chili sin carne

Jeg holder meget af chili con carne – og bønner og stærk mad generelt –  og synes det er sådan en nem og rar ‘all in one’-ret. Af flere årsager ønsker jeg dog ikke at spise så meget kød og derfor er denne chili sin carne – chili uden kød – blevet en ny favorit.

Chili sin Carne til 4-6 personer (eller til to + en rest til næste dag + et par portioner til fryseren)
1-2 løg, hakket
3-4 fed hvidløg, hakket fint
2-3 spsk olivenolie
4 gulerødder, i skiver, strimler eller hvad man nu er vild med
ca. 1/2 chili alt efter styrke, hakket fint
2 dåser kidneybønner
1 dåse baked beans
1 dåse borlottibønner
1 lille dåse majs
3 dåser flåede hakkede tomater
2 dl grov bulgur
4 dl vand
1 tsk kanel
2-4 tsk spidskommen alt efter smag og behag
1 tsk stødt chilipulver
2 tsk gurkemeje

 • Steg hvidløg og løg i olien til de er klare i en stor gryde. Ikke alt for høj varme til at begynde med, så branker hvidløget.
 • Tilsæt gulerødder og lad dem stege med et par minutter.
 • Dræn vandet fra bønner og majs (ikke baked beans) og hæld dem i gryden. I med tomater og chili også.
 • Lad det koge op, tilsæt så krydderierne og skru derefter ned for varmen og lad det småsimre i 10 min. Smag til med salt.
 • Tilsæt derefter bulgur og vand og lad det koge den tid, der står på bulgurpakken. Husk at røre af og til så det ikke brænder på og skru ned så det lige akkurat koger, men ikke står og buldrer derudad.
 • Server evt. med en klat creme fraiche eller yoghurt, lidt grønt og et stykke groft brød (med tandsmør, lever og ånder for tandsmør).
(Visited 36.998 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

41 Kommentarer

 1. Mmmnh, det ser lækkert ud! Som vegetar elsker jeg når der bliver blogget om lækre opskrifter jeg også kan spise! :)

 2. Elsker opskrifter hvor grøntsager erstatter kød – er ikke vegetar, bare ikke stor fan af kød. Bliver nødt til at spørge hvad borlotti bønner er, tror ikke jeg har hørt det ord før.

 3. Uh det ser lækkert ud :) Vi forsøger også at skære ned på kødet, ved at kun købe øko kød.. Jeg har dog aldrig været til bønner, men måske man skulle prøve at kaste sig ud I det? :) nu spørger jeg nok dumt, men kan man opsnuse øko dåsebønner nogen steder? Forsøger at leve så “helligt” som muligt :)

  1. Du skriver, “at leve så helligt som muligt”. Så skal du hellere tage rigtige bønner, som du udbløder i vand fra aftenen før, derefter smider vandet og koger dem i 1 time eller til gennemkogte. Dem finder du økologiske både i helsekoster, Brugsen, Irma, Netto, Føtex :-)

  1. Du har helt ret mht. at bruge tørre bønner!! Så kan man også få sjovere/flottere/anderledes bønner end de konventionelle på dåse :)

 4. Hej Emily (: jeg så for snart et år siden denne her ret på din blog. Siden har jeg lavet den maaaange gange. Jeg plejer også at komme kikærter, champignoner, peberfrugter og squash i. Det er altså også rigtig godt!

 5. Rigtig spændende emne, altså at skære ned på kødforbruget. Jeg læser fødevarevidenskab og afleverer en stor opgave på uni på mandag netop herom – “vegetabilske proteinkilder som et alternativ til kød” og kan klart anbefale at man forsøger at skære ned på kødet. Dog skal det nævnes, at rigtig mange danske kvinder får for lidt jern, så er man vegetar eller sjældent spiser kød skal man være særligt opmærksom på dette. Derfor vil jeg anbefale, at man ikke helt udelader kød fra sin kost. Jeg kan i øvrigt bidrage med, at der er langt mere protein i tørrede bønner sammenlignet med dåsebønner.

 6. Det lyder rigtig lækkert! Det vil jeg prøve, at lave på et tidspunkt. Jeg er vegetar. Dejligt med vegetar opskrifter :D

 7. Jeg har lavet chili sin carne efter din opskrift et par gange nu, og der er også gang i den hér til aften. Og jeg må sige, det er en opskrift, som har sneget sig ind på mig, for ih, hvor er den god! Du har styr på din chili sin carne, må man sige ;-)
  Tak for en af Danmarks aller, allerbedste blogs!

 8. Jeg prøvede denne opskrift i lørdag, og hvor smagte den gudeeeeeskøøøøøøn. Tak for det!