Health Kick

Kan forestille mig at rigtig mange af jer har et nytårsforsæt, der i højere eller lavere grad handler om at leve sundere. Tænkte derfor at jeg i den forbindelse ville gøre opmærksom på nogle af de sunde opskrifter, der har været publiceret her på bloggen i tidernes løb :)

Alle opskrifterne er samlet lige her.

I den forbindelse rodede jeg billedarkiverne igennem og til min store rædsel har jeg ikke udgivet et opskriftindlæg siden starten af december. Så selvom jeg troede at jeg ikke skulle have nogen forsætter (bryder mig virkelig ikke om konceptet), så har jeg nu et lillebitte (og overkommeligt) et, der hedder at jeg skal lave mere (spændende) mad og huske at fotografere det og lægge det op her. For selvfølgelig får jeg mad alligevel og den er også ‘hjemmelavet’, men tror ikke I ville fine mine mange variationer over fiskekonserves (tun med mayo og majs og makrel i tomat på rugbrød er favoritterne) med en hel peberfrugt og en håndfuld gulerødder til særlig spændende. Eller falalfler fra frost…

Nu blev jeg i al tilfælde selv helt inspireret af at se billederne igennem og sætter i gang allerede i aften med at lave en hel kylling, en kæmpe salat og pizza. Sidstnævnte er ikke så sundt måske, men skal have prøvet den pizzabagesten jeg fik i julegave og vil forsøge med en fuldkornsmodel tror jeg.

Og apropos pizza og det med at leve sundere, så tror jeg stadig ikke på fanatisme. Men jeg tror på at prøve at gøre tingene lidt bedre og leve lidt sundere. Ofte tager folk munden alt for fuld i hele det der forsætshalløj og så er man altså dømt til at fejle, tror jeg. Der er altså ikke mange der kan stoppe med at ryge, gå i fitnesscenter 5 gange om ugen, lave al mad fra bunden, rydde op i alle gamle sager og tabe 15 kg fra den ene dag til den anden. I stedet ender man med at kaste håndklædet i ringen to uger inde i januar.

Så mit forslag lyder på, at man bare gør tingene en lille bitte smule bedre ad gangen. Og så kan man jo altid øge efterhånden. Altså sætte sig selv op til succes, for det er succeserne der motiverer os. Så hvis dit forsæt er at leve sundere, hvad så med at spise en lille smule mindre sukker, lidt mere grønt og lidt grovere. Det er nok også lidt nemmere at holde end aldrig at spise sukker eller hvidt brød igen. Og hvad med at have en plan om at gå en lang tur 2-3 gange om ugen til at begynde med i stedet for at skulle til spinning hver morgen kl. 6.00. Når alt kommer til alt, er det hvordan vi lever i løbet af årets 365 dage der tæller og ikke hvad der sker de første 2 uger i januar (eller de sidste i december). Få en ordentlig basis, både hvad angår kost og motion, find stille og roligt ud af hvad der fungerer for dig og hvordan du trives bedst.  Så find på noget du kan holde, det andet får bare en til at følge sig som en fiasko. Og mit forsæt bliver altså at jeg skal lave mere blog-værdig mad. En masse af det sunde, lidt mindre af det midt imellem og selvfølgelig også lidt af det syndige og søde :)

I just went through my archive to find inspiration for a healthy january (and 2011). Find all of my recipes here. My resolution is to make (and photograph and post) more food by myself this year :)

(Visited 207 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

30 Kommentarer

 1. Flotte billeder og rigtig fint indlæg. Jeg kan godt se – det er her man skal hen hvis man skal have inspiration til lækker mad :)
  Og jeg giver dig fuldstændig ret – det er ikke der man spiser mellem jul og nytår man bliver tyk af, det er hvad man spiser mellem nytår og jul.

  Knus Anita
  http://www.piecesofalittlelife.blogspot.com

 2. Jeg lavede forresten dine gode gode GODE boller her før jul. De var jo så nemme, og så lækre! Så jeg siger tak for dine fine opskrifter :)

  Godt nytår!

