Mango/blood orange/rosehip smoothie

Til en stor ‘morgenmads’-smoothie, eller et mellemmåltid, der snildt kan nydes af to:

2 blodappelsiner, 1/2 mango, 1 tsk hybenpulver, 2 tsk lakridsekstraktpulver, 3 spsk ren valle- eller risprotein, ca. 2 dl vanillesojamælk/sojamælk/rismælk/youghurt/mælk, 1 håndfuld isterninger, 1 spsk hørfrøolie.

Skræl appelsinerne og skær dem i mindre stykker. Halvér mangoen og skær den i tern, som vist på billedet. Skær også den anden halvdel ud, kom den i en frysepose og smid den i fryseren, så har du mangotern parat til en  smoothie en anden gang. Kom appelsin, mango, hyben, lakrids, protein og isterninger i en blender og top af med sojamælk (eller hvad du nu bruger). Jeg kom lidt for meget i og det + proteinpulveret gjorde at det fik en lidt kedelig bleg farve. Sådan går det af og til, smagen var dog i top. Blend det til det er ensartet, tilsæt så olien og blend det et par sekunder. Sådan en lille fin olie bliver nemlig nemt slået i stykker af at blive smadret for meget/længe rundt i blenderen. Server og nyd :)

Hvis man synes det er angstprovekerende med en eller flere af ingredienserne, så udelader man bare. Jeg putter protein + olie i for at få et mere helstøbt måltid og blive ordentlig mæt, hvilket jeg ikke bliver af frugt alene. Hørfrøolie er tilmed sundt for 117 ting + hjælper en med at optage vitaminerne fra frugten ordentligt. Synes man stadig det er for spøjst, så spis et æg og lidt nødder til i stedet.

Breakfast smoothie with bloodoranges, fresh mango, rosehip powder, licorice extract powder, whey protein, ice cubes & flaxseed oil. Nutritious and delicious :)

(Visited 405 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

42 Kommentarer

 1. Uhm, dine smoothies lyder altid så lækre.Må se at få skaffet mig noget lakridsekstraktpulver, så jeg selv kan forsøge mig med dine opskrifter. Mums.

  1. Hvis du ikke har så meget tid om morgenen, kan du lave noget lignende (se fanen ‘opskrifter’ i menubaren), bare udelukkende med frosne bær, der lige skal hældes ud af en pose. Det tager ingen tid :)

  1. Det er et ‘spottilbud’ fra Netto fra sidste år. Fra noget der hedder Country Kitchen :)

 2. Mums det ser godt ud – hvor køber du hørfrøolie, lakridsekstraktpulver og proteinpulver, så man kan blive mæt?

  1. I helsekostforretninger :) Hvis du ikke bor i nærheden af en, kan det hele købes på netspiren.dk

 3. Igår spurgte jeg inde på opskriften på dine Raw Rosehip Powerbars, om hvad hybenpulver gør godt for. Efter at have læst dette indlæg kom jeg til, at tænke på om du måske ikke kunne tænke dig at lave et indlæg om alle de forskellige “sjove” ingredienser, som du nogle gange bruger. Fx hybenpulver, valleprotein og de forskellige olier og ja you name it:) Hvad gør de godt for, hvad kan man bruge dem til osv osv. Jeg synes i hvert fald det er enormt spændende og inspirerende med sådanne “helse”-tips:)

  1. Hej Mette,
   Så godt din kommentar, men har ikke nået at svare, så gør det bare her i stedet: Hypebpulver har en lidt speciel smag og man skal så afgjort ikke bruge for meget, det smager nemlig ikke udelukkende som hyben, da kernerne også er med.
   Rigtig god idé med sådan et indlæg, det er hermed noteret :)

 4. Det ser lækkert ud og lyder virkelig godt, men… jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor misundelig jeg er over alle dine Mumi-items :)

 5. Super idé Mette – jeg vil også gerne have første lektion af Emilys helseskole, så jeg kan blive springfuld af sundhed her til foråret :-)

 6. Hvor ser det lækkert ud :)
  Det der hyben pulver, hvad kan det? Er det for smag eller vitaminer eller hvordan? og hvor køber man det henne? :)

  1. Hov kan da se at jeg lige skulle have læst den kommentar der kom samtidigt med min – jeg vil også gerne læse en lille helseskole :D

 7. Mums, det ser lækkert ud! Jeg har i øvrigt overvejet at bruge sojamælk i smoothies istedet for youghurt, synes du, det fungerer det godt? :)

 8. Jeg synes nu, den også ser lækker ud rent farvemæssigt. Men måske er det fordi, jeg er meget glad for café latte. :D

  1. Det smager ikke rigtig af noget hvis det er rent (man kan også få med smag, sødemidler, sukker etc), men kan dog godt give en ret kedelig smag hvis der er for meget i. Jeg bruger Naturdrogeriets rene valleprotein.

