postkort fra los angeles

Det sjove ved at have en blog er blandt andet, at man kommer i kontakt med en masse mennesker, man ellers formentlig ikke ville have ‘mødt’. Jeg tror i al tilfælde ikke at jeg ville have skrevet mails med Laura; min og bloggens nye immigrant-penneven i Los Angeles. Lauras liv er alt andet end almindeligt, hun er en kick-ass iværksætter, der er gået 100% efter sin drøm og jeg synes det er vanvittigt inspirerende, så måske I kunne have det ligesådan. Her er hendes første postkort, forhåbentlig et af mange: Postkort fra Los Angeles – The American Dream! Regnen siler ned. Bordene udenfor er våde. Der er helt tomt på gaden, og nærmest stille hvis man ser bort fra lyden af biler, der kører gennem vandpytter. Det er virkelig irriterende. Jeg kan jo ikke sælge is i det hér vejr. Heldigvis er dage som i dag few and far apart, som de siger herovre. For sunny California er stedet hvor solen (næsten) altid skinner, surferne cykler forbi med deres saltede hår og de slanke piger skylder med en håndfuld acai berries ned med en coconut water, på vej til yoga. For snart fire år siden flyttede Christian og jeg til Los Angeles. We were on a mission! – at åbne en europærisk isbutik med økologisk, frisklavet gelato og sorbet. Jeg havde så meget angst, og mine tanker fór rundt i hovedet på mig, mest tvivl, men også euforisk spænding; Hvordan skulle vi finde en butik? Hvor skulle vi bo? Hvad havde vi i det hele taget gang i? Hvor mange celebrities ville jeg blive venner med? Og hvor meget tøj kunne jeg købe for den lave kurs? Otte måneder forinden havde jeg stået i et klasseværelse i Gentofte og undervist 2.-klasses elever i udsagnsord, og nu var jeg på vej til Los Angeles for at være selvstændig forretningsdrivende. ARGH! Heldigvis havde vi havde begge mange års erfaring fra restaurations branchen, fra vores unge dage (fnis), men sgu da ikke i USA. Christian har altid været selvstændig, og da han ved et tilfælde lærte at lave is, blev en idé til en tanke, og tanken blev til en tankestrøm, og på en tur til Spanien blev drømmen om at flytte til USA og åbne en is-butik defineret over utallige glas vin. Jeg var hurtigt overtalt! Jeg har altid drømt om at bo i udlandet, og USA har fyldt så meget i mit liv, som en opvækst i København nu tillader. Min accent blev amerikansk, til stor frustration for alle mine lærere op igennem min skoletid, og når Netto havde ”American Week” stod jeg forrest i køen og skovlede peanut butter, mærkelig kagebladinger og forklæder i ”stars and stripes” ned i kurven. Da jeg på en såkaldt ”dannelsesrejse” i 2001 mødte en amerikansk pige, var jeg heller ikke bleg for at besøge hende så ofte som muligt, og jeg fik fiks-fakset min udenlandspraktik på seminariet til at være i NYC. Nu er jeg her endelig og til trods for søvnløse nætter, sure opkald fra bankdamer i Danmark, 90 timers arbejdsuger med hurtige power naps på en luftmadras i baglokalet, slid, slæb, frustration og forbandelse kunne jeg ikke forestille mig et andet sted jeg hellere ville være. Det har været en barsk omgang at forfølge The American Dream, og både parforholdet, familien og vennerne hjemme i Danmark har været sat på prøve, men det har været det hele værd. Det har især været de ”vigtige” ting der har holdt os vågne om natten. Som for eksempel visum. Vi forlod DK med en forventning om at kunne søge ét type visum, som viste sig ikke at være godkendt for danskere endnu, tossede rundt til flere forskellige immigrationsadvokater før vi fandt en cool cat, som på en kreativ måde skaffede os en anden type visum i stedet. Og venner. Dét var svært! Når man er vant til en solid vennekreds er det svært, at skulle starte forfra. Især for LA er en stenet by, når det kommer til venner. Alle har bekendte. Og gerne virkelig mange af dem, men ”rigtige” venner, skal man lede længe efter. Når man møder nye mennesker, er ét af de første spørgsmål altid ”hvad man laver” oversat til hvordan kan jeg bruge dig til at fremme min egen karriere. Øhh hvem kan bruge en isdame til noget? Vi åbner snart vores fjerde butik, skal ha’ gang noget salg til supermarkeder, vi bor to blokke fra stranden, og har endelig opbygget en god vennekreds. Jeg er glad og stolt over at vi turde følge vores American Dream. xoxo Laura]]>

