i’m reading

For tiden læser jeg denne gode lille bog. Eller det vil sige er faktisk lige blevet færdig. Den er fin og rå og minder mig lidt om Naja Marie Aidts novellesamling Bavian. Sådan nogle lidt dystre og alligevel ganske rare hverdagshistorier.

Hvad læser I og kan I anbefale mig nogle gode bøger til når jeg engang ikke har helt så travlt længere?

(Visited 489 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

66 Kommentarer

 1. Jeg elsker bare at få nye bøger anbefalet og opdage små genialiteter :)

  Nogle af de bøger, som JEG kan anbefale er “Submarino”, af Jonas T Bengtsson. Måske har du set filmen… men ja.. en rigtig god socialrealistisk roman.

  Ellers kan jeg især anbefale “Det skal mærkes at vi lever”. Dette er en samtalebog mellem Johannes Møllehave og Benny Andersen og den er skrevet af Karen Thisted. Det kan måske godt lyde lidt kedeligt, men det er virkelig god og tankevækkende. De er virkelig nogle kloge mænd!

  …Håber du kunne bruge det til noget :)

  1. Ja, Submarino den er simpelthen bare så helt igennem vidunderlig! læs den!

   Og så er Extremely loud and incredibly close skrevet af Jonathan Safran Foer virkelig også bare god. Puha. Jeg læste den i toget og jeg begyndte bare at tude lige midt i kupéen. Very niice

 2. Jeg vil anbefale dig at læse “Hundens ører” af Maria Ernestam. En af de bedste bøger, jeg har læst. :)

 3. ned til hundene, men den har du sikkert læst… ellers er jeg stor fan af alt hvad den kære Paul Auster har skrevet f.eks The Brooklyn Follies eller Travels in the Scriptorium

 4. hvor er det dejligt med et godt “gammeldags-emily-indlæg”. Forstå mig ret og tag det som et kompliment :) Det er bare så skønt når du laver bog/mad/byguide/sundhedsindlæg og ikke udelukkende moderelateret stof. Kombinationen er bare god. Stort knus Katrine

 5. Jeg har forelsket mig hovedkuls i “Kakerlakker om efteråret” af Lydia Davis (Paul Austers ekskone), der er en lille, fin samling af noveller, der allesammen handler om skæve eksistenser som den ældre kvinde, der er bange for, der ligger en sort mand under hendes bil og vil overfalde hendes ankler.

  Den er sarkastisk og beskrivelserne gør alt det grå, melankolske hverdagshejs farverigt og skægt.

  Bestemt en anbefaling værd. Bare ærgerligt, den er læst så hurtigt!

 6. Jeg kan varmt anbefale “cocktailklubben” og “duften af kaffe” af Malene Dietz.
  De er fantastiske og sjove, og jeg skreg af grin da jeg læste dem.
  Man ved ikke om man skal græde eller grine. Begge bøger er lidt i “Nynne” stil, bare bedre!

  //Ammoni

 7. Vince & Joy.
  Den er godt nok engelsk, men alligevel fantastisk!
  Købte den i en lufthavn uden de store forventninger, men
  jeg var næsten ikke til at komme i kontakt med under hele ferien :-)

 8. Jeg har lige læst Sofi Oksanens ‘Renselse’, som er intet mindre end fantastisk. Hun har et smukt, enkelt og flydende sprog man bare har lyst til at blive ved med at læse. Historien er smuk og enormt barsk. Og så synes jeg alt for sjældent man får et blik ind i Østeuropa.

  Derudover kan jeg absolut også anbefale Lars Husum’s ‘Jeg er en hær’. Også i den barske ende.

 9. Jeg har lige læst ‘The other Hand’ af Chris Cleave, hvilket er en must read, og ud fra de film du godt kan lide så tror jeg den er lige dig. Den har mening og kant, og fås også på dansk hvis det foretrækkes.

 10. Alt af Isabel Allende, og her mener jeg virkelig alt- man kan ikke gå galt i byen med hende. Smukkere bøger har jeg aldrig læst.

  Det skulle da lige være ‘alle mennesker er dødelige’ af simone de beauvoir, som må være min all time yndlingsbog, og den bog, der har lært mig mest om hvordan jeg ønsker at leve mit liv. Udødelighed og historie i en smuk indbundet bog, og den vil aldrig forlade min bogreol, bortset fra når den lånes ud til venner og familie med strenge instrukser om at tage sig tiden til denne perle.

