lunch to go

Hermed det første madpakkeforslag i den lovede ‘miniserie’. Hvis jeg er væk en hel dag, synes jeg det er rigtig rart med flere komponenter i en madpakke, sådan at man kan snacke lidt hele dagen igennem. Men for at være helt ærlig, er jeg ikke særlig flink til at have madpakke med, sådan generelt. Hvis jeg har bliver det ofte sådan noget med en dåse makrel, to skiver rugbrød og et par gulerødder. Den ovenviste gad jeg dog virkelig godt have med oftere, hvilket jeg også havde i går og den var en succes. Den er mægtig nem hvis blot man har de forskellige ting (og det behøver jo ikke være lige dem jeg har vist), tun med majs og æble kan røres sammen aftenen før og alle de ‘tørre’ ting kan lægges i æsken. Så er det blot at fylde pitabrød og fylde op med frugt og grønt om morgenen.

 • Groft pitabrød med tun i vand, rørt med majs, æbletern, sort peber, creme fraiche og limesaft.
 • Gulerødder, sukkerærter og cherrytomater
 • Rosiner, mandler og miniriskiks med mørk chokolade
 • Hindbær og æblechips
 • Yoghurt
 • Danskvand

Selvom denne madpakke er i den dyrere ende, så er den stadig et billigere – og sundere! – alternativ til at købe frokost ude i byen. Og man kan jo selv sammensætte så den passer til smag og pengepung. Ift. indkøb af denne, så var der snildt til en uges madpakker i forhold til pitabrød, tilbehør og frugt/grønt. Og yoghurt til 4 dage og tun til 2. De resterende dage har man måske en rest kylling eller lignende til pitabrødene og/eller en anden middagsrest, der kan gøre det ud for hovedmåltid.

Så også lige at søde Jane bragte madpakketips i forgårs, tjek dem ud her.

Lunch to go doesn’t have to be a boring sandwich and it can be super healthy yet tasty and appealing to the eye.

(Visited 2.266 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

56 Kommentarer

 1. Det ser lækkert ud – jeg har altid mange forskellige ting med, og synes den madkasse ser vældig smart ud til det formål. Hvor har du købt den?

 2. wow hvor overskuds agtigt!
  Det ser sørme lækkert ud, du må gerne komme og lave mine madpakker. hehe…
  iøvrigt en rigtig flot blog du har, med helt vildt mange flotte billeder

 3. Mums! Jeg ansætter dig også gerne som min personlige økonoma! Men… Kan madkassen overhovedet lukkes over de pitaer der…;-)

  1. Hehe… nej det kan den ikke. Anordningen er til ære for billedet. De kom med i en separat kasse ;)

 4. Uh, sidder og bliver helt sulten – det ser virkelig godt ud! Hvordan pakker du pita’erne (hedder det, det?) ned i madkassen, uden fyldet splatter ud over det hele? :)

  1. Haha… Jer kan man vist ikke snyde. Pitaerne blev pakket i folie og lagt i en separat kasse.

 5. Hvor ser det godt ud! Skal jeg helt klart prøve at have med.
  Jeg elsker madpakkeopskrifter, helt klart mit yndlings ‘genre’ indenfor opskrifttyper.

 6. Kors, hvor ser det lækkert ud, Emily! Og rigtig fin styling og billeder!

  Da jeg selv var på madpakkevognen – har heldigvis verdens bedste frokostordning nu – lavede jeg tit for meget aftensmad og tog resterne med i en bøtte og varmede det – det var et hit :) Men det er selvfølgelig forudsat, er der en mikrobølge ovn, hvor man indtager sin frokost ;)

  Vil dog lige påpege, at det ikke kan anbefales at spise sukkerærter rå, der da kan være “bæbakterier” i – klamt I know. Så blancher dem lige kort for en sikkerheds skyld ;) http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/Hygiejne_og_indretning/Koekkenhygiejne/Sider/Skyl%20frugt%20og%20groent.aspx

  /Maria – modemedmere.dk

 7. Emily, du er simpelthen genial. Har så stor respekt for dit overskud både hvad angår indholdet af indlæggene og din tone, der altid er så imødekommende og uden fordømmelse eller løftede pegefingre åbner mine øjne for diverse ideer om skønhedspleje, mad osv. Tak for det, du er skøn.

 8. Haha… Jeg er også “en dåse makrel og rugbrød på ved siden af”-typen.

  Min største udfordring har været at finde en madkasse som slutter tæt, så resten af indholdet i tasken ikke får bad i tomatsovs eller andre sjove ting der måtte være i sådan en madpakke.

  Men genialt forslag og enig i at en god madpakke er billigere end kantinen eller caféernes fristelser.

