Jeg har en uskreven regel om kun at bage kage, hvis jeg har en årsag. Eller en god undskyldning. Det har jeg ofte. Som forleden hvor jeg tænkte at det ville være hyggeligt at have kage med til teoriaftenen for mit nye hvalpehold. Hovedformålet med den uskrevne regel er altså, at jeg bager til nogle andre, sådan at det ikke ender med at jeg fortære det hele selv. Ikke at jeg kunne finde på sådan noget. Overhovedet ikke ;)
De involverede ingredienser. Forestil jer at der også ligger et æg.
Pisk smør og de to slags sukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk det grundigt med. Flæk en vanillestang og skrab kornene ud. Rør vanillen i dejen.
Lad den tømte vanillestang flytte ned i sukkerdåsen og gøre sukkeret vanillelækkert. Bland mel, bagepulver og natron og rør det derefter i dejen.
Hak den hvide chokolade og rør den i dejen sammen med havregrynene.
Tril dejen til 24 små bolde og sæt dem på to bageplader med bagepapir. Tryk boldene let flade med fingerspidserne.
Drys en anelse havsalt på hver cookie og bag dem til de er gyldne. Lad være med at glemme dem i ovnen, som jeg gjorde. Lad dem køle af, gerne på en rist.
Tag en cookie. Spis den.
Mmmm…. sprød sprød sprød og luftig cookie med hvid chokolade og havsalt.
Opskriften er at finde lige her.
Made these delicious salted oatmeal cookies with white chocolate the other day. Recipe right here.
Ej, den opskrift har jeg ventet på siden du skrev om dem forleden på Facebook! Nu mangler jeg bare en (god) undskyldning;-)
http://antiblog-supercarla.blogspot.com/
Hej Emily (:
Kogebogen Bare spis – mad med power er den god?
eller er det noget mærkeligt mad? :D
Jeg synes den er rigtig god ;)
Emily, hvor er du overskudsagtig at bage så lækre cookies og så med nylakerede negle, mens du tager 100 billeder – så fedt :-) Det ser virkelig lækre ud og skønt med havsalt :-) Jeg bager også “kun”, når jeg kan involvere andre ;-)
Haha… mange tak ;)
Haha, jeg kan altså godt lide din gennemgang: “Forestil jer, at der også ligger et æg” og “Tag en cookie. Spis den.” Genialt :D
Godt at høre :)
Orh cookies (: Desværre har jeg lige tæskeædt mig mæt i en pakke havrecookies, så dine billeder kommer på et ømt tidspunkt. Men ikke desto mindre, så ser de stadig lækre ud!
God weekend.
Super lækker opskrift – ved du tilfældigvis hvad 1 cup svarer til? ;) God weekend.
Hvis du googler ‘Cup to dl’ kommer der en masse konverteringssider frem :) Det samme mht. temperaturer etc.
Nårh ja, en anden ting. Hvordan får man egentlig et profilbillede (avatar) til sin kommentar? Kan se at enkelte personer (fx. Maja) har et billede, mens andre bare har et standard grå.
Jeg ved det ikke… Har heller ikke noget selv :(
Men måske, der er andre der er vakse?
Jeg kan lige træde til :) I skal bare have jer en gravatar, som I får lige her: http://en.gravatar.com/
Den skal forbindes til den mailadresse I kommenterer med, og så går resten af sig selv :)
Super! Tak :)
Hvor er du sej! :D Tak for svaret – må lige derind og kigge engang ved lejlighed:)
De ser så lækre ud!!
elsker din skrivemåde! genial. minder mig om the pioneer woman cooking!
Rart at høre og du kan tro at det også er med inspiration fra hende :)
Alt det mad du laver, kunne jeg godt æde.
Hvor SER det lækkert ud ;-)
Jeg, personligt, elsker elsker når sødt er blandet med salt, og så må denne opskrift jo være noget for mig!
http://annasdelights.blogspot.com
Haha…jeg har den samme regel-ellers får jeg hurtigt spist det hele-helt af mig selv :)
Desværre er det ikke lykkedes mig at indføre samme regel mht slik og små købekager…
De ser rigtig lækre ud-kunne være man skulle prøve dem en dag….hvor man altså skal have gæster ;)
Den uskrevne regel har jeg også! Nogle gange er det dog årsag nok, at det er weekend… eller at der er nogle æg, der snart bliver for gamle… eller der ikke er mere kage i fryseren. Det gælder bare om at være kreativ nok ;)
Mmmmmnh, hvor ser de bare lækre ud! Mums! Og lækkert med de flotte billeder, det er virkelig hyggeligt du bruger sid på alt dette ;)
Go weekend!