  En anden klassiker og favorit hos mig er ‘øst for paradis’ af John Steinbeck. Det er så smukt og ualmindelig godt skrevet at jeg aldrig formår at lægge bogen fra mig, når jeg først er i gang. Jeg elsker slægtsromaner fra en svunden tid, naivitet, uskyld og hårdt arbejde. Dyder, der får mig til at drømme mig til en tid jeg aldrig har kendt og Steinbeck fører pennen bedre end de fleste.

  I den lettere ende er ‘kvinder på kur’ af Faye Weldon. En bog jeg ikke forventede mig meget af, men nød utrolig meget. Den blev læst på en sommerferie i 35 grader med en friskpresset appelsinjuice i hånden og det spiller måske ind på mine fond memomories, men jeg vil nu stadig anbefale den fordi jeg elsker kvindelitteratur og fordi kvindernes forskellige historier er sjove og interessante og sætter tanker igang hos læseren. Og det kan vi jo godt lide.

  Jeg håber noget af det kan bruges.

  Mvh

  Mia Maria
  http://www.fashionfairytales.dk

  1. Jeg er også lige blevet færdig med Shades of Grey, som jeg helt tilfældigt faldt over på biblioteket, fordi selve bogen så så fin ud :) Jeg var lige ved at droppe den igen, fordi den netop er meget tung at komme ind i, men jeg er glad for at jeg hængte i. Jeg er dog ret skuffet over, at efterfølgerne ikke er skrevet endnu :)

   Min absolutte yndlingsbog er George Orwells ‘1984’, som er en helt fantastisk bog jeg altid kan læse igen og igen.

   Siri Hustvedt skriver også nogle helt fantastiske bøger, og i den lette genre er jeg stor fan af Nick Hornby og kan især anbefale ‘About a Boy’ og ‘A Long Way Down’ – personligt synes jeg dog de mister lidt af deres humor i oversættelsen til dansk, så læs dem på engelsk

 11. Jeg er sikker på at du vil kunne lide Haruki Murakamis bøger. Fx Norwegian Wood eller efter midnat. De er helt fantastiske. Rimeligt letlæste, rå, skrøbelige og meget stemningsfulde.

  God læselyst med de mange forslag!

 12. Jeg kan passende bruge min første kommentar på bloggen til at anbefale Jussi Adler-Olsens “Alfabethuset”. Den omhandler to britiske piloter under 2. Verdenskrig og årene derefter. Det er ikke en krigsroman, den spiller derimod på det psykiske. Utroligt fængende roman!
  Go’ blog forresten ;)

 13. Jeg er lidt i tvivl om det er noget for dig – men Dødsspillet af Suzanne Collins er fantastisk – hvilket bog nummer 2 også er, kan dog ikke huske titlen! men de er virkelig gode!!

 14. Jonathan Safran Foer! “Everything is Illuminated” og “Extremely loud and lncredibly close”. Nogle af de smukkeste bøger, jeg nogensinde har læst. Hvis det er muligt, skal de helt klart læses på engelsk. Ellers, hvis man ikke er for kræsen til noget lidt børnebogs-agtigt, er “Den lille Prins” en fantastisk bog, som kan læses igen og igen.

 15. Jeg kan virkelig anbefale Herbjørg Wassmos Tora-trilogien med “Huset med den blinde glasveranda”, “Det stumme rum” og “Hudløs himmel”. Jeg læste den for flere år siden, men tænker stadig på den i ny og næ.

  “Et Glas Mælk, tak” af samme forfatter kan også anbefales med forbered dig på, at alle bøgerne er meget stærke og med nogle ret dystre emner…

 16. Submarino, som allerede er blevet anbefalet – fantastisk hård bog, ligesom filmene.

  Af samme forfatter, Jonas T Bengtsson, vil jeg også anbefale “Aminas breve”, som også er en socialrealistisk bog om en skizofren ung mand, der tidligere har været indlagt men nu forsøger at finde ud af hvad der er sket med hans veninde, Amina, og man følger hans “jagt” på hendes skæbne. En rigtig rå og ikke mindst fængende bog! (den har en del år på bagen, så burde kunne lånes på biblo ;)

