Magnolia’s Vanilla Vanilla Cupcakes

Ok, folkens her er de så: Magnolia Bakerys Vanilla Vanilla Cupcakes. Eller det er mig der har bagt dem, men efter deres opskrift. Magnolia Bakery er et kagebikseri i New York og deres Vanilla Vanilla cupcakes (vanillebund med vanille-buttercream) er deres mest solgte kage. Og formentlig den som Carrie sætter tænderne i, i et afsnit af Sex and the City (hun og Miranda sidder på en bænk udenfor Magnolia og spiser lyserøde kopkager, remember?). Hvilket formentlig var det, der for alvor startede hele cupcake-hysteriet og tilmed gjorde at de oprindelige Magnolia-stiftere, solgte biksen for en formue og nu har trukket sig tilbage.

Nå, nok om kopkagehistorie, nu til sagerne: Her er hvad man skal bruge til 24 stk. Smør (faktisk dobbelt så meget som vist her, da der også skal være til icing, det er ikke kalorielet det her), sukker, æg, mel, bagepulver, mælk, vanilleekstrakt (køb en god en, eller brug rigtige vanillestænger), flormelis, frugtfarve/madfarve og kagepynt.

Det er altså ikke altid jeg lige har genbrugsmuffinforme, så hellig er jeg trods alt ikke, men de her er gode, da de er lidt større end de normale. Jeg bruger rørsukker, da jeg synes det smager bedre, men man kan også bruge almindeligt sukker. Det sorte i sukkerdåsen er vanillestænger, ikke en mærkelig lille slange. Hvis jeg har brugt kornene fra en vanillestang, ryger resten af stangen ned til sukkeret og så får det en dejlig vanillesmag.

Mål mælken af og hæld vanilleekstrakten i. Pisk det blødgjorte smør med sukkeret til det bliver luftigt og markant lysere.

Pisk så æggene i et af gangen. Det gælder om at være tålmodig her og piske en masse = en fin og luftig dej. Kom så 1/3 af melet (bagepulveret er blandet i melet forinden) i og bland det ordentlig i. Bare til det bliver jævnt, på dette stadie er det vigtigt ikke at piske for meget. Hæld nu 1/3 af mælken i og rør det i. Fortsæt sådan til der ikke er mere mel og mælk.

Så skulle det gerne se nogenlunde sådan ud. Jævnt og luftigt (mark my words: jævt og luftigt er godt. Basta.). Sæt forme i ‘muffinbradepanden’ (hvad hedder sådan en rigtigt?) og fyld forsigtigt formene 2/3 med dej.

Bag kagerne i 20-25 min til de er gyldenbrune og der ikke kommer dej med op på den kødnål/strikkepind/træspyd man stikker i for at teste om de er færdige.

Miks icingen (lad som om i ser billeder af smør, flormelis, vanilleessens, mælk og frugtfarve, der bliver pisket og pisket og pisket og pisket, sorry glemte at tage billeder af det) og dekorer de HELT afkølede kager. Det nytter ikke at gøre det hvis de er bare det mindste lune. Så er ALT ødelagt. Bare så I ved det :)

I morgen kommer der en lille video med ‘hvordan man putter icing på en cupcake’ for det er der et par af jer der har efterspurgt. Altså ikke en video, I har bare spurgt hvordan jeg gør, men jeg tænkte det var nemmere at vise det på en video. Og så forbigår jeg jo ikke chancen for at sludre løs i sådan en lille v-log, ahem. Glæd jer ;)

Håber ikke der er nogen, der dømmer mig ud fra min Youtube-kanal. Indtil nu ligger der 3 videoer om håropsætning og 1 om hvordan man kommer glasur på kage. Ikke ligefrem raketvidenskab…

Her er den udførlige opskrift til 24 kopkager:

UPDATE: Jeg var lidt for hurtig da jeg skrev opskriften ned i første omgang. Det er selvfølgelig 1,4-1,8 LITER og ikke deciliter flormelis, der skal i icingen. Og som om det ikke var nok havde jeg også glemt at skrive ned at det er 2 tsk BAGEPULVER, der skal i dejen. Det er jeg virkelig ked af og underskylder mange gange til jer, der fik bagt noget makværk.

