Sminke

Jeg plejer mere eller mindre altid at have engelske overskrifter på indlæggene af hensyn til de ikke-dansklæsende mennesker, der af uransalige årsager har fundet og følger med i denne blog (og fordi jeg så ikke føler mig så forpligtet til at skrive et laaangt resume på engelsk i bunden, I know, er en skurk). Og sad også og var i gang med at brygge noget vakst sammen omkring makeup/wake up/ladida, men kom så til at tænke på min veninde Gry, der siger ‘sminke’ om den slags og ikke ‘makeup’. SMINKE folkens. Og selvom jeg aldrig selv siger sminke, er det på top 5 (sådan ca.) over mine yndlingsord, der ikke må forsvinde, men som er lige ved det. Så derfor hedder dagens indlæg ‘Sminke’. Og jeg håber I vil hjælpe mig med at puste liv i det pæne og vanvittigt pigede ord igen? Pretty please?

Indlægget er en readers request. For jeg lytter skam til hvad I siger (og skriver det endda ned), er bare ikke altid lige så hurtig til at få det eksekveret.

Jeg har vist skosamlingen, neglelak ditto, hvilke hårprodukter jeg bruger, men var nok ikke lige selv kommet på at vise min makeup-pung, ups sminkepung (sminkedåse?), for boy oh boy den er kedelig. På den anden side er det nogle produkter jeg varmt kan anbefale, for mange af dem har været med mig i umindelige tider. Lige så meget som jeg eksperimenterer med tøj, hår, negle, hudpleje osv. lige så bundtrofast er jeg overfor min sminke. Hvis jeg har fundet noget der virker, så overvejer jeg slet ikke at skifte eller prøve noget nyr. Derfor har jeg brugt den samme eye-liner siden gymnasiet, ligesom øjenbrynspen og kohl er de samme efter mere end 10 år. Det eneste jeg for alvor har skiftet ud de sidste par år er blusher (skulle man sige kindrødt?) og foundation/pudder, fordi jeg gerne ville have noget rent og grønt og frelst i denne genre, da det trods alt er mere i direkte kontakt med min hud end øjenmakeup.

Men her er detaljerne, så må I skrive hvis I har spørgsmål.

 1. Jane Iredale PurePressed Base SPF 18 Pressed Mineral Powder i farven Amber
 2. Logona Naturkosmetik blush i farven Peche 02
 3. Lancôme Flash Retouche concealer i 01
 4. YNDLINGS Guerlain eyeliner Noir Ébène
 5. Dior Show + Dior Show Waterproof mascara i 090 og Maybelline The Colossal Volum’ Express mascara i Glam Black. Så vidt jeg har fundet frem til tester både Dior og Maybelline på dyr, så bruger dem her op og så er det slut med dem. Har tidligere brugt Guerlain Le Duo og YSL’s Effet Faux Cils, så det bliver nok en af dem. EDIT: Jeg bruger nu 2000 Calories fra Max Factor og er GLAD for den!
 6. Yves Saint Laurent Long Lasting Eye Pencil i farve 1 (sort)
 7. Yves Saint Laurent Brow Pencil i farve 3
 8. Organic Glam Eyeshadow Smokey palet med fire farver (hvid, sort, nude og lys brun/grå)
 9. MAC Eye Shadow i Sketch Velvet
 10. Chanel Aqualumière Brilliant à Levres i 61 Santa Monica
 11. Make Up Store læbestift i farven Alarm (den perfekte røde)
 12. Penselrens fra MAC. Husk at rense jeres makeup-pensler 1-2 gange om ugen piger!

Aller pensler + sminkepung er fra MAC.

Mht. rutiner, så bruger jeg langt fra altid det hele (eller det halve). De fleste dage står den på eyeliner, mascara og blusher + evt. mineral pudder. Læbestift sker meget sjældent og øjenskygge begrænser sig til når jeg skal ud og er næsten altid en eller anden version af smokey, dog gerne i mørk grøn eller aubergine.