/Gunilla
Haps, haps, haps! De se lækre ud :) Tak for inspiration. Ville selv gerne være bedre til at bage kager. Til mig selv, til min kæreste, til kolleger og venner. Det sker desværre alt for sjældent.
Hvilken neglelak er det, du har på, der hvor du trykker kagerne flade? Den er nemlig pæn.
make up store lak i farven Emilia :)
Tak! Den må jeg på udkig efter :D
Mmmmh de ser gode ud :) Vil lige høre om du har et forslag, hvis du ikke har alt for travlt i din weekend, til en kage til omkring 30 personer? :) Det er min klasse, jeg har lovet kage, mennesker i alderen 19-40 år..
ooog jeg har det altid sådan når jeg bager kage til folk, at det skal være den bedste af dem vi har fået af de andre fra klassen haha.. Men det er sgu lidt svært at konkurrere med de lidt “ældre” kvinder og min hjerne er helt blank for forslag lige nu ;)
Hmm… hvad med en af cupcakeopskrifterne her på bloggen? Du kan finde dem under ‘opskrifter’ i menubaren. Der kan man jo nemt lave en masse og det ser om ikke andet også ganske imponerende ud. Pænere end en bradepandekage… Og dem der er opskrifter på her smager også godt :)
Man kan købe/få nogle af de store papæsker bagerne har til flødeskumskager til at transportere dem i, pænt og praktisk.
looks so goo!
http://kimchicsisters.blogspot.com
Thanks!! :)
mums de ser gode ud..
-Katja
Cookies… med havsalt? Smager det godt? Hmm, jeg må nok bare bage dem og finde ud af det selv. :) Tak for at dele en sjov opskrift.
Jaaa det smager godt! Do it!
Frede:1 cup svare vist til 250 ml :) tror jeg
Nam….kan godt forestille mig at den der kombi af hvid sød chokolade og havsalt er lige i øjet! Dem skal jeg klart prøve af. :)
Novra, det lyder helt ustyrlig lækkert!
Jeg er uden tvivl en hat til at forsøge at konvertere amerikanske opskrifter til danske… Bruger noget der ligner en krig på det, men bliver alligevel noget være makværk. Kan slet ikke finde rundt i at en kop mel på en side er 236 ml, men 110 i gram – og mine feltstudier i køkkenet, siger at det slet ikke stemmer… Sååå ku du lægge målene ind… bebe?? :-)
God søndag!
Regn en kop som 2,4 dl. Det gælder generelt når noget skal konverteres fra cups, regn det om til rummål som ml, dl eller l i stedet for vægt :) Har ikke selv skrevet målene ned, men hvis jeg har tid en af dagene skal jeg nok lægge dem ind :)
Hihi, har en sådan lov jeg også, men så mener jeg også at ingen anledning er for lille for en kage! Så jeg bager ret tit likevel ;)
Mmmmm MUMS, de ser lækre ud!!
Tak for alle gode kommentarer! Og rart at høre om jeres ‘kageregler’ ;)
Svar på specifikke sprs under selve kommentarerne :)
Wow hvor ser de bare lækre ud!!
uhm…. vi skal have gæster tirsdag, nu ved jeg hvad kaffen skal ledsages af ;D
Nøøj hvor ser de lækre ud, det at der er havregryn i kan jo være en undskyldning i sig selv ;)
Uh de ser lækre ud.
Men et helt andet spørgsmål: Er du hundetræner? Hvor henne?
Har selv en lille hvalp på 4,5 måned:)
Det er jeg nemlig, har hvalpehold og lydighedstræning. Hvorhenne har jeg valgt at holde for mig selv ift. bloggen, håber du forstår :)
Hvor dejligt med hundehvalp, det er det bedste i verden, håber selv på at skulle have en inden ganske længe…
Uhmmmm – de ser simpelthen så lækre ud. Dem må jeg prøve at bage ;-) Hvad er forskellen på Baking Powder og Baking Soda (hvad brugte du)?
Bagepulver og natron :)
Selvfølgelig :o) så er der ingen undskyldninger, nu må jeg igang.
Tak
Hey Emily
Jeg prøvede opskriften forleden, men syns ikke de smagte af andet end smør og tænker om jeg har misforstået den amerikanske oversættelse. Hvor meget propper du i? Mange tak :)
Åh det kan jeg desværre ikke huske, det er længe siden jeg bagte dem og jeg skrev ikke målene ned. Men de smagte ikke af smør, mere af havregrynskager :)