Look of the day: Versailles

Outfit details: Jeans Filippa K// tee Petit Bateau// jacket Nué Notes// sunglasses Whyred// flats The Kooples// camera-bag Domke

Lur mig om vi ikke snart er ved at være i bund med Paris-billederne. Eller, har lige en favnfuld fra Versailles. Verdens mest blærede slot. Ovenviste er fra ‘haven’ ved Versailles. Tror den er på min top ti over favoritparker. Både fordi den er smuk og gigantisk, men allermest fordi den er så rummelig. Her er alle velkomne; børn, hunde, you name it. Hvorfor er vi egentlig så uptight med den slags her i (forbuds) Danmark? Alting skal være så sort/hvidt og enten er det en børnecafé med stort B eller også så står der nærmest i døren, at børn ikke er velkomne. Og lige sådan med hunde. Da jeg var barn, havde vi ofte vores hund med på restaurant og den lå lige så pænt under bordet mens vi spiste. I dag er det fuldkommen utænkeligt herhjemme, mens jeg i Paris kunne tælle mindst en hund hver eneste gang vi var på café eller restaurant. Det er da lidt mærkeligt. Det er jo ikke ligefrem noget veldokumenteret antropologisk studie det her, bare en iagttagelse, men er vi som danskere ved at blive lige lovligt snerpede og meget lidt rummelige? Eller opfører børn og hunde sig bare pænere i Paris?

Uanset hvad vil jeg ønske jer en rigtig dejlig fredag i det fantastiske vejr (håber at det er rart vejr over hele landet)! Jeg slapper lidt af ovenpå en vældig travl uge og har i dag ‘bare’ været på universitetet og skal nu ud at fredagshandle for min mormor, sammen med Albert gravhund, som de fleste af jer efterhånden kender, ham passer jeg nemlig denne weekend. Næste weekend er det min egen lille ny hund det gælder. Kan næsten ikke vente! Ok, kan ikke vente. Overhovedet.

Klem

(Visited 180 times, 1 visits today)
svar

Skriv en kommentar

35 Kommentarer

 1. Well, fordi der er nogen folk, der finder det frastødende at sidde og spise blandt hundesavl og hundelugt generelt. Det er slet ikke for at lyde snobbet, men vi gider jo heller ikke at spise med rygere :) Børn der i mod, det kan jeg slet, slet ikke forstå.

  Fantastiske billeder! og god weekend :-)

  1. Haha… godt ord igen :) Ja, det kan jeg sagtens forstå. Har dog aldrig været ude for store, lugtende og savlende hunde, de steder hvor der har været hunde hvor jeg har spist. Synes nok bare der skal være plads til alle (egentlig også rygere) inden for rimelighedens grænser. Men det er jo bare mig :)

 2. Glæder mig så meget til, at du oversvømmer bloggen med hvalpebilleder :-) Men i mellemtiden er billeder af smukke Alfred også godt. Var helt vil med det af ham i den grønne stol. Gravhunde er cool – og dem med skæg ser meget kloge ud :-)

 3. Nu siger du “forbuds-Danmark”, men der er sådan set ikke noget forbud mod hverken hunde eller børn på caféer eller restauranter, så vidt jeg ved. Det er vel ejerne, der selv bestemmer om børn og/eller hunde er velkomne? Så kan man selvfølgelig påbyde dem, at de SKAL tillade børn og hunde på deres restaurationer, men det er vel heller ikke optimalt. Men altså, i øvrigt er jeg enig med dig i, at det er en skam, at der ikke er plads til alle, ligesom jeg synes, at det er lidt fjollet, at rygning faktisk er forbudt sådanne steder. Men det er selvfølgelig en gråzone.

  1. Forbuds Danmark er en reference til dengang vi rystede på hovedet af alle Sveriges regler og forbud og kaldte det for forbuds Sverige :)
   Sandheden er desværre at Danmark nu har langt flere regler og forbud end Sverige og mit spørgsmål går mere på om vi generelt er ved at blive lidt for stramme og regelrette. Hvor blev det frisindede Danmark af? SB, sætter rigtig fint ord på mine tanker længere nede :)

   1. Jo jo, jeg ved godt, hvad det er en reference til, jeg synes bare ikke, at man kan bruge det om noget, der rent faktisk ikke er noget forbud imod. Med hensyn til, om “vi” er blevet for stramme og regelrette generelt, så er det da bestemt muligt, men for mit eget vedkommende er det ikke et “vi”, jeg føler mig del af, og jeg vil gætte på, at der er en hel del andre, der har det på samme måde.