(Visited 354 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

49 Kommentarer

 1. < ![CDATA[Ih, det er så dejligt med den slags succeshistorier :) Dejligt, at der er nogen der tør. Og det økologiske koncept varmer godt nok mit hjerte. Mere af det herhjemme, tak! Mit personlige eventyr kan bestemt ikke hamle op med Lauras rejse, men alligevel synes jeg, at jeg er kommet fint fra start. Jeg har altid tegnet, og har lavet en del bestillingsarbejde over de sidste 6 år. Men så blev det lidt småt med tiden. Til mit store held blev jeg dog kontaktet af et tysk galleri, der havde fulgt mit arbejde. De sælger prints verden over, og omkring nytår fik jeg også en aftale med et amerikansk firma, som også fører mine billeder. Hver gang der bliver solgt et billede kan man slet ikke lade være med at tænke på, hvor det mon skal hen og bo :) Dejligt med et inspirerende indlæg på sådan en forårssøndag!]]>

 2. < ![CDATA[Meget inspirerende! Smukke billeder, dygtig skribent. For en kort stund regnede det ikke længere her i Odense, men i California.. tak Laura og Emily.]]>

 3. Sikke en spændende historie!!! Jeg må ned forbi og smage deres is i påsken, hvor jeg skal på ferie i LA:)

  1. ja du skal! skriv på vores facebook side, når du er her, så kan jeg måske sige hej!

 4. Hold nu din fede kæft, hvor er det sejt! Way to go, Laura! Tror du, de mangler skobutikker derovre, for jeg kan altså også mægtig godt lide USA… Og sko, selvfølgelig.

  1. Takker. Ja kom endelig og sælg nogle sko – dem kan man aldrig få nok af vel…!?

 5. < ![CDATA[Hvor er verden dog lille :) Da jeg boede i LA var jeg gode venner med en der hedder Camilla, der introducerede mig for Laura og hendes kæreste Christian :) Lækker is og lækre billeder :)]]>

 6. < ![CDATA[Super super cool indlæg - og fuck hvor er det inspirerende at høre om de mennesker, der bare GØR det! Kaster sig ud i det og realiserer en drøm. Wuhu, et indlæg som det her gør altså lige søndagen liiiiiidt bedre. Tak for fedt postkort - og generelt for den fantastiske blog! :-)]]>

 7. Jeg bliver nød til at besøge dét, når jeg skal til california med min værtsfamilie! Ååårh, jeg glæder mig sårn til at komme afsted som udvekslingsstudent :)

 8. < ![CDATA[Helt vildt inspirerende Laura! Det var både interessant og sjovt at læse - da jeg selv bor i USA, og kunne nikke genkendede til nogle af tingene. Specielt delen med amerikanere og venner/bekendte .. For hold da op, hvor er det rigtigt :)]]>

  1. < ![CDATA[hvor bor du henne? ja, det er helt vildt ikk'? så svært at få "rigtige venner".]]>

 9. < ![CDATA[Hvor er det et dejligt indlæg - velskrevet med smukke billeder! Jeg drømmer mig tilbage til Venice Beach og den skønne is, som jeg havde fornøjelsen af i juni - og jeg synes virkelig, den var lækker!.. Du er vildt sej Laura :) Kh Tóra]]>

  1. < ![CDATA[hvor sejt at du har været hos N'iceCream! tak for det! - og tak for komplimentet.]]>

 10. < ![CDATA[Kære Laura, sikke flot beskrevet jeres "rejse" til USA.. Jeres drøm og virkligheden, hverdag.. Glæder mig til at læse næste postkort fra LA. Knus fra Nadicat :-) .]]>

 11. Ja, det er godt nok meget stærkt og flot af min dejlige datter og svigersøn. jeg er så stolt af dem begge. Og selvom både Laura og Christian er meget savnet og i mine tanker dagligt, så håber jeg det bedste for dem begge. Flot skrevet og dejlige billeder, som helt lever op til virkeligheden.