My make up. When I find something that works I tend to stick to it when it concerns make up, which is kind of weird as I experiment a lot in every other field concerning beauty and looks. Many of these products have been with me for more than 10 years :)

(Visited 553 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

52 Kommentarer

 1. Hvor dejligt med et dansk ord. Blev simpelthen så glad her midt i eksamenslæsningen over lidt nytænkning inden for brug af ord:) Kan godt lide fantasifulde og legende overskrifter og synes du ramte plet med denne:)

 2. Sjovt, du skriver det med sminke vs. makeup, for jeg skriver makeup. For at jeg ikke virker total gammel, skriver jeg makeup, men til daglig kalder jeg det sminke haha :D Jeg har haft “krise” med Diorshow mascaraen, siden jeg opdagede de testede på dyr, så ved du om Maybelines fås i vandfast?

  1. Maybelline er desværre også testet på dyr er jeg lige blevet gjort opmærksom på af nogle af de andre læsere :( Så vi må vist finde noget helt nyt… Jeg har tidligere været glad for YSL’s effet faux cils ;)

 3. faktisk er det bedre for penslerne at blive renset med sæbevand.. penselrens er godt, hvis man skal bruge sine pensler på flere forskellige, og de derfor skal være rene :)

  1. Enig. Jeg er bare for doven til det med sæbevand/shampoo. Nemmere bare med penselrens :)

 4. Du glemte at sige bruncreme i stedet for foundation :D

  Du har helt ret, sminke er et skønt ord, som desværre er ved at gå i glemmebogen, ligesom mange andre danske ord.

 5. Hej Emily

  Jeg bruger Cliniques lash power mascara – long wearing formula, som jeg varmt kan anbefale, hvis du alligevel skal til at skifte mascara. Den er vandfast og kan vaskes af med varmt vand. Så undgår man også at bruge en skrap make-up fjerner. Jeg vasker først det meste væk med varmt vand, og så får jeg det sidste væk med den ansigtsvask, jeg alligevel bruger – på den måde kan man få mascaraen vasket skånsomt af.

 6. Hehe, jeg studsede også over overskriften ‘Sminke’. Det er virkelig en truet race i ord-universet. Vi har nøjagtig de samme mascara – til hverdag bruger jeg også Maybelline Volum’ Express (den er supergod ift. prisen), og skal der kul på damen, så får vipperne lige en tur med miss Dior også ;) Not bad.
  /Ginger

 7. Kunne godt tænke mig, at vide hvordan din cencealer fra Lancôme er (om den er nem at smøre ud, den er ‘fugtig’ og dækker godt samtidig med den ikke er synlig) og hvor meget den koster…? For bruger selv YSL’s Touche Eclat, men synes den er liiiidt dyr i forhold til, hvor lidt der er i – men samtidig helt fantastisk.

  Simone

  1. Den minder meget om Touche Eclat, men er lidt bedre synes jeg :) Kan simpelthen ikke huske hvad den kostede, er længe siden jeg købte den, så den holder længe…

  1. Den er helt ok hvis man passer lidt på den. Men det er ikke sådan en mat/tør én der sidder en hel dag, dem kan jeg nemlig ikke lide. Så vil jeg hellere ‘friske læber lidt op’ indimellem :)

 8. I min familie, (læs: mig og mine 3 søstre), kalder vi det også sminke. Men vi er også virkelig gammeldags. Vi siger også at vi skal “dulle os” når vi putter det i ansigtet… Der er noget hyggeligt barnligt og sminkedukkeagtigt over den slags ord. Tak fordi du holder dem ved lige herinde!