 4. hej emily jeg kan ikke være mere endni i at det er helt forkert at så mange steder nærmest er “børnefrit område” eller for den sags skyld hundefrit:-).

 5. Sikke en fin fletning, kan godt lide du har ladet den starte fra oven i siden, og laver den samlet til slut :)

  Super flot læderjakke, og dit tørklæde er rigtig pænt :)

  God weekend til dig, Emily. Nyd vejret

  1. Og apropos børn og hunde, tror jeg ikke de er bedre opdraget i Paria, tror bare vi er for lukkede og har for mange regler og his mig op og kom her ned i DK. Alting er snart forbudt.

 6. Er fuldstændig enig i, at forbudshysteriet er stærkt tiltagende herhjemme. Jeg kan forstå, at rygning ikke hører sig til, hvor mennesker sidder tæt sammen, da det jo kan være meget generende for ikk-rygere. Men hvis man har styr på sin hund og respekterer andre mennesker omkring sig, kan jeg ikke forstå, det skal være et problem. Vi kunne godt trænge til at lære at bruge vores sunde fornuft med omtanke for andre mennesker i stedet for altid at skulle rette os efter paragraffer og restriktioner. PS. Henter min første hundevaps i morgen :)

  1. Tak for at sætte ord på mine tanker! Mener netop at vi skal vise hensyn til hinanden og at der kan være plads til os alle inden for rimelighedens grænser :)
   Held og lykke med vaps :D

 7. Kan godt forstå du er utålmodig med hundebassen :) Glæder mig til at blive spammet med billeder af den….nåååhr!
  Er i øvrigt mere end enig med dig omkring slottet her – så fantastisk; man har bare lyst til at komme tilbage dertil igen og igen :)

 8. Jeg tænker nu mest på allergikere og hygiejniske hensyn. Er man allergisk overfor en hund er det ikke superrart at dele restaurant med en – og specielt ikke, når man spiser. Det med børn, det er jeg til gengæld ret ligeglad med. FRI AMNING :)

  Karoline

  1. Hmm… tjo, allergi forstår jeg sagtens, men har folk ikke allergi i Paris/ i Dk før i tiden? Og tror det er meget få hunde, der er mere beskidte end vores sko og dem må man vel at mærke godt have med på restaurant. Altså forstå mig ret, det er kun for at sætte det hele lidt på spidsen og spørge om vi ikke er ved at blive lidt for hysteriske og pedantiske. Jeg synes på ingen måde en hundeallergiker skal tvinges til at spise side om side med en hund. Det undrer mig bare, at det ikke er noget problem i Frankrig (eller Belgien hvor jeg har boet for den sags skyld) og heller ikke var det DK for 15 år siden, men nu er det uhørt. For mig er det lidt symptom på en generel (og i mine øjne uheldig) tendens hvor vi bliver mindre og mindre rummelige og mere og mere regel-orienterede. Igen – SB sætter meget fint ord på mine tanker længere oppe :)

 9. Efter min opfattelse er alt pænere og mere stilfuldt i Paris, men det er sgu nok bare indbildning. :) Og helt ærligt er jeg ret glad for, at de fleste spisesteder i Danmark ikke indbyder til hverken gøende, savlende hunde eller skrigende, plagende børn. Eftersom jeg ikke er særlig glad for nogle af delene… Men ville selvfølgelig intet have imod at spise hjemme hos nogen, der havde hund og/eller børn. Men kan man aldrig vide med fremmede mennesker, om de f.eks. har pels- (eller børne-)allergi ;)

 10. Er ved at sprænge af misundelse med hensyn til hunni!
  håber stadigvæk på at der snart flytter en firbenet ind, men indtil videre må jeg nøjes med naboens Border Collie hvalp :)

 11. Virkelig fint outfit som altid!! Vil lige høre dig, hvordan Petit Bateau er i størrelsen?? Overvejer at købe noget over nettet nemlig, så det kunne være rigtig rart at vide om det er småt/normalt/stort i størrelsen…? På forhånd mange tak – og rigtig god weekend + påske :)

  Kh. Signe

 12. Jeg ser frem til hunde-indlæg, det er dejligt at hører hvor meget du glæder dig! Jeg glæder mig helt på dine vegne:-)
  /Camilla