Make-up remover

Jeg har i umindelige tider brugt L’Oreals øjen make-up fjerner, men da det gik op for mig, at de tester på dyr var det slut. Selvom det var min absolutte favorit. Det er simpelthen bare ikke en mulighed for mig. Har derfor prøvet lidt forskelligt og er blevet allergladest for Dermas øjen make-up fjerner og make-up fjerner. Sidstnævnte bruger jeg også til at fjerne vandfast mascara. De koster vist begge lige omkring 70-80 kr. og kan købes i Matas og i supermarkeder. Og så er de også rene, allergivenlige og den ene endda øko. Ligesom jeg synes vi skal passe på dyrene, så skal vi også passe på os selv og lade være med at smøre os ind i alt for meget hokus pokus kemi. Det man smører på sin hud kommer også ind i kroppen… Men ved I hvad jeg savner her i al min øko-frelsthed? Altså lige bortset fra kød jeg rent faktisk har råd til. Vaskemiddel med duft. Vaskede tøj hos min mormor i sidste uge og hun bruger Omo og jeg har gået og sniffet til det tøj lige siden. Nænner næsten ikke at bruge det. Armen hvor dufter sådan noget godt. Det er altså af og til lidt kedeligt med de duftløse Neutral og Tusindfryd, som jeg ellers bruger. Ved godt at tøj ikke bliver renere af at der er tilsat en hulens masse duftstoffer, men overvejer altså snart at være lidt rebelsk og købe sådan noget. Bare en lillebitte flaske. Til en gang imellem :)

Havde storslåede planer om at jeg skulle diske op med et lækkert mad/opskriftindlæg i dag og også at jeg ville tage min julegaveoilskin på og slæbe J med ud at tage et billede af mig i den. Men så var det jeg kom til at give den lidt for meget gas i går og har nu tømmermænd af værste skuffe og kan slet ikke overskue at kigge på madbilleder, endsige skulle udenfor. Meget dumt, når jeg burde være flittig blogger og til-eksamens-læsende studerende. Men det var skægt i går ;)

My two favorite green and clean make-up removers from Danish Derma.

(Visited 1.224 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

37 Kommentarer

 1. Det er så uigennemskueligt det med dyretestede produkter, men svanemærkede produkter er desværre testet på dyr, det er et krav for at få svanemærket :-(
  Men helt klart bedre at bruge noget der er mere skånsomt for miljøet, og sig selv!
  Det er virkeligt et svært marked som forbruger, der er også mange der køber Body Shop produkter fordi de reklamere med de ikke tester på dyr, men Body Shop er ejet af Loreal, såå.

  1. Ifølge Svanemærket selv er deres produkter ikke testet på dyr. Men forvirringen opstår fordi deres produkter er testet på fisk, netop for at sikre sig at det spild fra vores shampoo/sæbe/creme der ryger ud i afløbet ikke generer i havene, gør fisk tvekønnede etc. Fisk er så afgjort også dyr i min optik og det er ikke optimalt, men som du selv skriver er det super svært at gennemskue. Og er helt enig mht Bodyshop, det er den største omgang snyd! De dyretester og er propfulde af parfume og hormonfotstyrrende stoffer. Meget langt fra hvordan det var engang…

 2. Jeg har også hørt det med de æteriske olier, bare en dråbe eller to skulle være nok – har dog ikke prøvet det selv.

 3. Åh! Jeg har det på samme måde. Personligt er jeg meget begejstret for Dermas renseservietter. Jeg hamstrer altid når der er tilbud i Netto.

  Med hensyn til vasketøjet, så kan man vist købe noget øko-vaskeduft, som man tilsætter et par dråber af inden man tænder vaskemaskinen. Jeg har været på jagt efter det et par måneder, men indtil videre uden held. Jeg giver dog ikke op foreløbig :)

 4. Jeg bruger også den lyserøde Derma og den er fantastisk god!
  Måbede lidt da jeg læste dit indlæg, gik nemlig selv fra L’Oreal til Derma, da jeg fandt ud af de testede på dyr. Ikke lige noget jeg er for. Mman har vel sine principper :)

  /S
  http://www.afashionchild.blogspot.com

 5. årh, dejligt at høre at selv du har svaghedstegn og dage hvor man ikke lige orker noget! :D
  du er altid så frisk og aktiv synes jeg! men nogle gange er det sgu tømmermændene og trætheden værd, når man virkelig har en sjov aften :)

 6. Præcis! Er umuligt at gennemskue det hele!

  Et tip til det enkle valg: Jeg bruger ren mandelolie til (bl.a.) at fjerne øjen make-up med. Det fungerer fantastisk, er rent, og har super mange anvendelsesmuligheder.

