Pho Ga

Så har den gode J været i køkkenet igen, han har som barn boet i Indonesien og Vietnam, så jeg er heldig ofte at få noget lidt mere eksotisk end frikadeller og hakkebøffer (selvom jeg nu er ret glad for førstnævnte), især lækker vietnamesisk mad. Denne gang var det en nudelsuppe med kylling :)

Pho Ga (vietnamesisk nuddelsuppe med kylling)
En kylling (eller et skrog + lidt kød, f.eks. bryst)

2 kanelstænger
3 stjerneanis
1 knold ingefær

1 rød chili
2 løg
2 forårsløg

nok nudler, vi brugte fuldkorns

1 bundt frisk korriander
1 lime
½ hvidløg
2 spsk fiskesovs

Sød chilisovs.

Evt.
salatblade
lidt grøntsager

 • Kog en fond på et kyllingeskrog + kanelstang + stjerneanis + hvidløg + fiskesovs + et par peberkorn + evt. lidt grøntsager. Man kan selv vælge om man vil stege benene + krydderierne af først i gryden. Det gør J, men det er ikke et krav. Suppen bliver mørkere af det.
 • Et kyllingeskrog trækker ca. 1 L vand. Skal simre i to timer+. Hvis den ender med ikke at være helt kraftig nok, skal den reduceres. Hvis der skal spises asap, kan man snyde og smide en halv hønsebouillonterning i eller hvad man lige har.
 • Hvis du laver suppen med en hel kylling, kan du smide begge hele lår i. Alternativt putter man det ekstra kød i suppen de sidste 10 min og pocherer det. Når suppen er kogt, sies grøntsager, krydderier og skroget fra. Pil kødet fra benene/tag dit ekstrakød op og gem det. Alt andet kasseres. Det har udtjent sin værnepligt.
 • Forkog nudlerne og læg dem i bunden af serveringsskålene. Oven på dem noget af den kogte kyllingekød. Derpå løg i fintsnittede både samt hakket forårsløg, et par stykker chili og noget korriander.
 • Hæld den skoldhede suppe over og server. Den varme suppe tager kanten af løgene og chilien.
 • Pres lime og dryp lidt sød chilisovs over ved bordet. Hvis man har salatblade til, er det meningen at de dyppes i suppen og ellers spises som de er.
 • Hvis man skal være mere traditionel på den, kan suppen tilberedes med kalv eller okse. Så hedder den Pho Bo. Når vi spiser parteret kylling, gemmer vi skroget. Når der er to skrog i fryseren, kan man lave denne suppe. Det er et meget godt ‘brug det hele’-system.
(Visited 11.889 times, 12 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. det ser helt enormt lækkert ud! uhm altså.. her står den på ala italia, er igang med at lave spagheti, med kødboller i tomat sovs..

 2. Elsker pho! Jeg er selv af vietnamesisk blod, så vi får selvfølgelig eksotisk mad næsten hver dag, og når det bliver en næsten daglig rutine med ris og nudler, kan man blive træt af det eksotiske. Så jeg har fået lasagne i dag. Men pho er nu stadig rigtig godt.

 3. < ![CDATA[Min bror er helt vild med Pho Ga og har prøvet at få mig til at smage det i et stykke tid nu :-) Måske skulle jeg prøve. xoxo TWO//MINDS www.onetwominds.blogspot.com]]>

 4. < ![CDATA[Hold nu op det ser lækkert ud! Herhjemme fik vi wokret, med hjemmelavede forårsruller. Mums! :D P.S Håber det går bedre med forkølelsen :) Sådan en ret plejer at hjælpe!]]>

 5. Nej, hvor pudsigt. Jeg står og skal til Vietnam om en lille måneds tid, og synes jeg ser “Vietnam” over det hele – så er der pludselig rejseprogrammer om det på DR2, vietnamesisk mad på favorit bloggen, artikler om Vietnam i avsien og så videre. Måske jeg skulle prøve kræfter med denne suppe for at tage glæderne på forskud :)

 6. < ![CDATA[Åh det er det bedste i hele verden. Til dem, der ikke vil binde sig af med at lave det selv, kan jeg varmt anbefale La Lua og Saigon Quan restauranternes versioner. Og husk nu, det er morgenmad, ikke aftensmad :p]]>

 7. Nøøøøj hvor jeg dog savler liiige nu, har nemlig smagt det (eller nogen lignende) for en uge siden på en vietnamesisk restaurant! Takket være dig, kan jeg selv lave det nu <3 Marinela

 8. Er opskriften til 2? Skal lave det til 5 i aften, men det virker lidt voldsomt med 5-6 kanelstænger, tænker jeg :-)