 17. Kære Emily.
  Jeg er i gang med en bog, der hedder “Brev til mit yngre Jeg”. Den er virkelig god og tankevækkende. Mere eller mindre kendte kvinder skriver et brev til sig selv, i en yngre udgave, og forsikre at tingene nok skal gå på den ene eller anden måde. Rørende, sjov og rigtig god. Den er udgivet på forlaget Pretty Ink. Jeg er faktisk ret sikker på, at du ville kunne lide den.
  Kh. Sara

 18. Åh, Emily, der er jo så mange! Men hvis du vil læse noget lidt anderledes, så er Henrik Nordbrandts digtsamling “Vi danskere” en rigtig hyggelig lille sag med nogle ualmindelig rammende hverdagsbeskrivelser af os danskere. Pragtfuld :)
  Derudover, så Ken Folletts “Giganternes fald”. Nice!

 19. Det er jo altid dejligt med lidt inspiration, og din bog lyder som noget jeg godt kunne tænke mig at se nærmere på. Jeg har lidt et chrush på John Irving for tiden, sådan noget som “Hotel New Hampshire” og”Verden ifølge Garp”, det er virkelig ægte finurlig litteratur, som også er fantastisk underholdende og godt skrevet. Og hvis man er til barske historier fra virkeligheden er “Kinas døtre” virkeligt rørende, lidt alla “Vilde Svaner”, bare kortere; en radiovært der fortæller om de historier hun har indsamlet fra Kinas kvinder, både før, under og efter Mao. Den er umulig at lægge fra sig. Så er i advaret.

 20. Jeg kommenterer normalt aldrig på blogs jeg læser – men her kan jeg alligevel ikke helt lade vær.
  De tre bøger jeg nu anbefaler er faktisk de sidste tre jeg har læst – og de har alle været gode, men på meget forskellige måder.

  “København” af Katrine Marie Guldager, som er en fin lille novellesamling.
  “Udvalgte værker af T.S. Spivet” af Reif Larsen, som er meget anderledes læseoplevelse og ens læserytme udfordres konstant af de mange illustrationer i bogen.
  “Forbrydelse og Straf” af Fjordor Dostojevskij. Det behøver vist ingen nærmere introduktion.

  Tre meget, meget forskellige bøger – alle synes jeg dog er anbefalelsesværdige.

 21. Fedt – den der ryger lige på min “To read” liste. Jeg elsker Aidt og brugte faktisk nogle af novellerne fra netop Bavian som perspektivering i min SRP i 3.g :)
  Lige nu læser jeg “Ekstremt højt og utrolig tæt på”, men den behøver man vist ikke anbefale dig ;)

 22. Jeg elsker din blog. Du er smuk, ægte og din sødme stråle ud gennem billeder og tekst. Som litteraturstuderende må dette være et passende indlæg at smide min første kommentar til:-)

  Hovedstolen af samme forfatter er også en finurlig lille sag. Især fordi den qua titlen skærer ind til benet i tidens biografismetendenser og prikker til seje Per Højholts datidige udtalelser om netop det at tage af hovedstolen.

  En dejlig bog, hvis du er til forfatteskole børn som Hesselholdt er Josefine Klougarts “Stigninger og Fald”, som jo er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris (med polemisk debat som følge)

  Hvis du synes om lyrik er Ursula Andkjærs Lulus sange og taler vedkommende og rørte i hvert fald noget i mig, der ellers sjældent lader mig imponere af gammel lyrik.

  Hvis du ikke har fået nok af gamle støvede bøger på dit studie, er Ewalds Levnet og Meeninger en god bog, omend lidt vanskeligt tilgængelig.

  Sidst men ikke mindst vil jeg slå et slag for Peter Høegh og hans Kvinden og Aben og De måske egnede. Noget, der især er spændende, hvis man er til Behrendt, dobbeltkontrakt og dén skole.

  Jeg har skrevet alle de bøger, jeg kunne tænke mig at læse op på en smuk, lyserød seddel med min pæneste skrift, og så får de et lille flueben, når sidste side er vendt. Et tip til overskuelighed og produktive følelser – især nu du får så mange tips:-)

  /Trine

 23. Miriam Toews bøger “De flyvende Troutmans” og “Livet som det kunne have været” er helt, helt fantastiske. Lionel Shriver “Lad os tale om Kevin” er også en rigtigt page-turner som jeg holdt meget af at læse.. Tak for en dejlig blog, du og dit univers er så skønt.

