look of the day: elf

Outfit details: Jacket Fjällräven// jeans Cheap Monday// beanie Ayamara// boots Minimarket

Penny og jeg ude at gå tur i tusmørket i går. Tjek lige den glade hale :) Der er vinter i luften og selvom jeg synes det er lidt underligt at det allerede er nu (var det ikke lige sommer??), så glæder jeg mig til sne og ikke mindst jul. (Deraf nisselook ;)) Men håber samtidig, at det bliver en kort vinter i år. Pretty please. December og januar med frost og sne og så ellers forår fra februar.

Og så har jeg et spørgsmål til jer: Hvad kunne I godt tænke jer at se for noget mad på bloggen? Sandt at sige bliver der ‘kun’ lavet hverdagsmad herhjemme for tiden. Og så sent at det næsten er umuligt at fotografere. Well, og endnu mere sandt, så er der også blevet spist en pizza eller ti og lignende under al flytterodet, så har faktisk ikke rigtig fået indviet mit ‘nye’ køkken. Det er mest J, der har lavet mad, ahem…

Hvis I har lyst til at komme med lidt inspiration eller idéer til hvad jeg kunne lave, så bliver det modtaget med kyshånd. Det kan både være indenfor et tema (noget sundt, madpakkeidéer, kage) eller noget helt konkret, evt. en opskrift.

På forhånd tusinde tak,

Klem

(Visited 449 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

46 Kommentarer

 1. Synes det lyder sjovt med et madpakketema, så man kan få noget inspiration til hverdagens kedelige rugbrødsmadder ;-)

 2. Hvad med retter med en masse af årstidens grøntsager? Jeg bruger f.eks. ret meget kål for tiden – det er billigt, man får meget af det, og det smager godt og er dødsundt. Jeg har et par gode, billige, sunde og nemme opskrifter jeg gerne vil dele hvis det er?

 3. Jeg laver tit din lækre havregrød, men andre spændende ideer til morgengrød ville helt sikkert inspirere mig, gerne med andre kornsorter.

 4. Denne kage vil jeg lave, hvis jeg var hjemme nu. Så vil jeg hygge spise den til en god film :)

  Chokolade kage:

  Ingredienser:
  1pk saltet lurpak smør
  260g smelte chokolade
  125g mel
  8 æg
  414g sukker
  Fremgangsmåde:
  Smelt smør og chokolade i vandbad eller chokolade smelter (hver for sig).. Rør æg tilsæt sukker skummende, sigt melet i. Bland smør og chokolade i.. Bages i en stor bradepande i 20-30 min ved 150 grader… Når den er kold drysses med flormelis.. P.s du kan evt. putte hakkede nødder i..

  Lav så noget soft ice af vaniljeis og fløde pisket sammen og noget puré af jordbær, hindbær eller blåbær (blend frugten og tilsæt flormelis).

 5. Jeg vil helt sikkert sætte pris på opdaterede juleklassikere – måske endda uden svinekød? Hvis de findes?

  Jeg er selv fra vestjylland og hele paletten af julemad indeholder allesammen (mere eller mindre) svinekød. Det er rimelig udfordrende at sammensætte en julemiddag når kæresten er muslim, så inspiration modtages med kyshånd :)

 6. du ser da for sød ud i al den røde indpakning!

  madpakketema er en god idé!
  og hverdagsmad som er hurtigt, nemt og lækkert.

 7. Madpakkeidéer ville være skønt! :-) Og hverdagsmad. Det er altid fantastisk at få lidt inspiration til noget, som både smager godt og er sundt – og kan laves på den der halve time, vi har til det. Ender lidt med at lave den samme 10 retter igen og igen.

 8. Sundt og kage :D
  Elsker din måde at kombinere det sunde liv med smoothies og salater med kager og sødt.

 9. Jeg er også helt klart med på opdaterede juleklassikere, evt vegetarjulemad. Eller julebag:-)

 10. Jeg går og leder efter opskrifter uden kød og æg, som man bliver mæt af (og han-kærester også bliver), vil nemlig gerne skrue ned på vores kød og æg forbrug, specielt efter jeg så, at selv økologisk kød og æg ikke er helt uden dårlig samvittighed :(

 11. Madpakkeideer! Det var en god idé! Jeg synes det er skønt at læse om dine rutiner og fif med hår, make-up osv. Og at se på dine smukke, smukke billeder

 12. Som fattig uni studerende kunne jeg som så mange andre læsere også godt tænke mig at se noget om madpakker eller let/sund aftensmad for som dig står jeg også oftest i de sene aftentimer og bikser et eller andet sammen ovenpå en travl dag :)
  Mvh
  Anne :)

 13. Da jeg er vegetar, doven og ikke nogen ørn til madlavning er jeg bare super-egoistisk og vil rigtig gerne se indlæg om:

  Nem, sund (og enkel) vegetarmad der kan laves på under en halv time..

  :)

 14. Suppe!
  Jeg kører rundt i de sædvanlige tomatsuppe og græskarsuppe, så ny inspiration ville være great. Suppe er jo fantastisk om vinteren og så er det også billigt!
  Ellers synes jeg også et lækker-mad-til-weekenden tema kunne være et hit – vi skal jo også forkæles en gang i mellem ;)

 15. Når du nu spørger, så ville jeg gerne se PCO-venlige vegetaropskrifter, eller bare PCO-venlig mad i det hele taget. Så vidt jeg ved har du også lidt erfaring på det område?