Magnolia Bakery’s Vanilla Vanilla Cupcakes
6 1/2 dl mel
2 tsk bagepulver
225 g smør, blødgort/v. stuetemperatur
4,7 dl sukker
4 store æg (og husk nu, fra en høne der har haft det rart)
2,3 dl mælk
1 tsk vanilleekstrakt

 • Start med at måle alle ingredienser op og tage alt ud af køleskabet. Et godt gammelt bagetip er, at alting skal have samme temperatur inden man blander dejen. Så lad smør, mælk og æg stå ude til de har stuetemperatur det tager 30 min.+.
 • Tænd ovnen på 180 grader og put muffinforme i 2 12-hullers muffinbradepander.
 • Bland mel og bagepulver grundigt i en lille skål.
 • Hæld mælken i en lille kande og bland vanilleekstraktet grundigt i.
 • Bland smør og sukker i en stor skål og pisk det med en håndmixer til det er lyst og luftigt (ca. 3 min.).
 • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg.
 • Tilsæt 1/3 af melet og pisk til det lige akkurat er blandet i. Hæld så 1/3 af mælken i og fortsæt sådan til al mel og mælk er brugt.
 • Kom forsigtigt dejen i formene med en ske, fyld 2/3 op.
 • Bag kagerne til de er gyldenbrune, ca. 20-25 min.
 • Lad dem køle af ca. 15 min. i bradepanderne og derefter i fri dressur på en rist til de er helt kolde, før de dekoreres.

Vanilla Buttercream
225 g usaltet smør, blødgjort/v.stuetemperatur
1,4 – 1,8 l flormelis (liter som i 14-18 dl)
1,2 dl mælk
2 tsk vanilleekstrakt
evt. frugtfarve

 • Pisk smørret, halvdelen af flormelisen, mælk og vanilleekstrakt i en stor skål med en håndmixer på medium hastighed. Man skal piske længe indtil det er helt blødt og cremet. I al tilfælde 5 min.
 • Tilføj gradvist den resterende flormelis, lidt efter lidt (ca. 2 dl ad gangen) og pisk et par minutter hver gang. Fortsæt indtil icingen har en god, tyk konsistens, det er ikke sikkert det er nødvendigt at bruge alt sukkeret.
 • Tilsæt evt. et par dråber frugtfarve og pisk det grundigt i. Icingen kan holde sig op til 3 dage i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

A couple of days ago I made a huge batch of pretty little vanilla sponge vanilla buttercream cupcakes for a business meeting using this recipe from world famous Magnolia Bakery in Manhattan. They’re so simple, yet completely divine!

bloglovin

(Visited 6.008 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

94 Kommentarer

 1. Nam, nam og nam :)
  Jeg elsker cupcakes – og jeg elsker at bage dem. Jeg plejer at bruge en sprøjtepose når jeg fylder icing på – så ender det ca sådan her: http://piecesofalittlelife.blogspot.com/2011/02/chokolade-cupcakes-med-chokolade.html
  – så jeg glæder mig til at se hvordan du gør :) Det er altid rart med lidt inspiration.
  Næst efter red velvet cupcakes må de her være næste bageprojekt – vanilie med vanilie på går man aldrig galt i byen med :)

 2. Uhm, hvor ser de dog frygteligt gode ud!
  De skal helt sikkert snart afprøves, for jeg har nemlig for nyligt investeret i bogen.
  Desværre skuffede den ved nærmest ikke at indeholde nogen billeder og det er altså vigtigt når det gælder mad:)

  1. Ja, det er lidt trist, men synes nu det er en lækker bog alligevel med en masse ret fantastiske opskrifter ;)

 3. uuh, fantastisk!
  og lækkert med videoen (er en af dem som har efterspurgt det)
  Hvordan er bogen? er den til at overskue?

  1. Bogen er rigtig god, men som MissMuffin skriver næsten uden billeder. Plus alt skal regnes om fra amerikanske mål, så det er måske ikke helt easy peasy. Men det værd synes jeg :)

 4. Hvor er de flotte :)
  Jeg har lige købt en bog med macarons, det er jo det nye hotte på kagefronten. Ehm, har jeg hørt. Men fuck der er meget der kan gå galt, hvis man skal lave dem helt efter bogen!!! Lidt nemmere/sjovere at improvisere med cupcakes.

  1. Haha… ja jeg har endnu ikke turde lave macarons, da jeg har set så mange mislykkede forsøg og slet ikke kan overskue sådan en kagefiasko, hæhæ… Ej, må vove pelsen og prøve det snarest.

 5. Hej Emily
  Nu har jeg et stykke tid kigget på dine lækre cupcakes, og har jeg besluttet mig for at kaste mig ud i at bage. Så vil jeg da bare lige høre hvad for en af dine cupcake opskrifter der er dine ynglings?:)
  Hilsen Anna

  1. Jeg kan allerbedst lide dem med citron og dem med kokos/lime. Men jeg kan stort set bedst lide alt med citron eller kokos/lime, så det afhænger nok af hvad man mest selv er til :)

  1. Jeg tillader mig lige at svare, da jeg var så heldig at smage.. Uhhmmm, de var SÅ gode! Bedre end Agnes,du. Lette, luftige og nizzzeee.