 7. Tænk jeg hader når vasketøjet lugter af parfumeret vaskemiddel! Men sådan er vi jo så forskellige. Det med selv at tilsætte duft, bare en lille smule, kunne jeg måske godt finde på, hvis jeg fandt en duft hele familien kunne acceptere…

 8. Jeg er generelt glad for Dermas produkter. Men jeg har dog prøvet den pink øjen makeup-fjerner, som jeg ikke er så begejstret for – lige nu bruger jeg en øjen makeup-fjerner fra Änglamark, som er ganske god. Jeg kan klart anbefale Dermas dagcreme, som har en rigtig lækker konsistens og giver godt med fugt (eneste minus for mig er, at den er i krukke), og Dermas babycreme, som er fantastisk som håndcreme og i øvrigt til tør hud. Den er blevet pushet ivrigt til venner og familie og nu også her. Men den ER altså også skøn! ;)

  En anden anbefaling, nu vi er ved svanemærkede produkter, er Matas’ økologiske baby hudcreme. Ecocert-mærket, svanemærket og astma-allergi-mærket – og virkelig god til tør hud.

  – Trine

  PS. Nu du nævner testning på dyr og dyrevelfærd, hvordan forholder du dig så til kød? Har du nogle gode tips til, hvor man køber kød (især kylling), der har haft det bedre end industridyrene? Det var lige et sidespring, men efter bl.a. at have læst en artikel i Euroman om landbrugs”fabrikker”, går jeg og tænker i de baner for tiden.

 9. Vidunderligt med øko-produkter! Jeg er selv øko-freak.. Jeg bruger dog MAC’s makeupfjerner, de tester heldigvis heller ikke på dyr (den kan simpelthen fjerne ALT). Jeg læste for nogle måneder siden, at mit yndlingsmascara mærke (DIOR) tester på dyr, så nu er jeg nødt til at skifte, trods det er favorit produkt.. Men jeg gider simpelthen ikke støtte sådan noget…

 10. har engang lært i biokemi at hvis der ikke direkte står på et produkt at det IKKE er testet på dyr…ja så ER det testet på dyr…det er træls…ved ikke om det er en sandhed med modifikationer men det ville jo ihvertfald være god reklame at skrive det på produktet hvis det ikke er testet, så mon ikke producenterne ville gøre det…. og mht duftende vasketøj, er det virkelig også noget jeg savner :( er dog heller ikke til kraftig duft men bare en liile bitte smule ville være rart… og ja man kan tilsætte noget selv, men så er der jo den der med at det stadig ikke er godt at være indhyllet i duft alligevel, hvor øko og naturlig den end måtte være… naturlige duftstoffer kan risikere at gøre ligeså meget skade som kunstigt fremstillede… meeeeen jeg kunne måske godt finde på lidt af det alligevel:) det er da ihvertfald tiltalende at man selv kan bestemme hvor meget og hvad man ligesom vil tilsætte….:)

 11. Nu da det er to forskellige makeup fjernere. Så jeg tænkte på om du bruger den ene til øjenmakeup og den anden til resten af ansigtet, eller om du bare skifter lidt imellem dem? :) Det er bare siden der var to :)

 12. Min mor blander det økologiske vaskepulver med lidt af det skidte så det kommer til at dufte en smule af den dejlige nyvask duft :-)

 13. Tak for indlægget! :) Det er jo noget, som mange går og tænker over. Jeg er ret skuffet over det med Body Shop pga. deres koncepter. Generel synes jeg, det er ærgerligt, at de ikke tænker noget mere over det med test på dyr, når der er så mange forbrugere, der er i mod det.
  Jeg læste et sted, at det fra 2013 bliver forbudt, at sælge dyre-testede produkter i EU. Er det rigtigt?