  1. Årh hvor hyggeligt ;) Sminkedukken… Den havde jeg lige glemt, sådan én gad jeg godt lege med igen en dag :)

 9. @Joanna Nielsen.
  Nu er det ikke for at tage ordene ud af Emilys mund, eller for at blande mig eller noget, men under photos her på bloggen skriver hun “Hvis jeg redigerer er det i Photoshop, hvor jeg ændrer lidt på skygger, kontrast, farvetemperatur og mætning. Ikke så meget hokus pokus der :)” – Ved ikke om det besvare dit spørgsmål? Har nemlig selv en stor kærlighed til hendes fotos, og ofte undret mig over det samme.. Men så fandt jeg ud af det :D

  Jeg må give jer alle sammen ret i det med sminke. Det er fandeme et dejligt ord, man alt for sjældent hører. Jeg har besluttet mig for at gå i protest, og indfører en “sminke måned” hvor jeg ikke må sige make-up, men skal sige sminke – i kampen for at redde ordet!

  Til Emily: Jeg prøvede din quickie lasagne den anden dag, lavede dog enkle ændringer, da jeg ikke brydes mig om gedeost, og har en svaghed for stærk mad, men hold op hvor var det lækkert! Al respekt til din madlavningsevne! Og så er det dejligt at se nellikerne på det sidste sminke billede, der er virkelig ingen blomster som dem til at give liv og et hint af sommer. Kan varmt anbefale at købe dem i en sart lyserød og blande med hvide brudeslør, så bliver det først tøssetøsset, og sommerligt :)

  Hav en god dag alle sammen!

  1. Du kan tro at du gerne må tage ordene ud af munden på mig hvad det angår. Har efterhånden svaret på det et par gange :)

   Dejligt med lasagnen og er helt enig med nelliker, det er mine yndlingsblomster ;)

   1. Ævs, jeg havde set forkert. Du har ret… Så må jeg bare finde en helt ny mascara :)

  1. Hehe og jeg synes ellers jeg har lidt i forhold til så mange andre, sådan er vi jo så forskellige :) Og mange tak…

 10. nice indlæg, er rigtig glad for din blog. endnu et reader-request: vil du ikke lave et hunde indlæg? sådan hvordan du blev hundetræner, hvordan det er og bare om kærlighed til dyret måske? ville være dejligt at læse.

  jeg har også læst det der dyre-testing (mener det var hos Kia) og L’oreal er jo her en rigtig bad-guy. så jeg måtte som dig også ud og skrifte make-up rens, men mener altså også at L’oral ejer maybelline, så altså.. de er lige så slemme..?

  1. Åh øv, jo du har ret mht. Maybelline, nå så må jeg finde en ny der også… Forhåbentlig får jeg en hund i løbet af foråret/sommeren, så dér bliver her oversvømmet i hundeindlæg ;)
   I sidste spørgerunde svarede jeg på spørgsmål ang. hundetræner, så hvis du søger på ‘Answers’ kan du læse lidt mere der :)

 11. `SMINKE` – helt sikkert et ord der ikke må gå i glemmebogen! Nu til et helt andet spørgsmål uden for kategori. Men hvor glad er du for dine Acne track? Overvejer nemlig at købe dem, men er lidt usikker om de er gode at gå i og have på?

  1. Jeg er rigtig glad for mine, men ved at der er mange der har leveret deres tilbage, fordi knapperne ved ankelstropperne springer op hele tiden… Men jeg er altså glad for mine :)

 12. På norsk hedder det sminke, og jeg kender ingen af mine norske veninder der siger make up. Rigtig mange ord på dansk er engelske, lidt trist.

