjorde lige så store underværker som den her. Selvom det er besværligt og grisser, skal jeg absolut gøre det igen. Men vær opmærksom på at det er heavy shit, et stort og tørt hår vil elske det, men har man lidt finere/glattere/mindre hår kan det være at man skal vaske efter med shampoo.

This weekend I gave my hair a real treat with this wrap of 2 ripe avocados, 3 very ripe bananas, some fresh rosemary, 2 tablespoons of honey, 2 tablespoons of olive and almond oil and 3 tablespoons of rose- or lavender water. Apply evenly on toweldry hair, wrap in plastic and a hot towel and let it work for at least 30 minutes before rinsing thoroughly. Add conditioner, rinse lightly and you’re good to go.
You might consider only making half the recipe if your hair is shorter/finer/straighter or simply less dry than mine :) If your hair is very fine/light you should even rinse it with a little shampoo after the mask.

(Visited 721 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Hej EmilyI'm all with you on this! Det er skøøønt med hjemmegjorte skønhedsprodukter, og lyder som en super lækker kur. Tak for inspiration!Mange hilsner fraHanne

 2. Øj… Jeg tror altså, jeg ville komme til at spise halvdelen af hårmasken, inden den overhovedet kom i – det ser jo mega lækkert ud! ;)

 3. Det vil jeg prøve snart. Evt. kan man lave en "drikke-smoothie" til ventetiden også, så bli'r man sundt indeni og udenpå ;)…

 4. det ser faktisk meget lækkert ud må jeg indrømme :Pjeg ville høre hvilket kamera du bruger til at tage dine fantastiske billeder og bruger du noget program til at redigere billederne.hvad gør du evt i programmet helt præcis??mvh Mine

 5. Det lyder som en skøn hårkur! Tror jeg vil afprøve den meget snart, for mit hår er lidt af en høstak efter et år i Californien med klor i vandet + for meget sol.Er citronen på billedet til pynt, eller skal den i masken?Rigtig dejlig og inspirerende blog i øvrigt :-)Luise.

 6. Do it girlies :) Det er lidt noget gris, men håret bliver lækkert og det helt uden kemi. Det er i øvrigt helt tilladt at spise af det. Jeg kunne i al tilfælde ikke lade være, ahem…Mht. citronen, så brugte jeg den (og den anden halvdel) til at 'vaske' håret i inden. Syren i citronen er rigtig god til at fjerne rester af stylingprodukter mm. som ligger som en hinde over håret og forhindrer det i at tage imod pleje. Jeg blandede citronsaften med lidt balsam, da den så er lettere at fordele.Mht. at vaske hår i balsam, så svarer det nogenlunde til at bruge rensemælk i stedet for en ansigtssæbe. Hvis man har tørt/krøllet/kruset/groft hår kan 'balsam vask' som regel være en fordel, da sulfaten i shampoo bare udtørrer og irriterer håret endnu mere. Jeg bruger ca. en tsk. balsam som jeg fordeler i hovedbunden og masserer let rund for at fjerne snavns etc. bare med fingerspidserne – ikke med neglene. Så skyller jeg det grundigt ud og fordeler derefter balsam (evt. en anden og lidt tungere en) i resten af håret, lader det sidde lidt, reder det igennem med fingrene eller en stortandet kam og skyller så.Jeg vasker det med en shampoo (uden sulfat) 1 gang om ugen eller sjældnere.Men jeg vasker det hver dag enten med balsam eller bare med varmt vand, da jeg næsten dyrker motion hver dag, så det er altså ikke sådan en 'selvrens' projekt…Det lyder sikkert underligt, men det fungerer helt fantastisk for mig. Startede på det for 5-6 uger siden og mit hår har aldrig haft det bedre :)Kameraet jeg bruger er et Nikon D40x og af og til et Lumix DMC TZ7, billederne er sjældent redigerede, men jeg putter af og til et filter på i Toycamera Analogcolor for at give en vintageeffekt :)Hvis jeg redigerer er det i Photoshop og så er det primært kontrast, mætning, skygger og evt. farver/toner jeg piller lidt ved.

 7. tak :-)synes nemlig dine billeder ser utrolig smukke og skarpe ud:-) argh øv kan ikke bruge Toycamera Analogcolor når jeg har en mac :(

 8. det du skriver i din kommentar med sulfat fri shampoo? hvad er det for en du bruger?Hilsen Isabella

 9. Jeg sidder med hårkuren i nu… Jeg er rigtig spændt på resultatet – Den dufter skønt ;o)

 10. WOW.. Den ser mega delikat ud. Får jo helt vildt lyst til at smovse det. Men jeg tror jeg vil prøve den. Mit fine pagehår trænger til en hårkur. :)idaklarskov.blogspot.com

 11. får lyst til at spise det ;0)

  jeg må prøve det til mit hår, for det er så tørt efter den hårde vinter vi har haft.

  vh
  Lene

 12. Hej Emily! Skøn og nem opskrift, kan ikke vente med at prøve det :-)
  Jeg ville lige høre, rosenvand og lavendelvand, hvor købes det hennne?
  Mvh. Inge