review: shellac + how to remove

For lidt over to uger siden fik jeg lagt shellac på neglene (se hvor nysseligt det var lige her), og i dag så de ud som på det øverste billede, ville blot lige vise at den altså er god nok: Det holder snildt i to uger :) Mine negle vokser dog ganske hurtigt + jeg har klippet dem siden, da jeg ikke kan lide det, når de bliver for lange, så efterhånden var ‘udgroningen’ så stor i forhold til den farvede del, at jeg syntes det var på tide at fjerne shellac’en. Men om ens negle ikke vokser så hurtigt, eller hvis man har valgt en mere neutral farve, så kan man sikkert have det på endnu længere. Nogle af jer spurgte også hvordan man fjerner det igen, så den får I også lige med (og undskyld billede af min hånd klemt ned i glas, men det er sådan det foregår): Man hælder neglelakfjerner/ren acetone (SKAL indeholde acetone) i et glas eller en skål og sænker poterne i det. Og sådan sidder man så til al lak har løsnet sig. Det tager 15-20 min. så man kan med fordel gøre det foran fjernsynet eller lignende. Jeg har gjort det et par gange nu og har haft det bedste resultat med en acetonebaseret neglelaksfjerner (bruger den der hedder ‘Patons – Nail Polish Remover’, fåes bl.a. i Føtex) fremfor ren acetone. For det første synes jeg det gik hurtigere og for det andet var det meget mildere mod fingrene. En god idé er under alle omstændigheder at smøre hænderne ind i en god, fed creme både før og efter. Når shellac’en er opløst kan man ‘kratte’ eventuelle rester af med en neglepind og så skylle hænderne grundigt og påføre creme. Lidt omstændigt og uden tvivl udtørrende for fingre og negle. Men med lidt simpel hovedregning kommer jeg frem til, at det bliver det samme, om man fjerner almindelig neglelak hveranden dag i fjorten dage, så jeg er stadig klart på team shellac :) Første gang jeg havde shellac på ‘kom jeg til’ bare at pille det af. Selvom det er ret nemt og ikke så tidskrævende som acetonebad, så kan det virkelig IKKE anbefales. Sammen med shellac’en trækker man nemlig det øverste lag af neglen, der efterfølgende er helt smadret, tynd, skør og knækbar. Don’t do it ;)]]>

(Visited 12.457 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

    1. Hehe… heldigvis slet ikke så slemt som det lyder. Man kan også væde en vatrondel i acetone/neglelakfjerner, lægge den henover neglen og så pakke fingeren ind i sølvpapir :)

  1. Hahah, JEG ER OKAY! Jeg er normalt ikke sart – kan sagtens se operations-ting på tv og så’en .. når det gælder negle og øjne går jeg bare kold :D

    1. Ih det er jeg glad for. Er selv MEGA sart, så vil nødig hyle jer helt ud af den ;)

  2. Åh, tak for en fin, fin guide… og så kom jeg i tanke om, at min søde søster engang har købt sådan en sweet deal til mig med Shellac, som jeg da straks må bestille tid til! Jeg tænker hot pink, korale eller røde negle som dine <3