white fish with cauliflower

Bortset fra at have været ude at undervise (i minus 10 graders frost brr…) og selv været til træning med Penny  og derfor været udendørs det meste af dagen (har kronisk røde kinder nu), så holder jeg helt fri i dag. Planen var egentlig også at holde blogfri, men J (der er head chef herhjemme, jeg er vist bare sådan en kagekone) lavede lækker mad til os i går og han var så rar både at fotografere det OG skrive en opskrift ned, så det skal I da ikke snydes for. Fyldt fisk med blomkål Hvid fladfisk (rødspætte eller lign.) Blomkålshoved Rugbrød Citron Dild Fyld: Svampe (Chapignon, Shitake eller lign.) Skalotteløg (eller zitauer, hvis det er dem man har) Hvidløg Salvie (kan udelades) Skvæt fløde evt. Eddike (jeg brugte æblecidereddike) FISK Tænd ovnen Hak svampene fint og steg dem med skalotter, hvidløg og hakket salvie. Giv dem et skvæt eddike og lad det koge helt ind. Svampene skal have smidt vandet. Giv den et skvæt fløde og kog ind til den næsten er væk. Tag af panden og lad køle. Læg en god spiseske i hver fisk og rul den sammen. Kan evt. samles med et tandstikker. Læg i ovnfast fad og giv dem lidt olie. Skal have ca. 15min ved 200. Mærk på den. Som sædvanlig; hvis fisken giver efter og deler sig, når man prikker til den, så er den færdig. BLOMKÅL (i stykker og som crème) Blachér, damp eller kog 4/5 af blomkålshovedet (alt efter smag; kan gøres umiddelbart før det serveres). Kog 1/5 af blomkålen i smadder og hæld vandet fra. Kør den glat med lidt fløde eller smør i en foodprocessor (eller med en stavblender, men det er lidt sværere) og smag til med citron, salt og peber. GARNITURE Hak rugbrød. Steg rugbrød. I olie. Salt. = rudbrødscrouton Dild. Pluk. Giv gas. NOTER Ekperimenter lidt med mængder i anretningen. Retten trækker i forskellige retninger, så den kan hurtigt tippe til en side. For mange croutoner oversalter og hvis der ikke er citron nok, kan den blive lidt fad i betrækket. (på billedet er der også noget rå fennikel; vil egentlig ikke anbefale det. Retten er mere clean uden.)]]>

(Visited 626 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

9 Kommentarer