   :)

 6. jeg har fornylig lige bagt dine citron cupcakes og synes virkelig de smagte godt :)

  jeg kunne godt tænke mig at vide hvilken cupcake opskrift er din favorit? har nemlig prøvet at bage utrolig mange forskellige cupcakes opskrifter men synes lidt de bliver lidt kedelige i længden, så jeg ville høre om du har en kanon god opskrift på en hvor det ikke bare er icingen der skiftes ud, hvis du forstår hvad jeg mener :)

  1. Citron og kokos/lime. Og så var jeg også ret vild med dem med tranebær og orangeblomst jeg bagte i december, de var virkelig specielle, men hvis man kan lide den parfumerede orangeblomstsmag, var de et hit :)

   Men skal nok prøve at tænke i noget helt anderledes næste gang ;)

  1. Do it! JEg er fan, men se lige hvad de andre piger her i tråden skriver om den, for det er nok rart at vide på forhånd :)

 7. Åh, jeg har i så længe gerne ville afprøve disse lækre cupcakes, og nu da du lagde opskriften ud, tænkte jeg at nu skulle det være! -og da vi får et lille familie besøg i dag, ville det jo være en fantastisk overraskelse!
  MEN! Nu sidder jeg så og er næsten parat til at gå i kast, og opdager så at du har skrevet at mel og bagepulver blandes grundigt, men? Hvor står der hvilken mængde bagepulver der skal i? :s
  Jeg har kigget opskriften igennem igen og igen, men jeg kan desværre altså ikke finde det.
  Er der nogen der kan hjælpe mig lidt på den front? :)
  TUSIND tak for en kæmpe-total-dejlig blok! I love you for it! HELT klart min yndlings blok, og jeg elsker når der er et nyt indlæg når jeg titter her ind, så igen, TAK! (keep up the good work!)
  Knus en MEGET fast læser! (:

  1. Sorry! Det har jeg glemt at skrive. Der skal 2 tsk i, det er fordi den oprindelige opskrift er med selfrising flour og det havde jeg så regnet om, men glemt at skrive :(
   Håber de bliver gode og tusind tak for de pæne ord :)

 8. uhmm..de ser rigtig lækre ud. Jeg sværger til deres red velvet cupcake med vanilla frosting! Må prøve denne og finde ud af, om den er lige så god. I New York for at købe cupcakes er der dog mange bedre cupcakes end Magnolia..fx Butter Lane..men det er en helt anden diskussion og handler vist mest om smag og ikke mindst overbevisning :-)

     1. Haha… ja jeg bliver ikke ved med at lave fejl ;)

      Det er en stor portion med rigeligt til de 24 cupcakes, jeg havde en del tilovers.

 9. Hej Emily,
  Jeg har netop lavet cupcakes efter denne opskrift. Kagen er rigtig lækker, og lidt sandkage-agtig, MEN frostingen fungerede SLET ikke for mig. Den skillede, og opførte sig meget underligt. Frosting-opskriften, sammenlignet med andre jeg før har lavet, indeholdt afsindig meget smør, og næsten intet flormelis. Håber lidt det er en skrivefejl, for lækkert – det blev det ikke. Måske har jeg gjort noget forkert, men synes, at smør/flormelis forholdene er noget atypiske.
  Tusind tak for en god blog,
  Sif

 10. Uuh de ser gode ud. Den må jeg prøve kræfter med her en af dagene. Der er dog bare en ting der undrer mig. Du skriver at der skal 1,4 – 1,8 dl flormelis i icingen, men i beskrivelsen står der, at man skal putte 2 dl i ad gangen :)

  1. Se svar på det samme længere oppe, min fejl, det er selvfølgelig 1,4-1,8 LITER altså 14-18 dl :)

 11. Hvor har du købt dit krymmel med motiver? De super søde.
  Og alt hvad du laver af mad og bager ser jo bare fantastisk indbydende ud. :)

  1. De er købt i den helsekostforretning, der ligger lige i starten af Amagerbrogade. Go 4 love hedder den :)

 12. sikke en dejlig opskrift, tak for den :D jeg puttede lidt (økologisk) appelsin- og citronskrald og -saft i icingen, det var også ret lækkert :p

 13. Super fint indlæg og lækre billeder. Sidder lige og overvejer, hvad der ville ske, hvis jeg tog cupcakes med til mit næste business meeting!

 14. Min kære søster har lige bagt et hold, af disse fantastiske cupcakes. Først var jeg ikke meget for det pga. det høje fedt indhold, men jeg overgiver mig.. De er virkelig gode! man kan rigtig smage vanillien.

 15. Emily, hvor har du de smarte æsker fra, så du kan transportere dem uden de smadrer fuldstændig? :D

  1. Det er bare sådan nogle æsker bagerne sælger flødekager i. Købte to for en 5’er i min lokale bager :)

 16. Mums! Jeg har lige lavet dem og nøjj hvor var de gode. Mange tak for dejlig opskrift – du er populær hos mig og jeg er populær hos alle dem der fik sig en fin lille kage :)

 17. Fantastisk! Hvor jeg dog elsker at der er andre end mig derude der synes at disse fine kager er (næsten) sjovere at lave end at spise (eller er det bare mig?) Flotte ser de ud, og jeg tyvstjæler din opskrift på frosting, da jeg netop står og mangler en til min cupcakemiddag – ja, en middag hvor al mad er formet som cupcakes. Prøves skal det jo.

