review: shellac + how to remove

For lidt over to uger siden fik jeg lagt shellac på neglene (se hvor nysseligt det var lige her), og i dag så de ud som på det øverste billede, ville blot lige vise at den altså er god nok: Det holder snildt i to uger :) Mine negle vokser dog ganske hurtigt + jeg har klippet dem siden, da jeg ikke kan lide det, når de bliver for lange, så efterhånden var ‘udgroningen’ så stor i forhold til den farvede del, at jeg syntes det var på tide at fjerne shellac’en. Men om ens negle ikke vokser så hurtigt, eller hvis man har valgt en mere neutral farve, så kan man sikkert have det på endnu længere. Nogle af jer spurgte også hvordan man fjerner det igen, så den får I også lige med (og undskyld billede af min hånd klemt ned i glas, men det er sådan det foregår): Man hælder neglelakfjerner/ren acetone (SKAL indeholde acetone) i et glas eller en skål og sænker poterne i det. Og sådan sidder man så til al lak har løsnet sig. Det tager 15-20 min. så man kan med fordel gøre det foran fjernsynet eller lignende. Jeg har gjort det et par gange nu og har haft det bedste resultat med en acetonebaseret neglelaksfjerner (bruger den der hedder ‘Patons – Nail Polish Remover’, fåes bl.a. i Føtex) fremfor ren acetone. For det første synes jeg det gik hurtigere og for det andet var det meget mildere mod fingrene. En god idé er under alle omstændigheder at smøre hænderne ind i en god, fed creme både før og efter. Når shellac’en er opløst kan man ‘kratte’ eventuelle rester af med en neglepind og så skylle hænderne grundigt og påføre creme. Lidt omstændigt og uden tvivl udtørrende for fingre og negle. Men med lidt simpel hovedregning kommer jeg frem til, at det bliver det samme, om man fjerner almindelig neglelak hveranden dag i fjorten dage, så jeg er stadig klart på team shellac :) Første gang jeg havde shellac på ‘kom jeg til’ bare at pille det af. Selvom det er ret nemt og ikke så tidskrævende som acetonebad, så kan det virkelig IKKE anbefales. Sammen med shellac’en trækker man nemlig det øverste lag af neglen, der efterfølgende er helt smadret, tynd, skør og knækbar. Don’t do it ;)]]>

(Visited 10.857 times, 12 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

    1. Hehe… heldigvis slet ikke så slemt som det lyder. Man kan også væde en vatrondel i acetone/neglelakfjerner, lægge den henover neglen og så pakke fingeren ind i sølvpapir :)

  1. < ![CDATA[Fåååårk det lyder på ingen måder sundt at sidde med lappen i sådan en omgang? Og tak for kuldegysning da jeg læste om laget af negl der røg af. Haaaader ting med negle der går i stykker.. Brrrrr]]>

    1. < ![CDATA[Åh nej, det er jeg ked af. Det er virkelig ikke så slemt som det lyder. Promise!! Ved ikke hvordan jeg kan forklare det, så det ikke lyder så voldsomt? Det med det øverste lag negl er heller ikke så slemt (men dét synes jeg faktisk også lyder stygt...), neglen bliver bare sådan tør/flosset, ej, stopper nu - gør vist bare ondt værre. Sorry!! :)]]>

  2. Hahah, JEG ER OKAY! Jeg er normalt ikke sart – kan sagtens se operations-ting på tv og så’en .. når det gælder negle og øjne går jeg bare kold :D

  3. < ![CDATA[Jeg er selv stor forbruger af Gelish Harmony, en lidt mere skånsom udgave af Shellac, der holder mindst lige så godt, hvis ikke bedre. Jeg har det stortset altid og mine negle er blevet meget stærkere. Før var de meget tynde og flossede konstant. Nu kan jeg få halv lange negle, JUBII:-) Jeg er frisør og makeup artist og bruger derfor mine hænder meget flittigt hver dag og alm. neglelak holdte sig kun pæn i 1 dag på job. Men denne fantastiske opfindelse, holder min negle flotte og skinnende poleret i ca. 12 dage. Mine negle gror også hurtigt, så efter små 2 uger, ser det knap så skønt ud mere. Dog er aftagningsdelen, ekstremt vigtigt i forhold til at bevare neglens styrke. Som Emily skriver kan det ikke anbefales at hive lakken af, da det tynde tynde tynde øverste lag af neglen rives med af, og det tage 1000 år, før det bliver intakt igen. Men jeg vil heller ikke anbefale at stikke lapperne ned i et acetone bad, da det er rigtig hårdt for fingrene at blive udsat for så stor mængde acetone. Den bedste og mest skålsomme måde at tage lakken af på, er ved at klippe en vatrundel i 4 stk., dyppe de små stykker i en speciel aftagnings væske (alternativt ren acetone, bare ikke særlig godt for neglene), lægge det lille stykke vat på neglen og ikke fingren, til slut pakkes fingeren ind i sølvpapir. Så venter man ca. 15 min, og vupti så er alt lakken let Det var lidt svært første gang med sølvpapiret osv, men nu går det som en leg:-) Jeg tager en hånd af gangen, gerne når jeg ser en film eller en serie. HVIS man har gelish på (ikke shellac) så skal man lige file overfladen let, før man starter aftagningsprocessen. Bruger du ren acetone, skal pakkerne ikke side på mere end ca. 10 min.]]>

  4. Åh, tak for en fin, fin guide… og så kom jeg i tanke om, at min søde søster engang har købt sådan en sweet deal til mig med Shellac, som jeg da straks må bestille tid til! Jeg tænker hot pink, korale eller røde negle som dine <3

  5. < ![CDATA[Hej Emily, Jeg arbejder for Insight Cosmetics Group, som er distributører for CND i Danmark og Sverige. Jeg kører til dagligt rundt til saloner og klinikker i landet, og fortæller om Shellac. :-) Jeg vil foreslå dig at læse dette indlæg, som jeg netop har skrevet om emnet; http://karolinedall.blogspot.com/2012/03/shellac.html Hav en god aften :-)]]>