I’m reading


Som de af jer der har fulgt med i et stykke tid sikkert ved, så har jeg ret svært ved at læse en bog ad gangen. Jeg har som regel en bog i gang, som jeg bare pløjer igennem og så et par stykker, som jeg tager den mere med ro med. Nok mest fordi de ikke er sådan nogle man lige pløjer igennem.
Og det er helt fint, jeg kan godt lide både pageturners og tungere drenge.

For tiden genlæser jeg Karen Blixens Daguerreotypier, der er en novelle om fotografiets forløber; daguerreotypiet. Jeg holder meget af og ser op til Karen Blixens forfatterskab, har mere eller mindre læst det hele, men dette lille undseelige essay er nok min yndling.
Christian Jungersens Undtagelsen er også en genganger på mit natbord, men efter at have fået den tilbage fra min mormor, der havde lånt den, fik jeg sådan lyst til at læse den igen. Den er sådan en man kører lige igennem, da plottet er krimipræget og derfor fordrer at man driver frem. Den handler i øvrigt næsten allermest om voksenmobning og er derfor ganske grusom og relevant.
Nabokovs Lolita er jo en klassiker og en (halv)tung dreng, så den hygger jeg mig (ja altså så meget som man nu kan hygge sig med det noget provokerende indhold) stille og roligt med.
Sidst men ikke mindst har jeg lige købt Richard Russos Empire Falls, den er jeg ikke begyndt på endnu, men kan næsten ikke vente. Har for alvor en svaghed for yngre amerikansk litteratur og er stort set altid enig med Pulitzer-kommitéen, så mon ikke jeg bliver glad for den? Jeg glæder mig i al tilfælde til at komme i gang :)
Hvad læser I?

At the moment I’m reading Karen Blixen’s (or Isak Dinesen if you prefer) Daguerreotypes, Nabokovs Lolita, Richard Russo’s Empire Falls and Christian Jungersen’s The Exception.

(Visited 370 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

11 Kommentarer

 1. Jeg har lige læst Hari Kunzru's korte novellesamling Noise. Mangler nu kun at læse impressionisten af ham, som vist også er hans mest kendte bog.Lige nu læser jeg andet bind i Twilight serien, New Moon – en god måde at få lidt underholdning, som ikke nødvendigvis er en krimi (som normalt er min underholdning). Indtil videre er jeg rent faktisk positivt overrasket, sproget er ikke så forfærdeligt som jeg havde frygtet.Efter vampyrer og teenkærlighed har jeg tænkt mig at kaste mig over en tyk novellesamling af Hanif Kureishi eller 'dance dance dance' af Haruki Murakami – to af mine absolutte yndlingsforfattere.

 2. Hej Emily :) Ja, nu spørger du selv :) Jeg er danskstuderende, så lige i øjeblikket har jeg kastet mig over: – Henrik Pontoppidan – de dødes rige- En svensk forfatter jeg ikke lige kan huske, som jeg sidder her – Montecore en unik tiger :)Jeg glæder mig lidt til at se hvad Henrik P. byder på :)Tak for en skøn blog :)Smil

 3. Fin æstetik, synes jeg. Altså særligt Daguerreotypier og Nolita. Hvor køber du klassikerne henne? Har du en yndlingsboghandel? Jeg læser i øjeblikket Nick Caves 'Bunny Monros Død' – deprimerende og halvvulgær læsning, men dog fængslende. Jeg vil dernæst igang med Safran Foers 'Everything is Illuminated'. Glæder mig..

 4. …jeg er lige gået igang med så tungt stof som Lauren Conrads "L.A. Candy". Haha, føler mig lidt udenfor kategori her :b

 5. Kender kun alt for godt til det med at have gang i flere bøger på én gang. Pt. læser jeg 'A Town Like Alice' af Nevil Shute, 'I Heart New York' af Lindsey Kelk og har lige færdiggjort Fitzgeralds 'Great Gatsby'.- Maria.

 6. Jeg kender det også kun alt for godt, det med at læse flere bøger på en gang. I går blev jeg færdig med to af de bøger jeg var i gang med, nemlig Helle Helle's "forstillingen om et ukompliceret liv med en mand" og Lykke May's "mine 9 liv". Nu vil jeg i gang med Didder Rønlunds biografi:)

 7. Jeg er en af dem som kun kan læse en bog af gangen. I går nat blev jeg færdig med "The timetravelers wife – Audrey Niffenegger." Den bog var virkelig fantastisk! Jeg fik den anbefalet af min mor og elskede den! Det er en kærlighedshistorie, og en af de bedre!

 8. Jeg har kastet mig over klassikerne, som er et projekt jeg længe har villet give mig i kast med.Lige nu er jeg i gang med Jane Austens Pride and Prejudice :)/Therese

 9. Jaaa hvor hyggeligt at I vil dele jeres læsevaner med mig også!Først og fremmest er jeg langtfra en 'litteratursnob' og jeg læser også chicklits, svenske femi-krimier og det der er 'værre'. Jeg elsker i det hele taget bare at læse :)Så bare rolig Tina, jeg har også læst L.A. Candy :DPå samme måde som Superhelten skriver om, så har jeg 'underholdningslitteratur' (nogle lidt 'lettere' pageturners) og noget mere seriøst. Lidt ligesom med fjernsyn. Kan godt lide kvalitetsprogrammer på DR2 eller DR K, men går altså ikke ad vejen for en omgang Paradise eller Sunny Beach :)Tusind tak for jeres bogtips, gid der var mere tid til at læse!

 10. Jeg er også altid igang med flere bøger på én gang! Lige nu læser jeg: Om at spise dyr af Safran Foer, En biografi om MAO af Jung Chang + Jon Halliday. Derudover er jeg igang med en krimi af Jussi Adler-Olsen: Flaskepost fra P.Alle bøger er rigtig gode. Flaskepost fra P. er en af dem, jeg også læser hurtigt og på kort tid.Han skriver rigtig godt. De to andre holder jeg en del pauser med, især den om MAO, da det er ret tung læsning, men dog alligevel enormt spændende. Kan i hvert fald anbefale alle indtil videre! Har desuden også lige fået fat i Empire Falls, som jeg glæder mig til at læse. Og derudover en bog ved navn Vilde Svaner – Tre døtre af Kina, der også er af Jung Chang. :-)

 11. Jeg læser også flere bøger af gangen :-) Jeg har lige færdig gjort Harry Potter og dødsregalierne, så nu læser jeg Harry Potter og fangen fra azkaban (fik sådan lyst til mere Harry Potter), Michael Laudrups tænder når jeg kører i tog (lidt problematisk når man er ved at sprutte ud i et latteranfald af kæmpe dimensioner, i en overfyldt kupe mellem Holte og Birkerød), en biografi om Simon Spies (kan ikke huske hvad den hedder, men den er hudløst ærlig).Jeg køber de fleste af mine bøger over nettet, men før jeg handler tjekker jeg altid priserne på bogpriser.dk. G.dk er en af mine favoritter, men jeg vil gerne advarer jer mod elounge.com, ustyrlig dårlig service og min ordre blev hele tiden forsinket, det tog over 6 uger at få en bog der var på lager.God læselyst :-)