orange, date & almond cake

Er vild med denne her kage fordi den har tekstur og smag som en ‘rigtig’ kage, men hverken indeholder mel eller tilsat sukker. For så bilder jeg mig nemlig ind, at den er sund og at jeg snildt kan spise en masse af den :)

Spøg til side, denne kage er på ingen måde kalorielet. Hvis man tæller kalorier er den sikkert ca. lige så god/dårlig som alle andre kager. Heldigvis tæller jeg ikke kalorier og tænker som regel mere på om det er noget ordentligt jeg putter i munden og denne kage indeholder udelukkende ordentlige sager, så på den måde er den god nok. Og der er i al tilfælde ingen tomme kalorier i form af hvidt mel og sukker, da kagen kun indeholder 6 ingredienser nemlig mandler, dadler, appelsin, vanille, æg og kokosolie. Simpelt og smagfuldt.

Opskriften er fra ‘Køkkenrevolution på høje hæle’, men med et par småændringer fra min hånd. I den originale opskrift skal der også stødt kanel i og det er skam også lækkert, men jeg er mere til en ‘ren’ appelsinkage, især her om sommeren.

Appelsin-mandel-dadelkage
400 g dadler
200 g mandler
5-6 spsk kokosolie eller rapsolie
Revet skal og saft af 2 appelsiner (øko el. usprøjtede)
Kornene fra 1 stang vanille
6 økoæg

 • Lad mandler, dadler, olie, vanillekorn, appelsinsaft og -skal køre i en foodprocessor i et par minutter, indtil det er en jævn masse à la marcipan. Tilsæt så æggene et efter et, mens foodprocessoren stadig kører.
 • Kom dejen i en smurt bradepande eller en tærteform og bag kagen i 40-45 minutter i en 160 grader varm ovn.
 • Lad kagen køle lidt af inden servering.
 • OBS! Kagen bliver nemt ret mørk ovenpå, så hold øje med den og lad den evt. bage færdig med lidt folie over hvis den er ved at blive for mørk.

Nyd den med frisk frugt, en klat creme fraiche eller is.

Den kan også snildt bruges som bund til en jordbærkage, hvilket jeg gjorde forrige år til min fødselsdag. Udelad evt. appelsin og tilsæt citron i stedet. Lad den køle helt af og overtræk den så med god mørk chokolade og pynt med creme (jeg foretrækker mascarpone rørt med lidt revet lime- eller citronskal og vanille) og jordbær (og gerne hyldeblomster), når chokoladen er størknet. Mums!

One of my favorite cakes as it contains no wheat, sugar (added) or dairy and it actually almost makes me feel healthy. And its delicious and indulgent at the same time. Please let me know if you’d want me to translate the recipe :)

(Visited 1.299 times, 1 visits today)
fest
5

Skriv en kommentar

40 Kommentarer

 1. Ser rigtig lækker ud!
  – man må også godt bilde sig ting ind, når det gælder kager og andet sødt :)
  Men tror nu den er lidt sundere end andre kager, da den ikke indeholder hvedemel eller sukker – men kun naturligt sukker :)

  Lækkert!

 2. Som Julie siger, så tror jeg også, den er en del sundere end så mange andre kager. Der er jo, som du selv siger, kun gode og naturlige ting i :)

 3. Dadler i kage? tjo, why not!
  Btw., hvor er den fin, den nye header! Jeg var nu også ret vild med den gamle, især den lyserøde kopkage, men jeg synes at det nye billede af dig er flottere end det gamle. Og Penny skal der selvfølgelig også være plads til. Eneste minus er at det nu lidt ligner en mad- og hunde-blog frem for en modeblog ;)

  1. Der vil jeg give benedikte ret, det liger ikke en modeblog, men det behøver den jo heller ikke og gøre, når VI ved at det er verdens bedste af slagsen! (:

   1. Mange tak piger :)
    Er dog ikke sikker på jeg er helt med, det er jo akkurat samme motiver som før: En kage, nogle smoothies og så et portræt af mig. Eneste forskel er at billedet af skoene er skiftet ud med et billede af mig på stranden ;)

    1. Nemlig, når man så skoene, vidste man at der var noget mode indeover. Og jeg var helt vild med sko billede! Men trods alt syntes jeg nu dig & Penny er finere og kikke på ;)

   2. Hvis jeg må blande mig i samtalen, så synes jeg at det der er så fedt ved din blog Emily, er at den ikke kun signalerer modeblog! Men at den er helt sin egen. Den er emilys. Og det er derfor jeg læser med, for en ren modeblog ville ikke sige mig noget, men den måde du putter mode ind i konteksten, altså dit liv, gør lige pludselig moden interessnt.

