Forleden bagte min mor og jeg denne kage i sommerhuset. Min mor havde fået en masse hindbær af hendes bærpusher, da de ikke var så kønne og derfor ikke kunne sælges og så blev vi jo nødt til at bage :)
Bærkage med marcipan
250 g hindbær og jordbær
150 g blødt smør
150 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 spsk vanillesukker
150 g marcipan
- Skyl og nip bærrene og skær evt. jordbærrene i mindre stykker.
- Tænd ovnen på 200 grader (180 g varmluft).
- Pisk smør og sukker sammen og tilsæt herefter et æg ad gangen og pisk grundigt mellem hvert.
- Bland mel, bagepulver og vanillesukker og rør det i smør/sukker/ægget lidt efter lidt.
- Riv marcipanen groft på et rivejern og vend den i dejen.
- Hæld dejen ud i en form på ca. 25×20 cm foret med bagepapir og læg så bærrene på, tryk dem evt. en anelse ned i dejen.
- Bag kagen i ca. 20 min. midt i ovnen og lad den afkøle helt.
- Drys kagen med flormelis gennem en sigte.
- Spis! Gerne med en klat creme fraiche eller vanilleis til.
(Visited 2.213 times, 2 visits today)
Mmmh, den ser sindssygt god ud!
http://fashionistabynature.wordpress.com/
Hej Emily!
Mums, den kage ser lækker ud! Hvordan har du tid til at bage og lave mad så ofte? (selvom dette godt nok var med din mor) :). Forresten staves nødt til med et t.
Knus!
Den er vist ikke pco-venlig ;-)
er godt træt af at jeg først har set den her opskrift efter fakta’s lukketid! har 7eleven marcipan og hindbær??
jeg vil havde den nu……
Ser rigtig lækker ud. Den må jeg prøve at bage på fredag. Kan man bruge andre frugter.
Nu elsker jeg pære, men hvis jeg bruger dem skal de så være syltede?
Tror snildt du kan bruge pære skåret i mindre stykke. Du kan evt. lige koge stykkerne let med en anelse vand og lidt sukker inden :)
Tak for svar. Skal det være “rå” pære, eller syltede på dåse? Ja, jeg er ikke den bedste kok i køkkenet. Men denne kage, må jeg bare prøve og lave :D
Tror begge dele kan bruges, men har ikke selv prøvet, så det er bare at eksperimentere :)
Den bagte jeg den anden dag – dog kun med hindbær. Opskriften så jeg i det nye LIV og måtte prøve den! Fantastisk med en klat softice til;-)))
Ja, det var nemlig der min mor havde opskriften fra. Desværre havde vi ingen softice :(
Hvor ser den dejlig nem og sommerfrisk ud – den må prøves :-)
looks great!
http://kimchicsisters.blogspot.com/2011/07/as-good-as-gold.html
Åååh, det ser ud til at være en fantastisk sommerkage! Den må laves :)
Bagte kagen igår… Hold da helt op den smager godt med en klat creme fraiche :)
TAK, for en super god opskrift :D
Så lidt. Dejligt at den gør lykke :)
Jeg har lige bagt denne kage x2 til stor sommerfest i aften. Namme nam! God regnvejrsdag til dig og god bedring. Kærlig hilsen Katrine
HAVE TO TRY THIS ! :-D
/Linda
Det ser rigtig lækkert ud!
Signe, http://vores-garderobe.blogspot.com/
åh vilken mysig blogg.
kika gärna in hos mig och lämna något.
KRAM
Tak! :)
Nu har jeg bagt den to gange, men synes altså stadig den er flydende efter de 20 minutter. Er det meningen????? :(
Nej bestemt ikke… Ovne kan være meget forskellige, så prøv at bage den lidt længere. Dæk den evt med sølvpapir hvis den bliver for mørk ovenpå. Når du tager den ud, så tjek at den er gennembagt ved at stikke en kødnål/strikkepind/træspyd i. Den skal komme op uden dej på, så er kagen gennembagt :)
Kan man bage den uden marzipan?