 9. Hold da op nogle gode billeder! Det ser jo vildt prof ud. Det er du virkelig god til.
  Tak for god inspiration til lækre madpakker :)

  1. No idea ;) Ved det desværre ikke. Nogle af tingene havde jeg, nogle er købt til formålet. Og hvis det skulle være en fair udregning skulle jeg tælle op hvor mange riskiks, der er i posen og dividere ud hvor mange dage der så ville være til eksempelvis. Det bliver nok lidt for omstændigt ;)
   Men vil skyde på at det er et sted mellem 30 og 45 kr :)

 10. Hvor ser det bare lækkert ud! Man burde helt sikkert forkæle sig selv med sådan en lækker madpakke noget oftere.

  Jeg venter spændt på næste afsnit i madpakke-føljetonen :-)

 11. Meget fornuftig madpakke og lækkert med forskellige snacks! Jeg har før lavet lign. madpakke til ungerne, dog slet ikke så fancy og overskuddet er der bare aldrig til at lave sådan noget til mig selv, men jeg burde da prøve det! :D

 12. Hold da op det ser godt nok lækkert ud. Sådan en madpakke gad jeg godt have med på arbejde. Jeg må som regel nøjes med en kedelig klapsammen med ost og skinke.
  Er totalt idéforladt når det kommer til madpakker.

  Hvor køber du mini riskiks?

 13. Hej Emily :-)
  Jeg har aldrig kommenteret nogen steder før, selvom jeg jævnligt læser blogs. Men her kan jeg simpelthen ikke dy mig for at give en rosende kommentar med. Jeg begyndte at følge med her for nylig, og besluttede mig (lidt stalkeragtigt) for at begynde fra starten, og nu er jeg så nået til dit indlæg på side 164, der hedder ”når fornyelsens forkæmpere bliver konservative”. Jeg vil virkelig give dig en masse credit for det indlæg, men også for din generelle positive holdning. Det er utrolig forfriskende at læse dine indlæg, og det var især dine hunde-indlæg, der fangede mig. Du virker så ægte i dine indlæg.
  Jeg vidste ikke, hvor jeg skulle skrive dette, så nu blev det altså bare her ;-) Jeg synes i hvert fald, at du skulle vide det, for hvem har ikke lyst til (og brug for) lidt ros en gang i mellem? :-)

  Mange varme hilsner fra Ditte :-)

 14. Virkelig et godt forslag. glæder mig allerede til at prøve at få det indført. Det må da være et godt nytårsforsæt at sørge for sin madpakke. :)

 15. du er altså top god til det dér med at tage madbilleder, søde emily! …har egentlig heller aldrig selv været god til det med madpakker, men da jeg havde 2 timers transport hver vej til uni under det meste af min BA, var jeg lige pludselig på farten fra 6 morgen til 6 aften nogle dage, så da lærte jeg (på den dyre måde!), at pakke masser af mad og snacks i tasken, hvilket jeg heldigvis har holdt nogenlunde ved lige nu hvor jeg kun har 5 minutter på cykel :)
  God søndag!

  http://www.batsinmyhead.wordpress.com

 16. Jeg elsker madpakker! Jeg synes, det er hyggeligt at spise mad-on-the-go. Og her er så mere inspiration.
  Et lille spørgsmål – når du tager dine billeder som fx. disse, så har du en lækker lyserød baggrund – har du et fotostudie eller hvad? ;) Hvor både bord og vægge er lyserøde.
  Når jeg skal tage sådan nogle stilleben billeder, så døjer jeg med, hvordan mit hjem rent faktisk er indrettet – jeg har ikke lige en neutral baggrund et sted, og sådan som jeg ved din indretningsstil er så burde du heller ikke have det :)

   1. Aha! Smart ;) Hvorfor har jeg aldrig tænkt på det?

    Jeg tror, jeg skal et smut i panduro hobby efter noget forskellig farvet karton nu så.

 17. Hej søde Emily.

  Madpakken ser super indbydende ud. :)
  Tænkte på, om du eventuelt kunne tænke dig at lave et indlæg omkring dine ynglingskopper – synes du har vist så mange fine her på bloggen, som jeg har været helt vild med? :) Har btw lige investeret i Mumi kærligheds kop og skål og Sniff-skålen :)

 18. Hej:)

  Det ser godt nok lækkert ud:)
  Jeg ville nok tage pitabrød og fyld med som samlesæt, og først putte fyldet i ved spisetid. Jeg har en dyb aversion mod vådt brød, så jeg laver alle mulige krumspring for at slipe for det.
  Hvis man ikke vil lave samlesæt og ikke er fedtforskrækket, så kan man smøre indersiden af pitabrødet med et lag smør, før man putter fyldet i. Så holder det væsken væk fra brødett. Det gør jeg altid med sandwiches.

 19. Nøøøøj, hvor ser det godt ud. Overskuds-Emily! Du forstår virkelig at lave en indbydende blog! Godt gået!

 20. Wow, det ser bare alt for lækkert ud! Jeg må prøve at begive mig ud i madpakke-kunsten :)
  Jeg har fulgt dig i et godt stykke tid nu, og du var en af mine inspirationskilder, da jeg startede min egen blog i sommers. Så TAK for at have en dejlig blog (og en dejlig hund)

  Hilsen Anna Freja

 21. Hej Emily og I andre bloggere!. Det ser rigtigt sundt og lækkert ud!
  Forresten……
  Min veninde og jeg har lige ny opstartet en mode/livsstils blog!
  Og vil meget gerne hører noget feedback..
  Så kunne være skønt, hvis I gad at tage et lille kig. I kan også finde os på facebook :-)
  :http://www.le-courage.dk/

  xoxo Mette