100 degrees

100 grader varmt vand, lige når man behøver det. Vidste godt at de eksisterede, de der ‘kogende vandhaner’, men havde aldrig set en live, endsige prøvet en. Det blev der lavet om på for en måneds tid siden, hvor jeg var til et virkeligt godt arrangement på Copenhagen Square i Valby (der i øvrigt er et fantastisk lækkert sted i sig selv og dyrk lige det mintgrønne køkken, mmmmm…), da Quooker havde inviteret et sjak mad- og modebloggere til middag. Eller vi lavede faktisk middagen selv. Og stort set kun ved hjælp af Quookker’en. Og så var det lige pludselig at jeg godt kunne se fidusen ved den. For ikke nok med at man altid har vand til kaffen og theen og lynhurtigt kan skolde en kniv, så kan man også tilberede fisk, kød og grøntsager i et snuptag.

Kokken Nikolai Tram viste os nemlig hvordan man kan blanchere grøntsager ved blot at overhælde dem med kogende vand og så lade det stå, alt efter hvor møre de skal være. På den måde kan man tilberede sine grøntsager, men stadig beholde bid og saft og kraft i dem. Og spare komfuret og dermed gas/el. Vi tilberedte også fisk og kylling pakket ind i husholdningsfilm og lagt ned i en tætsluttende tupperwareboks på samme måde, men det er altså lidt for spøjst og kompliceret til at jeg kan forklare det her. Og nok heller ikke noget jeg kommer til at bruge herhjemme, vil til gengæld bruge det med blot at hælde kogende vand over grøntsagerne, i stedet for at koge dem i smadder hvilket af og til sker på komfuret, synes jeg.

Holder mig dog til min elkedel indtil videre, for 8.000 kr. er trods alt lige i overkanten for en vandhane for mig lige nu (og er forhåbentlig også flyttet fra min lille lejlighed, inden den ville have tjent sig ind) og var desværre ikke så heldig som Jan fra Griseriet (tjek endelig hans rigtig lækre madblog!), der vandt en Quooker til arrangementet. Så vil jeg altså hellere købe sko for pengene… Eller hunde…

Det var virkelig hyggeligt at få mødt nogle af madbloggerne også, rart med et lidt blandet publikum og sjovt at der for en gangs skyld ikke var helt så skæv kønsfordeling, som der plejer at være, når jeg er til blogarrangementer :)

Billederne er, med undtagelse af madbilledet, nogle som fotograf Mike Nybroe, der var tilstede ved arrangementet tog.

(Visited 328 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Den er altså bare smart!
  Vi valgte den ellers fra fordi vi syntes det var lige lovlig meget luksus med den smule kaffe og te vi trods alt drikker. Men hvor er det da egentlig smart, at man kan tilberede grøntsager og kød også! Den havde vi ikke luret!

  Og sikke lækre omgivelser den blev præsenteret i – det er jo det halve af oplevelsen:-)

 2. Uh i mine øre lyder det altså lidt fårligt, hvis små (læs mindre) børn kommer til at tænke på vandhanen og så wupti et sekund efter har de brændt deres fingrer/hænder etc. Av av av. Men måske der er en slgas børnesikring på?

 3. Wow; Jeg vil have sådan en hane i mit køkken; det er da alt for smart. Jeg tror desværre jeg ville komme til at drikke for meget kaffe, bare fordi jeg kunne. Selvfølgelig siger jeg det, mens jeg overvejer hvordan jeg skal skaffe 8000 kr:)
  Tak for fine billeder og skriblerier

 4. Jeg kan sagtens se det smarte i det men synes jeg har hørt noget om, at de der varme haner skulle bruge en farlig masse strøm for hele tiden at holde vandet varmt

 5. Jeg synes det er vildt smart. Hvis man ikke har små børn ;)
  Har selv en og man kan altså godt få nogen, der er billigere end 8000 kroner ;)
  Tror ikke min strømregning er specielt meget højere end andres.

 6. Man vil jo ikke kunne spare CO2, da det der vand jo bliver holdt varmt hele tiden – højst sandsynligt af strøm, fra et kraftværk, der forurener på mange skumle måder..
  Men anvendelsesmulighederne er der vel mange af :)

  1. Nope, det er i en særlig termobeholder, der holder det varmt, næsten uden energforbrug. Det er forbrugsmæssigt som at have elkedel, men med den undtagelse at der ikke er så meget vandspild :)

 7. Jeg har en Quooker i mit/vores nye køkken, og jeg er SUPERglad for den. Prisen er selvf. lidt pebret, men i det store hele går det nok også. Det er virkelig smart, at man lige kan lave en hurtig kop te/kaffe/whatever i stedet for at skulle have elkedlen i gang o.l. Vi bruger den også i den generelle madlavning – og den er altså børnesikret imo. Den bruger ikke specielt meget strøm ift elkedel, ovn etc. Husker ikke tallene, men det er virkelig ikke meget “fråds”.
  Kan anbefales herfra! Og som sædvanligt flotte billeder, frk.(også selvom de ikke alle er taget af dig).

 8. Ååååh hvor ser det lækkert ud. Og ja sådan en Quooker ville være lækker.. Overvejede at købe en på et tidspunkt, da jeg skulle have nyt køkken – men ja, 8.000,- er mange penge, når man er studerende (og også gerne vil have råd til sko og hunde) :)

 9. Hej Lise og Emily, den artikel der linkes til er fra 2008 og forældet. Det er siden da konstateret at Quooker ER energibesparende ifht. kogeplader som induktion, keramiske og ikke mindst bygas. Ved et årligt forbrug på 1000 liter kogende vand forbruger:

  El-kedel for ca. kr. 399,-
  Gaskomfur(bygas) kr. 753,-
  Keramisk komfur kr. 574,-
  Induktionskomfur kr. 501,-
  Quooker for kr. 422,- (inkl. “tomgangforbrug”)

  Så faktuelt er en Quooker lige så energieffektiv som en el-kedel: http://www.vhk.nl/download_vhkreports.htm

  Lars Karsbek
  Quooker Skandinavien A/S