 24. “Den lukkede bog” af Jette Kaarsbøl – en roman om kærlighed, hvor flere store litteratur-skikkelser fra i slutningen af 1800-tallet optræder som karakterer (Edward og Georg Brandes, Herman Bang, I.P Jacobsen).

  “En plads i historien” af Katrine Marie Guldager. En meget gribende slægtsroman.

  Hvium-triologien af Ida Jessen.

  Hvis du er til krimier, kan jeg anbefale at du læser noget af detektivromanens moder Agatha Christie. Hendes detektivromaner er så klassiske og “langsomme” – de er et fantastisk afbræk fra den hæsblæsende Stieg Larson stil. Hvis du er i detektivgenren er Paul Austers “New york triologi” også et godt bud.

  Lone Hørslevs lyrik er også genialt. f.eks. “Jeg ved ikke om den slags tanker er normale. Skilsmissedigte”

  I den lidt tungere, men klassiske genre er der Dostojevskijs “Forbrydelse og straf” eller Emily Bröntes “Stormfulde højder”.

  Jeg læser “Nordisk sprog og litteratur” og sluger ca. 2 bøger i ugen af den grund, så jeg kunne blive ved og ved og ved..

 25. Nu ved jeg ikke lige hvad du er til, men jeg er helt vild med “Hvor regnbuer ender” – god på både engelsk og dansk. Ellers “Juliet” som er lidt hen i Romeo og Julie stilen.
  “Michael Laudrups tænder” – har ikke noget med fodbold at gøre :D men giver et smil på læben.
  En bog som skal læses er “The Lovely Bones” – du har måske set den på film, men jeg lover dig, den er 100 gange bedre på bog.
  God læselyst når du kommer der til!

 26. Jeg vil ligesom Anna længere oppe anbefale John Irving varmt. Jeg tror, at enten så hader man ham, eller også elsker man hans bøger helt ubetinget, og jeg hører til sidste gruppe :) Hans bedste bog er (synes jeg) “En bøn for Owen Meany”. Ellers er, som Anna også nævner, “Hotel New Hampshire” eller “Verden ifølge Garp” gode steder at starte :)

 27. “Kærlighedens historie” af Nicole Krauss. På trods af den cheeeeeeasy titel.
  “On the road” af Jack Kerouac.
  Alt af Murakami, og måske lidt Douglas Coupland?

 28. er du til små fine bøger, som er en anelse dystre men også ganske rare, så skal du prøve merete pryds helles lille mesterværk “oh romeo” – det er en af mine yndlings! til favorit-læse-oplevelserne hører også marianne larsens “den forelskede unge”. den er sød, smuk og anderledes, og sproget er fantastisk malende, ligesom merete pryds helles.

 29. ‘Det jeg elskede’ af Siri Hustvedt (den lige så fantastiske Paul Austers kone) er den bedste bog, jeg har læst længe – det er bare sådan en, man ikke må gå glip af!

 30. Jeg vil meget gerne anbefale Vådområder af Charlotte Roche. Den SKAL faktisk bare læses, og kan hurtigt gøres da den ikke er specielt lang. Det burde være en del af alles opdragelse at læse den.
  Jeg var og er også meget begejstret for Album af Benn Q. Holm. Rigtig dejlig melankolsk og grotesk på nogle punkter.
  Lige for tiden læser jeg Soyas bedste af Soya. Det er meget hyggeligt.

 31. Haruki Murakami – han er allerede nævnt, men er også meget anbefalelsesværdig. Jeg har lige læst South of the border, west of the sun af ham, en utrolig smuk og ‘stille’ bog.

  Noget lidt andet er Washington-dekretet af Jussi Adler Olsen – super spændende politisk krimi, og noget helt tredje er The shadow of the sun af Ryszard Kapuscinski. Jeg ved ikke, hvor fantastisk den er, hvis man ikke er forelsket i Afrika som jeg, men det er den smukkeste bog, jeg har læst i mit liv.

  Tak for den fineste blog i DK!