  Kh :)

 16. Årh, hvis du skulle glæde mig, skulle du lave en “jule/advents-kalender” med nogle juleinspirerede retter, uanset om det er kød eller kage!
  :)

 17. Jeg gad også godt blive inspireret på madpakke-fronten.. Jeg har altid det samme mad med og har sjældent lyst til at spise det.

 18. Hverdagsmad er skønt – måske især nogle vegetarretter? :)

  Men madpakkeidéer ville også være fantastisk – det må bare ikke være for besværligt, og skal kunne klare at ligge i i en fyldt skoletaske i et par timer.. :)

 19. Kunne være lækkert med nogle hurtige, billige og lette retter for en fattig rotte som mig :)

 20. Kunne være fedt at se noget mere konditori med extravagante kager og lignende, og så selvfølgelig en følgende opskrift. Det ville jeg i hvert fald elske at læse om, på din i forvejen, lækre blog! :)

  http://fieqvist.blogspot.com/

 21. madpakke idéer lyder rigtig godt :-)
  nu er jeg selv vegetar og elsker dine fine vegetar retter. kunne være spændende med et vegetarisk alternativ til julemad (flæskesteg og andesteg) :-)

 22. Jeg har vidst en kærlighed til den lille søde tand. Så noget kageværk vil jeg rigtig gerne se noget til ;)
  Og så synes jeg det kunne være interessant, at se din nye lejelighed!

 23. Det er en super ide med nogle flere mad indlæg! De er super inspirerende at se hvordan du/i kokkerere :)

 24. Lyder da godt hvis du kan strikke nogle lækre, sunde og nemme opskrifter sammen! Madpakkeidéer lyder ikke ringe, men ellers snacks. Det gælder jo om at holde blodsukkeret oppe, og har umådelig svært ved ikke at falde i fælden når man alligevel står og fryser på stationen og 7-eleven lunefuldt kigger på mig, og nærmest tikker om at jeg skal komme ind og købe en kop kaffe og en lille kage. Nu må det være slut, så snack idéer ville være elementært for mig. Og selvfølgelig gerne så SU pungen også kan være med ;-)

  – Ida

 25. UH! Synes det kunne være så hyggeligt med en masse juleopskrifter!
  Altså alt lige fra konfekt og småkager til en anerledes rødkålsalat!

  -Og ellers synes jeg også det kunne være rigtig godt med fedtfattige, lækre og hverdagsagtige opskrifter som kan bruges til mange forskellige ting og spises et par dage efter, såsom da du lavede indlægget om kyllingemuffins!

  Tak for endnu et dejligt indlæg Emily :)

 26. Madpakkeinspiration er en vildt god idé!

  Det ville også være rart med noget inspiration til vintermadlavningen som Helene Rosa også er inde på – jeg kunne i hvert fald godt bruge lidt ideer til tilberedning af sæsonens råvarer såsom kål, rodfrugter osv.

 27. Jeg vil rigtig gerne se nogle idéer til sundt og lækkert snack til skolen i timerne ved siden af en kop kaffe eller cola zero, har prøvet længe med mandler og rosiner meeen det kan godt ses efterhånden!
  Min kantine har det lækreste “kage” rugbrød det er rugbrød med rosiner og nødder i ? hvis du har en opskrift i ærmet om det ville det være super :)

  pfh tak for en fed blog :)

 28. nu du selv nævner madpakkeideer, ville det faktisk være super skønt! Jeg ender altid med at smække en hurtig rugbrød sammen på vej ud ad døren og den er man knap så glad for ved frokosttid… (-:

 29. Madpakke-inspiration modtages med kyshånd – jeg er selv så uinspireret, når det kommer til madpakker… Det er faktisk helt trist…
  Jeg kigger også meget gerne på flere cupcakes ;-) Dine cupcakes er så fine og lækre at se på, at jeg får lyst til at spise min skærm!

 30. Hej Emily
  Jeg har lige fundet din blog, som jeg synes er meget fantastisk :)
  Jeg har faktisk mødt dig til et bryllup i sommers, hvor jeg lagde mærke til din kjole, som jeg var vild med. Jeg genkendte den med det samme her på bloggen… Håber det er OK at jeg giver mit besyv med, selvom jeg altså kender J :)
  Madpakkeidéer er da fantastisk, men – jeg har lige købt mig en æbleskivepande, og ville introducere min engelske kæreste for denne danske spise. Men den opskrift jeg fik fat i smagte af natron og var bare jævnt kedelig. Så hvis jeg skal ønske mig noget her til (næsten) jul, må det være en opskrift på gode(!) æbleskiver :)

  1. Ja da, helt ok, det er bare hyggeligt :) Æbleskiver er en god idé, har vist tilmed en god opskrift.

 31. Jeg vil gerne kunne nyde min mors julemiddag d. 24. i fulde drag, derfor er det synd at bruge alle weekender i december (nogle gange også november) på at spise sig træt af ris á la mande, brunede kartofler mm…Så det kunne være rigtig lækkert, med lidt inspiration til hvordan man laver veninde-julefrokost der er julet, men ikke alt for traditionel… :)

  Men madpakkeinspiration er selvfølgelig også en eviggyldig mangelvare ;)