kanelbullar

Kanelsnegle efter min yndlingsopskrift fra min allerførste yndlingskogebog. Den er helt slidt og plettet efter at have været brugt så meget. Læg mærke til den håndskrevne note på ekstra god remonce, kradset ned med min spæde barneskrift. Nu lover de ikke ligefrem kanelsneglsvejr de næste par dage, men i onsdags hvor jeg bagte dem til mine søde elever på hvalpeholdet, var det helt perfekt. Så I kan gemme opskriften til en regnvejrdag.

Målene er vist lidt svære at tyde, så de kommer her:
1/2 pakke gær
50 gram smør
2 1/2 dl mælk
1/2 dl sukker
1 tsk stødt kardemomme
7 dl mel

Fyld (min version):
6 spsk smør
6 spsk sukker
60 g marcipan
1-2 tsk kanel

Favorite Swedish cinnamon buns.

(Visited 3.111 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

47 Kommentarer

 1. Ej hvor fint! Jeg ved ikke, om du så også kender bøgerne om Linnea? Det var mine yndlingsbøger, da jeg var lille, men jeg har aldrig set denne kogebog før. Den ser fantastisk ud på den helt rigtige og børnede måde ;)

    1. Hej igen Emily:)
     Håber virkelig du har til til at svare. Havde tænkt mig at prøve opskriften i dag, men synes altså det er lidt svært at tyde, hvad der står.
     Hvor meget mælk og hvor sukker skal der bruges til selve dejen?
     Knus

 2. De få gange, jeg har forsøgt mig med kanelsnegle (eller for den sags skyld pizzasnegle) er de splattet helt ud, når jeg har forsøgt at skære dem. :o/
  Hvem vandt egentlig det smukke hjertearmbånd?

 3. Hej Emily og alle læsere af emilysalomon.dk
  Tak for en rigtig fed hjemmeside, jeg er måske en af de få drenge der læser den dagligt :)

  Da jeg ved der kvindelige læsere herinde, samt selvfølgelig dig Emily. Vil jeg hører hvad I syntes om denne
  jakke (Ralph Lauren) som jeg virkelig overvejer at købe i Magasin.. Koster 3300,- kr normalpris, ALT FOR DYRT, men er sat ned til 1600kr.
  Det er stadig mange penge, men er det pengene værd?

  Syntes selv jakken er rimelig fed – skiller sig lidt ud.
  Hvad siger i – er den simpelthen for grim og gammeldags, eller skal jeg spendere de 1600 kr på den?

  Billedelink:
  http://images.saksfifthavenue.com/images/products/04/650/7634/0465076340441/0465076340441R__ASTL_300x400.jpg

  Billedelink2:
  http://www.styleceo.com/images/stores/240/p/polo-ralph-lauren-mens-richmond-bomber-jacket-dark-botanic-green-12199282

  Håber I har lyst til at bruge 2 minutter på at hjælpe mig.
  På forhånd tak

  Nikolaj

  1. Jeg er vild med den stil. Sådan lidt klassisk jagt/rytter. Så kan man jo mikse med noget andet, der giver den lidt mere kant/modspil. Hvis du selv er lun på den og den sidder flot, så er det et go fra mig ;)

 4. Åh, kanelsnegle! Lige da jeg flyttede til USA for et par måneder siden havde jeg sådan en sær trang til kanelsnegle. Altså dagligt(!) Men det er ligesom ikke lige det de har mest af hos bagerne her. Og bage dem selv?! Det var jeg ikke lige nået til. En tur i IKEA blev løsningen (skulle også have andre ting end bare bagværk :-)), men hjemmebag er nu det bedste :-)

 5. Må man gerne starte på dit hvalpehold? Altså, selvom man ingen hvalp har – og måske egentlig bare kommer for at spise lækker kage?:D