 32. Hold da op, jeg må se at komme igang. Jeg har i lang tid været igang med “Gulag”, en fantastisk bog og en rigtig eye opener,- men jeg har alt for lidt tid til at få læst nok.
  Trine

 33. Pudsigt nok ville jeg anbefale dig at læse Haruki Murakami – og så bladrer jeg igennem den lange liste af anbefalinger og ser navnet flere andre steder! Dét må da være en anbefaling. ;)
  Jeg læser lige nu Sputnik Sweetheart af ham på min iPhone på mine daglige pendlerture. Skønt og minimalistisk, skævt og pudsigt…

 34. Jeg har netop lige læst bogen ‘Hannah’ som er en romanbiografi af Helene Rubinstein. Det er første del hvor man følger hende fra hun er lille pige til midten af tyverne. Anden del hedder Kejserinden (har ikke læst den endnu), men den må så handle om hendes voksne liv. Den er vildt god og meget stærk. Kan varmt anbefales!

 35. Sikken en masse læsetips – har ladet mig inspirere af din Cupcakes bog – og bestilte den for nylig sammen med et par ekstra…den er mægtig fin og glæder mig til at komme igang med at bage og smage :0) I den skønlitteræer ende kan jeg som andre har skrevet anbefale:
  Niceville: Interessant bog som skildre en barsk periode i USAs historie – gennem tre kvinders øjne, der bor i Mississippi, da raceadskillelse var aktuel – skræmmende det ikke er længere tilbage end 60erne.
  Jordens Søjler: En spændende og velskrevet slægthistorie med masser af hovedpersoner, som bliver påvirket af hinandens handlinger på kryds og tværs meget bedre end tv-serien selv om den også var gò..
  Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt: En underholdende feelgood bog som for én til at trække på smilebåndet et “par” gange undervejs..
  Lidt ekstra: Har fundet en siden – som fortæller hvad de kendte læser – her kan du foreksempel se at Natalie Portman og dig har læst det samme bog høhø http://digg.com/news/lifestyle/Natalie_Portman_Favorite_Books
  ps et butiktips til Paris er butikken Merci Merci, skal selv afsted i næste uge ;0) ..

 36. Jeg får læst rigtig meget for tiden. Bl.a.

  Giganternes fald: fantastisk for sådan en som mig, der ikke er helt skarp i 1. verdenskrig og alle de politiske dagsordener, studehandler og magtkampe der foregik.

  “En halv gul sol” og “Lilla hibiscus” af Chimamanda Ngozi Adichie. FANTASTISKE (men barske) bøger af en nigeriansk forfatter.

  “Der vokser et træ i Brooklyn” af Betty Smith. Uden sammenligning en af de bedste bøger jeg nogensinde har læst. Det er en af de bøger jeg kommer til at læse igen og igen og igen. Og igen!
  “Maggie” og “I morgen bliver alting bedre” også af Betty Smith. Og de er også helt fantastiske.

  Silkefabrikken harmony af Tash Aw

  “Jeg dræber” og “Øjet der ser” af Giorgio faletti: rigtig gode krimier! Især Jeg Dræber

  Julie af Anne Fortier: også en super god krimi’ish bog, hvor man samtidig lige får genopfrisket sin Romeo&Julie..

  Åhh, der har været mange, mange flere, men jeg kan selvfølgelig ikke huske dem alle sammen lige på stående fod.

  Ikke ny-læst, men en af mine all-time favoritter er Kaninbjerget af Richard Adams (har nok læst den 20 gange. Mindst!!)

  Og så er jeg også med de andre på Haruki Murakami, Jacob Ejersbo, Jostein Gaarder og Sofi Oksanen :)

 37. Hej Emily,

  Jeg synes du skal læse Sadie Smith, hvis du da ikke allerede har læst hende. Er fuldstændig vild med hendes sidste roman “Om skønhed” (On Beauty). Alle humanister, vil kunne nikke genkendende til mange kiksede scener i bogen. Synes klart du skal læse den på engelsk, hvis du kan overskue det, lidt at sproget går af i oversættelsen.