 3. Du har helt ret mht. nytårsforsætterne. Jeg har ikke lavet en liste med nytårsforsætter. Jeg tager tingene som de kommer, men det er inspirerende for mig, at tænke på at skulle gøre tingene lidt bedre end normalt. Meget godt indlæg du har skrevet her! ;)

 4. Godt nytår til dig og tak for en dejlig start med gode opskrifter at kaste sig over. Håber at du kan bevare blog-gejsten i 2011 også. Du har fortjent en blogpris for hyppige, seriøse og inspirerende indlæg i 2010. Jeg kommer lige et lille input til dig. Jeg ville printe opskriften på Nutty Granola ud og der kommer en del billeder med, da jeg ikke lige umiddelbart ku´begrænse min markering. Der hvor du har mange lækre billeder med til en opskrift, så ku´selve opskriften måske komme til allersidst, så man bare kan nøjes med det vigtigste? Glæder mig som sagt til at følge dig i 2011 og se om der kommer vovse m.m. Hej fra Tina

  1. Mange tusind tak ;) Og god idé med opskrifterne. Det skal jeg nok tænke over fremover!

 5. Ååååh, Emily, din skønne, skønne salat med gorgonzola/serrano/dadler/pinjekerner/pære er blevet en kæmpe favorit herhjemme. Jeg har allerede lavet den fire gange, siden du postede sidste gang. Min mand grinte drilsk og overbærende, da jeg bad ham om at handle ind til at lave den igen idag.

  Men når man sidder i eksamenslæsning, så fortjener man også lækker føde til at holde disciplinen ved lige :)

  Så tusind tak for inspirationen, jeg vil sende dig en kærlig tanke, når jeg risler lidt balsamico over retten senere :)

  Håber du har lyst til at kigge ind til mig på UDTRYK ved lejlighed?

  Kærligst,

  Fie

 6. Skide godt skrevet, jeg er helt enig.
  Mit ‘fortsæt’ er også at poste flere af mine opskrifter på bloggen, jeg glemmer bare tit at tage billeder af det og lægge det ud, men det er så smart det du har gjort med en madkategori, og jeg har selv været inde og få inspiration fra den flere gange, så det tror jeg også jeg vil begynde på.

  Og så er jeg helt enig i det med at være sund men på en stille og rolig måde, jeg har selv ligget i den kategori af folk som synes det hele skal ordnes på 2 uger, og som du skriver holder det aldrig.

  Line :)

 7. Det ser altså lækkert ud! Synes faktisk, jeg har fået helt lyst til sund og frisk mad efter alt det her jul med tunge retter og kage. Så vil da lige tage et kig på dine opskrifter
  p.s.: Tun+mais+mayo er også en af mine favoritter ;)…

 8. Nu blev jeg helt sulten! :) Dine salater er SÅ lækre. Og de koldhævede boller er fast inventar i mit køleskab – fantastisk nemme og gode, så der er ingen undskyldning for ikke at bage. ;)
  Og a pro pro din jagt efter den bedste pizza, så kunne Gorm Wisveh’s nye pizzabog (der er udgivet i en lille pizzabakke) være et hit til hjemmeforsøgene – der er nogle virkelig gode opskrifter i. :)

 9. Uuh jeg glæder mig til at se hvad du viser os efter dette nytårs fortsæt;)
  Og mht. det med at leve sundt, så er jeg ret enig i din holdning, syntes den lyder klog og overskuelig:)
  /Gunilla

 10. Hej

  Godt nytår..

  Det lyder som et godt forsæt, som andre også kan nyde godt af. Jeg bliver i hvert fald super inspireret af dine lækre madindlæg.

 11. Hej Emily
  Hvilket kamera bruger du? jeg skal købe nyt og er meget i tvivl så tænkte om du havde et godt råd?
  Tak!!

 12. Hej Emily! Dejligt at I endelig er oppe igen. Hvor er dine pæne glas fra? Elsker at de er en smule forskellige!
  N

 13. Ville bare lige spørge hvilke tallerkner det er du har? Dem med guldkanten? Det ligner noget fra det kongelige eller måske BG? De er nemlig vildt flotte!!

  //Phie
  kehceub.blogspot.com

   1. Åh ja fandt dem inden jeg læste dit svar. :) Har fundet ud af at dem med dobbelt guldstreg hedder Hartmann og dem med enkelt hedder Hostrup.. Tja man er vel porcelænsnørd ;)