Strawberry Rhubarb Smoothie

Smoothie af rabarberkompot og frosne jordbær. Serveret i nogle til formålet ret smarte Starbucks-glas, J gav mig i fødselsdagsgave i Barcelona i sommer. Så kan man lige snuppe sin smoothie med on the go. Og jo, der ryger ret mange smoothies, eller shakes om man vil, ned herhjemme. Enten som en del af en morgenmad med en masse andet, som en slags lille frugtindslag eller som ‘hele’ morgenmaden med protein mm. i. Denne her var af sidstnævnte kategori, altså sådan en fuldblods måltidsshake med ekstra fibre (bruger HUSK), valleprotein (fra Naturdrogeriet) og så en spsk hørfrøolie, der er rig på omega 3 & 6. Og når jeg har slubret sådan en gang astronautføde i mig, kan jeg altså snildt gå til frokost, før jeg bliver sulten. Det kan jeg derimod slet ikke hvis det er en smoothie kun på frugt. Men når man konsumerer så mange blendede drikke, så bliver det også hurtigt lidt ensformigt, så derfor var rabarber et forfriskende indslag. Det er min mor (der også er leverandør af hjemmebagt rug- og knækbrød, hun er go’), der havde bikset med rabarber og selvom man selvklart bliver nød til at koge sådan nogle krabater med lidt sukker, var det ikke som grød, men bare med lidt sukker og lidt vand og så ellers stå og småsimre til de er møre. Og så har man til at peppe morgengrød, is eller en smoothie lidt op :)

Det var meget på slump, så jeg kan ikke helt give en eksakt opskrift, men se under ‘Opskrifter’ i menubaren, der er der masser af smoothie-opskrifter til inspiration.

Smoothie with frozen strawberries, rhubarbs, soy milk, whey protein and flaxseed oil. Worthy of an astronaut :)

(Visited 949 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

 1. Mmm, hvor ser det dejligt ud. Mon man kan dyrke rabarber på sin altan, det var måske et forsøg værd..
  Fredagssolskin og forårs hilsner
  Cecilie

 2. Mmmm… det ligner jo næsten sol og sommer :D
  Vil også til at prøve med det der protein, og alle de andre sunde ting.. ellers drikker jeg ofte en smoothie af frugt og A38 om morgenen, med en skive rugbrød og et æg til… men tror jeg vil prøve at lave en alt-i-en-drik – det ser super lækkert ud… og let, når man nu alligevel er igang :)

  Tak for alle dine gode tips og opskrifter! :)

 3. P.s. Det der HUSK, er det der med smag og sådan du bruger? Det fik jeg en prøve af her sidst, tør dog ikke bruge det, hehe… der står at det skal opløses i vand, og smager af citron.. frygter at det bliver sådan en slimklat :)

  1. Nope, det er det UDEN smag, har aldrig prøvet det andet, men kunne forestille mig at det ikke ligefrem gør noget godt for den lækre smag af rigtig frugt i smoothien :)

   1. Nej, det er også det jeg tænker… er virkelig ikke til de der kunstig-smag-ting… Må prøve at købe noget af det andet i helsekosten – så kan apoteket holde det andet for dem selv :)

  1. I en Starbucks i Barcelona, men tror de har dem i mange Starbucks-forretninger og måske endda på nettet ;)

 4. Helt genialt. får en smoothie hver dag, og det vil være genialt som morgenmad, da jeg er super dårlig til og tage mig tid til at spise ordentligt morgenmad, jo mere søvn jo bedre ;-) hvor meget af alle de tilskudsting putter du i, for det lyder som en super ide. og mon ikke man kan købe nogle engangskrus med låg et sted, så man kan tage den med så på arbejde i weekenderne eller i praktik til hverdag… er jo stort set aldrig hjemme mere.

  1. Du kan se lidt mere ang. mål og sådan i nogle af de andre opskrifter… Men ca. 1-3 spsk protein, 1 mål Husk og 1 spsk hørfrøolie pr. smoothie :)

 5. Hej Emily.
  Elsker at jeg altid kan gå ind i din opskriftsfane og få en masse inspiration, når jeg (som nu) overspringshandler på læsesalen og overvejer dagens aftensmad :) Jeg skal have købt en blender snart, da jeg har kun en sørgelig stavblender, som efterhånden har haft det bedre. Hvilken en bruger du, og er det en, du vil anbefale?
  Tak for en dejlig blog.
  Camilla.

  1. Fedt fedt. Det var også den, jeg havde i tankerne, men skulle lige have bekræftet, at den rent faktisk kan andet end se pæn ud på mit køkkenbord :)