 14. Hej Emily,

  må jeg lige spørge om noget helt helt andet? Du har/havde et super lækkert firkantet digitalur stående på din reol/kommode – må jeg høre, hvor du har købt det, eller hvad mærket er? :-)

  God weekend og et knus fra en, der nærmest føler, hun kender dig her bag skærmen

 15. Min mor vasker altid tøjet i Neutral el.lign., og prøver derfor så ofte som muligt at købe OMO, og vaske tøjet i det i smug. Jeg ELSKER når jeg ved at mit tøj rent faktisk dufter af noget, så det kan jeg godt forstå at du vil investere i. MHMMMM..

 16. Vil gerne anbefale minirisk makeupfjerner. Den er virkelig billig og virkelig god + allergivenlig osv.

 17. Jeg synes faktisk tøjet kommer til at lugte grimt når jeg vasker det med Neutrals vaskemidler :/ og står jeg med valget mellem at vaske miljø- og allergivenligt og rent tøj der lugter “underligt” og så tøj der dufter af noget jeg kan holde ud, men vasket med noget der måske ikke er helt så allergivenligt, så vælger jeg (desværre vil nogle nok sige) den sidste løsning. Ved ikke om der er andre der har haft samme oplevelse med vaskemidler uden parfume?

  – Maria

  1. Jeg havde samme oplevelse, da jeg brugte Änglamarks vaskemiddel.. Da jeg så skiftede til et andet, så forsvandt den “dårlige” duft. Tænker lidt, at der måske er visse ingredienser, som ikke fungerer sammen med ens kropsduft, om man så må sige..

   I øvrigt skiftede jeg til Ecover, som kan fås i Føtex, Bilka og en del helsebutikker. Der er en mild duft i, som gør, at tøjet dufter rent. Men ikke for meget, for jeg kan nemlig heller ikke holde meget parfumeret tøj ud;)

 18. Hejsa.

  Jeg elsker dine madindlæg, og jeg synes at det kunne være vildt spændende med noget mere af det.
  Og endda en madplan måske?

  Du giver god inspiration. Det var mig som spurgte om din musli den anden dag, og hvor er det godt. Man får jo bare lyst til at lave kun pga. duften! hold da op, hele huset dufter jo himmelsk.

 19. Et godt og billigt tip er, at købe Lidls vaskepulver “Formil”. Det er svanemærket og så koster det kun 30 kr. :-)

 20. jeg prøver forholdsvis også at leve sundt og økologisk – uden mange tilsætningsstoffer men må indrømme at ved sengetøj er jeg altså lidt af en snyder – jeg ELSKER duften af nyvasket sengetøj især Omo, derfor har jeg også givet mig selv lov til at bruge det :) når så mange andre mennesker kan klare sig normalt ved slet ikke at gøre en indsats med sundhed osv så tror jeg heller ikke det gør den helt store skade at man bruger sådan noget vaskepulver :-) Jeg sparer jo i den anden ende med sundt økologisk mad og produkter uden kunstige tilsætningsstoffer :-)

 21. Hej Emily.

  Tak for en fantastisk blog! Kan rigtig godt lide dine indlæg omkring de økologiske og miljøvenlige produkter du bruger. Kender du evt. andre blogge der også beskæftiger sig med dette emne?
  Jeg kan også kun anbefale minirisk/Änglamarks make-up fjerner, den har jeg brugt i flere år.

 22. Jeg har også den der derma øjen make-up fjerner og så den cremede make-up fjerner (altså ikke den økologiske), MEN øjen make-up fjerneren dur bare desværre ikke til mig, da jeg har meget sart hud ved øjnene og der slider den altså for meget på mig, desværre. :( Så jeg bruger Lancome!

 23. Åhhh, brug mandelolie som make-up fjerner! Jeg garanterer dig, det er det bedste. Det plejer vipper og virker som øjencreme, er naturligt og rent, og så er det absolut dét, der fjerner mascaraen bedst.

  Varmt vand på en vatrondel og en klat mandelolie :)! Når jeg har tippet om dette, har det kun været en succes.

 24. Jeg er blevet meget glad for Matas’ renselotion uden parfume eller parabener. Et produkt som man bruger flere gange om dagen skal naturligvis være skånsomt mod huden, men det skal altså også virke og det gør de små stribede fra Matas altså i min verden. Prisen på ca. 40 kr. pr. flaske er også helt okay.