  Og hvor er det glædeligt at have opdaget denne fine blog :)

  Kh
  Helene Rosa

 18. Hej Emily,

  Har netop bagt de fantastiske cupcakes, og kan se at du skriver at icingen sagtens kan holde sig ved stuetemperatur i 3 dage i en lufttæt beholder. Kan det virkelig passe? Der er jo både smør og mælk i…..

  -Marie.

  1. Ja den er god nok, al sukkeret er med til at konservere det. Men skriver OP til 3 dage, så det kommer også lidt an på hvor lun ens stue er og ens sunde fornuft :)

 19. Super lækre cupcakes! Hvilken frugtfarve bruger du for at få din frosting gul? Synes ikke der findes gul frugtfarve… Eller er frostingen bare gul?:-) Tak for en skøn blog!

  1. Det er en gel-farve jeg har købt i delikatessehuset.dk, tror slet ikke man kan få gul frugtfarve i supermarkederne længere… Selv tak, dejligt at du nyder den :)

 20. Hejsa :)
  Læste lige at du havde skrevet lidt om Macorons, jeg har lige lavet dem og det var nemt og så lækkert !
  opskriften kommer på min blog i morgen, lige nu er der bare billeder ..
  Ville bare lige give et tip videre til en anden bage kage elsker :)

  – Hilsner Louise…

 21. Hej Emily
  Har lige opdaget din blog her i fredags, og er allerede helt forelsket i den! Fantastisk gode og lækre opskrifter og utrolig gode billeder. MUMS! De er jo lige til at spise. Bagte de her Cupcakes i morges, og uhmm de er lækre! Også resten af bloggen er utrolig inspirerende og lækker at læse. Så STOR ros til dig, og bliv endelig ved!
  Kram en ny fast læser ;D

 22. De er så lækre! – any way, jeg faldt over denne video fra Magnolia og synes for det første at icing-boy er røv hot, og derefter synes jeg at den viser en der virkelig nyder sit arbejde:
  http://youtu.be/-54TjmJ1bl0 – kopier linket.

  biz

  1. Så nu er jeg igang med at bage dem :D håber der kommer et godt resultat. der blev til 27 :D

 23. Dejlig opskrift. Indtil videre har jeg konstateret, at dejen smager ret godt:p
  Jeg har lige taget dem ud af ovnen, og PUF, så skvattede de sammen:s Så nu buer de faktisk lidt nedad i stedet for opad. Æv.. Ved du, hvad det kan skyldes?

  Men de smager sikkert lige godt, bare knapt så yndige, som de kunne værexD

 24. Hey og hjææælp ;)
  Skal lave dine fantastiske cupcaks i overmorgen til et stort arrangement men hvor hulen køber man vanilleekstrakt henne?? Og kan man brug noget andet i sted, ren vanille??
  Ha en fantastisk dag <3

  Céline

 25. Hej Emily.
  Kan man godt bruge vanillesukker eller en vanillestang i stedet for vanilleekstrakt?

 26. Hej Emily. Jeg ved ikke, om du læser kommentarer til gamle indlæg, men forsøger alligevel. Vil egentlig bare høre, om du tror, at man ville kunne røre små stykker friske hindbær eller jordbær i icingen? Eller vil det ødelægge noget? Jeg er ikke det største kagetalent, men vil virkelig gerne have dem her til at blive gode :)

 27. Hei Emily…

  Først og fremmest tillykke med en super fin blog!

  Ville bare lige knytte en kommentar: man kan i denne uge få frugtfarve i fakta til 15 kr i farverne rød, blå, grøn og gul. Der kan man desuden få vanilje eks. til ca samme pris…
  Så lige at flere havde spurgt til den gule farve og vaniljen.. Derudover kan man selv blande den fineste lavendel farve af rød og blå :)

  Møzz
  Pernille Lepianka

 28. Hej:) SKØN blog, hvor er det bare skønt at du giver os andre så meget inspiration:) Jeg ville høre dig – kan man uden videre komme fx chokolade stykker eller hindbær i, eller kræver det en modificering af dejen?

 29. Hej Emily
  Dejlig blog med lækre opskrifter.
  Jeg har før bagt denne opskrift med STOR succes og skal nu bage dem igen til min søsters studentergilde. Mit spørgsmål er nu – kan kagerne bages på forhånd og fryses (altså uden frosting)? Og har du prøvet det? Tænker på hvordan konsistensen bliver?
  Mvh. Louise