Raw Rosehip PowerbarsI stedet for slik, efter træning, som snack eller mellemmåltid på farten. Vitaminer på den søde og lækre måde. De er selvfølgelig ikke ligefrem kaloriefattige, men der er masser af ordentlig næring og vitaminer at komme efter i modsætning til vingummier eller chokoladebarer. Fra ‘Spis dig yngre’ af Torbjörg Hafsteinsdottir.

15-20 STK.
200 g cashewnødder (usaltede)
2 dl abrikoser
6 spsk hybenpulver
2 tsk stødt ingefæk
2 spsk kokosolie
2 knivspidse vaniljepulver
2 knivspidse cayennepeber

Alle ingredienser køres i en foodprocessor, indtil det bliver en tyk masse. Det lykkedes mig at gøre det i en minihakker ad tre omgange og så blande og ælte det godt i en skål efterfølgende.
Form dem som kugler, og opbevar dem køligt. De er søde, krydrede, lidt stærke og meget lækre :)

Healthy yet indulgent bars of cashews, dried apricots, rosehip powder, vanilla, cayenne, ginger and coconut oil.

(Visited 919 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

  1. Ser lækre ud:-). Men kan man ikke smage hybenpulveret? Jeg har nemlig engang forsøgt at vænne mig til at spise det ovenpå min morgenymer, men kom desværre aldrig til rigtigt at synes om smagen.

  2. Hmm… næ synes ikke rigtig man kan smage det. Ikke på nogen dårlig måde i al tilfælde :)Bruger det også i smoothies og der kan jeg også godt lide det :D

  3. Næh, du har ret – man kan jo overhovedet ikke smage hybenpulveret. Og nøj hvor de smager godt:-)

  4. Hej Emily! Har lige købt “Spis dig yngre”, og bed mærke i at hun bruger hybenpulver i flere af sine opskrifter. Mener også at du har brugt det i flere af dine opskrifter?! Har læst mig frem til at det skulle være godt mod slidgigt, men ved du om det har andre gavnlige virkninger? Hvad smager det af? Og hvilken slags/mærke bruger du?
    Mange glade hilsener fra Mette

  5. Uha da. De lyder, og ser, bare super lækre ud. Til de chokoladeglade kan jeg anbefale at lave små lækre dadelkugler a la disse. Samme fremgangsmåde, hvor man blot blender dadler (uden sten naturligvis), hakkede mandler (eller andre nødder), kakaopulver (af den gode mørke slags) lidt kokosolie eller appelsinsaft og evt. lidt havregryn hvis det er for “smattet”. Så skal de “bare” formes til små kugler (jeg ruller dem også i kakaopulver, kokos eller hakkede nødder) og på køl. Voilá -en sund(ere) tøsehyggeaftenssnack.

  6. Er fantastiske!!! Smager som dem jeg køber i butikken “Ganefryd” i Århus. Tror næsten det må være den samme opskrift :-)) Triller dem i kakaopulver eller lakridsrodspulver (fra Urtekram) det er SÅ lækkert. Disse er virkelig “tiny bits of good nutrition” og absolut anbefalelsesværdige.