skincare – face

Fra venstre mod højre: Urtegaarden Orangeblomstspray og Mandelolie, REN Jojoba Facial Scrub, Rudolph Care Facial Cream (anti stress), Lip Balm, Eye Cream, Facial Oil og Skin Tonic og sidst men ikke mindst Bioderma rensemælk og skin tonic (Peaux Sensibles).

Dette er hvad jeg bruger af hudpleje til ansigtet for tiden. Jeg vil helst bruge noget rent/grønt/øko som udgangspunkt. Jeg er ikke vanvittigt trofast i forbindelse med den slags og har virkelig prøvet en del, men synes jeg har fundet noget nu, der godt kunne blive klassikere på badeværelseshylden og som passer rigtig godt til min hud, der nemt bliver tør og stram og samtidig har lidt tendens til urenheder på hage- og næsepartiet (jow jow, det bedste fra begge verdener). Jeg har ellers altid været en ‘vand & sæbe’-pige, men efter jeg har lagt ansigtsvasken på hylden og nu kun bruger rensemælk, er min hud blevet meget pænere og mindre tør. Jeg skyller stadig rensemælken af med vand, men det udtørrer slet ikke så meget som de forskellige slags ansigtsvask, jeg tidligere har brugt.

Ansigtscremen og læbepomaden på billedet er en gave fra Rudolph Care (som jeg fik i november, så har haft god tid til at teste) og jeg blev så begejstret for dem, at jeg selv har suppleret op med resten af serien + fået noget i julegave af min familie. Det er meget individuelt hvad der passer perfekt til ens hud, men RC anti-stress cremen er som lavet til min. Den er ret fed/fyldig, men trænger fuldstændig ind og man er på ingen måde skinnende bagefter, ligesom den heller ikke efterlader en slags let klistret hinde på huden, som nogle fugtighedscremer har tendens til. Den creme og ansigtsolien har reddet min hud gennem vinteren + de giver en helt fantastisk glød, jeg ikke før har prøvet at opnå med cremer, kun med en rask løbetur. Jeg er virkelig blevet fan af Rudolph Care, eneste problem er, at det er så dyrt. Produkterne er heldigvis meget drøje, så det gælder om ikke at pøse på, hvilket jeg dog har svært ved med skintonic’en, for den dufter bare SÅ godt. Alle Rudolph Care’s produkter har egentlig en rigtig dejlig svag duft især taget i betragtning af at de er Svanemærkede. En dejlig duft, som jeg i øvrigt sporede resterne af på J’s kind forleden, hrmpf! Tror I ikke han havde stået og sovset sig ind i min dyre creme? Skurk!

Urtegaardens produkter er et rigtig godt og billigere alternativ til de dyrere grønne mærker og man kan jo sagtens blande lidt rundt og have eksempelvis rensemælk, olie og ansigtsspray fra dem og så en supercreme fra Rudolph Care eller lignende. Selvfølgelig skal det passe til ens hud, men pengepungen skal jo helst også kunne følge med :) Især mandelolien er fast inventar hos mig og jeg bruger den til en masse bl.a. som ansigtsolie, negleolie, til tørre hårspidser og til at fjerne vandfast mascara.

Biodermas skintonic er lidt af en modelfavorit, så da jeg sidst var i Paris, var jeg en tur på apoteket for at købe de magiske dråber + jeg snuppede en rensemælk med fra samme mærke. Det er sådan noget rigtig godt fransk apotekerkram og jeg er rigtig glad for begge dele. Det irriterer og udtørrer på ingen måde, men efterlader huden ren og frisk. Når jeg skal til Paris om nogle uger, skal jeg helt sikkert hamstre mere + jeg overvejer også at købe ansigtscremen, der passer til.

Der er sikkert en masse, der vil sige at man skal holde sig til én serie og at forskellige produkter i samme familie øger hinandens effekt osv. og det er måske også rigtigt, men det her mix ‘n match fungerer for mig og min pengepung (‘spæder’ de dyre produkter om med nogle billigere) og min hud er rigtig nydelig for tiden, på trods af den hårde vinter. Mit hår bliver hurtigt kedeligt hvis jeg bruger den samme shampoo/balsam hver gang og måske huden også kan have det sådan?

UPDATE: Læs endelig Josephine fra Rudolph Cares kommentar ang. priser i kommentarfeltet :)

I morgen kommer der et lignende indlæg med kropspleje :)

Hvis du vil se hvad der er i min make-up, så kig med lige her.

My skincare routine is quite mix n’ match between some of my favorite products from Danish Urtegaarden and Rudolph Care (both very clean & green) – the latter makes an amazing anti-stress cream and a sublime facial oil, both have saved my skin in the harsh Danish winter – a scrub from REN and the infamous skin tonic from Bioderma.

(Visited 3.305 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Gud hvor ser det pænt ud, det der ansigtsplejeopstilling. Min badeværelse ligner et bombekrater i forhold til det der.
  Cool at høre om dine erfaringer og især Bioderma. Skal selv til Paris i maj, så kom endelig med alle de pariser apoteker-fifs du har/får :-)
  Forresten: Skal vi ikke se dit hår? Var det ikke noget med nogle nye farver?

  1. Hehe… rettede det måske også lige lidt af inden jeg tog billedet, ahem… ;) Jo lidt ny farve er det blevet til, viser i morgen, men det er altså ikke noget vildt :)

 2. Mandelolien kan også bruges i smoothies, den giver ikke smag, men den skulle være rigtig sund. Jeg bruger nemlig 1 tsk af den fra Urtegaarden i mine smoothies.

