city guide: Cologne

For snart en måneds tid siden var J og jeg i Køln. Og selvom det altså ikke er verdens smukkeste by – men hey, sådan er det jo med mange af de tyske byer, der blev tæppebombet i slutningen af WW2, så no offense Køln – så havde vi en rigtig hyggelig weekend dér og fik oplevet en masse.

Vi boede på et rart hotel lige ud til floden og når man kiggede ud ad vinduet så der sådan her ud…

… i værelserne så der sådan her ud. Rigtig pænt og meget hvidt og nyt. Hotellet hedder Art’otel og har en uovertruffen morgenmadsbuffet, nom nom nom!

Art’otel, Holzmarkt 4, Køln 50676

Lørdag morgen (ok, måske formiddag), var vi på Museum Ludwig, der er et helt og aldeles udmærket moderne kunstmuseum. De havde bl.a. en mægtig interessant fotoudstilling med portrætter af Picasso. Vidste I i øvrigt at Picasso havde en gravhund der hed Lump? De havde en hel bog om Picasso og Lump (og Lumps kæreste Lolita, der også var en gravhund) på museet og jeg fortryder bitterligt at jeg ikke købte den. Håber J smugkøbte den til mig i julegave mens jeg ikke så det.

Museum Ludwig, Heinrich-Böll-Platz, 50667 Köln

Og så var vi forbi – og indeni – den helt vanvittigt store og udsøgte gotiske katedral Köelner Dom mere end en gang. Og vi prøvede at fotografere den, men uden held. Den var for stor.

Vi spiste bl.a. frokost på Herr Riester, efter at have indtaget en del pretzels og berlinere i løbet af formiddagen, var det tiltrængt med noget lidt sundere rigtig mad.

Herr Riester, Maastrichter Straße 9, 50672 Köln

På Maastrichter Straße i det belgiske kvarter lå en masse fine, cool og finurlige butikker, bl.a. Boutique Frau Kayser.

Boutique Frau Kayser, Maastrichter Straße 40-44, 50672 Köln

På café Brussels på Brüsseler Platz, slappede vi af med frisk ingefærthe og ostekage. Caféen ved siden af så også god og hyggelig ud…

I det hele taget er området omkring Brüsseler Platz og hele det belgiske kvarter klart det hyggeligste sted vi kom forbi i Køln. Og klart det, der har flest ‘Berlin-vibes’.

Nysselig vinduesudstilling hos frisør Roland Feldpausch nær Aachener Strasse.

Sneakers bonanza. J fik købt flotte sneaks her, mens jeg nøjedes med at prøve 7 par uden held…

I Køln kan de også godt lide cupcakes og hos Royal Cupcake kan man få nogle vilde cupcakes både hvad angår udseende og indhold. Var det måske noget med en Carla Bruni-kopkage med vanille-lavendelbund, marcipan og lavendelsmørcreme??

Royal Cupcakes, Alte Wallgasse 5, 50672 Köln

En af mine livretter er muslinger og fritter (har ikke boet i Belgien for ingenting) og en anden er æblekage med flødeskum. Vi fik begge dele hos Herings og det var mere end godt.

Herings im Martinswinkel, Fischmarkt 9, 50667 Köln

Vi havde fået flybilletter af German Wings, tak for dem og tak til KölnTourismus for at have arrangeret hotel og for at forære os billetter til sight seeing bus og rabatkort til seværdigheder.

Andre steder der var besøget værd:

Chokolademuseet, hvor især samlingen af gamle chokoladereklameplakater og -relikvier var sjove at se.

Ville også gerne have været på Duftmuseum Farina (det hedder jo ikke Eau de Cologne for ingenting), men det nåede vi desværre ikke.

American Apparel, Ehrenstrasse 60, der ligger også andre gode (dog internationale, men det er jo ikke nødvendigvis skidt) butikker i samme område. Eksempelvis Zara, Weekday og så en kæmpe Adidas (og det er jo tysk, så det må nærmest være lokalt).

Warung Bayu, Brabranter  Strasse 5, jeg fik ‘kari sayur’ vildt lækker curry med grøntsager og bananer.

Volksgarten, hyggelig park.

A little guide to Cologne from when we visited the city last month. It’s only in Danish, but I hope you’ll enjoy the pictures and maybe the links will be helpful.

(Visited 1.847 times, 9 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

 1. Så gik man sig lige en tur ned ad barndommens gade med de sidste billeder. Fra jeg var 4 – 8 år boede vi i Belgien og jeg kan huske min første restaurant oplevelse… blev sat på en bænk i hyggelig krostue-agtig restaurant med en dyb og en flad tallerken foran sig. Så blev 1 kæmpe gryde med muslinger sat på bordet og en kæmpe skål med fritter… og så var det bare at spise løs. Self med rigtig lækker belgisk citronmajonæse til.

  Nøøøj jeg længes efter Belgien lige nu :)

  Og Køln ser da hyggelig ud. Håber at Berlin er mindst lige så hyggelig for der tager jeg nemlig hen i morgen :)

 2. Det ser jo faktisk slet ikke så tosset ud! Min mor har prøvet at hive mig med derned, måske man skulle overgive sig :)
  Var jeres tur sponsoreret? Det er jo vildt fedt!
  Og så vil jeg også lige sige at jeg synes du er SÅ god til at skabe stemninger og tage flotte billeder der fanger det de skal fange.! Du er sej :D

  1. Afsted med dig :)
   Flybilletterne fik vi foræret, men betalte selv for hotel etc. :)

 3. du kan da også få den (udadtil) mest kedelige by til at se helt fortryllende ud!
  du må forresten gerne kigge forbi nu… :)

 4. Jeg var selv på samme hotel i köln for nogle år tilbage..
  Jeg blev dog fuldstændig fasineret af byen. Den er så anderledes end så mange andre byer, og specielt kirken var utrolig smuk og anerledes, især om aftenen når den var fuldstændig lyst op :-)