little things: amager con amore 1

Mange af jer har spurgt hvor vi er flyttet hen og jeg kan med stor glæde svare, at vi er blevet på Amager. Tilmed i det samme kvarter på Amagerbro.

Selvom jeg ‘kun’ har boet på Amager i 6 år, har jeg Ønskeøen helt inde under huden og kan ikke forestille mig et sted, der opfylder mine behov bedre eller ville gøre mig gladere. Så hermed første del af tre af en billedhyldest til øen, der gør mig glad helt ind i knoglerne. Tænk engang at være så heldig at bo et sted hvor modsætninger kan mødes, hvor der er skov, strand, by og havn. Heste og landliv og metro og livlige handelsgader. Fantastisk ny arkitektur i Ørestad og gamle brokvarterer på Islands Brygge og Amagerbro. Christianshavn og Christiania som naboer. Og alle slags mennesker. Er meget taknemmelig over at bo her.

A tribute to Amager, ‘my’ part of Copenhagen.

(Visited 410 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

31 Kommentarer

 1. Jep – der er noget ganske særligt over Amager. Har aldrig selv boet der, men havde noget familie, som gjorde. Og nu flytter en god veninde snart derud. Så selvom jeg ikke tror Amager er stedet for mig at bo, kan jeg heldigvis se frem til at komme der mange år fremover.

 2. Tak tak tak for at man endelig oplever rosene ord om Amager – det er ellers ikke den første reaktion der kommer fra folk når man fortæller man er ærke-Amagerkaner!

  Så tak for dem – og er helt enig i alt :-) Her er det hele – rygterne går om det nye Manhattan?! Meeen…. Nu ska vi heller ikke stramme den;-) Ønskeøen er vist et fint navn… :-)

  Og tillykke med det nye hjem – håber I falder godt til :-)

 3. SKØNNE billeder, er især vild med Langebro i modlys!!

  Og fik grineren over dit navn “Ønskeøen”, det stemmer ikke helt overens med, hvad resten af Kbh kalder Amager ;-) Men det skal man jo ikke lade sig diktere af!!

  1. Ønskeøen ftw!! Synes faktisk at det der ‘Lorteøen’ er ret uartigt. Jeg siger da heller ikke ‘Lorte Østerbro’ eller lign ;)

   1. Men Amager bliver vel (lidt passé) kaldt Lorteøen netop fordi det var der, at al affald havnede? Eller husker jeg helt forkert…

    1. Nej, du husker helt rigtigt.. men det er jo lidt strengt stadig at kalde Amager Lorteøen…(men også lidt sjovt, hehe) ;-)

    2. Nej, det har du helt ret i :)
     MEN alligevel… Masser af andre bydele har en blakket historie, men der er jo ikke nogen der eksempelvis kalder Vesterbro for Luderkvarteret vel ;)

    3. Der er altså ikke kun Amager, der bliver kaldt grimme ting.. Tænk bare på “Pisserenden” inde i Kbh K.. Heller ikke det mest flatterende navn, vel?? :-)

 4. Jeg elsker også min Ønskeø! Jeg bor i det samme kvarter som dig og skal meget snart flytte i lejelejlighed – helst i nærheden. Hvordan fandt I frem til jeres? Jeg modtager gerne tips!

  Hilsen Marie

 5. Hvor ser det dejligt ud! Overvejer selv stærk om det er amager der skal være mit første eget hjemsted, men er lidt i tvivl om jeg synes det ligger for langt ude. Men det lyder jo som om du er glad for det :-) hvor stor er jeres nye lejlighed? Glæder mig til at se billeder

 6. Så dejligt et indlæg – bor selv på Amager. Skøn ø :) Må snart tage en cykeltur ud og se Ørestaden ordentligt.

 7. Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg bor selv i kvarteret mellem Amagerbro/Lergravsparken, og det er et fantastisk sted at bo. Skønne billeder!

 8. Hej Emily.

  Hvor ligger den fine butik du har et billed af? Er fra Vestjylland, men er på lang weekend her i København og den butik ligner noget der er værd at besøge.

  Møs møs ;)

  1. Den ligger på Amagerbrogade og hedder Smukt Brugt , kan ikke huske hvad nummer, men hun har en hjemmeside, så det er bare at google det :)

 9. jajaja jaaaaaa :) hvor er det dejligt der er nogen der kan se det samme i amager som jeg kan .. vi har både byen og landet på amager og det gør det til et fantastisk sted. Jeg så dig jo for et par weekender siden i føtex (som kommenteret i tidligere indlæg) så jeg er enig med dig i at der hvor vi bor er helt fantatastisk ;)

 10. Puha, hvor er det nogle fine billeder og så fin en tekst. Jeg glæder mig simpelthen sådan til at flytte ind til byen- det ser ud til at det bliver Nørrebro, og jeg håber inderligt, jeg bliver lige så glad for at bo der, som du er for Amager :)

 11. Er aldrig selv kommet meget på Amager, men efter din serie her må jeg da overveje at slå vejen forbi næste gang jeg er i byen :-)
  Der ser hyggeligt ud. Og sikke en kombi, så er det ikke kun storby at flytte til byen ;)

 12. Hvordan fik I fat i jeres lejlighed? Det gik ret hurtigt hvis ikke jeg tager fejl. Kæresten og jeg er selv på jagt, så fifs og tricks er altid godt. Er det ejer, andel eller leje?
  Total spørgejørgen. :)

  //Betina

  1. Gennem en ven der kender en, der kender en, så det er der vist ikke så meget tips/tricks i desværre… Ikke andet end at bruge sit netværk vist :)

 13. Du tager så smukke billeder Emily :)
  Hvilket program har du redigeret disse i?
  Det ligner lidt toycamera analogcolor, hvis det er det, hvilken effekt har du brugt så? :)
  Knus