 3. Super indlæg, Emily…..jeg er i øvrigt meget enig i, at man sagtens kan kombinere dyrt og billigere. Tror også på at det er sundt at skifte indimellem….akkurat ligesom med hårprodukter. Rudolph care er heldigvis indimellem på tilbud rundt omkring, så man kan spare lidt på de dyre sager…for dyrt, det er det.

  1. Mange tak og godt at høre med tilbud, for jeg er temmelig hooked nu, men der er vist ikke råd til både dyr hudpleje og dyre tasker, hehe ;)

  1. Haha… Ja, den er lidt kostbar, sparer også lidt på det, men skal samtidig huske at nå at bruge det inden sidste holdbarhedsdato :)

 4. Er selv glad for urtegårdens orangeblomstvand, køber dog en stor flaske (og neget billigere!) som jeg hælder over på en lille flaske med spray på. Og jeg er også fan af Bioderma’s rensevand den er effektiv, mild og “praktisk” :)

  1. Ja, det var lidt af en omgang, der snarere lignede person-hetz end konkret kritik af produkterne. Jeg er i al tilfælde meget tilfreds. Skal dog ærligt indrømme, at jeg også selv troede på lidt af det skræmmebillede medierne havde prøvet at blæse op: Altså at Andrea selv stod og blandede cremer i sit køkken og så tog ågerpriser for det. Men det er jo slet ikke tilfældet, det er eksperter der laver cremerne på laboratorier og Andrea er ‘bare’ businesskvinden bag med den gode idé om luksuriøs og pæn øko-hudpleje. Synes alt i alt det er et meget sympatisk (ang. økologi og miljøvenlighed) produkt og så er de lækre og virker ;)

 5. Fin fin hylde – om end jeg ikke er helt enig omkring RC. Jeg har make-up removeren, og jeg synes slet ikke, at den er god nok til at rense makeuppen af – især ikke mascara. Så jeg er faktisk skiftet over til Vichy, som gør det glimrende til billigere penge. Men pæn er flasken nu, og ja duften er fin:-)

  Urtegaarden har til gengæld nogle rigtig lækre produkter, så den er jeg med på.

  /Nana

  1. Tror egentlig Make-up removeren har fået et dumt navn og derfor bliver misforstået. For den er mere en rensemælk (som jeg har forstået det og bruger den i al tilfælde) end en øjen-makeup-fjerner. Jeg bruger mandelolie og Dermas øjen-makeup-fjerner til at fjerne krudtet på øjnene :)
   Men vil dog gerne medgive, at skulle jeg undvære et af RC produkterne, så ville den ryge først. Det er cremen, olien og skin tonic’en (i den rækkefølge), jeg er helt vanvittigt begejstret for ;)

 6. Først og fremmest mange tak for en dejlig anmeldelse af Rudolph Care produkterne. Da flere omtaler produkterne som dyre, vil jeg for en god ordens skyld lige deltage i debatten. For jeg oplever ofte, at folk bliver positivt overrasket, når de hører, hvad vores priser faktisk ligger på. For priserne har ændret sig en del siden vi lancerede i 2009 i takt med, at Rudolph Care vækster, hvilket mange ikke ved. Priserne ligger fra 195 kr. til 795 kr. hvilket er på niveau med mange andre hudplejeprodukter. Hvad der er dyrt, er selvfølgelig helt subjektivt og kan afhænge af om man er på SU, færdiguddannet, om det er sidst på måneden, eller om man normalt ikke bruger penge på hudpleje ect. At vores ansigtsolie koster 795 kr. skyldes, at der går 100 kilo Acaibær til 1 liter Acai olie. Samtidig vokser acaibærret kun et sted i verden – nemlig i den brasilianske regnskov. Derfor er det en kostbar olie, hvilket prisen selvfølgelig også afspejler.

  Formålet med denne kommentar var blot at informere om, hvad priserne reelt ligger på. Tak for en god blog.

  De bedste hilsner,

  Josephine

  Rudolph Care

  1. SUPER! Tak for input. Det tror jeg der er mange, der ikke ved + det er dejligt at vide at man også virkelig får noget for pengene :)

  2. Det er da vist ikke særlig grønt og miljøvenligt at transportere 100 kr acai-bær hele vejen fra Amazonas til Danmark for at vi kan smøre det i hovedet!?

   1. Tror skam ikke at de 100 kg bær bliver transporteret til Dk før de er blevet lavet til olie. Og derefter er det jo ‘kun’ en liter olie, der vejer lidt under et kilo, for hver 100 kilo bær, der skal fragtes til Dk. Men ja, den slags med transport er altid lidt svært at hitte ud af og regne med i om et produkt er bæredygtigt eller ej. Det må vist være op til ens egen dømmekraft og mavefornemmelse om man synes det er ok eller ej :)

 7. Hej Emily.
  Super fint indlæg. Kunne godt tænke mig at høre, hvilken mandelolie du har? er det den der hedder “koldpresset” eller “raffineret” eller hvad?

  1. Bruger som regel Urtegaardens mandelolie, den der er økologisk eller bare den almindelige :)

 8. Tak for en fin oversigt over produkter, der er værd at smide i ansigtet! Det kan virkelig være en jungle at finde rundt i nogle gange…
  Hvor køber du bioderma?

  1. Hej Louise, dejligt at det kan bruges omend det er en gammelt indlæg :) Bioderma køber jeg på Apoteket. Klem Emily