  Ellers er hendes første bog, “Hvide tænder virkelig også hver at læse…

  God forårsdag

 38. psst… Den nye Camilla Läckberg krimi er endelig blevet oversat til dansk og udkommer her i ugen!(: Den har fået ros af anmelderne og har hørt en lille fugl synge om at du (ligesom mig) har en lille svaghed for svenske krimier, så den vil jeg helt klart anbefale! hihi ;)

 39. Først og fremmeste mange tak for en rigtig hyggelig og fin blog, som er en god blanding af alt det bedste :)
  Jeg har i langt tid tænkt på at skrive til dig, at du meget gerne må lave flere bog blogindlæg (hvis du har lyst selvfølgelig), men jeg elsker indlæg som disse.
  Nå, men jeg kan se at der er en masse mennesker der har anbefalet nogle rigtig gode bøger før mig. Jeg vil dog lige anbefale Erland Loe (f.eks. Naiv Super), som jeg synes skriver nogle små hyggelige og skæve bøger.
  Inden for den lidt mere “lette” genre af krimiromaner vil jeg anbefale Jens Henrik Jensens første bøger (hvis du ikke allerede for længst har læst dem). Jeg husker især “Kællingen fra Krakow”, “Hofnarren i Murmansk” og “Økseskibet” som fine underholdnings-krimi bøger.
  Dejlig aften til dig :)

 40. Jeg vil helt klart anbefale Intet af Jane Teller, det er godt nok en ungdomsbog som mange læser i folkeskolen, og den er da også let læst, men den er simpelthen så tankevækkende og fantastisk at jeg kan læse den igen og igen!
  Derudover er Den anden hånd, som en anden læser også anbefaler også virkelig fantastisk :)

 41. Der er allerede blevet nævnt rigtig mange gode bøger, så for at undgå gentagelser, vil jeg foreslå den bog jeg har læst, som har betydet allermest for mig. “Alkymisten” af Paulo Coehlo. Aldrig før eller siden har jeg følt at en bog var skrevet kun til mig, som jeg gjorde med denne. Litterært er den ikke det store mesterværk, men hvis man er i tvivl om hvad man skal stille op med livet, så klæder den en på til at finde ud af det. En bog om drømme og om hvordan man følger dem. Jeg tror at dem, som læser den hver især får noget forskelligt ud af den, fordi vi ikke har samme drømme i livet. “Zappa” af Bjarne Reuter er også fin. Det er ikke de store følelser og den er stille og rolig, men vigtig fordi den handler om at gå fra barn til voksen, og fordi den er virkelig.

  1. Jaa alkymisten er virkelig god, men en bog af Paulo Coelho der imo er om muligt endnu bedre (og som jeg fuldstændigt havde glemt indtil jeg læste dit forslag) er Veronika beslutter at dø. Den er meget anderledes en Alkymisten men giver på samme måde den ville lyst til at genopdage livet, og er lidt mindre alternativ og fuld af magi, og måske derfor lidt nemmere for mig at forholde mig til :)

 42. Hvis du på nogen måde kan opstøve den, så vil jeg anbefale Iboja Wandall-Holm’s “Morbærtræet”. Det er en helt fantastisk beretning om 2. verdenskrig og Auschwitz med nogle skønne nøgterne beskrivelser af de mest utrolige oplevelser. Jeg tror desværre, at den er udsolgt fra forlaget, men den kan måske lånes på et bibliotek eller findes brugt. Det er i hvert tilfælde en bog jeg har sat meget stor pris på at have læst!

 43. Jeg kan helt klart anbefale at du – og andre interesserede – læser Nick Cave’s The Death of Bunny Munro. Den er lige tilpas freaky, krydret og den vækker nogle tanker i en. Den fik min fulde opmærksomhed på ferien til Bornholm, nogle gange til gene for svigerfamilien.. Men findes der noget bedre end en god bog!?

 44. Jeg bliver nødt til at blande mig – kan se, at ingen har anbefalet Pi’s Liv af Yann Martel. Det er en helt fantastisk, vidunderlig, trist, sjov, sød, rørende og spændende bog, som man har lyst til at læse igen så snart man har afsluttet den. Jeg har efterhånden foræret den til størstedelen af min omgangskreds – og de har alle været vilde med den!

  God læselyst.

 45. Du får lige endnu en boganbefaling med på vejen..

  Jeg er helt tosset med den norske (lidt oversete) forfatter Erlend Loe, som skriver historier om skæve eksistenser. Bøgerne er tankevækkende, en kende eksistentialistiske og hovedpersonerne en smule naive. Han har blandt andet skrevet NAIV.SUPER, Doppler, Kvinden flytter ind, Volvo Lastvagnar, som alle er virkelig gode.

