rodfrugt/spinattærte + salat med nødder og blåbær

Er en lille smule ramt i dag ovenpå 3 fødselsdage i træk de sidste par dage + DHL stafet, men kan lige overskue at diske op med et lille madindlæg. I torsdags fik vi en ‘tærte’ med kartofler, søde kartofler og spinat og dertil en salat med ristede hasselnødder og blåbær. Jeg efterstræber at have et par vegetariske dage hver uge, både for egen, pengepungens og miljøets skyld og dette er et eksempel på et lækkert vege-måltid. Begge dele er inspireret af den glimrende kogebog ‘Bare spis – Mad med power’.

Rodfrugt/spinattærte
1 kg frisk spinat eller 500 g frossen
1 løg
2 fed hvidløg
50 g smør
2 små bægre creme fraiche
100 g parmesan
en knivspids revet muskatnød
1 æg
500 g kartofler
500 g søde kartofler (og/el gulerødder, pastinak, knoldselleri)
salt
parmesan til at drysse toppen med (jo mere jo bedre)

 • Damp spinaten og pres derefter al væden ud af den i en sigte. Skær løg og hvidløg i små tern og steg det i smørret. Kom spinaten ved og kom creme fraiche i når den er helt varm. Lad det simre til det er tykt og cremet (husk at røre!). Kom herefter muskat og parmesan i og tag af blusset. Kom et sammenpisket æg (eller to) i og rør.
 • Skær alle rodfrugterne papirtynde – nemmest på maskine eller juliennejern. Smør en springform eller en bradepande med smør. Læg skiftevis rodfrugter og spinatcremen i en fint lag. Hvert lag skal være ca. 1 cm højt. Husk salt mellem lagene. Slut af med rodfrugter og drys med parmesan (og evt. et par smørklatter hist og her eller lidt olivenolie) og bag så kartoffeltærten i ovnen på 190 grader i 1 time og 15 minutter. Tag tærten ud ca. 10 min. før den skal serveres, så den lige kan nå at sætte sig.

De søde kartofler giver tærten en helt fantastisk smag og konsistens, så hvis du kan opdrive dem er de klart værd at bruge.

Som I kan se blev min tærte ret flad, da jeg lavede halv portion og så i en stor bradepande. Laver helt klart fuld portion næste gang, da den også smager fantastisk kold dagen efter.

Salaten består af grønne blandede salater, en håndfuld hasselnødder ristet på en pande og en masse blåbær, det hele serveret med en dressing af olie og balsamicoeddike.

(Visited 2.498 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

25 Kommentarer

 1. Mums, hvor ser det bare lækkert ud!! Du er utrolig kreativ, hvilket jeg i den grad kunne lære lidt af. Denne opskrift skal helt sikkert afprøves :)! Hvis du har flere studievenlige/billige/nemme opskrifter må du endelig komme med dem ;)!

  Tak for en fed blog!

  /Julie

 2. Dejligt at se du også laver vegetarmad en gang i mellem! :) Det er blevet mit lille hjertebarn at forsøge at skabe helstøbte måltider uden kød så tit som muligt – især efter jeg læste “Om at spise dyr” af Safran Foer, og det er dejligt at du, med så stor berøringsflade måske også kan udbrede det lidt. Uden at det nødvendigvis bliver helligt ;)

  Kh

 3. I’m dead serious by now. Visit LA and cook for me, please..
  (p.s. hungover og lugter af bål, så denne blogpost er tortur!)

 4. Ser super lækkert ud! Og med denne opskrift har jeg overtalt mig selv; jeg må ud og have den bog snarest muligt.
  Ps. rigtig fine nye “profilbilleder”, men hvor blev lille Penny af :-P

  1. Penny røg i denne omgang, men det er bestemt ikke det sidste vi har set til hende ;) Det lader virkelig til at ‘hunderiet’ deler vandene, enten får jeg ‘brok’ over at der går hund i bloggen eller også savner folk mere Penny, hihi… Det bliver nok svært at gøre alle tilfredse :(

 5. Må lige alliere mig med den gradvist ophobende masse af rosende kommentarer omkring din nye header, for hvor er den dog pæn. Har fulgt din blog dagligt i en del tid (har dog ikke taget mig sammen til at benytte mig af Google Friend Connect før nu, du har holdt et bogmærke på min com. Apologies, men nu er jeg altså ude af busken). Så njyyydelig blog! Og lækker mad. Den tærte, ikke? Cravings. 11 o’clock.

  Dominique, http://boksenblog.blogspot.com/

 6. Det ser virkelig godt ud, lige en ret til mig :-D
  Og du tager altid så enormt appetitlige billeder af mad, så man jo ikke kan andet end at blive sulten! ;-)

 7. Var ligeså heldig som Nanna, også at lave det her til aftensmad igår. ♥ Super lækkert og nemt!(:

 8. Mmh!
  Har netop lavet noget ala denne ret i aften! Super, super lækkert! Og lækker enkel salat!
  Hvor er det skønt med noget inspiration! Jeg er begejstret.