  Hvad angår vaskemiddel giver jeg dig helt ret. Både min mor og svigermor er ikke så politisk korrekte og vasker derfor i noget der dufter af sommereng. Går derfor konstant med snuden i nakken på dem når jeg er på besøg:-)

  God tømmermandsdag (eller noget)

  De bedste hilsner
  Barbara
  http://www.ibeingme.com

 25. Tusind tak for alle jeres erfaringer med både vaskepulver og renseprodukter!! Sejt at I er så mange der også tænker i de baner :)

  Det er jo super svært at gennemskue både mht. de miljøvenlige og dyretestede produkter, men det hele starter i al tilfælde med at man er bevidst om det og det lader det da til at I er ;)

  Bruger den ene (den pink) make-up fjerner til hverdag og den anden (den cremede i den grønne flaske) til vandfast øjen make-up eller hvis jeg har haft en ordentlig omgang festmake-up på. Den kan tage lidt mere.

  Mht. kød, så er alle de animalske produkter jeg spiser fra økologiske eller fritgående dyr med ganske få undtagelser. Mælk, ost, yoghurt, pålæg, æg, kød. Vil simpelthen ikke have noget fra dyr, der har haft det skidt. Hvilket i praksis vil sige at jeg stort set aldrig spiser kylling. Jeg vil hellere undvære end at spise en af de mishandlede stakler. Af og til køber jeg en økologisk kylling, især hvis der er en på tilbud i Føtex eller Irma. Jeg spiser en del frilands- eller økogris, det gjorde jeg egentlig ikke før i tiden, men på den måde kan man få kød, der har haft det ok uden at det koster en formue. Og så spiser jeg masser af fisk og bælgfrugter. Kan sagtens have et par kødfri dage om ugen.

  Maiken – Jeg er glad for denne: http://itsapalace.com/the-ecologist/

  Maria – Jeg synes ikke det lugter dårligt, men det dufter heller ikke godt…

  Tine – Det er et gammelt et fra Ikea :)

  Hanar – ja det mener jeg det er, så det er trods alt dejlig :D

  Amalie – hehe… det er en smart kompromisløsning!

  M – se svar under din kommentar :)

  1. Findes der ikke en hjemmeside med de forskellige mærker, hvor der også står om de er testede eller ej? Jeg mener, at jeg engang faldt over sådan en hjemmeside, og det kunne jo være smart med en samlet oversigt hvis den findes..

 26. Hej Emily,

  jeg vasker mit vores tøj i Tusindfryd fra Irma og tilsætter så æteriske olier fra Sæbeværkstedet på Gl. Kongevej – Gardenia er den bedste, og for tøjet til at dufte rent og blomstret. Fik tricket fra indehaveren af en økologisk børnetøjsbutik, så det burde være BÅDE med miljø- og allergivenligt.

  Og tak for en dejlig blog – jeg er relativt ny læser, men synes du har et skønt mix af emner.

  xx Sine

 27. Sjovt. Jeg synes simpelthen det er noget af det mest frygtelige, hvis mit tøj lugter af et eller andet duftstads.
  Jeg har flere gange lavet gode secondhand køb, men simpelthen måtte smide det ud eller lade det gå videre, fordi jeg ikke kunne få lugten af parfumeret sæbe/skyllemiddel ud af det.:o)

  Derudover: tak for make-up fjerner anbefalingen. Øko-versionen skal prøves næste gang der er tomt i flasken!

 28. Jeg synes personligt at den bedste make-up fjerner er “Alt-i-en ansigtsrens” fra Matas. Den renser både huden, og fjerner al make-up uden man får olie i øjnene. Den koster ca. 80 kroner, og det er en rimeligt stor flaske. Oveni dufter den også rigtig godt!

  xoxo
  Anna Lin / photosofyouth.blogspot.com

 29. Yes! En, der også gerne vil passe på dyrene og med samme holdning som mig- pas på dyrene men også dig selv! :)
  Jeg har endnu ikke prøvet produkter fra Derma (kun bodyshampoo og sunblock), men har længe overvejet at købe deres cremer, da Clinique er ved at gøre mig kedeligt fattig. x

 30. Jeg kan anbefale makeup-fjerner/ ansigtsrens fra Cattier Paris. Ansigtsrensen kan bruges til ansigt, øjne, læber og dufter dejligt at rose og aloe vera. Makeupfjerneren er økologisk og indeholder derfor ikke syntetisk parfume, parabener og phenoxyethanol. Kan købes på nettet, feks. hos http://www.clarashelse.dk