 12. < ![CDATA[Super godt indlæg og ide (hvor er min apostrof?!!!). Meget inspirerende. Kan forestille mig hvor svært det må være at flytte så langt væk. Da jeg flyttede til Malmø ( patetisk sammenligning, men der er en pointe) var mødet med det nye til tider overvældende- alle de formelle breve som jeg havde svært ved at tyde, mødet med hospitalsvæsenet da jeg skulle have barn osv. Jeg fik en helt ny respekt for mine forældre, der immigrerede fra Asien, hvor man skriver med andre alfabeter, har en anden religion og i mødet med Danmark i den grad bliver "den fremmede og eksotiske". http://kukkuk.me]]>

  1. < ![CDATA[lige præcis. ting man slet ikke tænker over, er helt anderledes og bagvendt. kan slet ikke forholde mig til hvordan det bliver, når vi engang skal have en kage i ovnen.. (skal lige ha' sundhedsforsikring først, men det er en heeelt anden historie..).]]>

 13. < ![CDATA[Kære Laura! Sejt - hvis noget mod forventning skulle gå galt med isen kan du altid blive forfatter. Hvor er det fedt og vildt med den 4. butik! Christian og dig kan være SÅ stolte over jeres mod og udholdenhed og glæden over høsten af jeres frugter - og vi andre herhjemme kan være så stolte over at kende jer;-) Savner dig!]]>

 14. < ![CDATA[Tusind tak for alle jeres søde kommentarer og tak til Emily for at "udgive" mit portkort. Jeg er lige kommet hjem efter en laaaang dag i butikkerne, hvor jeg blandt andre så én af de "real housewifes of Orange County" aka. Plastic Fantastic! Så sjovt!]]>

 15. Det lyder helt vildt lækkert. Jeg og tre piger er i San Diego og studere i øjeblikket og var i LA i forrige weekend og regner med en tur derop igen i næste weekend. Hvor ligger butikkerne henne? For så kigger vi klart forbi. Det ser jo virkelig lækkert ud!

  1. < ![CDATA[de to butikker ligger i Venice Beach (1410 Abbot Kinney Blvd. og 619 Ocean Front Walk), og den tredje ligger i det "nye" mall i Santa Monica på 3. sal in The Market). hvis I skriver på vores FB side (http://www.facebook.com/NiceCreamUSA) når I kommer, kan det være jeg enten er på arbejde eller er i nærheden.]]>

 16. < ![CDATA[Det der, dét er for sejt! :) Virkelig velskrevet og dejlige billeder. Man får jo helt lyst til at droppe uddannelse og bare tage afsted og gøre som jer ;)]]>

 17. < ![CDATA[Wow, hvor fedt!!! Sidder selv som udvekslingsstudent i Ohio, og besoegte LA i december, det kunne have vaeret cool lige at have kommet forbi! Jeg forstaar bestemt hvad du mener mht. vennekreds det er vildt maerkeligt at komme et sted hen, hvor man ingen kender, eller kan kalde en god ven. Jeg haaber jeg engang vil komme tilbage til USA og opfylde min droem! Det er i hvert fald cool at vide, at det er possible! :)]]>

 18. < ![CDATA[Hvad hedder is-butikkerne? :) Og hvor jeg bare elsker når folk følger deres drømme!!]]>

 19. < ![CDATA[Jeg er virkelig imponeret over folk som jer Laura, folk som tør forfølge deres aller største drøm uden at kende følgerne. Det er jo i virkeligheden de svære beslutninger man skal træffe, som gør livet lidt spændende - Det fortalte min mors mand mig for nylig, da jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg skulle droppe ud af mit studie eller ej. Siden jeg var 12 har jeg ville være designer, men jeg aldrig gjort noget ved det. Hver eneste dag tænker jeg på hvor fantastisk det måtte være at blive optaget på en af de tre store fashion-skoler i London, men alligevel planlægger jeg at søge ind på økonomi-studiet til september. Jeg ville ønske jeg havde dit mod. Tak for en fantastisk fortælling.]]>

 20. Iiiiih altså… Selvom jeg kender historien, bliver jeg revet med, hver eneste gang jeg hører eller læser den. I er og bliver modige og seje! Jeg savner dig! Knus og tanker x