 13. Tak for alle jeres kommentarer. Til dem der havde spørgsmål, så har jeg svaret under selve jeres kommentar.
  Mht. rutiner, så bruger jeg langt fra altid hverken det hele eller det halve. Ofte står den bare på mascara og lidt blusher ;)

 14. Jeg ELSKER det her indlæg altså! Virkelig.
  Nå, men vil faktisk bare høre om du kan skrive lidt om din Jane Iredale puder? Er den god, hvordan føles den på huden, ser den ‘unaturlig’ ud, og kan du anbefale den hvis man har kombineret hud, nogle gange er min hud lidt tør og har tedens til at være uren i perioder. Og hvor kan man købe den på nettet?
  Og hvor kan man købe din Organic Glam Eyeshadow Smokey palet henne på nettet? :)

  Mvh,
  Pernille

  1. Den er super duper! Lægger sig pænt på huden og ‘smelter’ nærmest ind i den når man har haft den på i lidt tid. Så huden bliver helt jævn og pæn og det ser helt naturligt ud (altså medmindre man kommer for meget på). Det er vigtigt at påføre den med en god pensel. Jane Iredales egne pensler er fantastiske, men møgdyre og jeg er godt tilfreds med min fra MAC. Tror den er fin til kombineret hud…

   Har købt både Organic Glam og Jane Iredale hos Pureshop i Grønnegade, men mener at de også sender pr. post :)

 15. Jeg kan se vi bruger samme mascara, jeg har også den fra Maybelline. Det var egentligt bare tilfældigt at jeg valgte at prøve den, da jeg fandt den billigt i et spansk supermarked, men jeg er sidenhen blevet rigtig glad for den!

 16. Hej,
  tidligere var det kun YSL + Dior af de ‘store’ mærker der ikke testede på dyr, men den tid er forbi nu? Det bliver sq svært at leve uden Dior-Show og Dior Iconic..
  Hvor finder man ud af det henne?
  Når du skal ud og forsøge dig m nye produkter, så gå udenom Dr. Hauscka’s mascara – den er håbløs..

   1. Ja, det er vildt irriterende. Men man kan jo håbe på at Dior ser lyset og stopper igen…
    Og tak for tip Pernille :)

    1. Altså kan du anbefale at bruge pudderen? altså uden noget andet under, selvfølgelig bruger jeg en concealer. Men dækker den godt? :)

     1. Kunne faktisk også godt tænke mig at vide hvor du har købt dine MAC børster? Din blush børste kan jeg ikke finde på MAC’s hjemmeside, eller andre steder :)

     2. Ja det kan jeg :) Den er mere en kompakt foundation og pudder i ét end bare en pudder. Jeg synes den dækker fint, men er ikke så interesseret i noget der dækker/ lægger sig som en maske, så måske er jeg ikke den rette at spørge. Synes den får huden til at se pæn og ensartet ud og ser meget naturlig ud.

      MAC børsterne har jeg købt i MAC i Magasin. De er alle en del af et sæt, som bl.a. også fåes lige nu i ‘Tartan’-kollektionen ;)

 17. Hej,
  Fantastisk netverden her hos dig, Emily:-)
  For lige at være lidt med og lidt sent på den som altid…he he:-) Mascara fra MAC er ikke testet på dyr!!!! “Hepla”…og de er ikke så dyre:-)
  Et ord der er glemt på memory lane : kinde rødt…som min farmor sagde (ikke hverken Blush eller Rouge…)
  …Tak Smiler:-)

 18. Nej, synes du har været til stor hjælp!
  Ja, jeg så det lige på MAC’s hjemmeside – men ville håbe jeg kunne have bestilt dem på Magasin’s online shop :)

 19. Tror jeg fra nu af vil sige sminke! Måske det smitter (:
  Virkelig gode billeder! Det sidste ligner jo fuldstændig et fra et modemagasin!

 20. TAK for et kig her – og et fedt indlæg på din fine fine blog!

  Kan du huske, hvad du har givet for din “Alarm” læbestift fra Make Up Store ?

  1. Selv tak :)
   Det kan jeg desværre ikke huske. Købte den i Stockholm for over et år siden…

 21. Hvorfor kontakter du ikke Xomii så du kan få nogle flere øjenskygger? De vil da sikkert gerne sponse noget til dig.. Du er jo en smuk pige ;) Det er billigt derinde, men er ligeså godt som små MAC skygger. Jeg er i hvert fald crazy med mine paletter.
  PØZ MACMarie