  Michel Houllebecqs bøger “Platform” og “Muligheden af en ø” er også værd at læse. Den første er en skildring af det vestlig samfund og den anden omhandler sekter, vores ønske om udødelig og kloning.

  Hvis ikke du har været omkring Martin Hall er “Den sidste romantiker” også virkelig god læsning om København i 1980’erne..

 46. Jeg kan næsten ikke få armene ned. Hvor er det dejligt med dette litteratur-indlæg og denne store interesse fra læsernes side :-) Du har nu fået så mange fine anbefalinger, at du sikkert har nok at tage fat på i denne omgang.

  Også tak for din anbefaling, Emily. Super fedt. Jeg lægger som bekendt også løbende litteratur-indlæg op på min blog, og hvis du har lyst til en god digtsamling, vil jeg henvise til mit indlæg:

  http://tesstonsgaard.blogspot.com/2011/02/4-x-fede-digtsamlinger.html,

  hvor jeg har skrevet om et par af mine favoritter p.t.

  Kh Tess :-)

 47. ‘Samme dag næste år” af David Nicholls er en bog jeg virkelig kan anbefale – blev så optaget af den at jeg glemte at stå af bussen og endte ved endestationen!

  “En smuk og medrivende bog om venskab og kærlighed, om at blive voksen og miste sine idealer og drømme og om at finde sig selv og sin vej i livet.”

 48. Tak for et litteratur indlæg:-) er lige blevet færdig med “pride and prejudice” (som jeg i øvrigt synes er superfin og overraskende hurtiglæst) og jeg stod lige og manglede ny inspiration til nye bøger.

  En bog jeg elsker og har læst flere gange er “Ondskab” af Jan Gillou. Har ikke læst nogen af hans krimier, men denne bog er bare så fin fra et teenageperspektiv og nøgtern i al den vold der foregår.

 49. Jeg kan varmt anbefale de sidste to bøger, jeg har læst:

  “Alice I have been” af Melanie Benjamin, der er en semi-biografisk roman om pigen, der inspirerede til historien “Alice i Eventyrland”.

  Den anden bog er “Little Bee” af Chris Cleave, der handler om en ung nigeriansk pige, der som flygtning kommer til England. Her opsøger hun et engelsk ægtepar, som hun en skæbnesvanger dag mødte på stranden i Nigeria, og som indirekte er årsag til, at hun nu befinder sig i England.

  1. Ih hvor skønt med sådan et indlæg her, jeg elsker dine litteratur indlæg. Endvidere er det skønt at dine læsere anbefaler så mange forfattere/bøger – jeg har i hverfald fået udvidet min must read liste med et par stykker. Så mangler jeg bare tiden til at få dem læst.

   Selv er jeg lige for tiden bidt af Haruki Murakami som jeg synes skriver så fantastisk smukt og levende. Jeg bliver grebet af alle romanerne fordi de er så barske men alligevel så smukke. Det er virkelig en forfatter der kan abefales – kan se flere også allerede har anbefalet ham, men jeg synes ikke han kan blive anbefalet nok.

   Derudover har jeg også opdaget den nigerianske forfatter Chimamanda Ngozi Adichie fornyligt. Det er virkelig nogle barske noveller og romaner hun skriver, men nøj hvor er de smukke og virkelig spændende. Jeg kan kun anbefale dig at læse de to romaner og den novellesamling hun indtil videre har udgivet. Jeg går og håber på, at hun snart udkommer med noget nyt. For det er skøn læsning.

 50. Jeg har lige læst den nye digtsamling af Søren Ulrik Thomsen “Rystet spejl”, som klart kan anbefales. Det handler om at blive gammel. Det er skrevet så smukt, men stadig er det helt nede på jorden. Helt fantastisk!

 51. Jeg kom lige til at tænke på “the curious incident of the dog in the night-time” af Mark Haddon. En super fin fortælling om en ung fyr der interesserer sig for matematik og detektiv-gåder, men har lidt svært ved at være social.
  Den er rigtig fint skrevet og det virker som om, forfatteren har en stor indsigt i det at leve med asperger syndrom, selvom han selv siger, at han ikke er ekspert på området (og det heller ikke er udtalt i bogen at den handler om asperger syndrom). Det er klart en anbefalelsesværdig bog omend den er lidt letlæst.