very berry cake

Forleden bagte min mor og jeg denne kage i sommerhuset. Min mor havde fået en masse hindbær af hendes bærpusher, da de ikke var så kønne og derfor ikke kunne sælges og så blev vi jo nødt til at bage :)

Bærkage med marcipan
250 g hindbær og jordbær
150 g blødt smør
150 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 spsk vanillesukker
150 g marcipan

  • Skyl og nip bærrene og skær evt. jordbærrene i mindre stykker.
  • Tænd ovnen på 200 grader (180 g varmluft).
  • Pisk smør og sukker sammen og tilsæt herefter et æg ad gangen og pisk grundigt mellem hvert.
  • Bland mel, bagepulver og vanillesukker og rør det i smør/sukker/ægget lidt efter lidt.
  • Riv marcipanen groft på et rivejern og vend den i dejen.
  • Hæld dejen ud i en form på ca. 25×20 cm foret med bagepapir og læg så bærrene på, tryk dem evt. en anelse ned i dejen.
  • Bag kagen i ca. 20 min. midt i ovnen og lad den afkøle helt.
  • Drys kagen med flormelis gennem en sigte.
  • Spis! Gerne med en klat creme fraiche eller vanilleis til.
(Visited 2.070 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

  1. Hej Emily!

    Mums, den kage ser lækker ud! Hvordan har du tid til at bage og lave mad så ofte? (selvom dette godt nok var med din mor) :). Forresten staves nødt til med et t.

    Knus!

  2. er godt træt af at jeg først har set den her opskrift efter fakta’s lukketid! har 7eleven marcipan og hindbær??

    jeg vil havde den nu……

    1. Ser rigtig lækker ud. Den må jeg prøve at bage på fredag. Kan man bruge andre frugter.
      Nu elsker jeg pære, men hvis jeg bruger dem skal de så være syltede?

        1. Tak for svar. Skal det være “rå” pære, eller syltede på dåse? Ja, jeg er ikke den bedste kok i køkkenet. Men denne kage, må jeg bare prøve og lave :D

  3. Den bagte jeg den anden dag – dog kun med hindbær. Opskriften så jeg i det nye LIV og måtte prøve den! Fantastisk med en klat softice til;-)))

  4. Bagte kagen igår… Hold da helt op den smager godt med en klat creme fraiche :)
    TAK, for en super god opskrift :D

    1. Nej bestemt ikke… Ovne kan være meget forskellige, så prøv at bage den lidt længere. Dæk den evt med sølvpapir hvis den bliver for mørk ovenpå. Når du tager den ud, så tjek at den er gennembagt ved at stikke en kødnål/strikkepind/træspyd i. Den skal komme op uden dej på, så er kagen gennembagt :)