 9. Ja, jeg er også en af dem, som synes at dine opskrifter og specielt dem til smoothies, ser/lyder rigtig lækre :). Men har lige et spørgsmål: hvor kan man købe hybenpulver,lakridsekstraktpulver, ren valle- eller risprotein, vanillesojamælk/sojamælk/rismælk og hørfrøolie? – Kan man det ved en normal købmand eller?

  1. Svarer lige for Emily:) Det kan du købe i helsekost-forretninger – fx som Helsemin eller som Emily selv skriver; på netspiren.dk.

 10. Som en lille ekstra bonus til informationen om hybenpulveret, kan jeg oplyse, at hyben eftersigende også er godt for ømme led. :)

 11. Jeg synes det er så fedt med nogle opskrifter på alternative smoothies, så det ikke altid ender med blåbær og en banan ;-) Det holder heller ikke mig mæt særlig længe. Ligesom de andre ville jeg også synes det kunne være fedt med et indlæg om dine helse-produkter :-)
  Kudos!

 12. Mums, det ser bare så lækkert ud! :) Jeg kan ikke helt få smagen ind i mit hoved, med blandingen af frugt og lakrids.. Men jeg eeeeeeeeeeelsker lakrids :) Så måske, at det skal prøves!

 13. Hvordan undgår du at dine smoothies bliver “grumset” når du putter mango i? Synes jeg nemlig altid mine gør, og det er slet ikke appetitligt! En skam, når det nu smager så godt ellers.

 14. Hvor ser det bare lækkert ud!! Dine smoothies ser altid så sunde og gode ud :)
  Og gode-delen er altså ret vigtigt!!! I går lavede jeg en “sundheds-smoothie” fra Costume’s “bliv sund på 3 dage”.. FØJ siger jeg bare!!!
  Var seriøst ved at brække mig.. måske fordi jeg plejer at få smoothies af bær og frugt, men blandingen af spinat, gulerodsjuice, soyamælk og ingefær var på ingen måde lækkert, sødt og dejligt… kan ellers godt lide ingefær i en smoothie – men det gør sig bedre med frugt og bær. Og resten gjorde bare ikke noget godt for hinanden :)
  Må prøve dine opskrifter – der så både sunde og lækre ud :D

  P.s. Jeg er SÅ klar på en helseskole fra din side! Du er virkelig mit helse-idol, fordi du kombinerer det sunde og søde :)

 15. Emily du er såååååååååå sej!! Den smoothie ser virkelig lækker ud :) Jeg elsker mango så tror den skal prøves (:

 16. Hej Emily!

  Jeg ville blot informere dig om, at jeg i dag har modtaget shampooerne fra sunsilk konkurrencen. :) Bare så du ikke går og bliver nervøs for, at de aldrig når frem.

  Knus Camilla

 17. Tak for alle søde kommentarer og fedt at I svarer hinanden!!! Skal overveje en ‘helseskole’ hehe :)

 18. Det lyder lækkert, men hvad er formålet med hybenpulveret? Er det også for at smoothien skal mætte mere, eller er det for smagens skyld?
  Jeg plejer at bruge denne opskrift på mangosmoothie http://www.smoothieopskrift.dk/2011/08/mangosmoothie/ men jeg skal da helt klart prøve din opskrift. Havde ikke tænkt på at man kunne putte proteinpulver i, men det lyder som en rigtig god idé. Jeg kan nemlig heller ikke blive mæt af ren frugt.

  1. Hybenpulver kan alt muligt. Bl.a. indeholder det masser af c-vitamin og calcium og så skulle det efter sigende være godt for leddene :) Søg evt. efter indlægget ‘smoothie accesories’ :)

 19. Mange tak for hjælpen. Der var også flere andre spændende ingredienser under smoothie accessories, som jeg må prøve af.