havrecookies med hvid choko & havsalt

Jeg har en uskreven regel om kun at bage kage, hvis jeg har en årsag. Eller en god undskyldning. Det har jeg ofte. Som forleden hvor jeg tænkte at det ville være hyggeligt at have kage med til teoriaftenen for mit nye hvalpehold. Hovedformålet med den uskrevne regel er altså, at jeg bager til nogle andre, sådan at det ikke ender med at jeg fortære det hele selv. Ikke at jeg kunne finde på sådan noget. Overhovedet ikke ;)

De involverede ingredienser. Forestil jer at der også ligger et æg.

Pisk smør og de to slags sukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk det grundigt med. Flæk en vanillestang og skrab kornene ud. Rør vanillen i dejen.

Lad den tømte vanillestang flytte ned i sukkerdåsen og gøre sukkeret vanillelækkert. Bland mel, bagepulver og natron og rør det derefter i dejen.

Hak den hvide chokolade og rør den i dejen sammen med havregrynene.

Tril dejen til 24 små bolde og sæt dem på to bageplader med bagepapir. Tryk boldene let flade med fingerspidserne.

Drys en anelse havsalt på hver cookie og bag dem til de er gyldne. Lad være med at glemme dem i ovnen, som jeg gjorde. Lad dem køle af, gerne på en rist.

Tag en cookie. Spis den.

Mmmm…. sprød sprød sprød og luftig cookie med hvid chokolade og havsalt.

Opskriften er at finde lige her.

Made these delicious salted oatmeal cookies with white chocolate the other day. Recipe right here.

(Visited 1.691 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

51 Kommentarer

 1. Hej Emily (:
  Kogebogen Bare spis – mad med power er den god?
  eller er det noget mærkeligt mad? :D

 2. Emily, hvor er du overskudsagtig at bage så lækre cookies og så med nylakerede negle, mens du tager 100 billeder – så fedt :-) Det ser virkelig lækre ud og skønt med havsalt :-) Jeg bager også “kun”, når jeg kan involvere andre ;-)

 3. Haha, jeg kan altså godt lide din gennemgang: “Forestil jer, at der også ligger et æg” og “Tag en cookie. Spis den.” Genialt :D

 4. Orh cookies (: Desværre har jeg lige tæskeædt mig mæt i en pakke havrecookies, så dine billeder kommer på et ømt tidspunkt. Men ikke desto mindre, så ser de stadig lækre ud!

  God weekend.

  1. Hvis du googler ‘Cup to dl’ kommer der en masse konverteringssider frem :) Det samme mht. temperaturer etc.

 5. Nårh ja, en anden ting. Hvordan får man egentlig et profilbillede (avatar) til sin kommentar? Kan se at enkelte personer (fx. Maja) har et billede, mens andre bare har et standard grå.

  1. Jeg ved det ikke… Har heller ikke noget selv :(
   Men måske, der er andre der er vakse?

 6. Haha…jeg har den samme regel-ellers får jeg hurtigt spist det hele-helt af mig selv :)
  Desværre er det ikke lykkedes mig at indføre samme regel mht slik og små købekager…
  De ser rigtig lækre ud-kunne være man skulle prøve dem en dag….hvor man altså skal have gæster ;)

 7. Den uskrevne regel har jeg også! Nogle gange er det dog årsag nok, at det er weekend… eller at der er nogle æg, der snart bliver for gamle… eller der ikke er mere kage i fryseren. Det gælder bare om at være kreativ nok ;)

 8. Mmmmmnh, hvor ser de bare lækre ud! Mums! Og lækkert med de flotte billeder, det er virkelig hyggeligt du bruger sid på alt dette ;)
  Go weekend!
  /Gunilla

 9. Haps, haps, haps! De se lækre ud :) Tak for inspiration. Ville selv gerne være bedre til at bage kager. Til mig selv, til min kæreste, til kolleger og venner. Det sker desværre alt for sjældent.

  Hvilken neglelak er det, du har på, der hvor du trykker kagerne flade? Den er nemlig pæn.

 10. Mmmmh de ser gode ud :) Vil lige høre om du har et forslag, hvis du ikke har alt for travlt i din weekend, til en kage til omkring 30 personer? :) Det er min klasse, jeg har lovet kage, mennesker i alderen 19-40 år..
  ooog jeg har det altid sådan når jeg bager kage til folk, at det skal være den bedste af dem vi har fået af de andre fra klassen haha.. Men det er sgu lidt svært at konkurrere med de lidt “ældre” kvinder og min hjerne er helt blank for forslag lige nu ;)

  1. Hmm… hvad med en af cupcakeopskrifterne her på bloggen? Du kan finde dem under ‘opskrifter’ i menubaren. Der kan man jo nemt lave en masse og det ser om ikke andet også ganske imponerende ud. Pænere end en bradepandekage… Og dem der er opskrifter på her smager også godt :)
   Man kan købe/få nogle af de store papæsker bagerne har til flødeskumskager til at transportere dem i, pænt og praktisk.

 11. Cookies… med havsalt? Smager det godt? Hmm, jeg må nok bare bage dem og finde ud af det selv. :) Tak for at dele en sjov opskrift.

 12. Nam….kan godt forestille mig at den der kombi af hvid sød chokolade og havsalt er lige i øjet! Dem skal jeg klart prøve af. :)

 13. Jeg er uden tvivl en hat til at forsøge at konvertere amerikanske opskrifter til danske… Bruger noget der ligner en krig på det, men bliver alligevel noget være makværk. Kan slet ikke finde rundt i at en kop mel på en side er 236 ml, men 110 i gram – og mine feltstudier i køkkenet, siger at det slet ikke stemmer… Sååå ku du lægge målene ind… bebe?? :-)
  God søndag!

  1. Regn en kop som 2,4 dl. Det gælder generelt når noget skal konverteres fra cups, regn det om til rummål som ml, dl eller l i stedet for vægt :) Har ikke selv skrevet målene ned, men hvis jeg har tid en af dagene skal jeg nok lægge dem ind :)

 14. Hihi, har en sådan lov jeg også, men så mener jeg også at ingen anledning er for lille for en kage! Så jeg bager ret tit likevel ;)

 15. Tak for alle gode kommentarer! Og rart at høre om jeres ‘kageregler’ ;)
  Svar på specifikke sprs under selve kommentarerne :)

 16. Uh de ser lækre ud.
  Men et helt andet spørgsmål: Er du hundetræner? Hvor henne?
  Har selv en lille hvalp på 4,5 måned:)

  1. Det er jeg nemlig, har hvalpehold og lydighedstræning. Hvorhenne har jeg valgt at holde for mig selv ift. bloggen, håber du forstår :)
   Hvor dejligt med hundehvalp, det er det bedste i verden, håber selv på at skulle have en inden ganske længe…

 17. Uhmmmm – de ser simpelthen så lækre ud. Dem må jeg prøve at bage ;-) Hvad er forskellen på Baking Powder og Baking Soda (hvad brugte du)?

 18. Hey Emily
  Jeg prøvede opskriften forleden, men syns ikke de smagte af andet end smør og tænker om jeg har misforstået den amerikanske oversættelse. Hvor meget propper du i? Mange tak :)

  1. Åh det kan jeg desværre ikke huske, det er længe siden jeg bagte dem og jeg skrev ikke målene ned. Men de smagte ikke af smør, mere af havregrynskager :)