    1. Mange tak Anja! Det er også sådan jeg selv ser den, men derfor er det jo ikke ens betydende med at andre nødvendigvis gør det. Men er glad for at du (og forhåbentlig også nogle andre) gør :)

 4. Kan man måske hakke mandlerne så fint, at det i højere grad er mandelmel i stedet for hakkede mandler, man får?

  1. Det kan man sikkert sagtens. Mandlerne bliver dog findelt meget helt automatisk i foodprocessoren, så der er slet ikke nogen mandelstykker i den færdige kage. Men tror godt man kan male det ekstra fint inden :)

 5. Hey den kage kender jeg også godt! Er stor fan af den, da jeg hverken tåler mælk eller gluten. Tak for tippet med at undgå kanelen, det vil jeg prøve som variation!

 6. Den kage ser rigtig lækker ud. Faktisk har jeg haft kig på den opskrift rigtig mange gange, men har aldrig fået prøvet den. Endnu … Men det skal jeg da snart have gjort.

  Det er en rigtig dejlig blog du har her. Helt skørt, at jeg ikke kendte til den før nu, da jeg fik den anbefalet af Mette (Carlas Cafe)
  Her kommer jeg til at læse med fast, her er rigtig hyggeligt og rart – det er lige mig :)

  Ha´ en dejlig aften
  Kh AC

 7. Sundhed er jo meget andet end kalorielette sager – men det ved du jo alt om..:-) Jeg husker iøvrigt godt din fødselsdagskage på Kernesunds hjemmeside i tidernes morgen..:-)

  – Èn af dine heeelt gamle læsere ;-)

 8. Jeg absolut ELSKER dine madindlæg – også dine andre, men alle dine mad indlæg får bare en lyst til at selv forsøge, fordi det hele ser så lækkert ud! Har efterhånden fulgt med et stykke tid og du kan jo dit kram ;-) stor beundring herfra! :-)

 9. ny header er utrolig flot! godt at Penny endelig kom med!
  kage ser utrolig lækker ud (og ville være et godt alternativ til al den is jeg spiser).

 10. Dette er min totale yndlingskage! Jeg har lavet den et utal af gange og i forskellige versioner – har faktisk skrevet om den på min blog også i en version med banan og kakao – nums! :-)
  – Og ja, jeg bilder mig præcis det samme ind som dig, men tænker netop heller ikke over kalorieindholdet, men om det er god kvalitet, jeg putter i munden :-)

 11. Jeg er VILD med at Penny er kommet med.. Og jeg læser faktisk mest din blog pga mad og Penny :)

 12. FANTASTISK!! jeg har cøliaki og kan derfor ikke tåle gluten (perfekt kage til mig) :)

  1. Nej, da mandlerne og dadlerne skal hakkes meget fint. Jeg lavede dog mandel/dadelmassen i en minihakker af 3 omgange og rørte den siden sammen med resten, da jeg heller ikke har nogen foodprocessor :)

 13. Den skal jeg lave nam nam

  Men kan man bruge fx. kokosmælk i stedet for kokosolie?
  Jeg har nemlig en dåse fed kokosmælk stående.

  1. Det tror jeg desværre ikke nej. Det ville svare til at udskifte smør med sødmælk i en ‘almindelig’ kage. Men du kan evt. udskifte det med noget andet olie/fedtstof. Altså en anden smagsneutral olie eller smør :)

   1. tænkte det nok,lavede kagen igår, en succes, dog var dadlerne monster-dyre så den bliver ikke bagt så tit. he.