Paris Guide part II – another day in Paris…


På vej op til Montmartre gik vi igennem Passages Couverts (Passages des Panoramas, Jouffroy og Verdeau) der går fra Boulevard Montmartre op til Rue de Provence. Det er helt eventyrligt at gå gennem de gamle passager, der er holdt i den oprindelige stil fra da de blev bygget i 1800-tallet.
The spectacular Passages Couverts between Boulevard Montmartre and Rue de Provence. You almost feel like a time traveller, as most of the shops contribute to the original 19th century feel.


Inden vi flanerede igennem gallerierne, havde vi provianteret i À la Mère de famille, der ligger ganske nær ved passagerne på Rue du Faubourg-Montmartre 35. Den fine slikbutik har sit eget indlæg her.
We bought some yummy treats for the walk at À la Mère de famille. Read the post on the adorable candy store here.

Op, op, op mod Sacré Coeur gik det gennem Montmartres stejle gader. På Rue Muller nr. 16 stødte vi på denne skøre lilla café, hvor vi drak en café au lait…
As we climbed our way up to Sacré Coeur we stopped at this funny purple café at 16, Rue Muller where we had café au lait…

… og så skal man heller ikke gå af vejen for pizzeriaet på samme gade, der bruger økologisk mel og er ret så funky med flamingoer og lyserødt lys. Man kan også tage en pizza med hvis man vil.
Funky pizzeria that uses organic flour, also in Rue Muller.

… så nåede vi toppen og målet med bjergbestigningen: Sacré Coeur…
After coffees and pizzas we finally reached our goal: Sacré Coeur…

… hvor vi sad på trappetrinene og drak kaffe og spiste mandelkage, altimens vi så ned over byernes by og en violinist spille La vie en rose. Og nej, det er ikke lyv ;)
… where we enjoyed the view…

Vi nåede ikke særlig meget kunst i denne omgang, men kæresten fik sit ønske om at se Monets åkander i L’Orangerie (lige ved Concorde Pladsen) opfyldt. Og det var der også et par små piger der gjorde…
Then we went to L’Orangerie near Concorde to enjoy the dreamy universe of Monet. As did the darling little girls and their mother…

… og hende her…
… this little girl was quite satisfied too…

Oven på kunst blev det tid til en lille snack igen, så vi smuttede indenfor i Paris bedste algierske bageri; La Bague de Kenza på Rue Saint Honore nr. 136 og købte en pistaciecigar og en kokosmakron.
Après art snacks from La Bague de Kenza at 136, Rue Saint Honere, best algerian bakery in Paris.

Så kunne vi lige holde den gående til vi kom til næste stop, nemlig Rue des Rosiers hvor vi var i den ashkenaze-jødiske delikatessen Finkelsztajn. Her spiste vi helt ustyrligt gode bagels og cheesecake…
At Finkelsztajn in Rue des Rosiers where we had the most delicious bagels and cheesecake…

… så det var ikke rigtig fordi vi var sultne, men lidt længere nede ad Rue des Rosiers ligger den sagnomspundne falafelbiks L’as du falafel, og det nytter jo ikke at have været så tæt på verdens måske bedste falafler uden lige at smage…
… we weren’t really hungry but we had to try the famous falafels at L’as du falafel… 

… og det var også rigtig godt, især tilbehøret… selve falaflerne synes jeg altså er lige så gode hjemme hos mig
… and it really was great, especially the garnish, as for the falafels I think mine are as good

På vej hjem fra Marais-kvarteret, kom vi forbi mÿberry og er der noget jeg er en sucker for så er det frozen yoghurt med toppings à la Pinkberry-konceptet.  Var dog for propmæt til overhovedet at overveje det, men nu er tippet givet videre, den ligger på Rue Vielle du Temple lige ved nummer 27.
Fro-yo heaven mÿberry, 27, Rue Vielle du Temple.

Næsten nede ved Seinen på Rue du pont Louis Philippe ligger den smukkeste lille café Saint Julien, her tog vi et lille kaffestop inden vi krydsede Seinen og begav os hjemad til Rue Vaneau…
And last but not least the pretty Café Saint Julien at Rue du Pont Philippe almost down by the Seine, right by Les Iles.

(Visited 2.755 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Er enig i din falafel vurdering, selve falaflen hos L'as er såmænd udemærket, men det er tilbehøret der gør den fantastisk. Jeg var helt vild med den dybstegte aubergine.Og så er det forresten helt i orden med masser af Paris billeder, dem kan man ikke få for mange af.

 2. Ej hvor lyder det perfekt La Vie En Rose :) Det er jo kun sådan noget der sker på film ellers!Dejlige billeder du ellers har taget ;)

 3. Fantastiske billeder :)Jeg opdagede din blog helt tilfældigt på en google søgning (kan ikke engang huske hvad jeg søgte på) for en uges tid siden, og jeg blev forelsket med det samme. Ingen andre blogs har fanget min interesse som din gjorde. Jeg elsker blandingen af mad, mode og rejser. Har været alle tidligere indlæg i gennem og kigger forbi hver dag nu :)

 4. Tak for jeres søde kommentarer og selv tak for turen, er simpelthen også så hyggeligt for mig at lave de her indlæg. Jeg får lov at genopleve nogle fine minder igen og igen og lidt gennem jer. Sådan får man da det optimale ud af en lille rejse ;)Guapizimo – haha, ja vi gav den gas :) Sådan er det vist at rejse med mig, heldigvis er kæresten frisk på at køre i højt tempo. Men der var også tid til kaffepauser, sove længe og lidt afslapning, så helt slemt var det ikke :)Sarah RJ – Tusind tak ;) Og sejt at du har trawlet det hele igennem… Det kunne jeg egentlig også godt selv tænke mig at gøre en dag, et hyggeligt tilbageblik :)

 5. Har med stor glæde brugt din guide – da jeg i denne uge var i Paris og ville snuppe en is i Myberry og blev så glaaaad over opdagelsen af denne gade DEJLIGE butikker og blev særligt glad for at finde Paul & Joe SISTER samt American Apparel – samtidig var jeg så heldig at der var musikfestival – som betød der var live musik i gaden – og mange af sidegaderne både DJ’s og bands (som åbentbart altid falder sidst i juni)- det var helt sikkert et ekstra krydderi på shoppeturen:) var også på Apotek og Diptyque… Merci Merci for guidens (dine) gode tips!!

 6. Hej Emily

  Jeg ved jo at det er længe siden at du skrev denne guide og dermed længe siden at denne tur fandt sted, jeg forsøger dog alligevel at snuse mig til lidt erfaring ang. monet-turen

  Jeg har netop bestil et tur til Paris og Monets have er et must-see! Jeg vil derfor høre hvordan i fandt der ud? Jeg ved jo at det er en togtur fra selve Paris :)

  Tak for en skøn guide, jeg glæder mig nu endnu mere!f