 6. Hey Emily :)

  Jeg har samme problem som Benedikte desværre, angående gluten. Derfor vil jeg høre om du selv har erfaringer / eller har hørt, om andre der har brugt glutenfri hvedemel eller speltmel til kageblanding? Om man direkte kan bytte det almindelig hvedemel ud med glutenfri eller spelt? :)

  Ellers vil jeg bare sige tak for mange gode opslag fra din blog :)

  1. Jeg har bagt glutenfrit et par gane med HUSK til bagning og noget der hedder Jyttemel. Problemet med at bage glutenfrit er at det er svært at få til at hæve. Ved dog at der findes metoder og at der er skrevet en del om glutenfri bagning, så mon ikke det kan lade sig gøre? :)
   Spelt er en hvedesort og der er derfor også gluten i spelt desværre…

 7. De ser lækre ud. For tiden skriver jeg eksmansopgave med en gruppe piger fra studiet og på torsdag har en af dem fødselsdag, så jeg tror jeg vil bage disse til os. Har allerede købe nogle lys jeg kan sætte i.
  Tak for opskriften.

 8. Hej Emily, det ser vildt lækkert ud – som altid når du bager! Jeg tænkte på om man stadig kan få den kogebog, ved du det?
  /Camilla

 9. I morges da jeg stod op duftede der bare af kanelbullar i hele huset for min mor var igang med at lave en ordentlig portion PLUS en stor gryde fuld af grød med hindbær, brombær, jordbær og rabarber! Uhhhh, det er så lækkert!
  Nu vil jeg flyyyyve over i køkkenet og tage mig noget grød med mælk og sukker. That’s life! ^^

  xxCaroline
  thefashionfrog.blogspot.com

 10. Hej Emily!

  Sindsyg fed blog du har :)

  De kanelbullar, ved du om man kan undlade marcipan?
  :D

 11. wow – de er fantastisk gode, og så nemme at lave!

  Din blog er virkelig god, Emily, den kan du være meget stolt af. Den virker professionel, masser af gode råd og med søde, men ikke mindst sjove kommentarer. Tak :)

 12. Jeg har lige bagt en dobbelportion kanelsnegle efter denne her skønne opskrift. Det er meningen at min studiegruppe skal have dem i morgen. Men de er så gode, at jeg bliver nødt til at bilde dem ind, at jeg alligevel ikke fik tid til at bage, og beholde dem alle sammen selv. Og så selvfølgelig skynde mig at slette alle sporene og spise dem hurtigst muligt:p
  Ej, det er nok ikke sundt, og jeg er sikker på at de andre i gruppen vil værdsætte dem. For de ER virkelig lækre. Jeg synes at kanelsnegle let kan blive tørre, hårde og kedelige. Men de her er bare perfekte!
  Jeg skiftede halvdelen af smørret i dejen ud med et æg, da jeg ellers ikke ville have smør nok. Mine ser ud til at være blevet mere luftige end dem på billedet. Så kan man lide det, så kan man prøve det lille trick

 13. Sjovt, jeg havde den helt samme kogebog, da jeg var lille. Og kanelbullar siden var afgjort den mest brugte side i bogen :-) Tak for opskriften, det er nemlig bare de bedste kanelsnegle!

 14. Hej Emily :)
  Hvad med dine søde elever på dit let øvede hunde hold!? Har de ikke også fortjent Kanelbullar? :)
  Kærligst Heidi og hunden Lila

  1. hehe… jo hvis ikke jeg var på arbejde, havde jeg fluks bagt til jer ;) Dette indlæg er jo desværre gammel…

   1. Ahh ja okay det kan jeg godt se:) Du er tilgivet så ;) Så tager jeg kage med i stedet!

 15. Hej Emily.
  Har bagte disse et utal af gange. Hvor de dog smager :)
  Tror du ikke godt man kan bage dem næsten færdige og så fryse dem. Når man så har gæster så tage dem op og bage dem færdige, så de er som nybagte? :)